Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

giraffen en andere lieve dagelijkse dingen

woensdag, 3 januari 2007

Ooit bij een griepje kon ik niks meer als troost bedenken behalve dan dat ik pas in de winkel twee knuffelgirafjes had gezien. En die wilde ik wel. Ik was toen 30 geloof ik :wink: . Je begrijpt dat er bij al het latere ziekzijn een hele verzameling is ontstaan. En zojuist kwam mijn lief van de Hema thuis met: Twee girafjes :lol: . Hij kon ze niet laten liggen. Ze riepen dat ze mee wilden, zei ie. Ik ben tenslotte al ruim 3 weken aan het modderen met griep en verkoudheid dus het was beslist nodig :lol:. Nou had ik al enige tijd een verzamelstop ingevoerd want ik heb er ruim voldoende maar soms breken er nog een paar doorheen. Dus ik heb vanavond weer genoeg om te knuffelen :wink: .

Offline
Berichten: 4292

Vanmorgen bij de notaris wijst een klant naar mijn glitter Pink Ribbon speldje, dat ik een paar weken geleden van een vriendin kreeg. "Ik heb een telefoontje !", zegt ze blij. "Zo doen we allemaal wat hé ?" lacht ze me toe. Ik denk, zou ze het weten of niet ? En pas later ben ik blij met haar spontane reactie. Of ze het nou wist of niet, kei-leuk toch als vrouwen er zo bewust mee bezig zijn !

Offline
Berichten: 4292

Mijn mannen zijn samen, lachend en wel, op pad. Er moet een nieuw stemapparaat komen voor hun beider elektrische gitaren en zeiden ze zojuist "Wij gaan het over de mannendingen hebben."
De mannendingen dat zijn: bier, auto's en belastingen, vrouwen soms ook. Nou zijn dat bij uitstek zaken waar zij het nooit over hebben, tenminste ik heb ze er nog nooit op kunnen betrappen. [size=59]Dat zegt natuurlijk niet alles, bedenk ik nu ...... [/size]Dus ze moeten zelf altijd errug lachen als ze zo'n gezamenlijk uitje plannen en de onderwerpen van gesprek alvast aankondigen. De route leidt langs de Mac en dat is dan weer wel een echt 'mannending' in ons huis. Dus ik zal maar wat minder koken vandaag :wink:.
PuberT wordt in mei 14 en soms reageert hij al wat bozig maar gelukkig is dat meestal snel over en bedenkt hij dat het ook wel leuk is om ff samen weg te zijn. De reden dat ze moeten shoppen is wat minder want hij verliest alles en dus zal hij het stemapparaat van zijn zakgeld moeten betalen. Tja, dat is natuurlijk weer wat minder leuk.

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Konijn op dinsdag.[/b][/size]

Vanmorgen om vier minuten over zes !!!!! ging de telefoon. *(()&*()^&%&&%* dacht ik want ik haat de vroege ochtend en ook de telefoon vind ik niks. Giel aan de lijn van radio 3 FM voor mijn lief. "Ooooooooooh, wat een randdebiel", denk ik nog. Mijn lief daarentegen is geheel enthousiast en springt met telefoon en al het bed uit.

Giel deelt namelijk de hele week konijnen uit. En vandaag is Dries aan de beurt. Een lief wit konijn met grijze oortjes en hij is lief voor kinderen.
Nu is mijn lief al sinds mei 2005 bij het 'uitzendbureau' van Giel aangemeld en hij ontvangt dus regelmatig mail. Hij luistert 's morgens, in de auto naar zijn werk naar het radioprogramma "GIEL!" Als je jezelf als 'uitzendkracht' aanmeldt moet je een nickname opgeven. De nickname van mijn lief is: "konijnopdinsdag".

Leg dat om vijf over zes maar eens uit aan Giel, waarom je dat bijna twee jaar geleden zo bedacht hebt. Tja hoe vertellen wij dat mijn lief iedere dinsdagmorgen roept "'t Is weer dinsdaaag ! KONIJN !" En dat al jaren. Er is geen beginnen aan.

Na lang twijfelen heeft hij deze beide woorden gekozen tot de mooiste woorden van onze Nederlandse taal. En daar worden wij, puberT en ik iedere :? dinsdag aan herinnerd. Giel vindt het wat raar. Gek zeg. :wink:

We hebben het konijn niet 'gewonnen'.
[i]"Vandaag hoorde je in GIEL natuurlijk veel konijnenberichten want het is niet voor niks 'De week van het Konijn'. Maarten heeft als nickname in het uitzendbureau 'Konijnopdinsdag' maar hij was toch het haasje vandaag, want de familie Bijster in Apeldoorn heeft al een ander konijn en een hok klaar staan voor Dries. Aangezien Henk Lommers (die niet meer bij de AVRO werkt) me vertelde dat konijnen liever niet alleen zijn was de keuze al snel gemaakt."[/i]

Offline
Berichten: 4292

Vandaag kreeg ik post.
Een envelop met 6 brieven.
De eerste in rose en bloemetjes was van mijn zusje.
Ze had samen met haar dochtertje van 7 post voor mij gemaakt.
Voor in het ziekenhuis: iedere dag een brief.
Op de vijfde gesloten envelop staat: en deze is de leukste !
Ik ben toch zo benieuwd en glunderend verheug ik me nu al op het openen van deze briefjes iedere dag.
Ik zie ze samen zo zitten: verrassingspost aan het maken :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4292

Mijn dagelijkse uitzicht:

Klik [url=http://www.mijnalbum.nl/Foto=PV6WQWYO][b]hier[/b][/url]

Offline
Berichten: 4292

[size=117][b]valentijn[/b][/size]

Wij doen thuis niet aan Valentijn. Gisterenmorgen liep mijn lief te balen. "Ik heb helemaal niks voor je!" Mijn opmerking dat wij uberhaupt nooit iets aan Valentijn doen behalve een lief briefje of zo kwam niet aan. Op de één of andere manier zat het hem dwars.

't Is de stress denk ik. Gewoon werken (32 uur). Nog 100 werkstukken nakijken, dat moet dan maar 's avonds en in het weekend, en gisterenavond moest ie ook nog naar Arnhem naar een 24-uurs ontwerpwedstrijd van bouwkundestudenten. Met de extra dingen thuis is dat gewoon teveel want van 6 tot 7 was ie thuis en toen heeft-ie nog vlug de boodschappen gedaan. Ik maak me zorgen of het zo wel goed blijft gaan, maar weet tegelijkertijd dat ik wel weer snel zal opknappen.

Gisterenavond ging ik op tijd naar bed, want moe, en lief zou pas laat thuis zijn. Ik klauter, nog steeds voorzichtig, in mijn bed en tref daar een enorme knuffel aan :lol: . Hij is zacht en ziet er uit als een combinatie van een koe, een hond en een giraf. Ongetwijfeld moet het een giraf zijn maar de halsband doet serieus denken aan een hond en zo zit-ie ook. De kop is nadrukkelijk 'koe' behalve dat er giraffe-oortjes en -uitsteeksels op zitten. Ik heb echt keihard in mijn eentje zitten lachen :lol: :lol: :lol: . Ik denk dat hij na 20 jaar ook nog steeds van mij houdt [dans]. En dat bedoel ik maar. Je kunt ons gezamenlijke leven zien als een opsomming van zorgen en verdriet. Of je kunt het zien als een leven gevuld met liefde, humor, zorg en voorspoed. Ik voel bijna altijd het laatste dus ik ben een gelukkig mens.

Ik heb hem natuurlijk vreselijk bedankt toen ie thuis kwam maar tegelijkertijd heb ik toch ook maar een nadrukkelijk verbod opgelegd op het aanschaffen van nog meer knuffels. 't Is wel mooi zo.

Offline
Berichten: 4292

[size=117][b]Mannenhumor[/b][/size]

We zitten gedrielie aan tafel. Goeie zin hebben we want het gaat goed met ons: puberT kent zijn laatste proefwerken van deze proefwerkweek al goed en heeft dan een week vakantie, halvegare is na een week keihard werken ook klaar voor een lang weekend (met veel thuiswerk, maar a la) en bij mama is het vullen goed gegaan. De mannen vinden het prachtig worden. 8)

Ik leg uit dat als ik nies er bijzondere dingen gebeuren: de rugspier die de ribben ondersteunde zit nu over de linkerborst. Als ik nies spant deze spier zich flink aan. Het voelt heel grappig en je kunt het zien bewegen. De mannen bedenken direct dat je daar straks dus leuke trucjes mee kunt doen. Lachen ! :lol:

Maar waarom al dat gedoe? Waarom hebben ze die borsten niet direct aan de achterkant gemaakt. Dan hadden ze alleen je hoofd maar hoeven te draaien. O o o, wat hebben ze een pret samen. Tot ze ontdekken dat dan alsnog mijn voeten verkeerd om staan. Neen, dat kan toch niet. :?

Offline
Berichten: 4292

De zon schijnt. Ben een beetje gebruind (nou ja, heel klein beetje dan). Lekker uitgerust. Ondanks de zorgen, her en der, kan ik toch zo ontzettend gelukkig zijn dan. Zomaar, geen enkele reden voor, maar 'gewoon', dat ik nog leef.

Ik leef nog ! Terwijl ik toch al 2 keer kanker had. Dan borrelt diep in mij dankbaarheid. Het bubbelt en bruist. Want ik vind het maar wat fijn dat ik er nog ben, er mag zijn. Nog even hier.

Wat heb ik toch een geluk !
Wat ben ik toch gelukkig !

Offline
Berichten: 4292

[b][size=150]Moederdag[/size][/b]

Vanmorgen werd ik verrast met felicitaties en een heerlijk moederdagontbijt, croissantjes, verse jus, koffie, eitje, aardbeien. Na 14 jaar moeder zijn weten mijn mannen wat ik lekker vind :wink: En ik was jarig vandaag :wink: dus er waren ook volop cadeaus.

Traditioneel moederdag cadeau is dat de bloemetjes van de Plus-(supermarkt-)bonnen op zaterdag al in de potten staan. Ik kan daar toch zo van genieten :D .

Ik heb ook een nieuwe wekker met cd-speler erin. De oude was zo'n 30 jaar oud dus het kon wel een keertje. Nu kan ik op onze slaapkamer zingen en heb ik toch ook een beetje mijn eigen plekje in huis. Dus dat heb ik vandaag volop gedaan. Gezongen (en tegelijkertijd de bedden maar verschoond want ik ben een praktisch ingesteld mens :wink: ), en voor een leerlingenconcertje op 1 juli ben ik een nummer aan het uitzoeken. Wordt het Katie Melua of het nummer Hurt van Christina Aguilera. Ik ga deze week maar eens thuis opnames maken: wat het mooiste klinkt kies ik dan. Als het niet om aan te horen is kan ik altijd een van mijn nieuwe cd's opzetten. Als troost voor mijn huisgenoten.

Een schommelstoel voor aan een boomtak heb ik ook gehad. Die lagen laatst bij de V&D voor een zeer acceptabel prijsje. Nu moet hij opgehangen worden, maar aan welke boomtak. Welke zal sterk genoeg zijn om mijn 76 kg schoon aan de haak te dragen ? Ik zie zorgelijke blikken om me heen..... 't Is nog geen mooi weer dus we schuiven het probleem nog even voor ons uit. Met al dat sporten word ik vanzelf steeds lichter :lol:

Uiteraard ons mam bezocht. Ongeduldig concludeert ze dat ze nog lang niet opgeknapt is. Neen mam, ik ben bang dat je hier nog heel lang zoet mee bent. Potverdorie, kon die vent dan ook niet uitkijken. En halvegare naar zijn moeder, die nu het nog zo vers is, toch vooral dapper is. Wie had dat gedacht?

Een drukke moederverjaardag, met gewoon klusjes en dingetjes maar toch ook lekker gewoon thuis. Extra lekker gekookt en een ijsje gehaald bij de Italiaanse ijssalon.

Een rare verjaardag maar het was fijn om samen te zijn. Dat kan niet in alle gezinnen. Er zijn al zoveel gezinnen zonder moeder. En daarom hebben we er extra van genoten vandaag.

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Ouwere jongere[/b][/size]

Ouwere jongere zijn heeft zo zijn voordelen.
Hoewel ik nog niet fit ben, doe ik wel de dingen die ik leuk vind :lol: .

Gisteren gingen we met ons Fins-Nederlandse vrienden naar Shrek want zij hebben nog een kleintje van 4, ons petekind :lol: en dat was reuze gezellig, lekker lachen om de shrek baby's en later pannenkoeken eten.

Vandaag staan de Red Hot Chili Peppers op het programma. Dus wij, Halvegarevanellen, PuberT en ik, gaan zo met de trein naar Nijmegen.
De voorbereidingen zijn beter dan vroeger: volop regenkleding ingepakt, gisteren vroeg naar bed, broodje mee, schoenen ingespoten. Hahaha, we gaan nog net niet op wereldreis maar we zijn wel op alles voorbereid.

Vandaag de hele dag de cd's gedraaid want we zijn alledrie fan.
Chump (http://www.chump.nl), de band van PuberT, speelt ook nummers van de RHCP.

En net als vroeger begint het nu te kriebelen. Léuk wordt het, ik weet het zéker :D

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Ouwere jongere 2[/b][/size]

De popconcerten zijn niet meer wat ze waren. Hahahaha. Goeie intro niet ? Alles is super georganiseerd, de reis, trein bus park, liep gestroomlijnd, zowel op de heen als de terugweg.

Controle bij de entree tot en met, de muntjes automaten !!! meteen na de ingang, 2 euro 20 voor een muntje, 2 muntjes voor een ijsje (twas wel lekker), honderden wc's (niet meer in de bosjes dus :wink: ), keuze uit vele verschillende etens, ijsjes, falafel pizza frites loempia's, en oja er was ook gewoon bier :lol: .

Alle leeftijden liepen er rond, dus ik voelde me niet oud, dat was een meevaller.

Het voorprogramma was verrassend :? Mickey Avalon was verbijsterend slecht. Dramatisch. Te plat voor woorden. Afijn, het hele, zeer gevarieerde publiek was het samen eens en man wat ging die man af. Twas gewoon een opluchting toen hij er snel weer mee stopte. Uitgejoeld door velen.
De band Dirty Pretty Thing was leuk. Soort van opgewekte speedrock maar gewoon goed.

PuberT bleef bij ons in de buurt tot het grote werk begon: toen is ie naar voren getrokken. Gewoon achter een assertief iemand met drank aan lopen; dan kom je makkelijk veel verder naar voren mama :lol: . Goeie truc !

Toen kwamen de Peppers zelf \:D/
Ik was helemaal weg van de gitarist, wat kan die spelen ! echt extreem goed. De basgitarist idem dito. De drummer ook. Helaas was de zanger (ja sorry ik onthou geen namen dus ik doe het maar ff zo) niet zo geinspireerd. Veel pauzes, vals :evil: gezongen, en ze speelden dan wel bijna 1,5 uur maar daarvan was zeker een half uur overleg en donker op het podium, tussen ieder nummer door.

Dus je hoort het al: ik ben behalve een ouwere jongere ook een ouwe zeur geworden. Toch hebben we echt heel erg genoten. Het was echt leuk om dit met zijn 3-en te doen. En goede muziek verveelt nooit.

Maar moe..... dat ben ik wel. Niet gek natuurlijk. Vroeger bleef je na zo'n concert op bed liggen, de volgende dag, al dan niet getroffen door een zware kater. Maar nu ging gewoon de wekker en moest er gewerkt worden.

PuberT heeft een vet t-shirt gescoord en liep vandaag na te genieten. Hij heeft veel gezien en een verband ontdekt tussen het gebruiken van drugs en zoenen. Hoe meer er geblowd wordt, hoe meer er gezoend werd. Ik moet eerlijk zeggen dat het om ons heen leek te kloppen. En hij heeft 3 slokken bier op. Het begin is gemaakt. :wink:

En voor Pop: meid je had er bij moeten zijn: er liep daar van alles interessants rond. :wink:

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]23000 dingen[/b][/size]

23000 dingen en nog meer.

Eerst keiblij, toen helemaal emotioneel.

Samen hebben halvegare en ik een lekkere fles wijn opengetrokken.
Samen hebben we geproost op DE AMAZONES, op Ron, op Maisa die vanavond, geheel tegen de gewoonte in zonder gezelschap, ook een wijntje ging drinken. Samen drinken we vanavond, ieder op onze eigen plek, maar in ons hoofd en hart allemaal op dezelfde plaats, proostend op ons.

Al die Amazones en al die boogdragers, al die partners, al die mensen die elkaar hier vonden om een nare reden maar die zoveel warmte vonden hier.

[size=200][color=violet][b]Warm ! http://www.de-amazones.nl.[/b][/color][/size]

Dat wordt onze kreet op een nieuwe gadget die we deze week durfden aanschaffen, vertrouwend op een goede uitkomst vandaag.

Moe maar gelukkig. Zo voel ik me vandaag en gelukkig weer een beetje meer gelukkig dan moe.

Want met die 23000 dingen kunnen we zorgen dat we blijven draaien. Investeren in zaken die ervoor zorgen dat we niet meer helemaal overlopen van werk dat met een paar 'dingen' veel praktischer geregeld kan worden.
In gedachte denk: en dit, en dat en dat nog en dat nog !!!!!!!! Zoveel bijzondere dingen die we kunnen gaan realiseren zodat iedere jonge vrouw met borstkanker ons straks zal vinden.

Wat een hartverwarmende gedachte dat Rons idee door zoveel gulle gevers is opgepikt en tot zo'n geweldig resultaat heeft geleid.

23000 dingen. Pffffffffffff.

Offline
Berichten: 4292

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[size=150][b]PuberT op tv[/b][/size]

De band van puberT: Chump wordt steeds bekender.
Volgende week hebben ze weer 2 optredens in een dorp en een stad in de buurt. Altijd leuk om even te gaan kijken. Als het muziek is dan kan het bij mij niet gauw verkeerd zijn. En vanaf volgend jaar zijn de kroegen rookvrij, dan wordt het er alleen maar beter op. Ons bezoek wordt gelukkig ook nog steeds op prijs gesteld.

Vorige week woensdag is de VPRO op bezoek geweest. De bandleden zijn uitgebreid geinterviewd en gefilmd terwijl ze met een nieuw nummer bezig waren. Ze kregen er vrij voor van school, dus dat was mooi meegenomen.
Ook worden ze nog in de studio in Hilversum verwacht : zaterdag 27 oktober moeten ze om 7.00 uur 's morgens :shock: :shock: :shock: daar aanwezig zijn voor de opnames van Villa Life :?
Je begrijpt al wie er mag rijden :D :cry: :? :D .

Halvegare zit in Japan voor zijn werk en is helemaal groen van ellende dat hij dit niet kan meemaken: zijn eigenste PuberT op TV. We nemen natuurlijk alles op maar dat is toch niet hetzelfde.
Halvegare probeert trouwens ook al jaren in Villa VPRO te komen want ook architectonisch is het een hoogstandje van Winy Maas van MVRDV te Rotterdam (een écht wereldberoemde architect die uit ons dorp komt).

