afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

De laatste loodjes ?

donderdag, 25 november 2004

Gisteren had ik weer een afspraak met de internist. Hij heeft me onderzocht. Alles goed. Helaas vallen de gaten nu toch in mijn huid. Ik was zo blij dat het allemaal voorspoedig ging.

We moeten maar even kijken of het erger word. We gaan dit weekend een weekendje weg en niet zwemmen zou een hele zware straf voor me zijn. De arts heeft ook de Tamoxifen vor geschreven. Geen strip met dagen er op. Ze kunnen die eventueel wel bestellen als ik dat wil en de merk naam weet. Nou mijn apotheek kennende zou het dan nog niet gebeuren,. Die zijn zooo zuinig. Maar wel correct. Al ze niet genoeg tabletten hebben veranderen ze het recept en krijg je de volgende keer meer. Ik hoor wel eens anders. Ik kan voor twee weken voort. Meer mogen ze niet geven. Er zat een hele brief bij. [u]Gebruikersinstructie speciale geneesmiddelen Niveau 2 stoffen.[/u] Even een zin uit dit formulier; Van groot belang is te weten dat dit geneesmiddel voor [b]u als gebruiker[/b] maar ook voor [b]anderen in uw nabije omgeving[/b] extra gezondheidsrisico’s met zich meebrengt wanneer er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. Pfff nou dat wordt mijn asbestpak opzoeken. En dat dan eerst aantrekken en het huis ontruimen alvorens een tablet uit de strip te drukken. Wat heb ik nu weer gekregen???? Info gek als ik ben had ik natuurlijk al weer van alles opgezocht over Tamoxifen. Van de schokkende “mogelijke” bijwerkingen schrik ik dus aller minst. Maar dit??? Kapotte tabletten mag je niet aanraken (laat staan doorslikken). :roll: Ik denk dat een brandkast op zijn plaats is !!! Zeg dit hebben jullie toch niet in je nacht kastje zitten hè? Als dat nachtkastje ontploft is de ravage niet te over zien :wink: Maar goed. Maandag ga ik er mee beginnen. Niet vandaag. Een van de bijwerkingen die in het begin nog al eens voor komt is misselijkheid of je minder prettig voelen. Nou dat wil ik niet nog eens als wij een poging doen vakantie te vieren. (Heb je teletekst gezien? We treffen het weer met het weer ) Verder ben ik nog steeds in de overgang (ik had al zo’n vermoeden, fladder de fladder). In januari testen ze mijn bloed nog eens. Als het dan niet terug is dan komt het niet meer. (Ze verwachten van niet). Oja de Tamoxifen krijg ik twee en een half jaar. Dan ga ik over op aromatase remmers. Volgens mijn arts zijn er volop onderzoeken gaande maar allemaal met “oude vrouwen” (sorry niet mijn woorden). Ze weten dus eigenlijk nog niet zo goed welke van de aromatase remmers voor jongen vrouwen geschikt is. Maar goed dat is voor mij voorlopig toch niet aan de orde! Ik ga er mee stoppen. Ben moe. Spreek jullie weer !

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=blue]Zo daar zijn we weer. Een heerlijk weekendje was het. Wel veel te kort natuurlijk maar ja dat wisten we eigenlijk al van te voren. Ik heb wel gezwommen. Het advies van de verpleegkundige was "extra dikke laag crème erop en daarna goed spoelen deppen en weer een dikke laag erop" op die manier heb ik zaterdag en vandaag gezwommen. Was heerlijk ik had het niet willen missen.

Ik geloof dat ik niet helemaal duidelijk was over de explosieven. Het staat niet op de bijsluiter maar op de brief die de apotheek er bij doet. Kennen jullie die brieven niet? Zaten ook bij mijn Neupogenspuiten. Dat was wel een andere brief maar net zo iets.
Het is een soort extra brief van de apotheek zelf. Bijvoorbeeld als ik een medicijn krijg dat niet zo goed samen zou kunnen gaan met mijn astma medicijnen dan krijg ik er een brief bij van de apotheek dat de stoffen met elkaar problemen kunnen geven wat dat voor een reacties geeft waar ik dus extra op moet letten en wat ik moet doen mocht ik daar last van krijgen.

Ik geloof dat mijn uitleg het alleen maar onduidelijker maakt. Ik ga morgen wel even vragen bij de apotheek waarom deze brief bij de Tamoxifen is gegeven. En of het misschien een verkeerde is.

Tot dan ...
Voorzichtig het deurtje van het (medicijn kastje of ) nachtkastje dicht doen[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Even een tussentijdse update:

Lang leven de Bepanthen. Die zalf werkt echt heel goed.
Mijn huid is niet langer rauw en open. Wel is er nog een heel deel van mijn huid op het bestralings gebied " weg". Ik vervel zeg maar. Alleen dan erg heftig. Zoals je krijgt als je je hand hebt verbrand. En dat is natuurlijk eigenlijk ook wat er gebeurd is.

Ik snap nu ook de "witte strepen" van Pichi. daar waar de strepen stonden en mijn huid nog niet stuk is komen er kleine barstjes in de bovenste huid laag. Die valt er af en 'wala' daar ontstaan de witte strepen.

Maar goed. Ik heb vandaag in het AVL een prachtig modieus hemdje aangemeten gekregen. Er zit een dikke laag van de wonder crème onder. Dus dat moet wel heel goed gaan werken.

Maar goed ik ga maar eens afsluiten en richting het BIC. Jullie horen later hoe het met de kipfiletjes en de plaktieten is afgelopen.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=blue]Nou ik ben dus bij het BIC geweest.
Ze verontschuldigde zich daar dat er geen "jongere" vrouw bij was. Wel schattig. Maar dat maakt mij echt niets uit.

Het is hier in het BIC net als één van de andere Amazones (Roos?) al schreef. De fabrikanten leveren geen spullen meer en willen ook dingen terug. Nou heeft het BIC in Amsterdam besloten dat ze graag spullen willen houden. Ze willen de mogelijkheid blijven bieden om maten te kunnen passen en verschillende vormen en merken uit te proberen. Ze kunnen al die dingen alleen niet zelf betalen dus zoeken ze nu naar andere oplossingen.(zie ook mijn oproepje op het forum) Maar hier in Amsterdam hebben ze nu dus nog van alles.
Ik heb dan ook meerdere maten uitgeprobeerd.
Ik heb nu AA en die wil ik ook zeker niet terug. Ik dacht een volle A of anders een mooie B te nemen. (Mr goudblok heeft hierin natuurlijk een grote stem). Het voordeel van mijn preventieve amputatie is dat ik helemaal vrij ben in wat voor een soort,vorm en maat borsten ik uitzoek.
Het gekke is dus dat ik die maat 6 echt zzooooooo groot vond. En ik vond mijn eigen borsten zo mooi toen ik borstvoeding gaf (een flinke B) maar het zag er echt wel heel groot uit. Nee ik denk dat het een mooi A (maat 4 ) gaat worden. Maar zoals gezegd dat beslis ik niet alleen. De vorm is ook heel apart. Bij het ene model had ik het idee dat ze zo naar voren staken. Zo van hallo hier zijn we (zie je het voor je met een A-tje?)
Bij het andere model (druppel) had ik dat veel minder maar volgens de dames paste dat weer minder bij me. Ach we zullen wel zien in Januari.
Ik had gedacht dat het niet zo'n lang gesprek zou worden maar uiteindelijk hebben we het uur vol gemaakt. Al waren de laatste minuten voornamelijk over mijn familie (één van de dames bleek getrouwd met een neefje van mijn moeder).

Maar het was niet alleen heel informatief het was ook een prettig gesprek (dat schrijf ik omdat ik ze van de site verteld heb, ze lezen vast mee :wink: )
Maar goed ze vroegen aan het begin ook hoe ik er mee om ga en zo. Een beetje zorgzaam :)

Ik heb nu weer een patroon van dat zakje gekregen. Maar deze is wel veel beter dan de vorige. Dus als mijn scanner weer doet wat hij moet doen dan scan ik hem in en is hij opvraagbaar. Het is een patroon voor zo’n zakje in BH of bikini. Je moet even weten wat de bedoeling is maar als je dan een beetje handig bent met de naaimachine kan je een hoop geld uitsparen. Ik heb net mijn vader gebeld. Ik ga hem daar zo even inscannen. Dus dan roepen jullie maar !

