Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

77

zondag, 20 december 2015

Zowel  mijn lief als ik hebben van onze werkgevers cadeaubonnen voor de Bijenkorf gekregen. Lief!!!

‘Dat is ook jammer’, zegt mijn lief, ‘ik heb er net hartstikke veel gekocht!’. Ik vind dat helemaal niet jammer want ik heb nog shopwensen genoeg ;): een jas, een sjaal, leuke broek, etc.

‘Maar je kunt je afvragen of ik nu wel zo nodig nog mooie kleren moet kopen’, zeg ik dan. ‘Misschien is het wel sund!?! Hoewel, ik kan natuurlijk als het ooit zover is wel mooi in de kist gaan liggen. Of is dat dan ook sund?’

We bediscussiëren de voor- en nadelen van in je ‘goeie goed’ gecremeerd worden, of we niet beter met mijn mooiste jurkjes nog een nichtje blij kunnen maken. Of zou die daar juist van gruwen, van zo’n jurkje van een dooie tante, en er wordt veel gelachen. Nu de dood nog relatief op afstand is, is het gemakkelijk dit soort onderwerpen enigszins spottend – maar toch - te bespreken. Ik vertel dat Goudblok haar man opdracht gaf om haar kleding zo snel mogelijk weg te geven zodat er iemand anders nog blij mee kon zijn en we besluiten dat dit een goed plan is. Op het bewaren van een paar kleine dingetjes na dan. Ik wil ook niet ‘helemaal verdwijnen’ als ik er niet meer ben.

Uiteindelijk bedenk ik nog een heel andere oplossing:

Ik heb immers altijd gezegd dat ik 100 word. Ook toen ik al heel jong kanker kreeg, ben ik dat steeds vol blijven houden. Dus eigenlijk heb ik nu nog 46 jaar te gaan. 'Ik ben eventueel wel bereid de helft in te leveren’, marchandeer ik. ‘Dan heb ik nu nog 23 jaar te gaan.’

Over 23 jaar ben ik 77 en is mijn lief bijna 80. Dus dat heb ik nu besloten: dat ik 77 word. Mijn lief mompelt nog dat je zoiets niet kunt besluiten maar dat hij er wel voor tekent en het besluit voelt wel oké. Wat moet ik met zo’n diagnose dat ik dood ga maar dat ze geen idee hebben wanneer? Mooie leeftijd, toch? 77.

Offline
Berichten: 189

Hele mooie leeftijd. We gaan er van uit dat het je gaat lukken. Als we nou met zijn allen de petitie tekenen, wie weet.

Heel fijn stukje weer Ellen. 

Offline
Berichten: 873

Dat zou mooi zijn Ellen, we gaan er voor!
Ik twijfelde in het begin ook heel erg over grote aankopen (laptop, camera, etc) maar heb echt besloten dat je moet doen waar je nu gelukkig van wordt (mits het je niet in financiële problemen brengt!). Ook al ga je er misschien geen tien jaar gebruik van maken, zoals een ander...
Maar dat doe jij wel, want jij wordt 77. :)

Offline
Berichten: 87

Prima idee om je op deze manier te verzoenen met de helft van de tijd. En nog iets: je kunt ook zorgen dat de helft van de jaren de dubbele kwaliteit krijgen!

Offline
Berichten: 4292

Ik zou wel graag stuk voor stuk een smiley bij jullie reacties zetten maar doe dat dan maar hier in één keer:

 

smiley

Offline
Berichten: 1148

Dat vind ik een mooie afspraaksmiley

Offline
Berichten: 475

prachtige leeftijd, 77! Ik teken er voor!!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Prima compromis voor de helft te gaan. Op naar de 77!

Mooi te lezen hoe jullie erover kunnen communiceren. Als ik hier over de dood of aanverwnate zaken begin, dan weet mijn lief niet hoe snel hij naar zolder moet vertrekken.......

Liefs,

D.

Offline
Berichten: 251

Ik vond 77 sowieso al een leuk getal, maar nu nog meer :-))

Offline
Berichten: 8

en weer zo'n mooi geschreven blog. Fijn dat je dat op deze wijze met de amazones deelt. Ik zeg ' doen' wat betreft de 77 jaar.  Een hele mooie leeftijd. Dan ben je ook weer een heleboel jaren verder, hopelijk heb je dan veel fijne dingen beleefd en meegemaakt en wie weet zijn ze dan nog weer verder met de behandelingen van borstkanker en ga je door voor de 80...90...100

voor het nu wens ik je hele fijne kerstdagen toe, maar ook de dagen ervoor en erna en alle geluk voor 2016.

lieve groet, Fiep

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Wat een feest van herkenning hoe jullie nu bezig zijn! Niks verbloemen, maar toch ook dromen. En grappen, heerlijk dat dat nog kan he.

77, ik gun het je zo, als tegenwicht tegen alle kanker ellende bij jezelf en je fam. die je al te verwerken kreeg. 77,  dan word je ouder dan ik, want dat haal ik niet! 

Offline
Berichten: 39

Wat schijf je mooie en reëele stukjes en toch zo waar. Ook wij gaan ervoor 77, ik zou er direct bij CAJO voor tekenen. HUG!!

afbeelding van zeilertje
Berichten: 42

Mijn vorige, wijze internist zei altijd: je moet de horizon ver weg leggen. En ik ben het met hem eens. Op een andere manier heb je geen leven. Dat betekent ook dat je, vind ik, het leven op die manier moet leiden. Stel dat je niet die diagnose had gehad, had je dan wel die nieuwe laarzen gekocht? Nou dan! Doen dus.

En bovendien word jij 77, dus je hebt nog alle tijd om er van te genieten.

Offline
Berichten: 45

Als je ergens fijn kunt shoppen, is het wel bij de Bijenkorf! En zo kritisch als je nu met de gegeven tijd omgaat, zo kritisch kun je ook al je toekomstige aankopen doen. Spullen die nog een lang leven mee kunnen gaan. Jezelf vooral niet te kort doen, zou ik zeggen.