Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Het is begonnen

donderdag, 4 januari 2007

[b]Het is begonnen.[/b] Dinsdag om kwart over vier stond ik bij de afdeling opname. "Helaas mevrouw, ja op de website staat tot vijf uur maar de intake is tussen negen en vier." En terwijl ze het zei wist ik het weer. Dat had de secretaresse van de plastisch chirurg duidelijk tegen me gezegd. Inwendig mezelf vervloekend heb ik gevraagd wanneer ik dan het beste - lees minst druk - kon komen. Nou niet op woensdag en wel 's morgens het eerste werk. Dus vanmorgen extra vroeg op en om kwart voor negen zat ik er. Ik was de eerste en moest wachten :? want het was te vroeg. Tijd genoeg om te piekeren over of ik niet te grieperig en verkouden ben en over hoe lang het zal duren voor dat eindelijk over is. De jonge intake-vrouw vroeg me de hemd van het lijf: "Nou mevrouw, ik zie dat u al veel heeft meegemaakt. Tjonge jonge, ja dat is heel wat zeg." Ik maakte de vergissing mijn keuze te verdedigen.... Ze vond het namelijk heel vanzelfsprekend dat ik deze keuze maak. Ze was heus heel aardig maar waarom irriteert zo'n gesprekje me nou zo? Het begint al met dat: tjonge jonge, wat heeft u veel meegemaakt. Dan denk ik: "Mens het kan altijd nog erger, zo erg was het nou ook weer niet." En als ze dan de keuze vanzelfsprekend vindt dan denk ik: "Nou ja, vanzelfsprekend, zo lelijk ben ik nu ook weer niet, het is een vrijwillige keuze, geen noodgedwongen besluit omdat ik er zo niet uit zie." Maar goed, weet zij veel over hoe mooi of lelijk ik mezelf vind. Bij veel verpleegkundigen en aanverwanten zie je toch de schrik en de herkenning, zo jong, steeds weer terug komen. Eigenlijk ben ik dat zo langzamerhand beu. Bij het bloedprikken zaten slechts 30 mensen.... dus ik zoals altijd, snel geritseld dat ik eerst het hartfilmpje kon doen en daar ging ie weer: "Nou mevrouw, was het preventief? U bent nog zo jong ! Met 34 de 1e keer ! Oei.... en ik ben 33." En als je dan nadrukkelijk wijst op het doen van maandelijks zelfonderzoek dan zie je die ogen wegkijken. Men weet wel dat het zou moeten maar heel veel mensen doen het niet. Vandaag was ik me weer eens extra bewust van de wij - zij wereld. Zij hebben nog geen kanker gehad. Wij wel. En vanmiddag ben ik wezen stadten met mijn lief: dit is een zeer zeldzame gebeurtenis want ik stad bijna nooit. Hij heeft flink gescoord in de uitverkoop en ik had bij de Hema al een lekker poezelig zachte duster (wij noemen dat thuis een 'zuster') gezien: knal cyclaam roze. Mijn lief vond hem ook prachtig dus ik ga volgende maand in het ziekenhuis met woord en daad reclame maken voor de Amazones. :lol: Mooi rose is niet lelijk :lol: . Nu nog een mooie pyama met knopen aan de voorkant (één mooie nieuwe moet kunnen; de rest dateert van 3 jaar terug want ik besteed laatste jaren mijn euro's niet aan interessante nachtkleding) en dan ben ik de vrouw. [b]Het is begonnen.[/b]

Offline
Berichten: 4292

Nog geen tijd gehad voor een pyama, voor hesjes en bh's.
Nog geen tijd gehad om na te denken ook trouwens.
Want, man, wat is het druk op de zaak: zaterdag de hele dag gewerkt en dat na een meer dan 40-urige werkweek.

Zondag had ik wel tijd. Maar toen lag ik heerlijk voor pampus en heb eindelijk "De vliegeraar" gelezen, wat een mooi boek ! Bovendien zijn de winkels in ons Brabantse dorp op zondag dicht :lol: .

Die drukte is vandaag in volle hevigheid doorgegaan en daarom heb ik mezelf vandaag iets beloofd: dit gaat zo door tot komende vrijdag. Dan zaterdag de meeting in Arnhem. Daar verheug ik me erg op maar het is toch weer druk. Dan gaan we 's avonds nog lekker met vrienden uit eten ([i]van haar kreeg ik vorige week een tas met boeken om allemaal te lezen als het straks zo ver is: de tas lonkt naar me en ik knipoog terug, nog éven, nog éven[/i]) en dan stop ik met rennen. Dan ga ik normale uren werken. Eens een boodschap tussendoor doen en me rustig voorbereiden op wat komen gaat.

Het gaat vast niet helemaal lukken maar het moet. Ik kan tenslotte niet blijven denken dat ik in het ziekenhuis wel uit zal rusten........

Offline
Berichten: 4292

Vandaag was ik tussen 2 afspraken door in een goede lingerie winkel in het dorp. Geleid door een pittige, leuke vrouw van mijn leeftijd met wie ik zakelijk al eens te maken had en waarmee het zomaar op een leuke manier klikt. Als ik eens binnenloop dan gaat het ergens over. Geen koetjes en kalfjes. Dat zit er bij ons allebei niet zo in. Vandaag ging het erover dat zakelijke vrouwen zo vaak als kenau worden voorgesteld. Terwijl die strijden voor hun zaak. Mannen die dat doen worden als goede zakenmannen betiteld. De onrechtvaardigheid daarvan stoort ons maar hindert ons niet in ons werk en neemt ook het plezier erin niet weg.

Ik heb bij haar iets zachts en toch stevigs gekocht: een witte bh, als 1e opvang zal ik maar zeggen. Ik mag hem ruilen. "Bel maar vanuit het ziekenhuis/of thuis, dan kun je zelf uitleggen wat er niet lekker aan zit en als je man dan even binnenloopt, geef ik hem iets goeds mee."

In de winkel barst het van de mooie setjes. :lol: Nou ben ik eigenlijk niet zo van de mooie setjes. Hihihi als je weet wat ik het liefste draag; daar spat de degelijkheid van af. Een mooie bh kan ik wel waarderen, maar verder is het niet zo aan mij besteed.

Ik heb mijn mooie Marlies Dekkers bh's nog op zolder liggen. :D Nu komen ze straks toch weer van pas. Als de maat hetzelfde blijft..... De bh's die ik vandaag zag zijn fleurig en vrolijk. En dat lijkt me nou echt leuk. Met bloemen, en bonte kleuren. Als je zo'n bh-tje draagt krijg je vanzelf een goed humeur.

Nu nog een leuke pyama.

Offline
Berichten: 4292

Vandaag gebeld door de secretaresse van de pc, midden in een bespreking :shock: . Ik zag het nummer en heb een waanzinnig geheugen voor cijfers dus ik nam toch maar even op.

Volgende week donderdag kwart over vier heb ik nu een afspraak met mijn pc voor het aftekenen. Met niet afwasbare inkt (?!?). En daarna mag u niet meer douchen.......... Hé ? Dat heb ik dan beslist verkeerd gehoord: niet afwasbaar en toch niet meer douchen..... En wat als ik dan pas vrijdag laat word geopereerd ? Klinkt vrij viezig vind ik :oops: . Allemaal dingen die ik pas bedacht nadat ik al neer had gelegd. :?

Ik heb nog wel gevraagd hoe laat ik er dan vrijdag moet zijn en waar, maar daar had ze natuurlijk geen antwoord op. Dat bericht komt van een andere afdeling.

De bespreking heb ik daarna gewoon verder afgemaakt. Heerlijk is dat, zo'n uitschakelmechanisme dat op het gewenste moment te gebruiken is.

Nu maar hopen dat 'opname' me morgen belt. Dan weet ik weer wat meer en begin ik zo langzamerhand serieus zenuwachtig te worden. :roll: :lol:

Offline
Berichten: 4292

Nou, mooi !
Vanmorgen ben ik gebeld door de afdeling opname.
Vrijdag om 7.45 uur mag ik me nuchter melden :lol: :lol: :lol: .
(en ongedouched, :lol: :lol: :lol: natuurlijk).
Maar omdat ik misschien wel pas 's middags wordt geopereerd wordt het misschien toch nog later aanmelden zegt ze erbij. Als dat zo is word ik daar opnieuw over gebeld, in de loop van volgende week. Dus nog even afwachten.
Maar het goede gevoel blijft de overhand houden. Ik ben er, nog steeds, klaar voor.
Vanmorgen kreeg ik nog een andere telefoontje. :cry: Schokkend. :cry: Daarover ga ik in het topic 'Vrouwen' schrijven, vanavond.

Offline
Berichten: 4292

[size=150][b]DICHTERBIJ[/b][/size]

Nu komt het dichterbij. Dichterbij is goed. Dichterbij voelt goed.

Gisteren nog veel bemoedigende woorden van collega-Amazones gehad bij de meeting in Arnhem. Dat voelt ook errug goed.

Ik vraag me regelmatig af hoe ik dat toch tot voor een jaar geleden deed. Zonder enige contact met lotgenoten. Al die tijd heb ik er nauwelijks met iemand over gesproken. Geen wonder dat ik nu zoveel te vertellen heb. Het deksel is van de pan.

Veel mensen vragen "Is het spannend ?" En ja, het is best spannend maar zoals altijd bij mij: dit is iets waar ik zelf niks aan kan doen. Ik heb er geen invloed op, dus tob ik ook niet. Want ik kan de afloop toch niet veranderen. Nu is het aan anderen om hun best voor mij te doen. Ik laat het los. En ook dat voelt goed.

Gisterenavond gingen we uit eten. Dat plannen we 'altijd' voor ik weer een ziekenhuis in moet. Onze 'eetvrienden' gingen mee en van haar kreeg ik een prachtig Hans Ubbink hempje, met froezels aan de onderkant en 2 lagen, rose en wit.