Dus ondergetekende staat op 27 oktober om 5 uur 's morgens naast haar bedje om puberT en zijn maten en 3 supergrote versterkers, instrumenten e.d. richting Villa VPRO te vervoeren. Met een beetje geluk mag ik dan ook nog wat van de opnames zien. Als dat niet zo is ga ik me met de andere ouders vermaken.

[u][b]Zondag 28 oktober van 10.00 tot 11.00 uur[/b][/u] zijn ze te zien in het programma Villa Life, een erg leuk programma voor pubers van 12 tot 16.

Dus, allemaal kijken naar Chump (http://www.chump.nl)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4292

Lief is ie zeker, die halvegare van mij.

Nu hij 16 dagen in Japan zit draait alles hier maar half.

We doen ons beste, allebei, puberT en ik, puberT laat nu ook door de week dagelijks onze Snuffel uit, ik zorg dat was, vaat, stofzuigen, boodschappen, allemaal gedaan worden, maar het blijft behelpen.
Behalve lief zijn doét mijn halvegare namelijk nog meer hier in en om huis.

Eigenlijk wel doet hij zelfs heel erg veel:
Dus de blaadjes op het gras blijven nu liggen.
De groenbak wordt niet aan de weg gezet (STOM-STOM-STOM) gewoon omdat ik dat ondanks alle herinneringsbriefjes vergeet.
PuberT is alleen thuis als ik ga zingen, want hoewel mijn moeder, die lieverd, veel opvangt kan ik moeilijk verwachten dat ze hier dag en nacht is.
Snuffel wordt wat vaker de tuin in gestuurd in plaats van uitgelaten.
En dan is er nog het feit dat ik slechter slaap als hij er niet is.
Dat ik het haat om zonder hem wakker te worden.
Dat ik tob over vliegtuigen, treinen en wat er zo nog meer kan verongelukken.
In gedachten bereken ik de kans op een desastreus ongeluk en bedenk dan ook nog wat ik moet doen als dat gebeurt.

Gelukkig heeft puberT komend weekend twee optredens met zijn band, en dat vind ik altijd errug leuk :lol: :lol: :lol: en volgend weekend zitten we in Hilversum voor de TV-opnames.

Dat wij het niet zo leuk vinden als halvegare er niet is, is niet zo erg.
Hij heeft het namelijk harstikke leuk daar in Japan en dat maakt alles weer goed.

Alleen............... het is nu pas 4 dagen geleden dat hij vertrok.

Hoe moeten we het ooit nog 12 dagen zonder hem volhouden ?

Offline
Berichten: 4292

Vandaag stond PuberT in een regionaal blaadje en morgen in het plaatselijke weekblad en waarschijnlijk ook in het Brabants Dagblad. Ik heb net weer een journalist buiten gelaten.
Het is hier een .... herrie, want de band repeteert hier i.p.v. bij het plaatselijke jongerencentrum dat wordt verbouwd. Ze maken gelukkig muziek die ik erg mooi vind. :lol: :lol: :lol:

Verder val ik haast om. Ben zó ontzettend moe van druk-werk en druk-thuis. Het voelt nu echt niet goed meer.

Afijn nog 2 superdrukke dagen op de zaak en dan weekend, vol met tv-dingen van PuberT band Chump.
Vanavond maar weer vroeg op stok. Dan gaat het lukken. :?

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Chump op TV[/b][/size]

Vandaag was DE dag.

Vanmorgen om kwart voor zes stond de wekker. Ik was om kwart voor vijf wakker.... Veel te bang me te verslapen :wink: Dus om kwart voor zes was ik echt goed wakker :lol: Koffie, ontbijtje, boterhammen smeren en hup met de auto vol met versterkers, PuberT én de zanger van de band op pad. Gelukkig moest ik onderweg nog even naar de wc :shock: anders waren we er echt veel te vroeg geweest.

Om 8 uur konden we naar binnen en het was meteen aanpakken voor de jongens. Alle apparatuur uitpakken. De man van het geluid was er al, 2 opnameleiders. Ze konden snel aan het spelen, microfoons goed afstellen en ga zo maar door. Ik heb de hele tijd als een hoffotograaf eromheen gelopen en een reportage gemaakt voor de band maar ook voor halvegare die er tot zijn grote verdriet vandaag niet bij kon zijn omdat hij nog steeds in Japan zit.

Daarna opnieuw repeteren, nu met de cameramensen erbij, 3 die er ook weer omheen liepen, waar ik dan weer foto's van maakte :wink: . Wat werken er ongelooflijk veel mensen mee aan zo'n uur tv.

Portretfoto's van de jongens, vóór, tijdens en ná het schminken, en ga zo maar door. Een niet aflatende stroom van broodjes, cake, drinken, snoep, koffie en thee.

En toen, eindelijk, eindelijk was het half 12 en konden de echte opnames beginnen. Wij ouders konden op een beeldscherm meekijken. Spannend. Het geluid weet ik niet hoor omdat vanuit de studio en vanuit de beeldscherm met vertraging het geluid meekregen. De beelden waren leuk :lol: . Wat een chaos lijkt het. Daarna wordt alles nog gemonteerd. Lijkt me nog een hele klus.

Naderhand mochten we nog even mee naar boven om het filmpje te zien dat ze hier bij een repetitie gemaakt hebben met interviews.
PuberT is de witblonde van het stel dus als je kijkt kun je hem gemakkelijk herkennen. Hij blijkt voor de camera gemakkelijk het woord te voeren. Ik zit hier nog van trots te glimmen.

Vanmiddag om kwart over 2 of zo, zaten we weer in de auto en om half 4 lag ik te slapen...... PuberT had dat al in de auto gedaan.

Moe maar voldaan: morgen om 10 uur op Nederland 3, het programma Villa Life. Het wordt keileuk. :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4292

[b]Nog één nachtje[/b]

Nog één nachtje slapen en dan ergens in de loop van de nacht van dinsdag op woensdag dan istie d'r weer. Mijn halvegare.
Gisteren het huis al weer op orde gebracht want als hij er niet is dan versloft alles altijd een beetje.
Nog wat knusse dingen met Vic gedaan, filmpje gekeken, lekker toetje en zo. Samen waren we het roerend eens. We gunnen onze halvegare best 16 dagen Japan, maar nu moet het voorlopig toch maar weer een beetje rustig worden op reisgebied. 16 Dagen vinden wij persoonlijk toch wat te lang :? .

Vandaag belde halvegare (alwéér :lol: ). Gelukkig is hij het helemaal met ons eens. Japan is fantastisch maar 16 dagen zonder ons? Dat vindt-ie erg lang.

Wel fijn dat wij drielie het over de belangrijke zaken in ons leven zo eens zijn :wink: .

Offline
Berichten: 4292

[b]Vriendinnen[/b]

Als je via internet een potentiële partner leert kennen, dan kan het in het echt toch heus wel tegenvallen.

Vanavond ging Natas weer naar huis en we waren nog lang niet uitgekletst. Het is dus niet tegengevallen :wink: concludeerden we. Niet dat we ons daar zorgen over hadden gemaakt.

Ontmoet via internet en het is goed verlopen. 't Leek liefde en dat was het ook :lol: .

We hebben een heerlijke middag gehad met luie bank, groene thee met een vleugje citroen, iets met appel erin en een gezellige avondmaaltijd met dank aan Halvegare die overal voor zorgde :wink: .

Het is weer iets helderder in mijn hoofd en ik heb het weer iets warmer.

Hé, het heeft me echt goed gedaan.

[kiss]

Offline
Berichten: 4292

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gisterenavond, net voor het naar bed gaan zei puberT "Ho, wacht even", en binnen 30 seconden kwam hij terug met een tekening.
Het was een paard met daarop...............................................jazeker Sinterklaas.

Hij had netjes gevraagd of ie zijn schoen mocht zetten. Want hij had zo'n zin in lekkers. 'Ja hoor', hadden halvegare en ik, elkaar aankijkend gezegd.

En wat een verrassing :!: Vanmorgen was Sinterklaas langs geweest !!!!!

'Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa', riep hij blij.

En met een big smile neemt ie nu af en toe iets lekkers. En een pret dat ie heeft.

Hij heeft het op zijn kamer weggezet want anders eten halvegare en ik alles op voor hij eraan toekomt :wink: .

Offline
Berichten: 4292

[size=75]Op verzoek van Swissy even een verslagje van gisterenavond.[/size]

Gisterenavond zaten we in het Concertgebouw in Amsterdam. Deze keer met zijn vijven:

[b][color=red]een dagje Bartoli[/color][/b]

Een vriend van ons is helemaal idolaat van de mezzo sopraan Cecilia Bartoli en ik moet zeggen, ze is inderdaad geweldig. Wat een persoonlijkheid, wat een stem, wat een mooie vrouw. Wij vergezellen hem als Cecilia weer een nieuw programma heeft, meestal één keer per jaar. Hij bezoekt haar concerten veel vaker natuurlijk.

We doen op zo'n dag altijd nog wat anders, omdat we (zeer ruim) op tijd voor het concert al in de stad waar het zich afspeelt willen zijn. Deze keer de WoZoCo woningen van MDRV architecten (uit Rotterdam). Een erg leuk woon-zorggebouw en omdat de oprichter van MDRV, een inmiddels wereldwijd architectenbureau, geboren en getogen is in ons dorp, moesten we dat natuurlijk een keer irl zien. Twas er 'stonecold' maar wel echt een mooi vrolijk gebouw. Daarna hebben we heerlijk gegeten in restaurant de Bark, vlak bij het concertgebouw.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[color=red]Als zij opkomt is het al een feest, echt waar, ze straalt het publiek tegemoet en dan kan het al niet meer stuk. Maar als ze gaat zingen ? Dan weet je niet wat er gebeurt. Bij een gevoelig lied voel je het in je hart mee. Dan word je net zo verdrietig als het lied is. En als ze een vrolijk lied zingt dan begint ze vooraf al te stralen zo van "nu komt er iets leuks" en dan wordt je helemaal blij van binnen. Je moet het meegemaakt hebben om te weten wat ik bedoel.[/color]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Verder zat het halve kabinet er, altijd leuk om eens te zien, en een boel andere beroemdheden.

Ons mam was deze keer ook mee en genoot geweldig. Papa en zij waren al heel lang fan van Bartoli, maar dat was in de tijd dat ik mijn vroegtijdige overdosis aan klassiek en opera nog niet te boven was en dus niet naar hen luisterde. Een bijzonder goede vriend, gek van Rossini, genoot met ons mee van een prachtig concert.

We waren vast een raar gezelschap om te zien: een man van 2.07, een man in 3-delig kostuum op sandalen met blote voeten, een vrouw van 72, en dan halvegare en ik, je kunt je er misschien iets bij voorstellen :wink: . Maar het klikte wonderwel en we hadden een bijzonder leuke dag samen. We hebben erg veel pret gehad en het was heerlijk om mijn moeder weer eens zo écht te horen lachen.

Een dag om in te lijsten.

Offline
Berichten: 4292

Halvegare tipte bij het avondeten puberT:
Misschien wil vriendinnetje wel bij haar schoonmoeder op ziekenbezoek komen. Dat vinden haar ouders vast wel goed.

PuberT heeft namelijk een leuk meisje ontmoet op het zomersurfkamp en sindsdien wordt er veel gebeld, gesmst, gemsnd, maar een bezoekje zit er tot nu toe nog niet in. Het is 4 uur reizen van deur tot deur met het openbaar vervoer. Haar ouders willen puberT eerst zien voor ze elkaar ergens in het midden mogen treffen. Dat begrijpt hij overigens best.

Vanavond bespreekt hij het op msn met haar:

Zeg uh, kun je niet op ziekenbezoek bij mijn moeder komen ?
~
Is ze ziek dan ?
~
Nee maar vrijdag ligt ze in het ziekenhuis.
~
O ?
~
Ja een poosje geleden had ze borstkanker en nu krijgt ze nieuwe tieten.
~
:shock:
~
Nou ja, eigenlijk heeft ze al nieuwe tieten maar ze worden nu gepimpt.
~
Hahahahahahahahahahahaha

Volgens puberT kwam ze niet meer bij. Mooie manier om luchtig te vertellen dat je moeder ernstig ziek is geweest. En leuk om te gebruiken om je vriendinnetje vragen of ze alsjeblieft wil komen.

Ze vond het een erg goede reden en gaat nu onmiddellijk haar ouders bewerken.

Ben benieuwd wat die zullen zeggen :wink:

Als het lukt horen jullie er meer van........

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]De Sint[/b][/size]

Traditioneel gesproken komt Sint bij ons 's morgens om 7.00uur of vroeger. Dit jaar niet vóór 6 december in verband de operatie van vorige week maar pas vandaag.

PuberT had gelukkig een feestje :lol: . Dus tot onze blijde verrassing werden we pas om 9 uur door hem gewekt dat de Sint was geweest !!!!!!

Thema voor mijn gedichten was duidelijk dit jaar :D :

van pubertpiet:

[i].......
Tieten heeft ze al, dus die vallen af
Of misschien toch nog een giraf
.......[/i]

en van die ander piet:

[i]Piet was bijkans van het dak gedonderd
toen hij zich over jouw uiterlijk had verwonderd.
"Sint, de gevel van Ellen
is weer naar voren gaan hellen !
Hoe krijgt ze dat nou voor elkaar ?
Ze is niet meer zo plat als vorig jaar !"

Door die paar keer plastisch kleien aan je cup
is Ellen weer een blije gup.
...........
dankzij die twee nieuwe dingen
zul je nu weer uit [b]volle borst [/b]zingen.[/i]

Samen met halvegare had ik rijmwoordjes bedacht op Groenlo, waar het zomerkampvriendinnetje van puberT woont, niet echt bij de deur.......
Halvegare heeft daar werkelijk een fantastisch gedicht op geschreven met alleen maar rijm op Groenlo (geen doen zo, kapoentjoh, etc. etc.). Errug gelachen.

Alleen halvegare kwam er wel bekaaid van af. Prachtige gedichten van de Sint kreeg ie :wink: , en gedichten van Lucebert ook trouwens. Zijn fantastische nieuwe basgitaar had ie woensdag al, dus er lag bar weinig bij de kachel. En dat wat ie verder nog wilde, moest dan weer besteld in USA en is natuurlijk niet op tijd binnengekomen. Zelf heerlijke grote badhanddoeken, en verder vooral muziek, een boek over muziek, en heel bijzondere zanglessen :lol: gehad.

Afijn, we hadden een gezellige ochtend met veel pepernoten, cadeautjes, gedichten en pret. Pubert had dit jaar voor het eerst door waar het om gaat in een sint-gedicht. Beetje humor, beetje oorspronkelijk. Het was kei-leuk. En ook al is al weer 14 jaar oud, dit was beslist niet de laatste keer :lol: 8) :lol: . Daarvoor vinden we het zelf veel te leuk.

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]16 jaar getrouwd[/b][/size] :lol:

Dat waren we gisteren. Het rare is dat we ieder jaar onze verkering echt samen vieren en onze trouwdag net hoe het uitvalt.

Nou kwam het theaterprogramma een maand geleden in de bus en daar bleken nog wat leuke dingen vrij te zijn dus de keus was snel gemaakt. Onder het mom van 'we doen wat leuks met zijn drieen op (nou ja bijna op) onze trouwdag'.

We zijn op vrijdag met puberT naar Muiswinkel en Van Vleuten geweest, lachen, en vanavond naar De Gravin van Parma, met Pierre Bokma en Carice van Houten, huilen.

Ooooo het was zo mooi, zo ontroerend, zo verdrietig. Echt heel mooi vanavond. Als je kunt ? GAAN !

En puberT was zwaar onder de indruk. Hij vond het echt goed (en had dat geloof ik niet verwacht).

Helemaal een prachtige avond,

Moest het even kwijt :wink: .

Offline
Berichten: 4292

[b]Een dag vol complimenten[/b]

Mijn lief vond mij zo knap vandaag.

Een grote opdrachtgever vond dat ik deze opdracht zo bijzonder goed doe.

Een klant zei dat haar adviseur zo'n bijzondere ervaring had: hij had vandaag de aardigste .... (mijn beroep) gesproken die hij ooit gesproken had, en dat ben ik :lol: :lol: :lol: :lol:

Je snapt het mijn dag kan niet meer stuk, en met het fantastische toneelstuk samen met mijn mannen erachteraan was het helemaal af.

Nu ga ik lekker slapen. Dat gaat vast goed lukken.

Offline
Berichten: 4292

Dagje uit :D

Maandag ga ik naar de sauna, met Sanne(ke). Die vond dat ik dringend aan een vrije dag toe was, ik zei ja en nee en misschien, en dat vond zij erg suf :wink: omdat ik toch zo langzamerhand wijzer zou moeten zijn dan te vinden dat ik nooit een vrije dag kan opnemen en toen hakte ik een poos geleden de knoop ineens door en haalde een groot kruis door a.s. maandag. Zo is het dus gekomen dat we elkaar min of meer voor de eerst keer in ons blootje ontmoeten :wink: Ik zag haar in oktober al wel bij het Amazone-theater maar dat telt niet.

Telefonisch bedachten we dat ergens op die dag een behandeling tegelijkertijd wel prettig zou zijn. Alleen de massage was nog vrij: prima.

Dus ik bellen met de sauna:

Het kon, en tegelijkertijd, ja dat kon ook.

"Uw naam ? En die ander ?" Tja, voornaam wist ik ter plekke nog wel, maar haar achternaam.

Dus ik zeg eerlijk, "geen idee, ik ken die ander via internet..."

:shock: "Is het wel een haar?" zegt die man vriendelijk, "als u elkaar van internet kent...."

[color=red][size=200]wahahahahahhahah[/size][/color]

"Neen niet zó," leg ik nog stamelend uit, "het is een vrouw en we kennen elkaar van dezelfde stichting."

[color=red][size=200]wahahahahahhahah[/size][/color]

Die man geloofde er echt niks van.

Hihihihi, slome dat ik ben, zoiets overkomt mij nou weer :wink: .

Het geeft wel een boel voorpret dat wel. :lol:
En heb ik éindelijk een vrije dag maandag.

Offline
Berichten: 4292

Guitar Hero

Zo heet ons nieuwe geluk :lol:

PuberT heeft van zijn zelf gespaarde geld al maanden geleden veel geld aan een internetwinkel betaald om als eerste dit nieuwe X-box spel te hebben en die kwam vrijdag binnen 8)

Het is een drumstel met echte stokken maar wel digitaal en met draadloze connectie met de X-box, een gitaar, ook draadloos (met knoppen ipv snaren) en een microfoon.

Je ziet en hoort een nummer op je tv en dan speel je jouw partij mee van beginner/easy .... tot expert.

Je doet het samen met je vrienden, je ouders mogen ook meedoen want het is veel leuker om het samen te doen dan alleen en omdat iedereen op zijn eigen level speelt is het dan toch leuk.

Zingen is niet zo moeilijk, drummen is heel leuk maar ik haal nog niet eens altijd easy, blijf vaak bij beginner hangen, en gitaar, dat heb ik niet eens durven proberen.

PuberT is op alle instrumenten al heel ver en eindelijk heb ik kunnen horen dat ie ook kan zingen .... Dat komt goed uit want de nieuwe band die hij er op zondag bij heeft daarin zingt ie ipv gitaar te spelen.

