Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Dwars

zaterdag, 14 januari 2017

Het zit me al een hele tijd dwars dat ik zo weinig andere blogs meer lees hier. Het voelt niet echt goed om hier zo bijna in mijn eentje mijn verhalen te droppen terwijl er ongetwijfeld nog vele anderen zijn die hun vertalen te vertellen hebben. Frisse verhalen vol hoop en verwachting van nog een heel leven te gaan.

Ik vind niet perse dat mijn verhalen niet gehoord moeten worden. Een leven met uitzaaiingen dat even goed nog bruist kan - hoop ik - anderen moed geven. Laten zien dat je met een diagnose als de mijne nog een hele tijd geweldig kunt genieten en dat het leven prachtig blijft, ook nu, neemt misschien het zwart van de diagnose ongeneeslijk een beetje weg.

Die nieuwe aanwas lijkt er niet te zijn maar dat kan alleen maar schijn zijn! Iedere dag melden zich hier nieuwe vrouwen met borstkanker aan en onder hen zijn ongetwijfeld ook schrijvers.
Ik weet zelfs niet meer wie er achter de schermen bij de Commissie Amazones hoort, of de moderators nog samen overleggen, of men wel of niet steeds op zoek is naar Amazones die hun verhalen willen delen. Ik heb geen idee tot wie ik me moet richten om aan te geven wat me dwars zit. Er is geen herkenbare kern, een groepje dat zich zichtbaar en bereikbaar maakt. Waarom niet?

Door dit alleengeschrijf krijg ik een soort van unheimisch gevoel en ik voel me hier steeds minder thuis. Dat vind ik jammer en verdrietig maar het is wel wat het is.

Graag zou ik een nieuwe generatie Amazones zien die hier haar schouders eronder zet en iedereen actief bij de Amazones betrekt. Waar ik temidden van andere bloggers een van de velen zou kunnen zijn. Zodat wanneer er wisselingen zijn dat niet eens iemand opvalt omdat er altijd weer nieuwe verhalen en nieuwe verhalenvertellers zijn waarmee je kunt meeleven, waarvan je kunt leren, die je kunt helpen of die jou ondersteunen.

Offline
Berichten: 565

Eens Ellenk. Toen ik bij de Amazones kwam, had ik een grote behoefte om te schrijven en ik kan me zo voorstellen dat meer vrouwen dat hebben. Delen wat je dwars zit, waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt, welke emoties daar bij horen kijken. Het is fijn om dat op te schrijven zodat je je gevoel een plekje kunt geven of gewoon onder woorden te brengen. En het is ook fijn om herkenning te krijgen en steun bij wat je meemaakt. Hier wordt daar een mogelijkheid voor geboden.

Tijd dus om nieuwe webloggers ook die kans te bieden! Had dat ook al in de enquete gezet die vorig jaar is gehouden.

Offline
Berichten: 73

Ik ben het ook met je eens. Zelf heb ik een jaar niet mijn verhaal geschreven eigenlijk omdat ik ....tja wat eigenlijk.
Zelf wil ik de draad weer oppakken. Ik merk dat ik behoefte heb om te lezen hoe het met anderen gaat. Ook wil ik graag weten hoe om te gaan met leven met uitzaaiingen. Er wordt nog weinig geschreven.
Ik schrijf wel een verhaal maar geen blog en eigenlijk dacht ik dat dat hetzelfde was.

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

Ellenk, Ik begrijp je oproep, noodkreet is een groot woord. Ik hoop niey dat je het bijltje er bij  neer gooit, want ieder verhaal hoe weinig misschien soms ook heeft wel veel waarde. Waar ik persoonlijk tegen aan loop is dat ik volgens mij meerdere malen een verzoek heb gedaan tot volgen en dt dan niet "gehonoreerd" wordt.

Afijn, blijf schrijven dus, a.u.b.

afbeelding van Globetrotter
Offline
Berichten: 0

Hallo Ellenk, ik snap je. Jij bent wel één van de vrouwen die volgens mij een beetje hetzelfde in het hele proces staat van het leven met uitzaaiingen. Ik ben nog steeds een beetje zoekende op deze site maar vind het erg fijn om jou positiviteit hier iedere keer tegen te komen. Ik reageer nog niet vaak maar vind het wel fijn om andere ervaringen te lezen. Ik zelf probeer ook zoveel mogelijk "gewoon"door te leven met de uitzaaiingen en tot nu toe gaat dat buitengewoon goed. Lekker druk met mijn werk en zelfs de pijn in de botten is nu prima te doen. Blijf vooral schrijven, je wordt gelezen! Lieve groet Globetrotter

 

afbeelding van mokske
Offline
Berichten: 3

Ik lees hier al een tijdje mee. Nog nooit op iets geantwoord, nog nooit  gereageerd, nog nooit... Waarom? Tja waarom? Het noorden kwijt, storm in mijn hoofd, beetje bang om te reageren, op zoek naar mezelf, op zoek naar een begaanbaar pad, de kadans kwijt...duizend en een redenen. Toch had ik elke keer veel steun aan je blogs, Ellen.Vaak kwam ik ze steeds opnieuw herlezen. Schrijf alsjeblief verder, want je doet het zo fantastisch goed. Je schrijfsels zijn zo belangrijk voor al die stille lezers die er kracht uit putten. Misschien kom ik in de toekomst ook eens vertellen. Misschien is mijn moment gekomen om het van me af te schrijven. Wat gisteren nog niet lukte, kan morgen misschien wel.  Tot schrijfs, lotjes.

Offline
Berichten: 128

Begrijp je gevoel Ellen, snap dat je je op deze blog-plek wat eenzaam voelt! Maar ga alsjeblieft door, je schrijft zo mooi en herkenbaar! 

Ik heb verder ook het idee dat het steeds rustiger wordt op deze site. Ik denk ook door de opkomst van andere sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook. Daar is het wél erg druk in de lotgenoten groep. Maar het blijft toch heel anders lezen en zoeken dan hier op de site. Ik verwijs ook regelmatig hierheen. Ik ben in de tijd van de actieve behandelingen heel veel hier geweest om te zoeken naar bevindingen en tips. En heb echt heel veel opgestoken, geleerd en me gesteund gevoeld. Nu, 2,5 jaar na de diagnose kom ik ook nog maar af en toe langs. Zo gaat dat...

Toch jammer, erg jammer.

Offline
Berichten: 4292

Dank voor jullie lieve woorden maar:

het feit er nu geen reactie komt van degenen die nu achter de organisatie staan is precies waar ik bang voor was. Het gaat me namelijk NIET om mijn blogs. Het gaat me om de blogs van al die andere vrouwen wiens verhalen verteld mogen en moeten worden en aan wie nu blijkbaar die kans niet wordt geboden. Zit er überhaupt nog wel iemand achter de Amazones?

Offline
Berichten: 251

Hoi EllenK, laat ik, als moderator, maar eens beginnen met antwoord te geven op jouw vraag of er uberhaupt nog iemand achter de Amazones zit! Zoals reeds eerder aangegeven in het topic over de websitevernieuwing, zijn er vanuit de Amazones zelf geen kandidates opgestaan om de nieuwe Commissie Amazones te gaan vormen. Daarom is de Borstkanker Vereniging Nederland van buitenaf op zoek gegaan naar kandidates. Dit bleek een lastige klus, temeer omdat de aangemelde dames zelf niet actief zijn op de Amazones maar wel iets willen betekenen voor jonge vrouwen met borstkanker. De Commissie kwam niet echt van de grond. Daarbij komt dat vanuit BVN de verantwoordelijke voor de opstart van deze commissie onverwacht vertrokken is in september en er niet direct vervanging was. Er was dus eigenlijk sprake van een impasse, er was geen goede vervanging voor het bestuur van de Amazones.