Ik heb zo'n mooi hempje nog nooit gehad. Ik heb het vandaag gepast met alleen de plakprotheses eronder. Het ziet er prachtig uit :lol: Dus je begrijpt: dichterbij is goed voor mij.

Offline
Berichten: 4292

[size=117][b]UNHEIMISCH[/b][/size]

Vandaag nog 2 pyama's gekocht. Zo'n lekkere flanelli, blauwgeruit en een vrolijk en bloemig rose dun ding, beide met knoopjes aan de voorkant. En tandpasta voor in het ziekenhuis. [size=75]Hoe zal het poetsen eigenlijk gaan die eerste dagen? [/size]

Flink aan het werk met dossiers die allemaal nog afgerond moeten worden voor ik ga. Een sollicitante voor de tweede keer gesproken en ook daar is de afronding in zicht.

Maar mijn hoofd steigert. Het wíl niet meer bezig zijn met werk en regeldingen. Het wil zich terugtrekken en binnen in mijn lijf gaan zitten en niet meer naar buiten kijken. Het hoofd schreeuwt om retraite terwijl mijn lijf nog even doorploetert. Het hoofd wil afscheid nemen van dit geteisterde lijf. Het wil nog even liefdevol kijken naar hoe ik de laatste bijna 4 jaar borstloos door het leven ging en dan zeggen, "Dág getekend lijf. Nu komt er een nieuwe tijd aan en een nieuw lijf. Een nieuw begin.". Mijn hoofd voelt zich namelijk al een poosje niet meer thuis in dit lijf. En het is raar om je unheimisch te voelen in je eigen lijf.

Voor operaties trek ik me terug en ben voor mijn omgeving nog maar moeilijk bereikbaar. Ik wil niet meer praten. Ik wil doen of laten doen beter gezegd. Ik wil me voorbereiden op de pijn en me wapenen tegen al te veel hoop op mooie resultaten. In zulke tijden ben ik het best met alleen mezelf. Het is de hoogste tijd dat het nu eindelijk zo ver is.

Offline
Berichten: 4292

[size=117][b]De laatste voorbereidingen[/b][/size]

Vanmorgen de laatste zaken op het werk afgerond en vanmiddag nog wat gehuishaat en heerlijk lang in bad gelegen.

Een poos wachten in het z'huis. Wat maak je soms hilarische dingen mee in de wachtkamer. Twee echte Bosche vrouwen zaten samen te kleppen. In plat Bosch klinken alle a als o en aa als lange o. De e klinkt dan weer als a. De gewone o's en oo's klinken gewoon zo dus als je niet goed luistert hoor je een soort geheimtaal met allemaal o en oo erin.
Maar ik luisterde wel goed. Het ging over een stelletje dat ging trouwen. "Noo 10 joor soomenwonen, vrijgezallenfeest, belochelijk, en ze zouden een vorkentje krijgen met gald om zijn nak. Belochelijk. Of zo'n biggetje. En het fist is om 10 uur ofgelopen. Belochelijk. Nat of ze nou ol weten dot ze don moe is. Wont jo, ze is zwonger hé . Hoe var is ze nou don. Nou met Kerst wos ze twee moonden. Don is ze nou 4 of 5 moonden. En ols ze in moort trouwt don is ze 7 moonden." Daar kreeg ik het toch echt even moeilijk. Van twee naar 7 maanden in 3 maanden. Dat is toch een hele toer.....

Om kwart voor 5 stond ik weer met ontbloot bovenlijf bij de pc. Er was deze keer een huidtherapeute bij die een week meeliep. Leuke meid. Nog een keer meten. Bellen of de goede protheses inmiddels waren gearriveerd (ja) en "als het tijdens de operatie nog anders moet dan doen ze wel een spoedlevering," zei de pc. Bh aan en tekenen, bh uit en tekenen. De prothese ervoor houden. Zit het nu echt even hoog ? Om te zien wel, met meten niet. Vreemd, ik ben scheef vermoed ik. En als er toch niet genoeg huid is plaatsen ze alsnog een expander links. Dat zou ik wel jammer vinden maar goed als het dan uiteindelijk mooier wordt dan moet het maar. Maar eigenlijk verwacht ik dat niet:
Ze laat me de al getekende rug : "hier de spier, daar het huideiland en kijk ! die huid die hangt er als het ware al helemaal klaar voor." :? En echt ik zie het zo hangen, dat kan ik best missen :!: Tja, als je tijdens je chemo een kilo of 15 aankomt heb je, als je die daarna weer kwijt raakt, wat huid over. Nou komt dat ff goed uit :lol: .

Vragen heb ik niet meer en morgen gaat het dus gebeuren.

Inmiddels weet ik dat ik om 9.15 uur in het z'huis moet zijn en dat in principe er tussen half 12 en 12 uur gestart wordt. En dan zijn ze de hele middag bezig. Dus morgenavond zit het begin erop :lol: .

Onderwerp gesloten