Lid geworden op: 14/10/2005 - 08:47
Offline
Berichten: 88

Het moet niet gekker worden

dinsdag, 6 februari 2007

Ik vroeg nog aan de oncologisch gynaecologe: wanneer krijg ik de uitslag van het bloedonderzoek? "Als er iets afwijkends te zien is, bel ik je. Maar ik hoef eigenlijk bijna nooit iemand te bellen..."
Mij dus wel. :cry: "Ca 125 is verhoogd. Kan ook gewoon met je menstruatie cyclus te maken hebben."
Daarom moet ik volgende week even opnieuw bloed prikken, als ik op een ander moment in mijn cyclus zit dan de vorige keer.
Ik lees in een folder over controle van de eierstokken: "bij 40% van de vrouwen die een vroeg stadium van eierstokkanker hebben is het ca125 gehalte in het bloed verhoogd." Ik ben bijna "blij"... Een vroeg stadium.
Als het dan zo is, een vroeg stadium. Wacht even, het moet niet gekker worden, blij om een vroeg stadium? Niets ervan, geen eierstokkanker voor mij!!! :twisted: U daar boven, HOORT U ME??? [boos]

Offline
Berichten: 88

De gynaecologe belde vrijdag om te zeggen dat de ca125 waarden zijn gedaald. Nog niet genormaliseerd, dus voor de zekerheid over een week of 6 nog eens prikken. Maar het is een goed teken. Pffff. En nu voel ik hoe MOE ik ben. Maar goed, gelukkig kunnen we aardig gerustgesteld vrijdag op vakantie. Heerlijk... 8)

Offline
Berichten: 88

Na 6 weken ben ik nog eens geprikt. De waarden waren verder gedaald, maar nog steeds niet genormaliseerd. Maar daling is goed, kan bijna geen kanker betekenen. De gynaecologe zei dat ze helemaal gerust was en hoopte dat ik dat ook ben. Dat ben ik voor 98%. 2 jaar geleden zou ik dat voor 99% geweest zijn (100 is te absoluut), maar daarvoor is teveel gebeurd. Maar 98 is ook "pretty good" he?! Ik kan er blij mee zijn. Dat hebben we weer gehad. In mei nog "even" prikken om de uitgangswaarden goed te kunnen bepalen. Ik zeg "ëven" want het ging weer allemaal niet zo soepel. Moelijk te prikken, helemaal na de chemo, en als het dan maar 1 in arm mag :cry: . Ik dacht zelfs even: die andere borst moet er ook maar af, want nog eens chemo met al dat geprik trek ik niet. Maar dat onderwerp staat vooralsnog even in de ijskast.
Dinsdag MRI van gezonde (hoop ik) borst en dan even geen ziekenhuis voor moi. Ik ben er wel klaar mee. (ben ik alleen helaas niet :( )