Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4289

Dam tot Dam loop - sponsoring

woensdag, 23 mei 2007

Het ei is gelegd. Ik doe mee. Tegen alle verstandige gedachtes in mijn hoofd dat ik het al druk genoeg heb heeft het trimvirus me gegrepen en heb ik de verleiding niet kunnen weerstaan. En halvegarevanellen vindt ook dat ik het te druk heb maar is toch reuze enthousiast. Wat is het toch een lieverd :lol: . Het feit dat ik een loopmaatje heb hier in het dorp, die nu ook mee gaat doen is extra leuk. We gaan voorlopig iedere dinsdag- en donderdagmorgen om kwart over 8 buiten lopen. :? Als het dichterbij komt gaan we ook de weekenden combineren maar een deel trainen we nu nog apart. Er borrelen verder allerlei sponsor-ideeen op die we nog nader gaan bespreken want omdat we allebei een eigen zaak in het dorp hier hebben zien we wel wat mogelijkheden. Als eerste heb ik een organisator van een loop hier in het dorp gebeld. De loop blijkt dit jaar op 23 september te zijn. Dat zou natuurlijk een leuke combinatie zijn geweest maar helaas zijn ze dit jaar al gestrikt door een ander goed doel. Ze denken nog even mee na en anders maken we goede kans om volgend jaar gesponsord te worden dus dat komt goed. :D Maar neen, als eerste klopt ook niet want ik heb mijn eerste sponsor al binnen: mijn moeder had een meevaller en heeft als enige echte eerste sponsor 50 euro gedoneerd. Die zijn dus al binnen. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Binnenkort komen er geloof ik bankformulieren en een voorbeeldbrief waarmee we de hort op kunnen dus ik ga heel de omgeving hier terroriseren. Er moet nog zoveel gebeuren om de Amazones in de toekomst ook goed te kunnen laten draaien dat we het geld goed kunnen gebruiken. Nu nog kijken of ik het ook waar kan maken: 16.2 km. Pfffffffffff.

Offline
Berichten: 4289

[b]Ideeën genoeg, maar nu het nog waar maken .......[/b]

Terwijl het lopen voor geen meter gaat borrelen de ideeën voor het zoeken van sponsors op. Gisterenmorgen had ik een cursus met allemaal vakgenoten. Ik ben gewoon voor de groep gaan staan, heb geroepen wat ik ging doen en heb gelijk genoeg binnen gehaald om het minimum gewenste bedrag af te dekken.

Nog veel meer plannen, goed uitvoerbaar heb ik, maar ik durf niet. Mijn enkels doen een beetje zeer en mijn onderrug na het lopen ook. Ik word er helemaal zenuwachtig van. Wat als ik het niet haal ? Ik heb die klachten pas nadat ik me opgegeven heb dus ik vermoed vooral veel spanningen. Daarom ga ik deze week maar eens iedere dag vroeg naar bed en zoek mijn rust. Dan komt het vast weer goed.

Offline
Berichten: 4289

[b]Op grote voet[/b]

Ik had al een poosje het gevoel dat mijn schoenen niet zo lekker zaten en had gegoogled: in Den Bosch zou ik met videobeelden van het lopen kunnen kijken welke schoenen me goed zouden zitten.

Vandaag had ik een sombere dag. Gewoon een klein beetje van alles wat en soms komt al het leed hier zo hard door, is mijn scherm weggevallen, dat het pijn doet. Geen afspraken op het werk, nou ja pas later op de middag, dus ik dacht: ik pak eens een dagje bijna helemaal vrij.

Een bankrekening geopend voor alle zakelijke sponsors die we, Miriam en ik, willen benaderen en op naar Den Bosch: shoppen in de hardloopwinkel in de Rijnstraat. Shoppen helpt soms hé, bij een sombere bui.

De uiterst vriendelijke man, die me daar hielp, liet me zien dat ik goed liep (meteen een hele opluchting; stel nou dat ie gezegd had: "mevrouw, u loopt als een dweil", want zo voelt het soms wel :? ).

Schoenen geprobeerd, maatje groter......., nog een maatje groter,.......... Uiteindelijk de schoenen gevonden die me passen: smalle leest (voor een herenvoet dan hé), zooltje erin om de voet wat hoger in de schoen te krijgen. Lekkere vering (niet superveel nodig voor u mevrouw) en ze zitten goed :lol: .

Alleen tja, ik zal het maar eerlijk zeggen: maatje 47 :shock: :shock: :shock:

Nou denk ik toch echt dat niemand me nog om zal lopen op 23 september :wink: En met zo'n grote voeten is het vast ook makkelijker.

Nog een regen-loop-jack uit de aanbieding erbij gekocht en nu ben ik er helemaal klaar voor.

Ik heb de schoenen zojuist uitgeprobeerd: 6 km in 48 minuten. Met lopen is het eigenlijk zo dat je nooit tevreden bent geloof ik. Want 6 km is nog lang geen 16.2. Maar goed. Het was de eerste keer dat ik er 6, zonder wandelpauze, achter elkaar liep. Nog 10 te gaan.

