afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

gevoelens...

maandag, 4 april 2011

Ik denk dat de meeste van jullie het wel herkennen; dat je in de weken rondom een bepaalde datum  iets meer "emotioneel flexibel" bent. Of gewoon iets meer terug denkt aan zoveel jaar geleden.

Ik heb dat meestal zelf niet in de gaten. Je bent er wat meer mee bezig en leest dan bij een andere Amazone "ik ben zo veel jaar verder" en denkt dan; dat is het. Het is weer bijna de datum dat ik het te horen kreeg of de datum van de operatie.

 

Bij mij gaat dit meestal zo. Tot dit jaar.
Waar het door komt weet ik niet. Misschien mijn studie, misschien het slechte nieuws hier op de site.

Maar ik was me deze dagen bewust van het feit dat ik er weer veel meer over na aan het denken was. Jolly vierde 6 jaar na de diagnose en ik ging eens tellen. 7 !!! surprise jaar geleden had ik de eerste operatie achter de rug. (toen ik nog even nakeek op welke dag goede vrijdag viel kwam ik er achter dat dat de 9de was. zou dus kunnen dat de eerste operatie nog niet achter de rug was maar dat maakt voor het verhaal niet uit).  Dat het kanker betrof en hoe erg het  was wist ik toen nog niet.

De vrouw van een goede vriend van mr. goudblok heeft kanker en toen ik schreef dat ik ze veel suc6 wenste in de kankerachtbaan dacht ik meteen terug aan hoe ons ritje was.

Dat is iets wat me de laatste week wel heeft bezig gehouden.

Toen was ik er totaal niet mee bezig. Het knopje "overleven" was al ingeschakeld wink

 

Maar nu dus wel. Gevoelens. Wat doet het met me? Waar komt dat door? Het is niet toevallig dat ik voor mijn opleiding daar nu heel erg mee bezig ben. Ik laat het maar. Onderzoek het desnoods en ach dan slaap ik wat minder, komt na 10 mei (dag van de eerste amputatie) wel weer goed. Voelen mag.

Maar vannacht kwam daar iets anders bij.

Ik werd wakker omdat mijn oksel pijn deed. Het deed pijn en het trok. Het jeukte ook. Ik voelde de zenuwpijn die ik daar tijden niet gevoeld heb maar ook iets anders. Als of er een knoop zit in je spieren, iemand prikkeldraad heeft gedaan en je jeuk hebt tegelijk. Het was hoogst irritant want het deed zeer en ik was er wakker van geworden. Bovendien kon ik er niet van slapen en dat geeft dan weer ruimte tot het overdenken van eerder beschreven gevoelens.

Toen ik maar weer op stond en al masserend door het huis liep realiseerde ik me ineens dat dit wel hele rare gevoelens waren.

Onder mijn oksel, mijn romp (ook) aan okselkant en ook mijn arm in de buurt van mijn oksel. Daar voel ik helemaal niets. Ik heb daar sinds de operaties helemaal geen gevoel meer.

En opeens drong het tot mij door. Ik kan weer voelen!

Okee ik zou liegen als ik zei dat ik er vannacht blij mee was. Maar iets waar ik niet meer op gehoopt had is werkelijkheid geworden. Na al die jaren komt er nog steeds gevoel terug.

In het begin was dat ook al zo geweest en ik heb me er al lang geleden bij neergelegd dat ik delen heb waar ik gewoon niets voel of een stuk minder. Maar nu ineens was daar een gevoelens stuk bij gekomen. En nu het overdag is, en de pijn dragelijk (oké dankzij de medicatie waarschijnlijk maar die slikte ik toch al) kan ik er de lol wel van in zien.

Nu ik mezelf geestelijk had toegestaan te voelen is mijn lichaam ook aan het voelen geslagen. En ik weet wat mr. Goudblok denkt als hij dit leest (ze heeft nu echt te veel yogi thee op) maar toepasselijk is het wel.

Ik mag hopen dat de zenuwpijn weg trekt en het gevoel in dat gebied wel blijft. Maar voor nu geniet ik maar even van het feit dat mijn lichaam na al die jaren nog steeds hard aan het werk is aan herstel. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. En dat geeft hoop.

En hoop voelt een stuk beter !

 

Update: Ik doe het maar even zo want in de reacties valt het kennelijk niet op. Ik ben nog geen 7 jaar verder. Het loopt wel tegen de diagnose datum maar als ik al reken doe ik dat of met de datum van de eerste amputatie (was de derde operatie voor mij). Of (en dat "voelt" voor mij beter) ik reken vanaf einde behandelingen. Dat is nu wel echt 6 jaar achter de rug. Als we dan even de Hormoontherapie vergeten.

Dus erg bedankt voor alle felicitaties. Dat was alleen niet zoals ik het voelde.

Offline
Berichten: 586

smiley

xxx

Offline
Berichten: 2277

Goudblok, alweer 7 jaar geleden...klinkt als heel lang geleden en dat is het eigenlijk ook. En dan een lijf dat je verrast midden in de nacht, als dat hoop geeft voor de toekomst dan kom maar op met die verassingen, toch?

Als die mannen van jou nu maar niet bedenken dat ze je kunnen kietelen in je oksel...cheeky

Offline
Berichten: 4282

Nou zeg! Dat is ook wat. Ik liep donderdagavond door het huis: mijn oksel jeukt zo!

Ik werd er gek van. En toen ineens: wat????? ik voel jeuk? en pijn ook van een opgerekte spier daar. Gek !

Dus ja, er verandert nog steeds vanalles. Ik ben er onrustig onder want heb blijkbaar minder vertrouwen dan jij. Het geeft me zorgen, zal alles toch wel goed zijn?

afbeelding van negrita
Berichten: 91

proficiat, telkens een beetje helen.

En nu je het zegt, mijn gevoel is ook een heel eind terug gekomen, maar wanneer dat gebeurt is? Ik was het hele gevoel van geen gevoel vergeten.wink

Offline
Berichten: 1108

Alweer 7 jaar geleden...proficiat Goudblok.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Zeven jaar, gefeliciteerd! Ik wist wel dat je diagnose iets ouder was dan de lancering van de Amazonesite!

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Goudblok, echt, al weer 7 jaar? 
7 is een heilig getal.
7 is ook een levensfasen-getal.
Dus voor jou breekt een nieuwe fase aan.
Volgens mij zijn de voorbereidingen al door jou daarvoor getroffen met je studie. Maar je hebt ze ook niet voor niks gekregen, je hebt heel wat moeten doen toendertijd en ook de afgelopen jaren om zover al te kunnen komen. Op naar de volgende 7 jaar .

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Goudblok, gefeliciteerd met je 7 jarig jubileum. Wat fijn, dat je merkt, dat je lichaam nog aan het herstellen is. Hopelijk geeft het jou vertrouwen voor de toekomst, dat iets, dat kapot is weer kan helen.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Ik ben nog geen 7 jaar verder hoor. Ik "reken" eigenlijk (als ik rekenen) met de datum van de mastectomie omdat het toen uit me gehaald is zeg maar.
En eigenlijk is het nu 6 jaar na de einde behandelingen. Maar het getal doet er ook niet zo toe. Al is 7 inderdaad in veel culturen een geluks nummer. Nou kom maar op met dat geluk dan wink

@Maisa, Bij de lancering zat ik midden in mijn chemo's weet je nog? Ik kwam toen naar het huis van Swissy met mijn marmot. Die pas af ging bij mijn knalfuif in Januari (nu dus 6 jaar geleden).

@Ellenk, ik heb heus wel even gevoeld of de bobbeltjes en knobbeltjes niet "vreemd" zijn. blushDie onschuld zijn we nou eenmaal kwijt hè.....

Offline
Berichten: 1161

Gefeliciteerd met de 7 jaar.

En wat goed he dat je lichaam het blijkbaar niet opgeeft om zaken te herstellen.

Offline
Berichten: 185

En nu op naar 7 vette jaren! Het begin is gemaakt!

Offline
Berichten: 304

Gefeliciteerd Goudblok, zeven jaar, het lichaam is een wonderlijk iets, het kan zeven jaar of langer helen, je zou de tijd willen meten aan de herinneringen van het verleden.

 

 
Offline
Berichten: 916

Goh, ik ben ook gelijk gaan voelen. Als ik over de bovenkant van mijn geopereerde borst wreef dan voelde ik dat aan de binnenkant van mijn bovenarm. Nu is die plek op mijn arm waar ik het voel veel kleiner. Er gebeurt dus nog idd van alles na, bij mij, bijna 5 jaar surprise Gek is dat zeg.

Offline
Berichten: 281

Goudblok, ineens weer 'voelen', wat bijzonder. Soms denk ik dat lijven toch maar steeds blijven 'helen', wonderbaarlijk, die geven de moed niet op!

Maarre.... is het wel een prettig gevoel? Niet te veel richting zenuwpijn? Anders raak je van de regen in de drup!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

@ Bogie, nee het is nog niet prettig. Maar ik voel nu aanraking in dat gebied en dat is natuurlijk wel weer leuk wink.


Komt wel goed denk ik.

@ Marina wat grappig dat jij nu ook tot de ontdekking kwam dat het "niet voelen" gebied kleiner wordt.
 

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers