Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Ikkes loopt te hard van stapel

dinsdag, 13 november 2007

[quote="Ikkes"]Het viel niet tegen, na een km of 3 hebben we 2 minuten gewandeld en daarna zijn we door naar huis gerend. Een half uurtje hebben we over die 4,6 km. gedaan :D :D dat viel dus behoorlijk mee.

We hebben er maar gelijk een schemaatje bij gezocht en over 6 weken moeten we een half uur aan één stuk kunnen rennen.
Na die 6 weken gaan we evalueren en eventueel doelen stellen :wink:[/quote]
Nou dat was dus niet handig, zo'n flitsende start maken. We gingen vol goede moed schoenen kopen en daar werden we eventjes bestraffend toe gesproken. Vragen om problemen en blessures, dat deden we op deze manier. We kregen het dringende advies om toch echt een beginnersschema te volgen, want ook al heb je een goede conditie, je lijf moet langzaam aan dit soort duurinspanningen gewend raken. Het klonk logisch en mijn schenen waren al gevoelig, dus wij waren niet zo moeilijk te overtuigen. We hebben een hele stap achteruit gezet en zijn aan een beginnersschema begonnen.

Helaas heb ik in die eerste week (bij aerobics wat ik al tijden doe) iets overbelast in mijn rechtervoet. Toen ik een week later met een gloeiende enkel bij de huisarts zat wist hij me te vertellen dat er een behoorlijke ontsteking in zat. Dus wel bewegen maar niet sporten was het devies, de ontsteking kon wel een week of drie duren. Ondertussen heb ik vier weken niets gedaan en blijf ik last houden van mijn voet/enkel. De pijn van de ontsteking is weg, maar als ik mijn voet maar iets scheef neer zit schiet er een scherpe pijn doorheen en dat kan niet goed zijn :? Dus nog maar een ritje naar de huisarts van de week!

Omdat dit uitstel van de training geen afstel is, heb ik er een nieuw hoofdstuk van gemaakt :D

Offline
Berichten: 1113

Een ongeluk zit in een klein hoekje.
Ik weet nog steeds niet waar het hoekje zat, maar het herstel heeft potverdorie wel erg lang geduurd :cry:
De huisarts gooide het na de ontsteking op een overbelastte pees en stuurde me door naar een podotheraeut. Die houdt het op een overbelaste spier en door een doorgezakte voorvoet herstelt die spier niet.

Ondertussen loop ik al 6 weken op correctie zooltjes en merk ik dat het veel te langzaam maar toch iedere keer een ietsje beter gaat.
Omdat ik morgen op controle moet heb ik deze week dan toch maar even een proefje gedaan, ja je moet het natuurlijk wel ff uittesten :wink: .
Ik ben helemaal vooraan in een beginnersschema gestart en heb 6 x 1 minuut op de band gerend en tussendoor telkens 1 minuut gewandeld :shock:.

Ikkes is blij, geen pijn, geen dikke enkel en geen nieuwe klachten.
Helemaal goed zit het nog niet, maar ik doe rustig aan en gooi het morgen in de groep bij de pootjespeut!

Zusje rent ondertussen al 5 km rondjes met kleuter op de fiets er naast, dus ik heb wat in te halen :roll:
Onze doelen moeten we bij gaan stellen. Als ik nu met mijn schemaatje kan gaan beginnen dan ben ik tzt klaar voor de dam tot dam :lol:

Offline
Berichten: 1113

Tjonge jonge, lopen is net zoiets als chemo voor mij, het maakt meer kapot dan je lief is, maar het schijnt toch goed voor je te zijn :shock: .

Na eindelijk veel te langzaam herstelt te zijn aan mijn enkel ben ik super voorzichtig weer begonnen een paar weken terug. Wat denk je?
Na 4 trainingen, niet langer dan 2 min. aan één stuk "hard" gelopen te hebben, kei veel last van beide knieën :shock: Ik had natuurlijk na die tweede training al moeten stoppen, maar ik denk, dat loop ik er wel rustig uit ](*,) Het moet gofferdegoffer niet gekker worden, zo kom ik nooit in NY :wink:

Any way, weer een paar weken niets gedaan, wel veel gesurfd en proberen uit te zoeken waar dit dan weer vandaan moet komen. Ja, ik kan natuurlijk ook naar de huisarts, maar die komt vast weer met een overbelasting, dat kan ik zelf ook verzinnen. Voorlopig geef ik de schuld aan mijn niet bestaande looptechniek op de lopende band....... want in oktober liep ik zonder klachten 2 x een kwartier buiten, terwijl het nu op de band helemaal fout gaat na een paar minuten.....