Ik wilde nog iets vertellen maar dat weet ik nu niet meer. Misschien toch die chemo-alzheimer? Dus als ik het weer weet dan schrijf ik het hier alsnog.
Doei[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]:cry cry cry:

Mr goudblok komt net thuis en vraagt wie er op het antwoordapparaat staat. Geen idee ik had helemaal niet gezien dat er iemand op stond.

Het opname bureau van het AVL mijn operatie is verplaatst naar 21 december!!!

Dat kunnen ze me toch niet aan doen :cry:

Ik baal stevig. Ik ga morgen even bellen om te kijken of de operatie niet naar voren kan i.p.v. naar achteren. Maar ik heb weinig kans.
Zoals Maisa net over de MSN al zei er is geen haast bij en dus zullen ze het met de kerstdagen voor de deur niet naar voren zetten.
Maar ik baal echt heel erg. Ik heb al begin oktober geloof ik afgesproken dat ik half december (werd later 17) zou worden geopereerd. Had best ook een week eerder kunnen zijn. Maar dan bellen ze je een week van te voren dat de operatie niet doorgaat :(

Met een beetje pech lig ik de kerstdagen in het ziekenhuis. Nou daar zit ik dus echt niet op te wachten ! Op die drain trouwens ook niet. Die zit er dus nog in met de kerstdagen :( Wie had er ook al weer zo’n leuk tasje gekregen?
Maar goed waar ik het meest van baal is dat het er zo kort op zit. Ik dacht er zit een week tussen de operatie en de kerst dus dat komt wel goed. Lekker rustig aan doen. Niet te lang naar mijn ouders (mijn vader is jarig 1e kerstdag) en verder gewoon lekker me laten verwennen door Mr goudblok. Maar nu is de operatie maar 4 dagen voor 1e kerstdag. Volgend het “schema” zou ik dus pas op 1e kerstdag uit het ziekenhuis komen. Mijn streven was de dag na de operatie. Dat moeten we dus maar zo houden.

Ach ik baal gewoon. Maar dat was nu wel duidelijk denk ik.

Ik ga maar naar bed. Bij daglicht lijkt alles altijd minder erg.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]grrr was ik weer vrolijk ga ik de afdeling opname bellen. Doos M stond op het antwoordapparaat (waarom hebben ze me trouwens niet gewoon mobiel gebeld gisteren middag?). Ze zegt voor vragen kunt u bellen naar tel ... Anders ga ik er van uit dat u akkoord bent met de wijziging. Dus ik dacht net ik ben weer vrolijk dus een goed moment om te bellen.

"goede dag u spreekt met de afdeling opname, onze telefonische spreekuren zijn van 10 tot 11 en van ....(weet ik niet meer)" .

Nou ja ! Had doos M dat er niet gewoon bij in kunnen spreken? Nu ben ik weer geïrriteerd en dus baldadig. Ze heeft mazzel dat het geen 5 voor 110 was. Nu heb ik even tijd voor een koude douche om af te koelen. Voor ik haar door die telefoon trek :evil:

Ik ben even afkoelen !!![/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Nou ik heb de mammacare verpleegkundige aan de telefoon gehad. Als de drain op donderdag niet meer loopt mag hij er vrijdag uit. Anders blijft hij tot maandag zitten. Met kerst wordt hij niet verwijdert.
Daarna meteen maar opname gebeld. Zoals iedereen al zei, niets aan te doen. Ik moest “blij en dankbaar” zijn dat ze me zo snel weer hadden kunnen inplannen. (vergeten te vragen hoe laat het nu is geworden)
Ik zei; nou sorry dat kan ik even niet opbrengen.
Die arts is gewoon een weekendje weg. Heeft gewoon vakantie. Niemand wil vertellen waar hij uithangt en waarom hij nu plotseling ineens niet werkt vrijdag. Moet ik maar aan hem vragen. Ja dat heeft zin.
Maar goed het enige wat ik nu nog kan doen is duimen en hopen dat alles voorspoedig verloopt en ik niet 5 dagen in het ziekenhuis hoeft te blijven. Ach ze zijn vast onderbezet met de kerst dus ze zullen me wel laten gaan voor de feestdagen.
Ik mocht van mr goudblok niet te veel hopen dat ik snel naar huis mocht. Ga er nou maar niet vanuit dan valt het ook niet tegen. Hij heeft natuurlijk gelijk, maar dat wordt nu wel heel erg moeilijk :(
Ik heb meteen mijn schoonmoeder en vader maar gebeld om de opvang van kleintje goudblok opnieuw te regelen. Dat is nu meteen voor de eerste dagen rond gelukkig. Hij kan tussen kerst en oud en nieuw ook naar mijn schoonouders maar we willen voor hem altijd het liefst zijn regelmaat houden. Maar ja er is geen school dus hoezo regelmaat?