Voeren de moderators nog overleg? Zangeres en ik loggen dagelijks in. Naast de gewone moderatortaken en beheren van de mailbox kruipt er ontzettend veel tijd in het verjagen van spammers. Wij overleggen hierover via een moderatorchat op deze site en WhatsApp.
Naast een fulltime baan, jonge gezinnen en meer zaken die spelen, is het voor ons onmogelijk om ook nog eens actief een PR-actie te gaan opzetten voor de Amazones of bestuurstaken uit te voeren.

Weet dat achter de schermen bij BVN druk gewerkt wordt aan de bouw van de nieuwe website. Daar is Ambulo nauw bij betrokken, naast haar andere (niet altijd direct zichtbare) werk voor de Amazones. Toevallig ben ik afgelopen woensdag gebeld door Lieke, Hoofd BVN, omdat ze mijn mening wilde horen over de zogenaamde impasse. Uit dat gesprek is informatie naar voren gekomen die ik hieronder deel.

Half februari is er weer een vergadering bij BVN om de laatste dingen te bespreken over de website. Vanuit BVN komt een vaste kracht die de regie gaat verzorgen bij de Amazones. Zij wordt daarbij ondersteund door 2 commissieleden die zichzelf zullen voorstellen wanneer het nieuwe forum live gaat. Deze 2 commissieleden zijn overgebleven uit de poging een nieuwe commissie uit de grond te stampen, en willen actiever en zichtbaar zijn op het nieuwe forum. Daarbij hoort ook het aantrekken van nieuwe bloggers en extra moderatoren. Met het integreren van het nieuwe forum in de website van BVN, worden er hopelijk automatisch nieuwe jonge vrouwen aangetrokken.

Laten we hopen dat met de komst van het nieuwe forum ook de Amazones een nieuw en drukker leven wordt ingeblazen...

Mooier kan ik het even niet maken.

 

 

 

Offline
Berichten: 467

Hallo EllenK,

Ik snap je zorgen heel goed. En ja, er wordt op dit moment concreet actie ondernomen. Gelukkig! Ook bij BVN is men ervan doordrongen dat de commissie steviger op poten moet worden gezet en beter zichtbaar moet zijn. Nou ja, An heeft de situatie al geschetst. Lieke Steinmeijer (directeur BVN) trekt er op dit moment persoonlijk aan en ik hoop echt dat het ze lukt.

Zeg ik op persoonlijke titel, want zelf ben ik geen lid (meer) van de commissie. Ik kom ook niet meer dagelijks op de site, maar ik verricht nog wel hand- en spandiensten, vooral bij het beheer van de site. En, zoals An al aangeeft, ik ben betrokken bij de voorbereidingen voor de nieuwe site, die gebouwd wordt ‘as we speak’. Daar wordt echt heel hard aan gewerkt en er zijn al grote stappen gemaakt. Daar zal ook snel nieuws over komen.

Nee, een nieuwe site lost niet per se op wat jij aankaart, maar zal zeker helpen. Een snellere site, zonder inlogproblemen (eindelijk!), maar ook een die makkelijker beheerbaar is en waar het werk beter verdeeld kan worden.

En heb je suggesties voor nieuwe bloggers of andere dingen? Het adres

is nog steeds het contactadres voor de Amazones.

Persoonlijk zou ik het nog veel mooier vinden als zich Amazones melden die mee de schouders eronder willen zetten, in de commissie of als moderator. Extra handen zijn zeer welkom en de Amazones zijn het waard!

Offline
Berichten: 475

Hoi EllenK, inderdaad ben jij nog een van de weinigen die (regelmatig ) blogt. Ik zie wel bloggers ' om mee heen', bijvoorbeeld op Facebook. Ze zijn er dus wel degelijk, maar mogelijk omdat we de laatste tijd geen actieve oproep gebben geplaatst leeft het idee minder dar wij altijd op zoek zijn naar bloggers. We hebben onze zinnen heel erg gezet op de nieuwe website en zijn daar allen actief mee bezig. Dat had, naast de enorme spam overdosis, de prioriteit.

