Amazone
Lid geworden op: 25/11/2012 - 08:23
Offline
Berichten: 8

Five down, One to go!

dinsdag, 9 april 2013

 

Five down, one to go!

 

Dag 7 na kuur 5... Onderaan de streep: moe, misselijk, zere mond, maagpijn, hevige rugpijn, algehele malaise.

Boven de streep: nog maar één keer! Dat geeft moed, alles zal uiteindelijk overgaan… Al moet ik er NU nog even echt niet aan denken dat ik nóg een week als deze moet doorstaan.

 

Na de chemo’s staan me nog 21 bestralingen te wachten, maar heb ik een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Lekker even twee weekjes eruit, naar warmere oorden om eens even helemaal los te komen van het hele gebeuren.

Natuurlijk realiseer ik me dat ik zo vlak na alle behandelingen op mijn vakantie gewoon nog kaal rond zal lopen, niet veel in de zon zal mogen, en dat ik zeker mijn borst na de bestraling nog goed moet beschermen. (Niet dat ik zo’n topless dame ben hoor, zeker niet na mijn operatie wink ). Maar dat mag de pret allemaal niet drukken.

 

Een weekje geleden werd ik 40 jaar. Ik heb het niet uitbundig gevierd, want daar had ik de energie niet voor, maar we hebben er toch een mooie dag van gemaakt met wat bezoekjes, zelfgebakken Limburgse vlaai en ’s avonds een etentje met mijn gezin. Ik zal nog 365 dagen 40 zijn, dus dat feestje komt nog wel als ik zelf ook weer fit ben!

Ik voel me wel meer dan ik had verwacht echt 40… Dat komt waarschijnlijk door de vervroegde overgangsklachten en dat kale hoofd. wink Als die overgangsklachten blijven aanhouden heb ik straks nog eerder een baard dan hoofdhaar. surprise

 

Ondertussen zoek ik naar afleiding om de dagen zo snel mogelijk voorbij te laten gaan. Op mijn scheurkalender las ik: ‘De beste manier om je tijd te vullen, is hem kwijt te raken’. Maar hoe doe je dat als je energielevel beneden nul zit, zodat je geen wandeling kunt maken, als je geen boek kan lezen omdat je na een halve bladzijde niet meer weet wat je gelezen heb, als het huishouden je te veel is en je van de gedachte aan boodschappen doen al moe wordt?

 

Ik moet nu nog even heel hard doorbijten. Ik voel wel zo’n megadip boven mijn hoofd hangen. Ik weet niet meer waar ik energie en kracht vandaan moet halen, het lijkt wel alsof alle potjes leeg zijn, zelfs nu het zonnetje schijnt. Mijn tranen zitten hoog, ik ben erg prikkelbaar en kan weinig begrip opbrengen voor mijn omgeving.

Morgen gaat het beter, toch? Ik wil het zo graag…...

Offline
Berichten: 4289

Nou: bubbles, tell sell, facebook candy crush ;)

voor je het weet is er weer een dag voorbij ;)

Maar serieus: heerlijk he, nog maar één, ik vond de laatste zó meevallen en hoop voor jou dat dat ook zo gaat bij jou.

En je hebt prachtige vooruitzichten!

Heel veel succes met de laatste loodjes!

afbeelding van Antje68
Offline
Berichten: 3

Zooooo herkenbaar. Je loopt er 1 op me voor. Ik weet hoe het voelt. Kop op, ff doorbijten. Je bent er bijna!

En die dip? Dat mag. Hebben we allemaal, vooral als je je zo beroerd voel.

Denk lekker aan je vakantie! Sterkte!

afbeelding van agnes
Offline
Berichten: 8

lieve Bianca,

Hoe vreselijk herkenbaar ! de laatste chemo, ik wilde echt niet meer, maar misschien juist daarom viel het me mee. Mijn laatste chemo is nu 8 weken geleden. en vanaf de dag van de chemo dacht ik, hoe ziek ik dit keer ook wordt, het is de LAATSTE !! 

inmiddels heb ik 3 weken bestralen opzitten, deze week en volgende week nog en dan ben ik klaar !! dan mag ik overal een streep onder zetten.

de bestralingen vallen mee, je merkt er niets van, al wordt ik er wel moe van. Uurtje eerder naar bed, soms in de middag even liggen, maar over het algemeen gaat het goed !! 

Ik wens je heel veel succes bij de laatste chemo !! 

liefs Agnes

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Zo herkenbaar en toch komt je energie eens weer terug, echt het gebeurd..Lekker nu denken aan je warme vakantie en ondertussen Limburg in bloei zien komen. je moet gewoon doen wat je kan op een dag, vuil loopt echt niet weg en misschien zijn je kinderen zo oud dat ze soms kunnen koken.

Sterkte met alles

Offline
Berichten: 2277

Ach jee, wat heb je het zwaar Bianca maar ik lees ook wel Amazonepowerrr!

Laat het gebeuren want je weet dat je bijna klaar bent met je kuren en dat je dan weer stap voor stap vooruit kunt. 

Goed dat je op vakantie gaat, dat zal jullie allemaal goed doen!

Go for it!!!kiss

Offline
Berichten: 8

Lieve dames,

 

Ondertussen begint hoofd en lijf weer iets te klaren!

Tnx voor de lieve en steunende berichten, daar is behoorlijk wat kracht en goede moed uit te halen voor me!

@ellenk, level 103 van candy crush ;-) !

 

Xxx Bianca

Offline
Berichten: 922

De vijfde is de zwaarste, die conclusie heb ik al getrokken op basis van de verhalen op deze site. Je hebt het moeilijkste gehad, meid!

En inderdaad, Candy Crush en Hay Day zijn ook mijn beste vrienden op dip-dagen :).

Onderwerp gesloten

Webloggers