Maar dat spel is leuk!!!

Heb je een puberT of meerdere kids in huis, goed gespaard en heeft één van hen een X-box, en weet je niet wat je hem of haar moet geven met Sinterklaas of Kerst? Nou dan weet ik het wel.
Het is een verantwoord spel voor het hele gezin.

Er zit zelfs een muziekstudio bij waar je je eigen nummers kunt maken.

Onze kamer is wat voller maar het is beslist de moeite waard. En die jonge kerels hebben een lol onder elkaar. Zingen vinden ze allemaal wat eng maar leuk vinden ze het allemaal.

Neen, ik heb geen aandelen, maar wel een heel leuk weekend gehad.

Verder heeft Halvegarevanellen inmiddels de kachel aangemaakt. We hebben samen met onze hond door de prachtige sneeuw gewandeld. Want onze hond houdt niet van regen maar wel van sneeuw, net als wij :lol:

Wat wil een mens nog meer?

Offline
Berichten: 4292

[b]Sinterklaas[/b]

was aanleiding om onderweg naar de supermarkt samen onze zoon te bestuiten.
"Wie had ooit gedacht dat we zó'n leuk kind zouden krijgen!"
"ja tis natuurlijk ook opvoeding...." '
"Neen het zit echt in hemzelf!"
"Wat hebben wij geluk."

Ja daar waren we het roerend over eens.

Als 15-jarige gaat ook het dichten hem beter af en heeft hij ook het nut van complimenten ontdekt :wink: :

46 regels waaronder:

........
Voor een lieve moeder het perfecte geschenk
Want dat is Ellenk bovenal, ik denk
dat je nog vele jaren mag zorgen voor je zoon
Maar dat vind je nog steeds heel fijn gewoon
Kon hij maar eeuwig bij je blijven
Zonder ooit weg te willen drijven
Zorg maar dat je zolang het duurt flink geniet
Want erg vindt hij alle liefde zelf zeker niet
Het duurt helaas niet eindeloos...... etcetc

De lieverd, hij geniet van het nu maar kondigt ook alvast zijn vertrek aan. We hebben een wijze zoon. Deze week mocht ik een werkelijk prachtig door hem geschreven verhaal lezen waarin een metaforische de groei naar volwassenheid was beschreven. We waren er allebei onthutst van, zo bijzonder was het. En zelf was ie heel trots dat er zoiets moois uit zijn pen was gevloeid.

Halvegare schrijft ieder jaar tenminste één fantastische gedicht, waarin de taal danst en de humor sprankelt en de liefde blijkt.

Het was weer leuk vanmorgen, cadeautjes bij de kachel, hard gelachen, veel gesnoept en nu gaat de muziek door het huis en liggen er boeken omdat we alledrie van muziek en lezen houden.

Opnieuw ben ik weer erg gelukkig.

Offline
Berichten: 4292

[b]Hoe moet dat nou?[/b]

Afgelopen maandag weer zoveel lieve leuke interessante ..... Amazones (terug)gezien.
Hoe moet dat nou. Ik ga jullie alleen maar leuker vinden.
Zó kom ik hier natuurlijk nooit meer weg :wink:
Tsja.

Offline
Berichten: 4292

Gisterenavond hingen we weer eens in een kroeg in Tilburg. Niet omdat we zo'n notoire kroeggangers zijn maar Chump deed mee aan een bandjeswedstrijd in Cul de Sac, beoordeeld door een heuse jury.
Ik vond ze verreweg de beste :wink: en halvegare was het roerend met me eens dus we genoten van een goed optreden. Was al weer even geleden dat we ze hadden gehoord. De mannen in spé gaan steeds meer hun eigen weg, maar ja, Tilburg, daar heb je een extra chauffeur bij nodig......
Een vriend van ons woont om de hoek en die kwam ook nog ff kletsen dus we hadden het best naar onze zin.

En zowaar: ons oordeel werd bevestigd door de jury: Chump is dóór, dus binnenkorten hangen we wéér in een kroeg in Tilburg.
Op woensdag 18 maart spelen ze, weer in Cul de Sac, mee in de finale. Ze kunnen 2 dagen studio winnen voor het opnemen van een cd en dat willen ze natuurlijk heel graag.
Tis maar goed dat ze zo gemotiveerd zijn want ze hebben in maart en april veel optredens en school moet allereerst goed gaan dus doen ze daar allevijf hun best om daarna vrijelijk en zonder gemopper van lastige ouders muziek te kunnen maken.

Offline
Berichten: 4292

Hé hé,

Weer een zesdaags werkweek erop zitten. Druk dus, maar de zaken lopen nog steeds en in deze tijd wil ik dan natuurlijk niet mopperen.

Beetje moe en tijd voor een midagdutje :wink: en dat ga ik zo ook echt doen.

Lief en ik gaan op pad, samen met vrienden, ergens heel lekker eten en we blijven slapen daar, dus we zijn echt even weg. Dat proberen we er zo af en toe toch in te houden en we hebben er heel erg veel zin in.

Wat er anders is?

Nou deze keer blijft puberT thuis. Voor het eerst. Bijna 16 en hij is er klaar voor. :lol:

Zojuist, met veel 'denk je hier aan?' en 'denk je daar aan?', is hij vertrokken, met een goede vriend naar de stad, muziekspullen kopen, snacken en dan naar de film.
Niet meer halen en brengen maar zelf op pad.
Daarna komen ze hierheen, en zorgen goed voor de hond en het huis, hebben ze beloofd, want vriend blijft ook slapen.

Het zijn grote stappen, vorige week op de universiteit Utrecht rondgekeken, volgende week naar Nijmegen en dit weekend dus thuis zonder ons.

Het voelt goed. Hij zal best wat vergeten maar hij is goed bezig, die zoon van ons. Goede 'maten', goed op school, leuke hobby's. We zijn er wel gerust op.

Vanmorgen las ik even uit de krant voor, dat het eigenlijk beter is om pas na je 24e alcohol te drinken ivm schade aan je hersens, waarop puberT opgelucht zei: 'oh, mooi, dan hoef ik voorlopig nog niet te drinken'. Hij vindt het vies...
Ze gaan de leeftijd waarop alcohol mag waarschijnlijk opschroeven omdat uit alle onderzoeken blijkt dat het écht slecht is voor die jeugd, lees ik verder voor.

Ben ik blij dat ik al 24 geweest ben :wink: want ik ben toch echt van plan vanavond een lekker drankje(s) bij het eten te nemen :wink: .

Fijn weekend :lol: .

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]9 mei.[/b][/size]

Ieder jaar op de zaterdag tussen puberT en mijn verjaardag in vieren we feest. PuberT een jaartje ouder en ik ook binnenkort.
Gewoonlijk is dat een behoorlijk feestje, vrienden en familie komen allemaal in de loop van de dag langs (in brabant betekent dit dat ze ook echt aan komen :wink: ).

Dit jaar ging in januari de 50e verjaardag van lief eraan vooraf met maar liefst een stuk of 8 kleine feestjes.
PuberT had een inloop thuis en schoonmoeder in haar huis.

Vandaags feestje was dan ook "klein". Schoonzus was met haar familie nog op vakantie. Dus maar één schoonzus en -moeder van 'die kant'. En van mijn kant 2 broers met gezin en 1 zus met gezin. En dat was heel mooi. Héél mooi zelfs. Vannacht sliep puberT bij vriend vanwege galafeest in Den Bosch van school en die was dus pas om 11 uur thuis. Ik vierde vandaag ipv a.s. maandag mijn verjaardag met cadeautjes en al en 's middags was het dus gewoon familiemiddag. Gezellig, met lieve cadeautjes van iedereen en taart en hapjes, alles is op :shock: , en om 7 uur nokte iedereen hem weer. Heerlijke rust nu, om te luisteren naar Adele (aanrader!) en lekker mee te zingen, om slaperig te zijn van enkele glaasjes witte wijn en om uit te rusten, van een lange lange rij van verjaardagen in de familie.

Twas mooi en goed.
Morgenvroeg nog een traditioneel moederdagontbijtje waar ik me zeer op verheug en dan ben ik er helemaal klaar mee. Ik ben maandag officieel wel jarig maar vandaag was het goed. Maandag ga ik lekker werken en maandagavond zingen en doe ik net of ik al heel lang geleden jarig was.

Een verjaardag moet gevierd worden: dat gevoel gaat na kanker nooit meer over, maar dit jaar was het klein maar fijn: en in de warmte van onze familie bleek dat prima te zijn. :shock:

Offline
Berichten: 4292

tja, verwijderen lukt niet...

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Vaarbewijs[/b][/size]

Autorijbewijs, motorrijbewijs, maar het vrachtwagenrijbewijs kwam er nooit, ook al had ik dat stiekem wel graag gewild.

Eén keer per twee jaar gaan we zeilen met vrienden. Een club vreemde vogels bij elkaar. Enkele gezinnen, een stel zonder kinderen, een paar verstokte vrijgezellen, bijna allemaal beta's in doen en denken en een forse opleiding. Die week dat we dan samen zijn hebben we het zó ontzettend leuk! Dan wordt er gezeild, lekker gegeten en gedronken, met sterrenkijkers worden de sterren bestudeerd met de bijbehorende pc-programma's, er wordt veel bediscussieerd maar het blijft leuk, en verder veel chocola, altijd slecht weer en gewoon echt superleuk. Halvegare en puberT genieten er ook ten volle van. Dus iedere keer als de vraag komt "Gaan jullie weer mee?" dan duurt dat ongeveer een halve seconde en dan zijn we het weer eens: "natuurlijk!"

Twee jaar geleden had ik de discussie over het halen van het vaarbewijs gemist. Want 'ze' dachten dat wellicht ook zeilers binnenkort hierover moeten gaan beschikken. Nou beschouw ik mezelf niet echt als een zeiler maar het leek me wel leuk om te doen. Die verplichting is nog steeds niet ingevoerd maar in maart kwam wel het mailtje binnen van één van hen of we mee wilden doen. Natuurlijk wilden we dat en uiteindelijk deed ik natuurlijk mee en halvegare en puberT hadden andere dingen te doen. Tja ik ook, maar méé deed ik. We waren uiteindelijk met zijn zessen.

En na de lessen op 4 woensdagavonden moest het boek bestudeerd. Pffffff, best veel, 190 pagina's knal uit je hoofd. Dat viel beslist niet mee. Ik heb wel vaak aan twee keer chemo gedacht........ Ondertussen gingen de eersten op examen en scoorden goed. Gaven tips. En stiekem werd de druk opgevoerd omdat ik eerder geen tijd voor studie had en vandaag als laatste opging.

Halvegare pestte me als sinds april met mijn uitspraak: ik ga uuuuuh elektrisch examen doen. En natuurlijk, ja hoor, vielen alle pc's uit. Dus vandaag deed ik helemaal geen elektrisch examen. Maar gewoon met een potloodje, en dus duurde het nakijken eindeloos.

Maar het is (natuurlijk) gelukt :lol: en ik had niet de minste punten wat in deze groep stiekem wel een rol speelt, hahahahahaha, wat zijn we toch eigenlijk dom..... Pfffff, was lang geleden zo'n examen en ik ben geen twintig meer. Maar toen vriendin vroeg en ? doe je mee aan het VBA toen heb ik toch volmondig neen, geroepen. Nog een examen voor een diploma dat ik niet nodig heb. Echt niet.

Tijd voor zomer 8) 8) 8) en Amazone-zaken :D :D :D . Heerlijk!

Offline
Berichten: 4292

PuberT had vrijdag zijn rapport en omdat er geen 6-en op stonden waar we weer erg tevreden, zeker als je bedenkt hoe weinig hij ervoor deed..... maar zolang hij bewijst dit studieniveau is voldoende voor dit resultaat zijn wij blij en gelukkig.
Verder heeft hij erg het streven om snel groter te worden.
Daarom ook, en niet omdat hij geld nodig had of zich verveelt, is hij met een klein baantje begonnen, 4 uur per week schoonmaken. Dat levert zo het een en ander op want hij leert zo poetsen (van mij want het is bij mij op de zaak), hij heeft extra zakgeld én hij voelt zich helemaal de man met dit baantje en vertelt het tegen iedereen :wink: . Terwijl er toch genoeg leeftijdgenoten zijn die al hele vakanties aan de slag gaan, maar dat zien wij, net als hijzelf, toch niet echt zitten, want af en toe niksen is op die leeftijd ook erg belangrijk.

Gisteren hebben we hem naar Ouddorp gebracht, met 3 maten, om een dag of 4 te kamperen. Op een familiecamping wel te verstaan want die jongerencampings daarvan waren niet alle ouders gecharmeerd en de jongens vinden het prima zo dus dat zegt genoeg. Niet alle jongeren willen alleen maar met elkaar blowen en drinken en wat zich zo verder voordoet. Wat ging er mee? Kaarten om te rikken als het regent, en koehandel (superleuk spel!), frisbees, een vlieger, en last but not least een gitaar. Twee van de drie anderen zijn al aangestoken door puberTs muziekpassie en spelen inmiddels ook gitaar. Deze vier dagen moest er dus veel gespeeld gaan worden, en gezongen, en trouwens "als dat lekker ging konden ze vast wel ergens een optreden ritselen", vond aartsoptimist puberT [size=59](dat heeft ie van mij dat optimisme)[/size]

Allemaal hartstikke leuk :lol: dus, maar loslaten is toch een raar proces want ik denk wel de hele tijd aan hem. Heeft-ie het leuk? Regent het daar ook zo hard? (gisteren niet gelukkig) Zou er niks ergs gebeuren? Komt-ie heelhuids weer thuis?

Zelf denkt puberT al veel verder. Op de heenweg in de auto wilde hij al weten wanneer wij nou eens zonder hem op vakantie gaan zodat hij thuis met zijn maten kan kamperen (ja duh :roll: hotel bedoelt ie). We plannen nog niks maar hebben voorzichtig al laten weten dat zoiets begint met één nachtje weg zijn en bewijzen dat het goed gaat...

Offline
Berichten: 4292

Esmuis wees me erop vannacht:

9.999 berichten dus dit is de 10.000e :lol:

Topscoorder, maar ik kan me dagen herinneren toen de kroeg nog heel druk bezocht was dat er Amazones waren die daar nog vlot overheen gingen, dus, vertel ik mezelf, tienduizend valt best mee :wink:

Toch zet ik hier een taartje neer:

[url=http://www.animaatjes.nl/plaatjes/taart][img]http://www.animaatjes.nl/pl...

Want tis toch wel een feestje waard :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Vakantie[/b][/size]

Bij het eten hadden we het Duitse woordenboek erbij. Opgezocht wat een aantal volkomen nutteloze en op aansturen van puberT ook niet alle nette woorden, in het Duits zijn.
Maar: PuberT gaat helemaal niet mee naar Berlijn, hij gaat op de Friese meren op surfkamp en zal het daar zeker leuk hebben, het is al deze zesde of zevende keer geloof ik.

Waar we vroeger in zo'n week werkten om daarna gezamenlijk op vakantie te kunnen, gaan Halvegare en ik deze keer juist met zijn tweeën op stap in Berlijn. Leuk maar raar.
Stap voor stap wordt puberT groter en zelfstandiger. Inmiddels heeft hier in huis een grote verhuizing plaatsgevonden en slaapt puberT nu in "de muziekkamer" die voorheen de ruimte voor van alles was. Halvegare had daar zijn pc, piano drumstel en bandrepetities waren daar ook, net als de logeerbedden en een aantal kasten die onze zolder vervangen (want die hebben we niet).

Nu slaapt puberT tussen drumstel en piano in een coole en grote kamer en heeft halvegare boven zijn eigen vertrek wat nu ook echt voor hemzelf is.

De woonkamer is mijn oord ;), wat lastig met zingen soms, maar ik kan het er goed mee doen :wink: .

En morgen is het dan ein - de - lijk vakantie. Na een héél druk jaar, maar alles liep uiteindelijk goed dus we zijn tevreden.

En in het nieuwe jaar al weer veel werk in het verschiet (en dat in deze tijd!) en ook leuke dingen want Halvegare gaat weer naar Schotland voor de whisky, puberT gaat naar Rome met school, en ik ga bij een nieuw koor zingen. Een half jaar pauze was genoeg en ook al heb ik geen tijd, althans niet genoeg, deze kans kon ik niet voorbij laten gaan: 16 vrouwen die echt superleuke muziek zingen (in allerlei stijlen, klassiek, jazz, hollands, frans, duits, engels, nummers als: chocola, cellulitis en tante Mathilde), waar ik jaren geleden al verliefd op werd en waar ik nu zomaar aan mee mag gaan doen. De auditie is voorbij, het instuderen van de nummers is begonnen en het wordt leuk.
"All Women" heten ze en ik ga me daar zeker bij thuis voelen.

Verder hebben we al een aantal kaartjes voor leuke concerten geboekt en als altijd hou ik geen rekening met onverwachte dingen zodat ik toch weer veel tijd tekort ga komen :? :lol:

Ach ja, ik doe het mezelf aan hé? Any way, ik heb er zin in: in de vakantie en in het 'gewone' leven.

Fijne zomer allemaal.

[kiss]

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Mijn lijf is niet mij[/b][/size]

In de vakantie breek ik tegenwoordig wat :wink:

Twee jaar geleden moest ik zo nodig leren surfen en toen ik van de plank afdonderde bleef mijn teen achter de mast hangen. Deed wel zeer, gewoon doorgelopen, dat wel.

Vorig jaar in de extreem zware golfstroming brak ik een ruggewervel, niet door en door natuurlijk en twas eng, maar met de nodige pijnstillers kwam ik mooi thuis en in het z'huis hier konden ze verder ook niks doen: gewoon doorgaan dus.

Deze keer bleef ik met mijn teen achter de badrand hangen: de 1e vrije zaterdag van de vakantie. NEGEREN, :roll:, is dan het signaal maar dat viel de volgende morgen niet mee. Ik kon nog in 1 paar slippers en met een paar doosjes paracetamol met dank aan ons mam die ze had liggen, ging het best....
Nu 2,5 week later lijkt hij toch gebroken te zijn, en 'nee', zegt de huisarts, 'daar doen ze niks aan'. Dus ik huppel vrolijk op mijn slippers door.

Uit de röntgenfoto's van vorige zomer lijk ik een mooi jong uitziend skelet te hebben, maar soms twijfel ik wel eens: waarom breekt er dan van alles? Word ik op mijn ouwe dag een echte sukkel die niet goed uitkijkt of is de buitenkant van die botten wel mooi maar zijn ze brozer dan zo op het eerste gezicht te zien is? :shock:

Afijn, zo langzamerhand moet ik toch echt voorzichtiger gaan worden want anders blijft er niks van mij over :wink:

Nou heb ik me zelden iets aangetrokken van mijn lijf. Mijn lijf is niet mij. Mijn lichaam en mijn geest dat hoort niet echt bij elkaar want anders zou ik beslist heel vaak ongelukkig zijn geweest, en daar heb ik echt geen zin in. 'Gelukkig zijn is een keuze', roep ik vaak heel stoer maar dat is nou ook weer niet zo:

Een kennis van puberT werd vorige week wees op 15-jarige leeftijd en dan kan ik toch echt wel huilen van medelijden. Arme jongen, hoe wreed kan het leven voor je zijn, terwijl je nog zó jong bent. Eerst je moeder verliezen en dan als donderslag bij heldere hemel ook nog je vader. Waarom :?: komt dan in me op maar dát laat ik wel meteen weer los want ik ben oud en wijs genoeg om te weten dat ik daar toch geen antwoord op krijg.