Afgelopen week weer eens "rustig" gespind.... en morgen trek ik mijn loopschoenen weer aan, ik ga naar buiten deze keer, de frisse lucht in, die band daar blijf ik bij uit de buurt. Ik heb op het www een leuke podcast met trainingen gevonden. Van 0 naar 5 km in 10 weken met 3 trainingen per week en veel lovende reacties op fora. Daarin wordt precies aangegeven wanneer lopen, wandelen etc., muziekje op de achtergrond en af en toe een aanmoediging van een Belgische mevrouw. Een vriendin loopt er al mee en vind het helemaal geweldig

Nieuwe ronde, laatste kans, want als ik nu weer klachten krijg, kap ik er denk ik echt mee.
Het [size=59]tussentijdse[/size] doel: De Marikenloop, maar inschrijven durf ik nog niet, eerst maar eens 2 weken zonder blessures proberen door te komen :roll:
Duimen mag :wink:

Offline
Berichten: 1113

Ik wil het nog niet opgeven, maar het schiet nog steeds niet op.
De Marikenloop ga ik niet meer halen, want ik heb nog minimaal 3 weken rust voorgeschreven gekregen :?
Dan ben ik dus 6 maanden bezig en heb nog niet verder dan 5 minuten aan één stuk hard gelopen :shock: .
De Dam tot Dam komt dus ook op losse schroeven, want daar staat toch ook wel behoorlijk wat weken training voor :cry: .

Nog één keertje proberen dan, vanaf nul, als het dan weer mis gaat kap ik er echt mee!

Offline
Berichten: 1113

ssssssst niet verder vertellen..... maar Ikkes loopt weer.

De podotherapeut heeft mijn zooltjes aangepast en ik was in no-time klachtenvrij. Die 3 weken waren dus niet nodig en ik ben voorzichtig weer begonnen........ ik heb nu weer 3 keer getraind........ pijnloos tot nu toe.

Marieke heb ik toch weer met potlood in de agenda staan :wink:
Ik heb nl. een beetje gesmokkeld in mijn schema en dan moet het toch nét kunnen.............

Achteraf zijn alledrie de blessures te verklaren, het is nu opgelost, dus Nijmegen here I come!!

Offline
Berichten: 1113

Nummer 8519 is voor mij bij de Marikenloop :lol: en na afloop neem ik een bordje pasta!! \:D/
Volgens mij heb ik alle beginnersfouten nu wel gemaakt :wink:

Tot de 18e in Nijmegen!!!

Offline
Berichten: 1113

Mijn inschrijfnummer was dus niet mijn startnummer ;-)
Maar startnr 2974, daar doe ik het ook voor. Als die nummers op volgorde van inschrijving uitgegeven worden is het nog lang niet vol in Nijmegen!!!!

En het trainen......
Ik durf het bijna niet te schrijven, maar ik heb de knieklachten ingeruild voor scheenbeen klachten :twisted: het wordt bijna een soap hier in het Brabantse. Leip wordt ik hiervan, en zusje trouwens ook. Maar omdat mijn looptechniek is aangepast, geef ik dat de schuld, iedere keer zoek en vind ik wel weer de een of andere plausibele verklaring en ik weiger nog steeds om het bijltje erbij neer te gooien.
Ik blijf heeeeeeeeeeeel langzaam toch lopen, dat gaat goed. De pijn wordt eerder minder dan meer, dus ik waag de gok........ Ik heb overal al gelezen dat het niet verstandig is, maar ja eigenwijs is ook wijs :-w :-w

Morgen samen met Evy 10, 10 en 12 minuten......met 2 minuten wandelen ertussen.

Offline
Berichten: 1113

Ja ja, Ikkes is fier op zich zelf en Evy vast ook \:D/

Vanmorgen 2 x 15 minuten gelopen met daar tussen 2 minuten wandelen.......
Het ging goed, hoewel ik behoorlijk moe was aan het eind. Mijn schenen lijken steeds beter tegen mijn loopgeweld bestand te zijn.
Nu lig ik op de bank met een heerlijk icepack op mijn schenen 8)
Volgens map my run heb ik 4,5 km afgelegd..... dat is niet erg hard, maar ik ben er helemaal tevreden mee.

Ik ga mijn spullen pakken, ik vlieg vanavond voor een paar dagen naar Engeland en mijn loopschoenen gaan mee :-)

Offline
Berichten: 1113

Run run, de Marikenloop.
Echt waar. 5 km aan één stuk in 31,28 minuten, die tijd blijft me bij, mijn streeftijd was onder de 32 \:D/ dus missie geslaagd en op naar doel 2, de dam tot dam.
Met een paar duizend anderen en publiek aan de kant van de weg is het stukken gezelliger lopen dan hier thuis 8)

Deze week samen met Evy de training weer opgepakt, alleen en zonder publiek, op naar de 10 km :D

Offline
Berichten: 1113

[quote="Ikkes"]Nou, deze loopster heeft zich zojuist afgemeld voor de Dam tot damloop.
Voor de verandering heb ik weer eens een blessure, dit maal een overbelastte peesplaat in de liesstreek :cry:
Dit is begonnen vlak na de Marikenloop. Ik heb hiervoor nu al enkele weken (sport)fysio. De conclusie, nadat bleek dat tapen niet de oplossing was, is dat mijn "onderstel" gewoon veel te zwak is :shock: Dus ik moet behoorlijk aan de krachttraining voordat ik het hardlopen weer mag oppakken, ondertussen mag ik proberen de conditie op pijl te houden op de fiets en/of crosstrainer. De Dam tot dam haal ik iig niet meer........
Dus dames helaas, ik en mijn zusje zullen niet mee lopen de 21e september.
[/quote]
Mooi klote dus.
Mijn lange termijn doel staat nog, maar voorlopig ziet de opbouw er ff heel anders uit en schiet het niet erg op, to say the least :twisted:

Offline
Berichten: 1113

[color=olive]Ik durf het bijna niet te schrijven, maar doe het toch heel voorzichtig. [size=75]Ikkes loopt weer [/size] :)

Toen ik terug kwam uit Sulawesi heb ik me aangesloten bij een loopgroep. Ze waren net begonnen met een start to run programma dus dat kwam heel mooi uit. De afgelopen 6 weken heb ik iedere zaterdagmiddag netjes meegetraind en daarnaast, twee maal in de week volgens schema, mijn rondjes gelopen.

Vandaag was de dag des oordeels, op de dag dat ik precies vier jaar kankervrij ben stond de testloop van vijf kilometer op het programma :lol: Het was nat, koud en guur en ik heb een waardeloze tijd gelopen [size=34]35:11 :evil: ,[/size] maar ik kwam fit en zonder pijntjes over de finish, dus dat is mooi. Ik heb rustig aan gedaan, eigen tempo gelopen en er zelfs geen eindsprintje uitgeperst. Eerst aan de duur werken en daarna kijken we naar de snelheid is het devies.

Ik blijf voorlopig bij de loopgroep trainen, ik heb daar toch wel baat bij. Mijn techniek is al aardig bijgeschaafd in die zes weken.
Op naar de tien 8)
[/color]

Offline
Berichten: 1113

Sinds bovenstaand berichtje heb ik alweer behoorlijk wat afspraken gehad bij fysio en podo. De loopgroep loopt al twee maanden zonder mij, maar toch is Ikkes blij.
Het is mooi weer hier, koud met een zonnetje. Zojuist heb ik 40 min. aan één stuk gelopen met 5 tussentijdse versnellingen. Ff nameten op het www, en ik heb dus 6 km afgelegd, dat is toch mooi een gemiddelde van 9 km/uur.

Dat is kei mooi voor mijn doen \:D/

Offline
Berichten: 1113

Jullie weten al dat het lopen stukken beter gaat, dus ik heb weer een uitdaging :-)
Niet alleen op 20 september 16 km hardlopen, maar ook een mooi bedrag inzamelen voor de Amazones. Nu hoef ik jullie niet uit te leggen wat de Amazones zijn, maar misschien willen jullie de Amazones via mij toch wel steunen. :D

De quote is de mail die ik vandaag aan mijn collega's heb gestuurd.
Ik heb mijn banknummer eruit gehaald. Maar een pb-tje of een reactie op mijn log en je vind het binnen de kortste keren in je mailbox.