En wat An schrijft klopt allemaal wat bijdroeg aan niet gewenste wendingen van de Amazones. Wij hebben gelukkig regelmatig contact, An en ik.

De nieuwe website zal veel duidelijker gaan worden, nu staan er bv verouderde agenda punten of webseminars op de homepage. Onze wensen zijn genoteerd en ik heb goede hoop!

Hopelijk ben je iets meer gerustgesteld EllenK, mooi om te lezen dat er mensen reageerden die 'normaal' niet snel reageren. Weet dat er vele lezers zijn!

Lieve groetjes Zangeres.

Offline
Berichten: 45

Ellenk, het eerste wat ik altijd doe als in bij de Amazones kom, is kijken of je een nieuw stuk hebt geschreven. Ik lees ze altijd graag en voel me enorm verbonden met je. Gewoon omdat we in hetzelfde schuitje zitten. En omdat ik veel steun heb aan jouw verhaal.

Ik hoop van harte dat jouw oproep iets gaat opleveren. Goed idee om meer bloggers aan te gaan trekken. Jammer dat Dees hier niet meer schrijft. Zal het de BVN gaan lukken om deze site meer leven in te blazen?

Offline
Berichten: 4292

An, dank voor je bericht.

Fijn om te horen dat er eindelijk structureel actie lijkt te komen :). Dat lucht echt op.

En ik weet hoe druk het is! ik heb me immers jaren 20 uur per week ingezet voor de Amazones dus dat jullie enorm veel werk verrichten is super. Maar 2 moderators is ook wel heel weinig?!

Maar stel nu: iemand ziet een nieuwe Amazone binnenkomen (want dat die dagelijks binnenkomen daar ligt het probleem helemáál niet), aan wie kunnen wij dan doorgeven dat dit mogelijk een heel goede blogger zou zijn? Of die ook goed zou kunnen modereren?

Offline
Berichten: 4292

Superbedankt voor alle reacties.

Goed te lezen dat er wat gebeurt!

Ik lees heel veel mee en zal tips voor bloggers zeker jullie kant uit doen, maar ook af en toe een balletje opwerpen om te zien of er vrouwen mee willen helpen.

 

BVN
Offline
Berichten: 8

Beste EllenK,

Namens Borstkankervereniging Nederland (BVN) onderschrijf ik de reacties van An en Zangeres volledig.

Het proces van de vernieuwbouw van de website en het forum heeft meer tijd in beslag genomen dan verwacht, en ook met de voormalige commissie amazones liep het niet optimaal. Onze excuses hiervoor.

In 2017 gaat er echt schot komen in de zaak. Aan de achterkant zijn we bij BVN druk bezig om alles technisch op orde te maken en om mensen samen te brengen en taken te verdelen. Een van die taken is onder andere het werven van nieuwe bloggers. De commissie is bijna geheel vernieuwd met (nieuwe) jonge vrouwen, en valt nu onder BVN met de naam 'expergroep jonge vrouwen'. BVN coördineert tevens de technische kant van de website. Half februari komen we met z'n allen samen, dan is de nieuwe website en het forum bijna klaar.

Bedankt voor je signaal, in 2017 gaan we met nieuwe energie het een en ander oppakken!

Hartelijke groet van de medewerkers van het landelijk bureau BVN

Offline
Berichten: 4292

Dank jullie allen!

fijn dat er een nieuwe ploeg jonge vrouwen met borstkanker klaar staat om aan de slag te gaan (al zijn!). Ik kijk er naar uit!

Offline
Berichten: 23

Lieve Ellenk,

Wat goed van je dat je hard op uitspreekt hoe je je voelt. Ik wist overigens niet dat iedereen een blog mag en kan starten. Wellicht dat ik binnenkort ook een verhaal zet :) Zelf vind ik de website erg lastig ingedeeld. Maar wat ik begrijp komt daar dus verandering in. Ik lees je blogs altijd graag dus vooral niet stoppen xxxx