Onze vakantie was gelukkig goed. Het was mooi weer, en omdat we dichtbij bleven was dat een echt meevaller. Voor het eerst met Halvegare zonder puberT op stap ging ook goed :wink: . Vakantie vieren is één van de dingen die wij samen héél goed kunnen. De week erna in Friesland was als vanouds gezellig 8) .

Ik merk wel dat de vakantie kort was. Gisteren verloor ik op mijn 1e werkdag mijn geduld en gooide zomaar de hoorn erop. Ik werd weliswaar beledigd maar gewoonlijk praat ik door en los ik op. Daar had ik gisteren geen zin in dus.... Vandaag ben ik maar weer opnieuw begonnen met minder gedoe en zoekend naar balans weet ik dat ik ook nog een weekje vakantie moet plannen met wat meer rust. Want Berlijn en Friesland waren superleuk maar wel intensief en eigenlijk moet ik ook eens een weekje niks gaan doen: deze winter lukt dat vast een keer.

De 3 boeken van Stieg Larsson heb ik uit en ze zijn geweldig: echt een aanrader voor wie van een spannend goed geschreven boek houdt: 3 keer 550 blz, heerlijk om in weg te duiken.

En boven ligt nog een dikke pil van Zafon op me te wachten. Dus alles komt goed.

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Ik haat vroeg opstaan[/b][/size]

Nu puberT eindelijk weer naar school is en vandaag voor het eerst om half 9 er moet zijn is het oude ritme weer begonnen.

En ik HAAT vroeg opstaan.

Voor puberT er was stond ik altijd om 8.30 uur op, tenminste dat probeerde ik en dan was ik om 9 uur op de zaak.

Nu gaat om 6.57 de wekker, slaap ik daar rustig doorheen terwijl Halvegare het huishouden bestiert, krijg ik om 7.15 koffie, neem ik om 7.26 mijn eerste slok want ik MOET om 7.30 beneden zijn want dan zitten mijn mannen ook aan tafel.

Aan tafel kwettert halvegare wat rond, want die is meer een ochtendmens en ik probeer uit mijn coma te geraken door de krant voorzichtig te lezen. Als ik probeer te praten komen de verkeerde woorden uit mijn mond, ik praat ook redelijk onverstaanbaar om die tijd.

's Avonds probeer ik iedereen inclusief mezelf op tijd erin te krijgen omdat ik weet hoe erg het 's morgens weer zal zijn maar dat lukt niet goed. Pubers willen laat naar bed, Halvegare heeft weinig slaap nodig. En als iedereen dan ligt kan ik écht niet slapen. De melatonine fabriek draait op volle toeren om mijn pilletjes aan te slepen maar zonder lig ik gemakkelijk tot een uur of half 2, 2 uur 's nachts wakker, zo'n beetje mijn natuurlijke inslaapvaltijd.

PuberT zit in de vijfde :lol: .
Nog 2 jaar of eigenlijk nog maar 1 jaar en 9 maanden. En dan hoeft ie niet meer naar de middelbare school.
En ik vermoed dat ie op kamers gaat studeren :lol: .
Heel heel langzaam komt de tijd dichterbij dat ik weer gewoon tot half 9 in mijn bed kan liggen en zonder schade 's avonds wat langer op kan blijven. Dat lijkt me heerlijk zeg.

Want ik HAAT vroeg opstaan.

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Jaren[/b][/size]

Jaren :shock: , lag het aan ons huis, onze pc's onze wat dan ook maar efficient internetten was een groot probleem. De laatste tijd werd het, naarmate er meer draadloze netwerken kwamen in onze buurt, steeds slechter.
Tot ik iemand tegenkwam die zei dat het echt wel beter kon.
En fikse rekening later staan er andere kastjes en kunnen we vanavond ineens met zijn 3-en tegelijk online en vlieg ik er niet meer ieder 10 seconde uit en heb ik gewoon permanent 5 groene streepjes qua verbinding.
Ik was afgelopen weken echt ten einde raad en gooide mijn laptop af en toe bijna door de kamer maar nu ben ik een blij mens :lol: .
Een verslaafde wil zijn spul hebben hé, 8) en voor ons is dat een snelle verbinding.
Eindelijk...

Offline
Berichten: 4292

De gewone dagelijkse dingen....

Het zijn er veel en steeds vaker wordt door een vriend of familielid hier een beroep op me gedaan omdat ze me nodig hebben.

Het is dan ook tijd om dit logje te verplaatsen naar de inactieve logs.

Mocht ik alsnog de tijd en de moed willen vinden voor een verbeterde borstcorrectie (want die rechterborst blijft vervelen, heb weer vocht in de borst en af en toe in de arm en voor zover ik het vóel komt dit doordat de prothese verschoven is naar richting omhoog en naar de zijkant) dan ga ik weer even actief schrijven. Maar ik heb voorlopig geen zin in weer een operatie dus laat ik het maar even zo.

Ruimte voor andere weblogs en ruimte voor mijn vrienden en familie hier.

Offline
Berichten: 4292

Na een heerlijk dagje en nachtje uit met Halvegare, met een fantastische strandwandeling zonder wind en met veel zon, groene weggetjes gereden, superlekker gegeten en overnacht in een luxe hotelkamer met bubbelbad, een bezoek aan museum De Pont in Tilburg met een werkelijk prachtige tentoonstelling van videokunstenaar Bill Viola [url=http://www.depont.nl/nl/home/]:arrow:[/url] (nog tot 10 januari en een échte aanrader), waren we vandaag om klokslag 3 uur thuis.

PuberT had een lijst met huisregels (neen, dat klonk niet lekker, vond-ie, dus heette het "richtlijnen" geloof ik) gekregen...

Er stonden 3 lege kratjes bier :shock: in de gang (halve gelukkig...) en nog een volle buiten. Dat was 6 per persoon..... dat viel best mee want dat was per persoon maar een flesje bier per uur tussen 12 uur 's nachts toen ze uit de film kwamen, en 6 uur 's morgens, toen ze gingen slapen... :-w
Ze hadden pannenkoeken gebakken en eieren, er was niks stuk en ze waren bijna klaar met opruimen :wink: . En ze hadden het duidelijk erg leuk gehad.
Nou wij ook :lol: .

Door naar Den Bosch waar dochter Roxanne, (van mijn leukste nicht :lol: ) een voorstelling gaf met haar kleinkunstacademiegenoten: [i]Koningstheaterakademie - U zijt wellekome (op het Joelfeest)[/i] [url=http://www.koningstheater.nl/?pid=340&Page=December]:arrow:[/url].

We moesten niet veel, maar toch helemaal niks doen was er ook niet bij. Onze zonden opbiechten en afkopen, dat zeker en ook goede en slechte herinneringen aan het afgelopen jaar en wensen voor het nieuwe jaar.

Neen ik wil geen slechte eigenschappen verbeteren, zonde van mijn energie, en voor het nieuwe jaar was mijn wens:[size=200][color=violet][b] Leef![/b][/color][/size]

Wat kan ik nog meer zeggen....

Offline
Berichten: 4292

O ja, hij was wel vergeten de garagedeur op slot te doen toen ze naar de film waren dus ons huis was gedurende een uur of zes open geweest.
Maar verder was alles goed gegaan :-w

Offline
Berichten: 4292

Vanavond een gezellige avond met 4 stel andere puber ouders.

Over mindfulness kwam het (ik weet niet of je dat zo schrijft :wink: ).

Het hier en nu, en daarvan genieten. Niet gisteren, niet morgen maar nu.

En dat hebben we gedaan. Lekker een half uur met de fiets aan de hand door een enorme sneeuwbui naar huis gewandeld.

Volgens mij hoef ik geen cursus mindfulness, maar kan ik dat heel goed.

Genieten van het moment, niet van alle momenten, maar als het moment er is, ja, dan voel ik geen natte knieën, dan maak ik me geen zorgen over natte kleding in de gang, maar zie ik sneeuw en huppel ik (in gedachten dan hé, tmoet niet te gek worden met die gladheid) door de sneeuw.

Heerlijk.

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]Wat moet ik schrijven?[/b][/size]

Wat moet ik schrijven?
Als ik ren en vlieg.
Als ik werk en werk.
Als ik aan het bed van muziekvriend zit, hij maakt het niet goed.
Als ik late avonden achter de coulissen Amazonewerk doe.
Als ik van mijn moeder hoor, als je er bent ben je er nog niet eigenlijk.
Als ik vriendinnen niet kan troosten omdat er ook hun leven veel gebeurt wat naar is.
Als ik heel vaak niet kan zijn waar ik wil zijn, bij een zieke vriend of vriendin omdat het niet in mijn overvolle schema past.

Het is druk nu, heeeeel druk.

Mijn geluk zit in de kleine dingen.

Als puberT een leuk feestje had en veel te laat naar bed graag op zondag toch nog naar de open dag op school gaat om voor troubadour te spelen. :-({|=
Als ik zing en me tóch ontspan en me thuis voel bij mijn nieuwe koor.
Als lief voor mij naar de stad gaat om iets op te halen.
Als ik hardloop en toch al weer 7 kilometer haal, die 10 dat komt ook wel goed. :D
Als ik van de man van een Amazone sponsorgeld krijg voor de Venloop, zonder dat het hem iets kost.
In Beats for Boobs, ik heb er zo'n zin in :lol:

Het leven is de laatste tijd niet luchtig. Het is zwaar, er gebeuren veel dingen die groot verdriet met zich meebrengen. Maar ik heb geleerd om door te gaan en geluk te vinden in die kleine dingen. Die mogen er ook zijn. Ik ben blij geen 16 meer te zijn 8)

Offline
Berichten: 4292

En ze is er. Wijn in de glazen. Wordt leuk!

