Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Als

zaterdag, 16 juli 2016

Hoewel ik onverminderd fit ben komt de dood in veel van onze gesprekken voor.

Vanavond nog, aan de afwas,  bedacht ik dat we het wel steeds erover hebben dat ik ooit als eerste zal gaan, maar dat ik toch raar zou staan te kijken als mijn lief uiteindelijk als eerste het aardse verlaat. 'Want', zo zegt mijn lief cynisch, de woorden uitsprekend die zo vaak tegen ons gezegd worden 'ik kan morgen ook onder een bus komen'.

Samen maken we plannen voor als ik er niet meer ben. Afspraak is dat ik minstens net zo lang blijf leven als ons hondje, nog zeker zo'n jaar of dertien. Aan de ene kant is het straks niet leuk voor mijn lief, wanneer hij zowel mij als onze hond in één keer kwijt raakt; daar staat tegenover dat hij eigenlijk een kattenmens is - hoeveel hij ook erg veel van onze hond houdt - dus ons heengaan biedt ook kansen ;)

Als ik er niet meer ben moet hij van mij een nieuwe vrouw zoeken, en ook een kat (ik ben allergisch voor katten, dus nu kan dat niet). Bovendien wil hij zelf emigreren naar een paradijselijk tropisch eiland. Hij krijgt het echt nog kei-druk als het ooit zover is.

Nu maar hopen dat we samen zo stokoud worden en dat de behoefte aan een andere vrouw/huisdier/thuisland niet meer zo dringend is, als ik er niet meer ben. Wel zo rustig voor iedereen.

Offline
Berichten: 178

En zo gaat dat zo... De situatie integreren in je dagelijkse leven; gesprekken voeren die zeker "als het zover is gekomen" weer door je hoofd gaan (van wie er dan nog is dus).

Relativerend en hanteerbaar maken van wat er in je leven is.

Dat er nog maar veel gesprekken tijdens de afwas mogen komen Ellen!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Bijzondere gesprekken Ellen, ik wou dat ik dat met mijn partner zou kunnen. Maar helaas, hij kan het onderwerp niet aan en weet niet hoe hard hij (letterlijk) weg moet hollen.

Mijn wensen voor na mijn dood, muziek en zo liggen dan ook bij middelste dochter. Ook de info over de zorg voor de 7 katten, 2 hebben speciaal dieet nodig. Ik denk wel dat hij de katten - na mijn heengaan - gaat houden.

Ik respecteer het, hij kan het niet aan nadenken over "wat als". Practische zorg gaat hem beter af. Is prima zo.

Fijn Ellen, zulke gesprekken. Ik hoop ook voor jullie dat er nog een lang leven voor man-vrouw-hond in het verschiet zit!

Offline
Berichten: 617

Ik ga ook voor nog vele jaren gesprekken tijdens de afwas voor jullie.

Raar hoe die gesprekken soms lopen maar ook helend.

Kat-blijf-jij-voorlopig-maar-heel-ver-weg!!!!