Offline
Berichten: 4289

[size=150][b]Het loopt weer[/b][/size]

Tja, met rugklachten loopt het niet zo hard dus ik moest mezelf verbijten, oefeningen doen van de fysio en niet hardlopen.

Vorige week mocht ik eindelijk weer beginnen. Ik doe nog steeds intervaltraining en geen lang stuk aan één stuk door.

Toch heb ik vandaag al weer 7,5 km gelopen. Ik heb wat spierpijn in mijn linkerbil maar mijn rug is goed :lol: :lol: :lol: . Wat een opluchting.

Donderdag loop ik weer verder. Alle schema's ten spijt volg ik nu toch echt mijn eigen schema en als ik met interval-lopen de 16 km haal dan haal ik ze. Met 7,5 km in één uur zit ik al bijna op het gewenste gemiddelde.

En o ja, de sponsoring loopt geweldig !!!!!!!!!!!!!
We zijn met zijn drieën aan het werven en er zijn zoveel lieve mensen en bedrijven om ons heen die ons met kleine en grote bedragen ondersteunen. Echt hartverwarmend. En dan gaat het lopen ook beter hé :wink: ? Want we moeten het natuurlijk wel waar maken.

Er staan nog wat acties op de rol dus het einde is nog niet eens in zicht !

Mooi is dat hé ? Straks hebben we de middelen om op congressen en zo ook de Amazones te laten zien en aandacht te vragen voor onze specifieke problemen. Eerder was daar gewoon geen geld voor maar nu kan het wel. Zó worden de Amazones steeds serieuzer genomen en kan straks niemand meer om ons heen.

[color=violet][b][size=200]AMAZONEPOWER ![/size][/b][/color]

Offline
Berichten: 4289

Vandaag na wat pauze weer gelopen. Benauwd weer, het ging als een dweil.
5 km eruit geperst......
zaterdag beter hoop ik. :wink:
Jajajaja ik weet het wel.
Het komt heus wel goed.

Ik geef niet op !

Offline
Berichten: 4289

Ja vandaag ging het beter. Terug naar een lager tempo liep ik 8 km + beetje pauze en op naar de 10. Heel mooi.
Mijn rug houdt zich geweldig. Linker enkel doet wat zeer, ik masseer hem zoals een ex-mensendieck therapeute me aanraadde en dat lijkt te helpen. :lol: :lol: :lol:
Zou het dan toch nog goed komen :D

Offline
Berichten: 4289

Vandaag ging het weer een beetje beter.
10 km en wat pauze tot 12 km.
Langzaam maar gestaag.
Mijn lijf houdt zich goed, daar ben ik erg trots op.
In het huidige tempo haal ik het niet in 2 uur maar ik ga het wel uitlopen als het zo doorgaat. Wat een heerlijk gevoel om niet meer zo zenuwachtig erover te zijn.

Offline
Berichten: 4289

[size=150][b]Stress[/b][/size]

Nooit geweten dat de voorbereiding op zo'n Damloop zoveel stress meebrengt. Bij ieder pijntje denk ik: het zal toch niet.

Afijn, door Mika aangezet om toch vooral wel te blijven lopen ook al voel je iets, vandaag tussen de middag een uurtje gerend en zomaar 8 km in de middagpauze gedaan. Het ging heel relaxed. En dat voelt toch wel goed. Mijn enkel is niet erger geworden en mijn kuit zelfs beter.
Vrijdag dan maar weer de 10 km proberen... En dat is nog lang geen 16, pffffff, over 19 dagen is het al zover.
Gelukkig heb ik me er bij neergelegd dat ik het niet in 2 uur ga doen. Dat bewaar ik tot volgend jaar. Dit jaar is mijn doel hem uit te rennen/wandelen, wat dan ook. En dan ben ik al heel trots op mezelf :lol: .

De sponsors van Sabine (die gemakkelijk 10 mijl binnen veel minder dan 2 uur rent :roll: ), Miriam (die geblesseerd is geraakt maar nog wel mee naar sponsors zoekt) en mij laten ons niet in de steek. Er staat al waanzinnig veel geld op onze rekening, maar ik zeg lekker niet hoeveel :twisted: .
Het is echt geweldig hoeveel mensen de Amazones een warm hart toedragen.

Offline
Berichten: 4289

[size=150][b]Leuk[/b][/size]

Vandaag 14 dagen voor D-DAY.

In Amstelveen was het grootste deel van de groep er bij vandaag.
Ron deelde repen uit en gezellige praat. Van een peptalk was eigenlijk geen sprake want iedereen had pep genoeg :wink: .

Daarna was er dus toch een serieuze run. Een heel deel van de groep ging voor de 13 km. Nou ik had er gisteren al 11,56 gedaan want vandaag zou er een oefenloopje zijn (of is dat hardlopers-grootpraat ?), dus ik ging samen met enkele andere Amazones voor de 5 km. Lekker kletsend was die zo voorbij.

Dat dat toch in 5 maanden kan gebeuren :!: Dat je als je niks doet ff 5 kilometer loopt. Net als gisteren toen het zo goed ging om 1,5 uur achter elkaar door te lopen, was ik ook vandaag weer blij. 5 Kilometer is niks, Hihihihi. Wie had dat ooit gedacht.