Offline
Berichten: 4292

Irene is weer onderweg naar Soest :lol:

Om vijf uur stond ze stralend aan de bel met lekkere Portugese kaasjes :P :D .

Ze zag er uit als op een foto die ik al ooit gezien had :lol: en nadat ik uitgelegd had dat ik toch niet echt in mijn gewone doen was, zijn we lekker gaan kletsen, eten, kletsen, wijntje, foto's van de camping gezien (leuk!!!) en nog meer gekletst.

Vreselijk door elkaar: vroeger, later, nu, honden, mannen :wink: , veranderingen, borstkanker, ja dat ook nog.

Irene heeft echt doorgezet en neemt geen genoegen met een halfgoede reconstructie, zoals ik tot nu toe heb gedaan.
En met adsl kan ze gelukkig veel meer meelezen en was ze goed op de hoogte van alles.
Baalde wel vreselijk dat ze niet een weekje later in Nederland was zodat ze nog naar Beats for Boobs had kunnen gaan en iedereen in één keer had kunnen ontmoeten.

De kachel brandde goed, lief zorgde voor het vuur, en twas echt leuk om elkaar eens irl te zien. Als we verder mailen, zien we nu wie er achter die berichten zit en wie weet treffen we elkaar de volgende keer in Portugal 8) 8) 8)

Offline
Berichten: 4292

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

als ik naar buiten kijk is het koud en nat.

als ik nadenk over sommige dingen is het van binnen ook koud en nat.

maar zojuist heb ik me voorgenomen de wereld met een glimlach tegemoet te treden.

vanmorgen vroeg kreeg ik al een blij mailtje.

en echt: iedere dag is er óók iets leuks.

en wie lacht krijgt een lach terug.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4292

Olympische spelen.
Dat is zo'n beetje de enige tv die wij wel eens samen kijken.
We proberen naar het schaatsen te kijken maar dat valt bepaald niet mee gezien de nachtelijke uren waarop zich dit afspeelt.
En we kijken naar "overige sporten".

"Ha El, ga je mee overige sporten kijken?" zegt mijn lief dan en dat doen we dan. Niet dat ik dan geraakt wordt, of het spannend vindt, ja soms wel als ze zich zo hard van een berg afstorten, en meestal staat mijn laptop ook aan en zit ik een dom spelletje te doen, maar gezellig is het wel. We zijn voor de Finnen, omdat een vriend van ons met en Finse is getrouwd en het maakt dan niet zoveel uit over welke sport het gaat. We zijn zogenaamd deskundig op het gebied van langlaufen en 'skieten' omdat we in Finland ook wel eens ooit een paar kilometer langlaufen :wink: .
Oudse neef vroeg ooit geinteresseerd of wij dan ook gingen 'skieten' maar neen, dat doen wij niet :wink: . We zijn al lang blij als we op de rechte stukken overeind blijven en als er een heuveltje 5 meter naar beneden gaat dan vind ik het al doodeng en ga als het even kan op mijn billen zitten. Je zult ons dan ook nooit naar de gewone wintersportoorden in Oostenrijk of zo zien gaan want daar zijn de bergjes wel wat hoger dan 5 meter :-w .

Verder zijn we ook zogenaamd fan van het curling. Maar op de één of andere manier hebben we het deze Spelen nog niet één keer voorbij zien komen. Heel jammer, want dit is een sport die ongewoon spannend is :wink: en we worden er altijd behoorlijk vrolijk van als we er eens een half uurtje naar kijken.

Het is juist de herhaling van dit soort evenementen en hoe je die samen doorbrengt die het 23 jaar samenleven plezierig doen zijn. Het gaat nergens om en wat is dat af en toe zalig.

Offline
Berichten: 4292

[size=200][b]Vrolijk paasei allemaal[/b][/size]

Onze Pasen verloopt ongekend rustig. Voor het eerst sinds.... maanden hebben we niks.

Daar ging wel het e.e.a. aan vooraf.

Vrijdag was puberT al vrij maar hij moest zijn werkstuk nog afmaken (waar hij al 2 keer uitstel van had gehad) en hij moest het kantoor waar ik werk nog schoonmaken: dat is zijn baantje.
Dat zou hij vrijdag doen.... maar toen vrijdag aangebroken was en hij laat wakker werd kon het best ook nog..... een andere keer.
Nou sta ik niet zo snel op mijn strepen maar deze keer écht wel.

Vrijdag om 6 uur was ie klaar :lol: en opgelucht dat het achter de rug was. 's Avonds gingen we naar een talentenavond in Eindhoven, waar een vriendin van puberT een toneelact deed. Daarnaast waren er muzikanten, film, en nog veel en veel meer. Halvegare en ik haakten na 10 uur af, moe. PuberT kwam om half 2 's nachts thuis. Toen had ik al weer 2 wasjes gedaan :wink: .
De zaterdag vol met wassen, strijken en boodschappen doen, de tuin had Halvegare vrijdag al gedaan en zaterdagavond op feest bij mijn jongste broer die nu weer even net zo oud is als ik, waar het keigezellig was dus we waren veel later thuis dan gedacht.

PuberT zit 2 dagen op Paaspop een groot festival (11.000 bezoekers, in ons dorp; mijn jarige broer werkte lang eraan mee maar toch al weer lang geleden :wink: ). En puberT komt 's nachts wel thuis slapen 8) i.t.t. sommige vrienden die daar kamperen .
Op het feestje gisterenavond werd gevraagd of hij dronken zou worden. Wij dachten van niet. Ranja heeft nog altijd verreweg zijn voorkeur :lol:
Vannacht op de rand van zijn bed vertelde hij dat hij twee water en drie melk op had. En frietjes natuurlijk :wink: . Zo nuchter als wat was hij voor de laatste act naar huis gekomen. Hij gaat voor de muziek en laat zich (nog steeds) niet gek maken. En die laatste act kon hem gestolen worden.

Vandaag ging hij wat vroeger om niks te hoeven missen.
En wij zijn onze vakantie naar Chili aan het voorbereiden. Het duurt nog lang maar rond de kerst gaan we daarheen. Onze laatste grote reis met puberT die eigenlijk al lang niet meer met ons mee wil. Maar omdat vriendin V uit Chili hier een jaar op uitwisseling is, wil hij graag haar land ook eens zien. En zij vindt dat natuurlijk ook leuk.

Chili is zo prachtig, ik word er gek van want in twee weken kun je natuurlijk lang niet alles zien. Reisgids besteld, reisorganisaties aan het vergelijken. Maar het dat wordt kiezen. En daar ben ik vrij slecht in. Want ik wil ALLES!

Offline
Berichten: 4292

8) [size=150][b]Een heerlijk rustige zondag[/b][/size] 8)

Gisteren was L. op bezoek. Zij interviewde mij 3 of 4 jaar geleden in de aanloop naar de Damloop en dat klikte zo dat we vrienden werden. Een bijzondere vrouw. Ze verloor haar man aan kanker tijdens haar zwangerschap maar ze is zoveel meer. Toch blijft het als een rode draad door haar leven lopen. Er zijn zoveel momenten dat ze hem mist.
Het komt nooit helemaal niet aan bod. Verder praten we over opvoeding, eten, boeken, veel boeken, vakantie, hardlopen, muziek. We wisselen boekentips en cd's uit en bezoeken samen concerten. Wat is het toch bijzonder als er iemand op je pad komt met wie je ineens een klik hebt. De klik is er ook met haar zoontje. Een heerlijk manneke van bijna 6 al weer :lol: . :lol: Warm gevoel dus.

Vandaag dus een zalig rustige zondag.
Hoe verloopt die dan?
Nou 's morgens lekker uitgeslapen tot bijna half 10, mooi weer, hardloopkleding aan. Eerst lekker met man en hond gewandeld en daarna een rondje naar het aangrenzende dorpje Gemonde gedaan, 10 km op mijn dooie akker want ik mocht mezelf niet opjagen vandaag. En dat is gelukt :lol: . Daarna de auto.... Manlief had de wieldoppen al gedaan, een rotklus maar ze zijn wel schoon. Ik heb de binnenkant gedaan, gestofzuigd, de ramen en al het kunststof. Alle plekken waar de wasserette niet bijkomt: de randen van je portier en zo. Heerlijk in het zonnetje. Schrik maar niet ik doe dit maximaal 2 keer per jaar hoor dus dan is het niet zo erg. Daarna naar de wasserette gereden en de rest daar laten doen.
Boek over Chili aan het lezen ter voorbereiding op onze reis in de winter: dan is het daar heerlijk zomer dus dat is alleen al genoeg om ons erop te verheugen :lol: . Rosébiertje op ons terras. PuberT die thuis komt na een avondje stappen en een overnachting elders. Ff kletsen en dan duikt hij weer zijn kamer in.
Wat is de wereld toch anders als het warm is, de zon schijnt. Mmmmmm.
Straks simpele maaltijd maken, even bij 'ons moeder' langs en dan nog aan de slag voor de nieuwe website van Stichting Amazones die prachtig wordt :lol: .

8) Van mij mogen er nog veel van dit soort zondagen komen 8) .

Ik vind het altijd fijn als ik op een rustige dag toch nog het e.e.a. gedaan heb :lol:

Pagina's

Onderwerp gesloten