[quote]
Steun jij ‘de Amazones’ ook?

Op 20 september loopt het Amazone-dreamteam, 80 hardlopers, Amazones en hun vrienden/partners/collegae/familie de Dam tot Damloop in Amsterdam.
10 mijl en ik loop mee!!
Lees hieronder hoe jullie mij kunnen steunen.

Beste collega's,

Dit is een bijzondere maar ook dringende oproep want behalve mij kennen jullie ongetwijfeld meer mensen die borstkanker hebben (gehad).

5 Jaar geleden overkwam het mij: op 37-jarige leeftijd werd ik door borstkanker getroffen. Ik ontdekte een nieuwe site, een club jonge vrouwen die elkaar via internet hielpen met kennis en medeleven: De Amazones, een strijdbare groep jonge vrouwen die op een veel te vroeg moment in hun leven geconfronteerd worden met borstkanker en alles wat deze ziekte met zich meebrengt. Ze communiceren via een internet forum: , http://www.de-amazones.nl , want als je ziek of met kleine kinderen thuis zit, dan kun je niet de deur uit om lotgenoten te ontmoeten.

Mijn diagnose is al bijna vijf jaar geleden, de site http://www.de-amazones.nl is al bijna vijf jaar in de lucht en er is een stichting uit voortgekomen. Stichting Amazones is uitgegroeid tot een begrip onder lotgenoten, oncologen, ziekenhuizen en mammacare-verpleegkundigen. Lotgenoten zijn mondiger geworden en hoewel het geen medische site is, worden er nieuwe bijwerkingen van medicijnen geconstateerd, van goed werkende medicijnen wordt geconstateerd dat deze voor jonge vrouwen niet te verdragen zijn. Onbekende informatie omdat de medicijnen voornamelijk op oudere vrouwen zijn uitgetest. Maar vooral helpen de Amazones elkaar uit de put en weer op weg naar een zo goed mogelijk bestaan. Dat de site op dit moment al miljoenen hits per maand heeft bewijst maar al te duidelijk het bestaansrecht van De Amazones.

De Stichting Amazones is volledig afhankelijk van giften. Het draaien van zo’n drukbezocht forum kost veel tijd en geld. Daarom gaat een team van 80 lopers, Amazones en hun boogdragers, op 20 september a.s. de Dam tot Damloop rennen (10 mijl, 16.2 km !) om sponsorgeld binnen te halen. Je snapt het al: ook ik ga me er aan wagen en me op 20 september 10 lange mijlen in het zweet lopen. Inmiddels ben ik druk in training, samen met mijn zusje, want ook zij steunt de Amazones en rent op 20 september mee voor dit goede doel.

Ik wil je hierbij vragen de Amazones via ons te sponsoren. Je kunt kiezen voor een vast bedrag of een bedrag per kilometer. In beide gevallen kun je dit bedrag overmaken op ING rekeningnummer (per pb) èn je stuurt me een e-mail waarin je me je naam en het sponsorbedrag meldt. Cash mag natuurlijk ook. Alle sponsors zullen straks worden genoemd op de website van de Amazones, http://www.de-amazones.nl/ . Als je graag een kwitantie ontvangt dan kan dat ook.

Na de Dam tot Damloop zal het totaal bij elkaar gelopen bedrag worden overgemaakt aan de Stichting Amazones. Natuurlijk krijg je na afloop van mij een persoonlijk verslag van mijn Damloop en het eindresultaat te horen.

Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd bellen of mailen.
Alvast heel erg bedankt voor je steun.

Sportieve groet,

Ikkes

P.s. 1 Mocht ik mensen vergeten zijn deze mail te sturen, stuur hem vooral door aan een ieder die De-Amazones een warm hart toe zou kunnen dragen!!

P.s. 2 Loop je graag hard en heb je nog geen startbewijs voor de Damloop, dan is dit je kans!! Er zijn nog enkele plaatsen vrij in onze teams.
[/quote]

Artikelen van Ikkes

Webloggers