Maar goed ik ga even bedenken wat ik kan gaan doen. Ik ben nog steeds boos. Ook omdat Doos M zei dat ze me mobiel geprobeerd heeft. Mijn mobiel was de hele dag aan en ik heb geen gemiste oproep en mijn broekzak heeft niet getrild. Ze zegt maar wat, omdat ik zei dat ik het vervelend vond zo’n bericht op mijn antwoordapparaat te vinden. KUT (Kortom Uitermate Teleurstellend).
Toch maar wat bakken in de keuken denk ik. En daarna mijn eigen kerstdorp neerzetten of de boom ofzo.

Later![/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=blue]Vanmorgen belde mijn internist. Hij wilde weten hoe het met de Tamoxifen gaat. Hij was even vergeten dat ik om die tijd eigenlijk op de OK hoorde te liggen. Maar goed daar was ik niet.

Ik zei ook dat ik verkouden was (alsof hij dat niet hoorde) maar ik geloof niet dat hij onder de indruk was. Hij zei gewoon ik hoop dat de operatie goed verloopt en dat u voor de kerst thuis bent.
Ik weet het niet meer. Ik weet niet of het verstandig is vandaag naar het ziekenhuis te bellen. Mijn stem klinkt heel ziek en ik ben bang dat ze de operatie dan zeker afzeggen. En als ik hem afzeg dan kan ik natuurlijk niet 5 dagen later alsnog. Dan wordt het weken later.
Dus ik voel er veel voor om pas maandag morgen te bellen dat ik verkouden ben (in de hoop dat ik het dan niet meer ben natuurlijk) maar kan ik dat maken?

Dit typte ik vanmorgen en eigenlijk is er niet veel veranderd.
Ik twijfel nog steeds of ik er goed aan heb gedaan om niet naar het ziekenhuis te bellen. Een aantal mensen zeiden wacht toch maandag af het gaat nu al veel beter wie weet hoe goed het dan gaat. Een aantal zei ik zou bellen dan heb je duidelijkheid. Tja en die duidelijkheid is eigenlijk de reden waarom ik toch niet gebeld heb. Ik ben er van overtuigd dat ze mijn operatie hadden afgezegd en dat wilde ik niet. Dan maar het risico lopen dat het maandag als nog gebeurd. Ik heb maar niet te veel aan de gevolgen van mijn eventueel late cancelen gedacht. Dan kan er een ander nog net voor de kerst geholpen worden.

Twijfel dus alom. De grote vraag die al vanaf dinsdag rondhangt in huize goudblok
[size=150]Haalt ze het wel, of haalt ze het niet.[/size]

Ik houd jullie op de hoogte![/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Update

De verkoudheid is nog niet weg (helaas)
Maar ik heb er wel weer vertrouwen in .
Ik heb eigenlijk de hele dag weinig last gehad. Mijn neus zat niet echt vol ik hoestte niet enz. Helaas heb ik al sinds vannacht last van mijn verstandkies. Dat ding zit haaks op mijn andere tanden en gaat af en toe een beetje draaien. Is meestal een dag maar dat kan behoorlijk zeer doen. Nu dus al ruim een dag :( en net als je het niet hebben kan. Het was vanmorgen helemaal weg maar kwam vanmiddag weer opzetten. Net als het hoesten (het is nu echt een droge kriebel hoest) en toch ook wel de verkoudheid. Gelukkig dat ik ‘s morgens wordt geopereerd. Vanavond nog stomen en dan morgen misschien nog maar een keer voor ik ga.
Mijn longen zijn weer lief voor me en mijn stem is bijna normaal dus kom op met die operatie!
Morgen de laatste dag dat ik een borst heb. Het is wel een gek idee!
De laatste dag ook dat mijn man een vrouw met een borst heeft. Vanaf dinsdag heeft hij een vrouw zonder borsten. En dat is nog veel moeilijker voor me dan dat het is om een vrouw zonder borsten te zijn.[/color]

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers