Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4287

Alweer een goudenrandjesdag

vrijdag, 1 juli 2011

Diplomatuitreikingsdag

Dat was het gisteren :)

PuberT was opnieuw gevraagd om de feestelijkheid muzikaal te begeleiden. En hij zal eens nee zeggen;)

"Je zit toch wel bij ons?" vragen we al ongerust....

Ik mag hem vooraf wel naar school brengen om te repeteren samen met de leraren en een vriendin.

"Ik vind het wel fijn om samen vanuit huis te vertrekken," zeg ik nog.

Dus mag ik hem ook weer ophalen om half 3. Tussendoor haal ik taartjes voor de familie die 's avonds gezellig langs zal komen. En werken, o ja, dat ook nog....

Rond kwart voor 3 zijn we allemaal thuis. Ff douchen, welke kleren aan, een vriendin met of zonder hoge hakken, mét natuurlijk o, wat zou een dochter erbij ook leuk zijn geweest, manlief met deze of die schoenen, wel of geen legging onder mijn jurkje, puberT zijn nieuwe colbert aan. WAUW, zwarte broek, zwart overhemd, heel licht colbert, strak gesneden, lange (héle) lange witblonde haren. Hij ziet er goed uit.

Samen weer snel op pad want om half 4 moeten ze er echt zijn. Nog één keer samen zingen, dan komen de eerste ouders binnen en verzorgt hij samen met een leraar een improvisatie voor twee gitaren. Volkomen relaxed zitten ze daar. Niet op de voorgrond maar gewoon rustige achtergrondmuziek. Samen zorgen ze voor een goede warme sfeer voor de binnenkomers. De zaal loopt langzaam vol.

Dan gaat het beginnen en zit puberT gelukkig toch tussen ons in.
Hij is 'vergeten' achter zijn herexamenpunt aan te bellen. "Ik heb het toch niet gehaald", zegt hij.

Er zijn zo'n 100 jongeren geslaagd voor hun diploma. Bijzondere kinderen, allemaal, en een aantal nog bijzonderder dan gewoon bijzonder. Naar voren worden gehaald, iemand met alleen 8-en 9-ens, iemand met een 10, iemand die zich al jaren voor het goede doel (arm Afrika) inzet en ook straks als ambassadeur voor deze stg. Educans zal blijven werken, iemand met een beurs voor Amerika, een vriend van Vic, die zomaar een jaar jonger blijkt dan iedereen wist en 10 vakken briljant afsloot, een vriend die de nationale prijs voor profielwerkstukken won, iemand die de klassieke talen prijs van de school wint, er gaan 3 mensen klassieke talen studeren, dat is bijzonder, en twee jongemannen waarvan er helaas maar één geslaagd is, die de school al die jaren van muziek voorzien hebben: en daar staat hij dan ineens, met een grote bos bloemen en veel bedankjes voor "de rocker" van de school. Hij glimt en wij natuurlijk ook.

Dan worden de jonge mensen één voor één naar voren geroepen, er is veel applaus, heel veel felicitaties, er worden diploma's uitgedeeld, een roos voor iedereen, een Beekvlietboek en een puntenlijst. Halverwege spelen en zingen puberT en vriendin een prachtig nummer. Zij zijn geconcentreerd en wij glimmen.

 Als opdrienalaatste mag puberT weer naar voren. Hij kijkt iedere leraar die hem een hand geeft aan, maakt grapjes, lacht, een blije gup. Hij glimt en wij natuurlijk ook.

Dan wordt de poëziebundel vanwege het 195-jarige bestaan van de school gepresenteerd. Vriendin Janneke heeft de poëziewedstrijd gewonnen en mag haar gedicht voordragen. PuberT's gedicht is ook gepubliceerd, dus hij mag alweer naar vorenom het boekje in ontvangst te nemen. Hij glimt en wij natuurlijk ook.

Dan is het voorbij. Buiten schijnt de zon, de school verzorgt een borrel en hapjes en we staan zo te genieten. Niets dan blije en trotse ouders met wie we gezellig kletsen, vrolijke jongelui, gratis bier ;). PuberT gaat met allemaal knappe meiden op de foto en staat later volkomen relaxed met wi, na en sch leraren te kletsen. Die zijn nog jong en samen hebben ze lol. De toekomst staat voor onze neus.

En o ja, de puntenlijst! Toch maar ff kijken zegt-ie. En wat blijkt, hij heeft een 8.4 gehaald. Nét 1/10 te weinig om een compensatiepunt voor die éne 7 uit de vierde klas te halen. En dát doet dan tóch even pijn. Pfffffffff. Nu maar wachten tot 14 juli. Dan hoort hij of hij ingeloot is.

We gaan bijna als allerlaatste weg en zijn nog net op tijd thuis voor de familie. Het wordt een gezellige avond. En vanmiddag en vanavond hebben een zoon en een dochter van mijn collegabroer ook hun gymnasium diploma gehaald.

Wat wil een mens nog meer.

afbeelding van anita-u2
Berichten: 212

heerlijk zulke mijlpalen....echt dagen met een mooie gouden rand TOP! Liefs Anita

afbeelding van anita-u2
Berichten: 212

was ikke

Offline
Berichten: 1161

Heerlijk Ellenk. Zon'n dag om in te lijsten.

Ik duim dat ie wordt ingeloot.

Offline
Berichten: 125

Tjonge wat een top dag!! heerlijk dat je zo hebt kunnen genieten. Nu maar duimen dat ie ingeloot wordt.

Offline
Berichten: 586

Het is je en jullie méér dan gegund. Ben zó blij als ik dit lees :) XXXXX

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Wat fijn Ellenk, weer een dag met een gouden rand, ik ga duimen dat je zoon ingeloot wordt, volgens mij heeft hij dezelfde voornaam als mijn eega.

Offline
Berichten: 0

Wat een heerlijk stukje om te lezen, werd er helemaal blij van!!!

Ik hoop dat de lotig voor je zoon goed uitpakt!!!! Tis gegund!!!!

Offline
Berichten: 67

Gefeliciteerd en blijf genieten ! Niets geeft zo'n goed gevoel als trots kunnen zijn op je kinderen en zo te lezen heb je het uitstekend getroffen!

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Wat een heerlijk stukje weer. Tuurlijk glimmen jullie, dat mag ook en ik ga heel hard duimen dat hij ingeloot word. Wens hem alvast een fijne vakantie

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Wat is dat genieten...heerlijk! Nu nog even spannend voor de loting..mijn duimpjes draaien al.

Liefs, Lieke

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Van harte gefeliciteerd !!!! Hartstikke mooi !!! En ik duim gewoon verder !!!

Offline
Berichten: 36

Heerlijk Ellenk, een dag die je niet gauw zult vergeten. En van harte gefeliciteerd met het diploma van puberT. Ik hoop dat je hier nog lang van nageniet. Succes met het inloten.

Offline
Berichten: 171

Geweldig EllenK, en wat een briljante kerel is dat, die PuberT! Klinkt als een hele leuke jongen in elk geval. nu nog ff ingeloot worden maar dat komt goed, dat past helemaal in deze flow toch? En zo niet, nou, dan moest-ie blijkbaar eerst nog ff wat anders gaan doen. Dikke kus, trotse ma! Van Annazone...

Offline
Berichten: 171

Ehmmmm, ja, dat was ik dus. Vergeten in te loggen eerst...

Offline
Berichten: 149

Wat een mooie resultaten. Inderdaad maar hopen dat hij wordt ingeloot ! PuberT is een begenadigd jongmens ! De uitdrukking: "Zoals de ouden zongen, piepen de jongen", is vast van toepassing !!

Offline
Berichten: 149

Lekker handig, was ik dus, hieronder.

Offline
Berichten: 55

Beste Ellenk, zo'n prachtige dag zul je niet gauw vergeten en je zoon ook niet denk ik! Wat leuk om te lezen hoe zo'n diploma-uitreiking verloopt, ik heb zelf kleine kinderen dus ik hoop dat ik ook over een jaar of 11 voor het eerst zo'n mooie dag mag meemaken. 

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Wat een mijlpalen voor jullie talentvolle zoon. Knap koppie, knap muzikaal talent, knap poëtisch talentje ook nog , knappe ouders, knappe vriendinnetje. Wat zullen jullie blij zijn emet elkaar en trots, heel trost. Dat hij nu maar gauw te horen krijgt dat hij ingeloot is.

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Gefeliciteerd EllenK en dank je wel dat je dit met ons deelt. Heb genoten van je verhaal. Johan

Offline
Berichten: 29

Gefeliciteerd! Rijg ze maar aan een tot een mooie ketting, deze kralen van dagen, fijn hoor!

Offline
Berichten: 4287

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ingeloot in Utrecht, zijn 1e keuze!

Onderwerp gesloten