De warmte binnen de groep was mooi om te zien. Omdat ik veel verder weg woon heb ik alleen de Marikenloop meegelopen in het trainingsschema en verder heb ik mijn eigen ding gewoon hier in het dorp en vooral op de loopband gedaan. Dat lopen in een groep is wel leuk en ik overweeg dan ook zwaar om me bij de plaatselijke hardloopvereniging aan te sluiten. Die heeft zo'n 150 leden en ik ken er best veel mensen van. Zo weet ik ook zeker dat ik lekker door blijf trainen want ik merk dat het me erg goed doet. Ik ben zo ontzettend veel fitter dan een poosje geleden. Barst van de energie. Om zowel op ons kantoor als in het bestuur te doen wat er moet gebeuren. En daar geniet ik ten volle van.

Sporten is goed voor een mens maar dat het ook zo leuk is :lol:

Nog 14 dagen, Deze week één keer op de nieuwe loopband en volgend weekend nog 1 long run, via richting Boxtel naar Gemonde, door naar Sint-Michielsgestel en dan door naar huis. En dat rennend. Ik kan het zelf nog niet geloven maar ja, dat kan ik echt.
De laatste week ga ik dan volgens advies van iedereen op dinsdag nog 3 kwartier, op vrijdag nog 25 minuten rennen en dan ben ik er klaar voor.

[color=violet][size=200][b]Dam tot Dam loop, kom maar op ![/b][/size][/color]

Offline
Berichten: 4289

[b]Plannen genoeg[/b]

Na de over?moed van vorige week was het deze week sappelen. Veel pijntjes, niet in de loopgewrichten maar overal.
Vrijdag goed en vlug 5 km gerend en vanmorgen ff vlug 6 km in intervallen van 6 en 10 km per uur. Ook dat ging prima. Maar geen long run voor mij deze week. Maar alleen maar in beweging blijven om te zorgen dat alles een beetje soepel blijft.

Helemaal klaar voor de Dam ? Nou, wat zal ik zeggen ? Ik ben er klaar voor, wetende dat hij dit jaar voor mij eigenlijk te vroeg komt. Vanaf half april trainen, maandje eruit met rugklachten: tja, dat is gewoon te kort.
Ik ga hem wel halen en ik verheug me al op de finish :wink: . En aangezien ik een emomuts ben (zie hoekje van Twin) kan ik er nu al emotioneel van worden, van de gedachte dat ik straks zomaar 16 km heb gerend. Mijn mannen zullen er zijn om me op te vangen, lief!, en ik hoop in Zaandam veel Amazones te treffen :lol: .
Als er enkele Amazones onze stand wil bemannen dan graag want zelf zijn we aan het rennen :wink: .

Daarna neem ik een paar weken pauze van het rennen, te beginnen met een heerlijk vakantieweek met twee - al 34 jaar - vriendinnen in het zuiden van Spanje, waar één van hen woont. Daar ben ik wel aan toe want ik had dit jaar pas 2 weken vakantie dus tijd voor een weekje vrij.

En dan begin ik van voren af aan. Lekker op mijn gemak een superrustig schema, startend vanaf 5 km en dan kijken hoe het verder gaat.

Volgend jaar zal ik in principe zeker de Marikenloop doen, maar dan deze keer de 10 km, en het "rundje Schijndel", omdat die de Amazones waarschijnlijk zullen sponsoren in 2008 :lol: :lol: :lol: .

Plannen genoeg. Nu de uitvoering nog :shock: .

Offline
Berichten: 4289

[b]Nieuwtjes[/b]

Ik heb een heleboel concollega's aangeschreven om me te sponsoren. Een deel reageert niet maar het deel dat wel reageert is geweldig !

De MVA, NVM-afdeling Amsterdam, is heel positief, het is ook in hun stad te doen, en ik krijg hartverwarmende mailtjes binnen dat ze mij = de Amazones gaan sponsoren.

Er was nog een plekje vrij omdat er een geblesseerde was: en raad eens wie het in gaat vullen. Mijn broer ! Hij gaat meelopen en dat vind ik dus echt heeeeel erg leuk.

Een mooie dag dus vandaag.

Verder nog een half uurtje gerend want meer mag nu niet meer en dat ging goed :lol: Zou ook wel erg zijn als dat niet lukte :wink:

Offline
Berichten: 4289

[b]Moe maar gelukkig[/b]

Hè hè, het zit erop, en het was LEUK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Echt heerlijk weer, gruwelijk druk, lekker mijn eigen tempo gedaan, vrolijke muziek loopt veel harder :wink: , er zijn nog heel veel mensen die niet meeliepen, die stonden langs de route :D , veel gedronken, op zijn tijd gewandeld, bij de finish verwelkomd door mijn lieve broer, die veeeeeeel sneller liep.

Ja het was keileuk.

Nu vroeg naar bed en vanaf morgen een weekje op vakantie.

Komt helemaal goed.

Daaaaaaaaaaaaaaaaag allemaal.

Ellenk

Onderwerp gesloten