Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4287

(Hard-)lopen 2010

maandag, 5 april 2010

Na een heerlijke dag bij de Venloop, een paar weken geleden, ging er toch wat in me kriebelen. Al die tijd met wel trainen, en dan weer niet, dacht ik steeds: ik ben geen hardloper, ik doe maar wat. Maar in Venlo dacht ik ineens, ik loop dan wel niet hard, maar ik voel me wel een hardloper. Vanuit deze gedachte was de volgende stap snel gemaakt. De Damloop 2010 lonkte naar me en omdat het lopen in de weken na de Venloop zo lekker ging kon ik de verleiding niet weerstaan. 8) Inmiddels heb ik me opgegeven 8) En omdat ik nu besloten heb dat ik wel een hardloper ben, ben ik ook gaan shoppen. Hahahahahahaahah. In het dorp sloot een sportzaak en daar ben ik broeken - maar goed, die noem ik vanaf vandaag dus 'tights', want ik ben nu een hardloper :wink: - gaan kopen. Ik had er voor de winter een gekocht zonder te passen die voor geen meter zat, maar nu ben ik echt los gegaan. Korte had ik genoeg maar ik heb nu twee lange en een half lange gekocht. Ze zitten lekker en wahahahaha "tzit er in", zoals wij hier dan zeggen: één tight heeft een blauw, een wit en een roze accent, precies in de kleur van het Amazone-Venloopshirt en laat ik nou in die kleur via Roberta ook al een jasje gescoord hebben. Dus ik loop er nu zéér modisch bij. Dat had ik echt nog nooit :wink: één tight is met een andere kleur roze dus dat komt ook wel goed. en die halflange is met rood voor als ik echt geen roze meer kan zien :roll: . Voor mijn verjaardag ga ik nog een trainingspak vragen zodat ik ook in stijl naar de verschillende evenementen kan reizen :shock: :D :lol: Vanmorgen door een zonnig buitengebied langs lama's en lammetjes gelopen en met een uurtje weer thuis. Zonder te hijgen en met een prachtig lage hartslag. Ik heb 8,5 km gelopen en ik vond het heerlijk. :lol: Wat is het fijn om een hardloper te zijn :lol:

Offline
Berichten: 4287

En zo liep ik woensdag al weer 9,5 km en vandaag 4,5 (want we gaan zo weg), maar vandaag dan wel weer in ruim 9,2 km per uur. Deze keer wél hijgend.
Laatst dacht ik nog veel sneller te lopen maar omdat ik dat daarna helemaal niet meer geëvenaard heb denk ik dat ik me toch vergist heb :wink: Of ik had een mega-goeie dag. Maar ik hou het toch op het eerste :lol:

Ik droom van mijn eerste 5 km in een half uur.
En omdat ik stug door blijf trainen gaat me dat ergens dit voorjaar zeker lukken :lol:

Over twee weken naar Horst voor de Horster Night Run. Ik verheug me daar erg op. Het is een loop dwars door het centrum van het dorp en wordt een feestje.
Verder hoop ik daar ook andere Amazones te treffen. Of ze nu wel of niet meelopen. Dan kunnen we na de loop gezellig samen wat drinken. Een Limburgse meeting met Amazones uit Nederland :lol: .

En o jah, ook vandaag liep ik er weer zeer modieus bij :wink: Want het shirt van de gezamenlijke loop van BVN Pink Ribbon en Stichting Amazones van vorig jaar in Utrecht, dát roze van het lintje dat zit dan weer in mijn andere broek. Wahahaha, zelfs mijn man moet er om lachen "oh nee" roept ie dan uit, als ik hem erop wijs.

Toch vindt hij het stiekem wel leuk dat ik zo lekker bezig ben.

Offline
Berichten: 4287

Hoewel we vannacht eruit waren want puberT zat middenin een vreselijk onweer op weg naar huis, zonder beschutte plekken in de buurt.....

ben ik vanmorgen toch gaan 5 km gaan lopen bij een plaatselijke koninginnedagloop, lekker langs het bos en zo. Het was fijn om even buiten te zijn ook al schijnt de zon niet.

Nog geen 10 km/uur maar wel al 9,5 per uur.

Die laatste versnelling van 9,5 naar 10 gaat nog wel wat kruim kosten vermoed ik.

Afijn, kleine stapjes.....

Schoonzus liep de 10 in iets meer dan 50 minuten.....
tja, verschil moet er zijn :wink: , meer talent en veel langer en harder getraind, dat ook :lol:

Het was een goed begin van de dag.

Offline
Berichten: 4287

En zó is zomaar de titel van dit topic veranderd.

De Damloop deed ik al ooit en anderen nog niet dus daarom heb ik mijn plaatsje teruggegeven.

Dus nu moet ik een nieuw doel gaan zoeken :lol:

Mijn persoonlijke doel is voor mezelf al een tijdje duidelijk: 10 km in één uur lopen en dan uitbouwen naar langer en verder.

Daarvoor heb ik eerst de 5 km binnen 30 minuten als doel gesteld dus gewoonlijk loop ik één keer per week een km of 6 wat harder en één keer per week 8 tot 11 km wat langzamer. In beide zit een heel klein beetje progressie maar zolang het vooruitgaat ben ik een blij mens :lol: .

Ik hoef niet zo nodig nog harder want vet verbranden doe je met een lagere hartslag veel beter :wink:
En aangezien ik zojuist na een lijnpoging bezweek voor een flink stuk chocola zal dat trainen ook wat dat betreft nog vaak nuttig blijken en blijven, hihihihi.
Morgen lijn ik weer verder. Ik hoef maar een paar kilo maar ze zitten me al wel de hele winter in de weg.

73 kg vind ik mooi. Niet mager, niet heel slank maar ook niet mollig. Dat moet toch kunnen lukken 8) .

Geen Damloop dus. Niet erg. Tis ook wel errug ver :wink: dus train ik net iets relaxter en daar is niks mis mee.

Offline
Berichten: 4287

Met tig verjaardagen en een reis naar Japan van mijn lief zit die 10 km route er al een poosje niet in en moet ik zoeken om af en toe een keertje te kunnen lopen. Ik ben al blij als ik één keer per week haal. Daar staat tegenover dat ik nu ook alle boodschappen, iedere dag stofzuigen en zo doe dus misschien is dat ook wel goed mijn conditie :-w .

Vandaag lukte het wel. Het was ook veel te mooi weer om voorbij te laten gaan.

9.63 per uur.... ha, heeeeeel langzaam kruipt die 10 km/uur dichterbij.

Met Pinksteren heb ik zeker tijd om weer eens wat verder te gaan en daar verheug ik me nu al op.

Offline
Berichten: 4287

Tja, en toen werd het zo druk dat ik alleen nog maar werkte, of het was gewoon té heet op de tijdstippen dat ik wel kon, en niet meer hardliep.

Vandaag, op mijn 2e vakantiedag, had ik mezelf een pyama-dag beloofd maar toen we heerlijk hadden uitgeslapen keken mijn hardloopschoenen me vanuit het wel opgeruimde deel van de kast aan en kon ik het toch niet laten.

Ik heb mezelf gedwongen lekker rustig te beginnen, 5 minuten lopen, 2 minuten wandelen en dat gedurende 3 kwartier en had er toen met al die wandelminuten toch 5,5 km op zitten. Tis nog minder als niks natuurlijk maar het ging wel lekker. Deze vakantie lekker een beetje opbouwen en dan na de vakantie weer gewoon mijn oude ritme van twee keer per week oppakken.

Zonder zingen (tis vakantie hé) en zonder hardlopen merk ik hoe zeer ik geen natuurlijke hormonen meer heb die me vrolijk maken. Als ik weer een keertje ren, maak ik grapjes en neem mezelf net iets minder serieus. Tis gewoon pure drugs :wink: . Dus ja af en toe een schop onder mijn eigen r* als ik wil overslaan is geen overbodige luxe :roll: .

Offline
Berichten: 4287

Vandaag weer een rondje gemaakt. Overal waar ik liep ging het bijna regenen of had het net heel hard geregend maar ik bleef de hele route droog 8)

En wat zo raar is.

Nu liep ik dus 6 minuten lopen, 2 minuten wandelen en toch loop ik uiteindelijk bijna 8 km per uur.
Zou dit dan toch echt de manier zijn om tot een hoger loopgemiddelde te komen? Het lijkt wel zo uit te pakken dus ik ga er mooi op deze manier mee door.

Wat ik me wel afvraag is of ik nu beter die 6 - 2 aan kan houden en dan steeds wat verder of steeds in hoger tempo, of dat ik toch die 6 steeds wat langer zou moeten laten duren?

Tja, ik experimenteer maar een beetje en zie wel waar ik uit kom :wink:

Offline
Berichten: 4287

Ik moet altijd wel met mezelf lachen. Tegen de tijd dat ik gemakkelijk 10 km loop gebeurt er altijd weer iets waardoor ik terugzak.

De afgelopen tijd was natuurlijk niet echt hardlooptijd. Mijn vrije uurtjes gingen in andere dingen zitten.

Dus 1 x per week haalde ik niet eens.

Maar vandaag had ik er zin in en na vorige week voorzichtig op de loopband 5 km gelopen te hebben was ik vandaag zomaar weer een uurtje aan het lopen. Niet hard, maar wel lekker.

Hé hé, nu maar eens kijken of ik tenminste een minimum van 1x per week kan volhouden met af en toe wat extra. Dan blijft het niveau toch een beetje redelijk en zoals altijd is het zó goed voor me:

zonnetje scheen, de zorgen leken ineens weer te 'handelen' en het glas is net een beetje voller.

Fijne zondag :lol: 8) :lol:

Onderwerp gesloten