afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

Goudblok wordt BN'er ;-)

vrijdag, 10 december 2004

[color=indigo]Goudblok gaat uit de anonimiteit.
Jaren heb ik me mooi kunnen verschuilen achter mijn webnaam goudblok maar afgelopen 9 november (inderdaad op mijn verjaardag) is daar verandering in gekomen.
Ik heb ingestemd met een interview en op mijn verjaardag zijn er foto’s gemaakt. Ik had de foto shoot al eerder willen beschrijven maar daar is het nog niet van gekomen.

Het is een interview met 4 vrouwen die allemaal een frisse start maken in 2005. Eén gaat er bijvoorbeeld monniken engelse les geven in Thailand. Ze heeft haar baan op gezegd en vertrekt voor waarschijnlijk een half jaar. Eén heeft er meegedaan met Make me beautifull en heeft haar naam gewijzigd. En nummer vier past eigenlijk niet zo heel goed maar heeft haar eerste grote rol gekregen in een musical productie bij Joop van der Ende. (De jounaliste dacht dat het haar eerste musical rol was maar dat is niet zo).
En ondergetekende staat daar dus tussen.

Ik heb het gedaan omdat ik hoop dat ik jonge vrouwen die twijfelen kan bewegen naar de dokter te gaan. Of vrouwen die voor een knobbeltje naar de dokter zijn gegaan en daar worden weggestuurd , met de mededeling je bent te jong voor borstkanker, duidelijk te maken dat dat dus niet zo is. Ik heb dan ook gezegd;
Als ik er één vrouw mee help die er daardoor vroeg bij is dan heb ik het niet voor niets gedaan.
Ik vind het te gek voor woorden dat zoveel van ons jonge vrouwen (en dan bedoel ik met name de Amazones van rond de 30) in eerste instantie niet serieus worden genomen door hun arts. En ook dat er nog zo veel vrouwen lang moeten wachten op een mammografie.

Maar goed ik hoop dus dat ik er iemand mee help.
In ieder geval heb ik meteen reclame gemaakt voor onze site en het forum genoemd. In de hoop dat er nog meer Amazones ons zullen vinden.

Het staat in het Januari nummer van de COSMOPOLITAN.

Nu werd ik gisteren avond laat op MSN aangesproken door een vriend zijn vrouw had die dag de Cosmo gekocht en daar stond ik dus in.
Ik was helemaal verbijsterd. Het staat in het januari nummer die verwacht je niet op 8 december in de winkel. Bovendien heb ik er nog helemaal geen één thuis gekregen. Ik heb het dus zelf nog niet gezien maar kreeg er al wel commentaar over.
Maar goed nu moet ik dus vanmorgen snel naar de sigaren winkel voor ik van nog meer mensen te horen krijg dat ze me gezien hebben en ik mezelf nog niet heb gezien.
Het verhaal heb ik een aantal keer laten veranderen en ik ben ook wel benieuwd of er nu uiteindelijk geplaatst is waar ik uiteindelijk ja tegen heb gezegd.

Zodra ik er twee heb gekocht gooi ik er in Amazonia wel één op de lees tafel.

Groetjes Goudblok
:wink: [/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[quote="Maisa"]Journaliste zoekt

Voor een reportage in een glossy vrouwenblad ben ik, freelance journaliste, op zoek naar een jonge, vlotte vrouw (22-32 jaar) die eind 2004 haar behandeling afrondt tegen kanker en in 2005 een nieuwe start gaat maken. Ik kan me voorstellen dat kanker een enorme impact op je leven heeft en dat je hele toekomstbeeld erdoor verandert. Ik wil je graag vragen naar je toekomstplannen en deze nieuwe levensfase. Ook ben ik benieuwd of je innerlijk veranderd is en dingen anders gaat aanpakken of juist niet. Het gaat om een interview plus foto in de studio die op dezelfde dag plaatsvinden. De studiodag vindt tussen nu en eind oktober plaats, dus heb je interesse, reageer dan snel. Je kunt ook altijd bellen of mailen voor meer informatie.

groetjes, Eveline Hagenbeek [bewerkt door moderator, tel.nr en mailadres verwijderd][/quote]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Dit is de tekst zoals hij in de Cosmo staat.

[color=red]GoudBlok (33)[/color] [color=green]had in 2004 borstkanker en was doodziek. Haar haar viel uit en bij twee verschillende operaties werden haar borsten verwijderd.[/color]

“2004 was niet mijn jaar. In mei en september heb ik bijna de hele maand in het ziekenhuis gelegen. Ik heb de zwaarste behandeling gekregen die er is. Kotsmisselijk van de chemotherapie lag ik in bed. Het was een strijd op leven en dood. Maar als ik niet had doorgezeurd bij de artsen was het te laat geweest.”

[color=darkred] Een tikkende tijdbom[/color]
“Ik had net een baby gekregen en ik voelde een verdikking in mijn borst. Er werd gezegd dat het door de borstvoeding kwam. Maanden later werd ik serieus genomen Ik kreeg een mammografie. De artsen zeiden dat de tumor goedaardig was, maar ik wilde dat hij eruit werd gehaald. Goedaardig of niet, hij hoorde daar niet. Toen bleek dat hij toch kwaadaardig was er uitzaaiingen waren en dat mijn borst eraf moest. Ik heb er geen traan om gelaten, maar ik ben wel geschrokken. Ook was ik bang dat mijn tweede borst ook een tikkende tijdbom was.”

[color=darkred]Online [/color]
"Sinds mijn diagnose ben ik actief op forum.de-amazones.nl, een site en forum voor jonge vrouwen met borstkanker. Tachtig procent van de jonge vrouwen met borstkanker die ik ken, werd door hun huisarts niet serieus genomen en werd weggestuurd. Maar ik wil iedereen laten weten dat je nooit te jong bent voor borstkanker, óók als je onder de vijfendertig bent. Ik ken vrouwen van twintig en vijfentwintig die het hebben.”

[color=darkred]Een frisse start[/color]
Ik heb ervoor gevochten om op tijd geopereerd te kunnen worden en de hele behandeling in 2004 te kunnen afronden. In december is mijn andere borst preventief verwijderd. Ik wilde 2005 met een frisse start kunnen beginnen. Een schone lei wordt het nooit meer. Kanker brengt veel angst en onzekerheid met zich mee, maar heeft toch ook goede kanten. Zo heb ik weer geleerd hoe bijzonder het leven is.

[color=darkred]Veel inhalen[/color]
“In 2004 hebben mijn man en ik onze verjaardagen niet gevierd en we zijn niet op vakantie geweest. Dat gaan we inhalen. Dit jaar wil ik ook bijkomen van het afgelopen jaar en de gevolgen van de chemokuur. Het duurt nog zeker een half jaar tot een jaar voor alle giftige stoffen uit mijn lijf zijn. Mijn haar groeit langzaam weer aan. Ik wil blijven leven, ik heb me voorgenomen dat ik ooit oma wordt!”

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Hallo Allemaal;

Ik krijg af en toe reacties of vragen over het stukje in de cosmo. Omdat er staat dat mijn tweede borst verwijderd is (en ze dat inderdaad nog niet is).

Dit is omdat het in het Januari nummer van Cosmo staat. Het gaat dus over het nieuwe jaar. Dat het januari nummer er nu al is maakt het alleen maar verwarrend.

dus voor alle duidelijkheid:

Ze is er nu nog maar als het goed is in Januari niet meer :D

groetjes Goudblok[/color]

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers