afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

"Gewoon" ziek

donderdag, 6 januari 2011

Mijn vorige berichtje is op bijzonder vreemde wijze verdwenen dus ik zal nog even schrijven dat ik op het moment erg druk ben.

Mijn opleiding is leuk en precies wat ik wil maar met het stagelopen mee kost het me veel energie.
Vooral al de verslagen schrijven en de literatuur lezen.

Maar genoeg geklaagd verder met mijn verhaal.

Toen ik begin oktober de eerste keer niet lekker werd dacht ik dat ik te veel gedronken had. Ik drink eigenlijk niet geregeld en als je dan uit bent en een paar Sangria achterover slaat kan dat zo maar hard aankomen.
Maar de dag erna was ik echt beroerd en dat was geen kater van een paar glazen wijn. Ook was ik aan nieuwe medicijnen tegen allergische reacties begonnen. Dus ik dacht eerst nog misschien een combinatie daarvan ofzo.

Ik knapte gelukkig wel op na een paar dagen en ik vergat het voor een tijdje.

Een paar weken later werd ik weer beroerd. Weer zo duizelig dat ik dacht dat ik moest overgeven en gedwongen een dag in bed moest doorbrengen. De dagen daarna ging het gelukkig iets beter maar het duurde wel een paar dagen voor het over was.

Drukke maanden, veel op school te doen, zat stress. Ik gooide het overal op behalve….

De volgende “aanval” kwam al na 2 weken en die daarna na een week. Gelukkig was ik er nu nog maar 1 dag echt ziek van maar op een gegeven moment moest ik toch aan mezelf toegeven dat dit niet normaal is.

Maar als je kanker hebt gehad is ziek nooit gewoon ziek.

En als je naar de huisarts gaat dan weet je dat ze het risico niet willen nemen en je doorsturen naar de internist.

En zo geschiedde. Ik ging naar de huisarts, die deed diverse onderzoeken en belde met mijn internist. Ik zat er bij en luisterde erna omdat ik wist wat er zou volgen.
In de kerstvakantie ben ik naar het AVL geweest om diverse onderzoeken en een MRI scan te ondergaan.

De uitslag liet even op zich wachten. Want de arts was vrij of ik verhinderd.
Inmiddels lig ik echter al weer een week ziek in bed. Gewoon ziek.

Griep met mogelijk een longontsteking. Daar wordt morgen naar gekeken.

Maar goed ik kon dus niet vanmorgen naar het AVL om de uitslag van de onderzoeken te horen en dus belde de neuroloog me eind van de ochtend net het goede nieuws.

 

Geen uitzaaiingen gevonden in de hersenen.
Nou had ik eerlijk gezegd niet anders verwacht maar het is toch een fijne geruststelling om dat te horen.

Feit blijft wel dat de klachten ergens vandaar moeten komen. Dus verder onderzoek is aangewezen.

Maar voor nu lijkt het erop dat ik “gewoon” ziek ben.
Wat dan weten we nog niet.

Eerst maar deze griep en longontsteking te boven komen.

Jullie snappen me wel als ik zeg dat ik blij ben dat ik gewoon ziek ben. Maar gek is het eigenlijk wel…

 

Even een kleine update;

Vanmorgen zijn er longfoto's gemaakt en ik ben zojuist met een AB kuur begonnen. Hopen dat die longontsteking snel verleden tijd is.
En ja Maisa ik krijg al mijn hele leven de griepprik. En de griep van dit jaar lijkt op die van vorig jaar. Als je beide griepprikken hebt gekregen kan je hem eigenlijk niet krijgen. Maar dat lukte mij dus wel.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Ja, gefeliciteerd met je 'gewone' ziekte !!! Het blijft natuurlijk balen, maar van 'gewone' ziektes weet je dat die (in principe) over moeten gaan. Beetje in bed blijven, beetje op de bank tutten, beetje extra Vitamine C, een grogje op zijn tijd....

Ik hoop dat je je snel écht beter gaat voelen.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Natuurlijk snappen we wel wat 'gewoon ziek'nu voor jou betekent. Maar toch wel 'gewoon gek' al die aanvallen. Dus verder onderzoeken is echt wel nodig. En jij dus nu maar  eerst gauw beter worden van een 'gewone griep 'en een ' gewone longontsteking''.

NOU, ZO GEWOON VIND IK HET ALLEMAAL NIET HOOR.

Beterschap meid!

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Als je kanker hebt (gehad) dan is gewoon ziek een echte opluchting. Lekker uitzieken dan maar. Hopenlijk komen ze snel achter de reden van je beroerde aanvallen.

Offline
Berichten: 162

Haha Nooit gedacht dat ik iemand ooit eens zou feliciteren met ziek zijn.......

Maar bij deze: van harte!!!!!!!

Offline
Berichten: 181

Proficiat dan maar met het 'gewoon' ziek zijn.........;-). Het blijft idd een vreemde gewaarwording, aan de ene kant fijn dat ze je zo goed in de gaten houden aan de andere kant zou je 'gewoon' naar de huisarts willen gaan en naar huis worden gestuurd met een AB-kuurtje of sterker nog, neem maar wat paracetamol. Beterschap.........

Offline
Berichten: 1108

Fijn dat je "gewoon" ziek bent, hmmm dit klinkt eigenlijk ook raar. Maar je snapt het wel. En het is waar je bent nooit meer gewoon ziek, ik schrik tenminste altijd heel erg bij gek pijntje of kwaaltje en ben bang dat ik daar nooit meer vanaf kom. Hoop dat je je snel beter voelt.

Beterschap !

Offline
Berichten: 304

Na de mededeling van je arts zul je opgelucht adem hebben gehaald, dat neemt niet weg dat je best wel ongerust zult zijn over die tot nu toe onverklaarbare aanvallen van duizeligheid en beroerd voelen. Dat vraagt dan toch om meer onderzoek, vooralsnog van harte beterschap.

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

gelukkig geen uitzaaiïngen, sinds ik ze zelf heb, krijg ik bij iedere onverklaarbare klacht(en) de kriebels. gewoon ziek, nouja, gewoon een longontsteking hakt er ook behoorlijk in, zeker als je het druk hebt met verslagen en ander schooldingen.

Heel veel sterkte en ik hoop, dat je gauw opknapt.

Knuf van Marimke

Offline
Berichten: 766

Beterschap Goudblok!

Offline
Berichten: 281

Goudblok, ja, daar kwam die piepzak weer! Ellendig, we hebben er hier collectief last van. Nu even 'gewoon ziek' (hoezo gewoon, ik vind een longontsteking nogal heftig) en dan weer aan de slag om uit te zoeken wat het wel is.

Beterschap, easy going, no span no span!

Offline
Berichten: 365

Lekker uitzieken eerst en daarna maar weer verder met uitzoeken waar die klachten wél van komen. Maar inderdaad fijn het geen uitzaaiingen zijn. Gefeliciteerd met die goede uitslag!

Ik had in november iets vergelijkbaars (qua reactie dan): Klachten in nek en af en toe een scheut van pijn door mijn rug en een tintelende arm... Hup de mriscan in: Gelukkig een dubbele nekhernia! Haha, niet te geloven waar je al blij mee kunt zijn hè.

Ik wens je in elk geval beterschap!

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Gewoon ziek is nooit meer gewoon... Ben blij dat het geen uitzaaiingen zijn, maar hé, een longontsteking??? En jij haalt toch jaarlijks een griepspuit? Ik hoop dat je snel weer opknapt. Het is nat buiten en daardoor warmer. Dat valt minder koud op de longen.

Offline
Berichten: 8

hoop dat je gauw opknapt hoorsmiley

Offline
Berichten: 4282

Hé Goudblok,

'gewoon' ziek zou ik het toch niet willen noemen hoor. Zo vaak ziek, een longontsteking - alsof dat niks voorstelt -.

Neem je wel hersteltijd? Want dit alles hakt er natuurlijk heel hard in. Ik maak me toch wel wat zorgen om je.

Pas goed op jezelf hoor!

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers