Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4289

Het gewone leven

zaterdag, 7 april 2007

Het gewone leven heeft zijn gang al weer genomen..... Deze week heeft een lief iemand, die ik wekelijks ontmoet, geprobeerd uit dat gewone leven te stappen. Dat is verbijsterend. Onbegrijpelijk. Maar vooral vervult het me van medelijden. Hoe verdrietig en eenzaam moet je zijn voor je zover komt ? Het is niet gelukt, gelukkig. Ik hoop zo dat die persoon hulp zal aanvaarden. Als je borstkanker hebt dan ga je naar een dokter. Als je zo verdrietig bent ga je naar een dokter. Ik hoop het, ik hoop het zo ! Deze week zit mijn schoonvader te wachten en te wachten. Nog een week voor hij het onderzoek krijgt. Nog een week voor de uitslag. En al die tijd weet hij niet waar hij aan toe is. Hij is al oud maar wil nog lang niet uit het leven stappen. Hij vindt het leuk hier en geniet nog iedere dag. Deze week wordt een Amazone geconfronteerd met een ernstige medische misser. Geen pijnstilling, geen slaap. Maar alleen met spierverslappers geopereerd. Het is zo erg dat ze het zelf nog niet eens kan geloven. Toch is ze blij met het resultaat van de operatie. Een krachtig mens. Maar zo getergd. Het is niet de eerste fout die haar overkomt in het ziekenhuis waar ze zelf werkt. De wereld staat op zijn kop. Soms kan ik gewoon niet meer bevatten wat er allemaal gebeurt. En moet ik even los laten. Daarom ben ik vandaag ook wezen shoppen. Mijn lief en ik hebben onze beider garderobe aangevuld. En we hebben de jurk van mijn dromen gekocht. Ja jullie raden het al: het is een blote :wink: . Echt zo mooi. :lol: Er moet een jumpsuit onder. Door halvegarevanellen onmiddellijk omgedoopt tot springpakje ! Hij is met inkijk :shock: en er valt nog wat te zien ook. Mijn eigenste cadeau voor mezelf voor na de operatie. En zo zoek ik naar balans. Om tegenover alle afschuwelijke dingen die nu eenmaal gebeuren mijn eigen kleine feestjes te bouwen. En de zwaarte van het leven te verlichten. Balans. Soms is het ineens iets onbenulligs als een blote jurk met een springpakje dat toch weer een beetje balans brengt. Het gewone leven is maar wat raar.

Offline
Berichten: 4289

[b]Balans[/b]

Soms is het even zoek. Mijn lief geeft al een poosje signalen af. Dat ik wel erg heetgebakerd ben de laatste tijd. En ik ben bang dat ie gelijk heeft. Ik erger me sneller aan alles en iedereen. Dat heeft te maken met schijnbaar onoplosbare zaken waar ik tegenaan loop.

Maar het komt ook omdat ik nog zoveel wil. Ik krijg er maar niet de rem op. Ik doe best wel veel (nu wordt er hier en daar vast smalend gelachen, het is een understatement). Ondanks dat heb ik nog steeds het gevoel dat ik veel te weinig doe.

Ik zou zo graag nog:
Iedere week met een vriendin op stap.
In een bandje zingen als lead zangeres.
Gitaar leren spelen.
De hele wereld zien.
Maar ook steeds terug willen naar plekjes die ik al ken en waar ik aan gehecht ben.
Vaker uitgebreid koken voor vrienden.
Met puberT nog dingen doen zo lang hij dat nog wil. En het niet willlen komt langzaamaan dichterbij.
Iedere dag sporten.
Een dag per week vrijgeroosterd zijn voor de Amazones.

En geloof me, ik wil nog veel en veel meer. Eigenlijk heb ik helemaal geen tijd om te werken :lol: :lol: :lol: . Met zoveel wensen zal dat toch wel moeten.

Hoe vind ik hierin balans? Het lijkt wel of het steeds moeilijker wordt in plaats van makkelijker....

Offline
Berichten: 4289

Hoewel het weekend kort was, want veel gewerkt, was het mooi. We hebben heerlijk genoten van het mooie weer en onze tuin. Ik heb mijn bikini uit de kast gevist en hij was gevuld :wink: Hij zit niet helemaal lekker, met die expanders, maar 't is best wel mooi. Het scheve valt vooral mij op denkt mijn lief. Typisch dat zoiets je gedachten zo bezig kan houden. Zijn ze wel even groot ? Hoe zal het in het najaar zijn als de definitieve protheses erin zitten. Zou ik toch niet nog een beetje meer nemen ?

Dat ik aan het lijnen ben is overigens ook niet overdreven. Pfffff wat een buikje zeg. Daar moeten nog wat kilo's af. Ik hou stug vol. Het gaat heel erg langzaam maar deze keer zet ik echt door.

Vrijdagavond heb ik ook 2 bhtjes gekocht. Zonder beugels maar wel al mooie. Dat zit lekker, maar ook daarin zie ik nu vooral dat het links en rechts nog lang niet gelijk is. Dat is ook logisch want de expanders die erin zitten hebben een compleet andere vorm in verband met de verschillende operatie methodes. Moet er rechts niet nog een beetje bij ? Ik weet het ook niet. Ik ben bang dat deze onrust zal blijven tot het klaar is. Pas dan weet ik hoe het er echt uit gaat zien.

Dus voorlopig geniet ik maar gewoon van het feit dat ik weer een decolleté heb. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4289

Bleeeeeeeeeee, gisteren zat ik dus lekker niks te doen, na een bezoekje aan schoonouders, buiten in de tuin en boem daar kwam de man met de hamer langs. Accute hooikoorts, of een zware verkoudheid, ik weet het niet hoor maar man wat voel ik me labberdekakkie.
Vandaag weer aan het werk en lekker rustig hele mooie brochures aan het maken om het huis van mijn lieve buren aan de man te brengen :lol:
De foto's van de tuin zijn zó mooi ! PuberT zei al: "zullen we naar het buurhuis verhuizen ?" (die denkt bij zichzelf "mijn moeder is altijd zo bezig met andere huizen, als we dan toch moeten verhuizen dan maar naar de buren" :lol: :lol: :lol: ; maar we blijven lekker zitten waar we zitten waar we zitten hoor).
De mannen zijn thuis en vieren vakantie/of doen klusjes. PuberT toch wel in zijn hum ondanks de zorgen om de vader van halvegarevanellen, en halvegare vooral bezig, ook voor de afleiding. Misschien horen we vandaag weer wat meer. Het houdt me bezig. Ik heb steeds het gevoel van: laten we maar weer even gaan kijken want het gaat zó snel. Maar ik zou hem nu alleen maar besmetten met mijn snotneus. En dat mag zeker niet gebeuren. Vandaag zouden ook mijn ouders 49 jaar getrouwd zijn. De 50 jaar dus zeker niet gehaald. Mijn wattenhoofd is op drie plaatsen tegelijk. Pffffff.

Offline
Berichten: 4289

Soms haat ik het gewone leven....
Zondag voelde het al raar en ja hoor. Het zet door. Toen ik 's avonds buiten gerend had dacht ik al van....... En nu lig ik te piepen in mijn bed, vol slijm en koorts. Zwaar balen. Zo ga ik natuurlijk nooit de 16 km halen. De hooikoorts zet zich om in bronchitus en ik ben maar eens aan nieuwe pilletjes : telfast, geloof ik, kllinkt als een telefoonmaatschappij :? ,begonnen. Misschien dat die beter helpen.
Maar ik ben wel knap chagrijnig zeg :evil:
Ik zie net, hierboven, dat het nog maar 5 weken geleden is dat ik ook al zo beroerd was. Dat gaat toch niet echt lekker zo.....

Offline
Berichten: 4289

Ik ben best verstandig. Soms.
Ik slik de Telfast en de codeine maar verder niks. Geen paracetamol, alleen 's nachts om te kunnen slapen, die de koorts onderdrukt. Ik laat de koorts gewoon zijn werk doen en ren niet meteen weer naar de zaak. Met flink veel asprootjes zou het best lukken, zo deed ik het zo vaak, maar neen. Ik ben ziek en moet uitzieken. Vandaag is de koorts wat minder en is er wat rust in mijn hoofd.
PuberT is met hoofdpijn thuisgekomen. Misschien heeft hij wel hetzelfde :?. Ik slaap me de blubber en dat is goed dat voel ik wel. Natuurlijk heb ik wel gekookt, maar mijn lief doet als altijd verder alles voor en na zijn werk. En ook al denkt hij van niet, dat vind ik echt geweldig. [kiss] Ellen

Offline
Berichten: 4289

Zó.

Koffers gepakt, we kunnen nu al weg want we zijn er wel zó klaar voor !
Maar vannacht blijven we toch nog maar thuis :wink: .
Morgen vliegen we naar IJsland.
De temperatuur is rond de 15 graden en er wordt minder regen dan hier voorspeld........
Ik ben heel erg benieuwd.

Mijn fitheid wisselt per uur maar als er niks meer moet komt vast alles goed.

En anders ga ik erg veel in vulkanische warmwaterbaden liggen. Rijden we gewoon van de ene bron naar de andere.

Hahaha, wat deed je in IJsland ? Nou, in bad liggen.

Ik ga jullie niet missen maar wel aan jullie denken.

Tot over een dag of 10.

[kiss] Ellen

Offline
Berichten: 4289

De damloop achter de rug.
Een weekje vakantie met twee 'al 34-jaar-vriendinnen' al weer achter de rug.
De zoveelste alle slijmvliezen zijn ontstoken is ook al weer gaande. Chagrijnig dat ik het steeds weer terug krijg. Het is wat dat betreft beslist geen goed jaar, 2007.

De drukte van de oktobermaand-borstkankermaand is ook begonnen en op het werk is het heerlijk druk. Daar kan ik echt van genieten, als alles op rolletjes loopt op de zaak.

A.s. zaterdag mag ik de Amazones vertegenwoordigen in de Amoena-stand in Rosmalen, samen met Mamsan, gezellig :lol: . Wie zullen we weer ontmoeten ?

Genoeg te doen dus. Nu nog een fit lijf en dan is alles weer goed.

Verder wordt ook puberT beroemd. Komende winter komt ie met zijn band bij de VPRO op tv. Afgelopen woensdag zijn ze de hele middag komen filmen en interviewen. Dat was natuurlijk hartstikke leuk.
In november of december gaan ze dan nog naar de studio voor mooie live opnames van de band. Het is allemaal reuze spannend en stoer ook.

We zijn benieuwd hoe dat gaat uitpakken. :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4289

In het gewone leven heb ik een leuke baan. Ik werk met broerlief in ons eigen bedrijfje en dat gaat goed. De afgelopen periode is erg druk geweest.

Over ruim een maand dan wordt het nog veel drukker omdat er grote projecten aankomen.

Hoe goed mijn energie-level is, viel me gisteren te binnen.

Allereerst moet je een hoop werk verzetten om zo'n opdrachten te krijgen. Dat ik die energie ook echt uitstraal blijkt uit het feit dat we inmiddels het vetrrouwen hebben kregen om de klus te gaan klaren.

Verder ben ik aan het bedenken hoe ik het sporten, zingen en besturen in zal plannen, als ik tijdelijk met mijn werk richting zeker 50 uur per week ga. Zowel vóór de zomer als ná de zomer zal dat enkele maanden nodig zijn.

En weet je, ik zie er helemaal niet tegen op. Ik heb er zin in om me weer eens flink 'koat te moaken', zoals ze hier zeggen. ik vind echt voldoening in het goed neerzetten van een project. In het uitpuzzelen wat de beste aanpak is en het streven naar een optimaal resultaat.

Het bubbelt en bruist in mijn hoofd, al denkend en regelend.

En ik ga denk ik maar eens vrij dagje inplannen in maart. Even stilte voor de storm :wink: .

Genoeg energie. :D :) :lol: :) :D
Wie had dat ooit nog kunnen bedenken.

Offline
Berichten: 4289

De afgelopen maanden zijn superdruk geweest en het eind is nog niet in zicht.
Op het werk is het druk geweest en dat was fijn want niet vakgenoten hadden het druk dus wij mogen niet mopperen en dat doen we ook niet.
Het project dat ik dit voorjaar gestart ben is erg succesvol en onze opdrachtgever is meer dan tevreden. Dus dat is ook heel fijn.

Verder gaat het zingen lekker en ben ik langzaamaan aan het zoeken naar de mogelijkheid om in een bandje te gaan zingen. Als het lukt mag ik in het voorprogramma van puberT zijn bandje optreden dus dat is vast geregeld :wink: .

Volgende week mag ik zomaar van donderdag tot zondag naar Berlijn. Uit een oude spaarpot die iedereen vergeten was maar die echt wel op mocht gaan we met een heel stel collega's naar Berlijn. Laat dat nou net de stad zijn waar ik al heel lang en heel graag naar toe wilde. Halvegare en ik hadden hem deze zomer helemaal bovenaan onze lijst gezet en nu mag ik er zomaar naar toe. Wat een geluksvogel ben ik toch. Halvegare mag niet mee deze keer. Dat is dan wel weer jammer.

Verder wordt Halvegare 10 januari 50. Hij gruwt van grote feesten, dus ja, dan worden het een heleboel piepkleine feestjes. Met het regelen daarvan ben ik druk bezig. Het wordt nu zo dat we al onze vrienden en familie ook echt zullen spreken en zien, verspreid over ruim een maand en dat vinden we alledrie eigenlijk heel erg leuk dus dat heeft Halvegare goed bedacht. Het wordt veel koken en lekkere dingen klaarmaken, in allerlei samenstellingen en ik verheug me er erg op. Zo rond de kerst heb ik ook altijd meer tijd en ik vind het ook erg leuk om te koken. De afgelopen 15 jaar stond dat op een laag pitje: eigen zaak en gezin, dan heb je andere prioriteiten maar nu komt er zo langzamerhand weer meer ruimte voor: dus leuk ja.

Ik ben wel veel verkouden geweest en veel moe, maar dat is niet raar als je kijkt dat ik regelmatig dagen erbij heb waarop ik van 7.30 tot 24.00 in touw ben.

Verder bedacht ik deze week ineens dat ik die ruggewervel vast gebroken heb omdat ik links die rugspier niet meer heb en stiekem was dat toch een mega-opluchting. Het spook van een uitzaaiing was me toch blijven achtervolgen de afgelopen maanden. Maar ja, deze verklaring voelt helemaal goed en dus ga ik ook niet eerder op controle maar wacht rustig eind december af. Het is goed zo.

Afgelopen tijd heb ik ook heel erg genoten van het Amazone-theater. Ik ben daar nog steeds enorm van onder de indruk. Hoe goed het was maar ook wat een impact het op mij had. Ik zou graag nog een keer gaan kijken maar moet reeel blijven. Er ís gewoon geen ruimte in mijn agenda. Dus Ellenk, hou je rustig. Zelf zangjuf zei het vanmiddag aan de telefoon: als je nu fit bent, zorg dan dat het zo blijft. Ja juffrouw :wink:

Ik heb in november wel een paar vrije dagen gepland en die ga ik echt ook opnemen! Een dagje voor de Amazones, bestuurswerk, een dagje naar de sauna, voor het eerst met mijn nieuwe borsten, dus dat is echt lang geleden. Het heeft te maken met het feit dat ik er nog niet helemaal tevreden over ben maar nu ga ik dus echt. Wat tijd voor puberT als hij verkort lesrooster heeft. Dus Ja Juffrouw: ik pas goed op en dat moet ook.

Nog één detail, ik was behoorlijk aangekomen door het niet meer sporten en die 5 kilo's ben ik allemaal weer kwijt, gewoon door op te letten en het dieet van Shitty te volgen: van alles de helft. Ik eet normaal vrij veel en nu dus min of meer gewoon en daar val ik van af. Langzaam maar gestaag en ook daardoor voel ik me veel beter.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4289

Grenzen.......

Berlijn was:

Strafkampachtig, zo'n extreem druk programma.
Geen tijd voor koffie want "Arbeit macht spass" aldus Jaap de reisleider
Imposant: oude gebouwen, moderne architectuur, de geschiedenis van de joden door de hele stad, de muur en al wat daarbij hoort.
Op het eind was iedereen Jaap toch bijzonder dankbaar voor de prachtige eerste handleiding die we van de stad kregen.
De band onderling, we zijn tenslotte concurrenten van elkaar, is enorm verstevigd.
Zó gelachen.
Steeds verstandig geweest, laatste nacht uitbundig, gedanst, gezongen en uit de band gesprongen......

Grenzen: bewust overschreden.
Maar het boeten valt altijd tegen.

Op het werk direct weer extreem druk.

Moe ben ik dus, extreem moe en bovendien natuurlijk stikverkouden, alle slijmvliezen in longen en hoofd zijn ontstoken, en daarnaast last van mijn rechterarm. Oedeem loert daar om de hoek maar met rust = 's avonds de arm omhoog, is het nét te doen. Blijft deze keer wel langer hangen. Het is net of mijn nieuwe rechtertiet daar ook in de weg zit voor fatsoenlijke doorstroming.

Die grenzen: is niks nieuws. Van kinds af aan kon ik niet tegen teveel nachtelijke uitspattingen en ging dus mijn energie-balans regelmatig volledig onderuit.

Nu ben ik 47 en heb nog steeds niks bijgeleerd. Of eigenlijk is het zoals het was: ik leg me erbij neer, als altijd, dat het nu een keer zo is, geniet af en toe ten volle wetende dat de terugslag gaat komen.....

Heb mezelf voorlopig de woensdagavonden vrij gegeven. Is ook nodig want wat er nog komt aan verjaardagen, vergaderingen en meetings is voldoende om tot ver in januari druk mee te zijn. Heb zo maar, tijdelijk, één ding gestreept. Is toch iets, niet :wink:
Of dat wijs is ? Ik weet het niet maar

Offline
Berichten: 4289

[b]Druk[/b]

Druk zijn doe je zelf.

Ik kies ervoor full-time te werken.
Tegen de recessie in, is het erg druk op de zaak.
Anderen zien het misschien met ongeloof aan.
En lang niet al het werk is gemakkelijk, maar het is wel mijn werk en ook in ongemakkelijke dingen ben ik niet slecht dus doe ik mijn werk met plezier.
Maar druk is het wel.

Na een extreem druk 2008 lijkt ook 2009 onvoorstelbaar druk te worden.
Geen zorgen over inkomsten. Wel zorgen over hoe ik voldoende tijd voor andere leuke dingen overhoud.

Ik mag niet zeuren en dat doe ik natuurlijk ook niet, maar raar is dit wel zeg.

Behalve werk doe ik natuurlijk nog een heleboel andere dingen.

Afgelopen maandag troffen we voor het optreden Chump een vriend wiens partner een topfunctie bij de overheid heeft. Hij had laatst al met halvegare zitten kletsen tijdens een lunch. Híj was altijd degene die het extreem druk had en nu heeft hij een vrouw die nog véél drukker is en dus zien ze elkaar te weinig.

En daar hadden die mannen het over gehad vermoed ik. Over dat hun vrouwen zo weinig tijd voor hun hebben.

Ik voel het wel hoor. Dat halvegare vindt dat er ook wel eens meer aandacht voor de echt belangrijke mensen in mijn leven mag zijn. En weet je, gelijk heeft hij wel!

Maar ik vind dat moeilijk. Want behalve mijn lief en onze zoon, mijn werk, zijn er nog zoveel andere dingen in dit leven die ik eigenlijk niet wil missen.

De muziek wil ik goed doen dus kost tijd, iedere dag zingen, af en toe zangles, binnenkort weer een koorproject van een half jaar. Dat kan ik écht niet laten schieten.
De loopband is weer gemaakt dus start ik dit weekend ook weer met hardlopen.
Lieve vrienden, fijne familie, Chump, theater, concerten, etentjes.

Dus zei ik tegen die vriend: "Rustig aandoen? Straks ben ik oud of dood en dan kan dit allemaal niet meer en dat zou ik toch echt vreselijk vinden, dat ik van alles laat schieten en daar later echt spijt van krijg." En dat snapte hij dan ook wel weer.
Want weet je, steeds vaker kom ik kennissen tegen waarvan ik dan denk: wat zijn die oud geworden!!! En dat scheelt helemaal niet zoveel met mij. Ja eerlijk, ik begin toch echt wel een oude Amazone te worden, zo langzamerhand. (maar oud word je pas als je stil gaat zitten en het leven overpeinst dus reden te meer om...... :wink: )

Dus haast heb ik, om alles nog te doen wat ik graag wil doen en niets te missen. Misschien is dat wel heel stom omdat ik al rennende natuurlijk ook van alles mis.

En morgen sloeg precies 22 jaar geleden de bliksem in en werden lief en ik ineens verliefd. Dus mijn goede voornemen voor het komende jaar is dat ik hem al rennend blijf omhelzen, af en toe even rust bij hem, en hoop ik dat hij af en toe met mij meerent.

Op naar de 25.

Offline
Berichten: 4289

Een prachtige lentedag, neen, wel twéé, komen eindelijk voorbij. Genieten van een zonnetje. Ff de tuin in, de hond plukken en het haar laten liggen om een halve dag later te zien dat de vogels alles hebben meegenomen voor nestmateriaal :lol: . Zo leuk 8) .

PuberT die steeds meer pubert en dus moeten we blijven communiceren. Vooral halvegare en ik, om één lijn te trekken.
PuberT wil zaken uitproberen, nu nog niet maar binnenkort hoor! waar wij niet zo achter staan :shock: zal ik maar zeggen.
Zijn school gaat prima maar het is lastig inplannen tussen al zijn andere dingen door en nog altijd wil hij meer.
Komende zaterdagavond heeft hij nog niks dus dan...... terwijl verder vrijdagavond, zaterdag overdag en zondag overdag en avond al vol zitten.
Dat dit niet mag, dat vindt hij bijzonder stom, zéker als hij hoort dat wij er zelf niet zijn zaterdagavond.....
Dat er ruimte moet zijn voor uitrusten en huiswerk, een werkstuk voor filosofie e.d. is echt een achterlijke gedachte.
Wijsheid is een fijn principe maar soms vind ik het ook wel lekker om eens bot en boos uit de hoek te komen om duidelijk te maken dat de grens echt is bereikt.
Hij weet inmiddels al lang dat hij, als hij door- en doorvraagt, vaak meer bereikt en dat we weer een beetje toegeven op wat we eerst heel streng hebben meegedeeld. Zo langzamerhand heb ik dan weer door dat deze nieuwe techniek opvoedkundig niet goed uitpakt dus pakken we weer grensgebied terug.
Dat kind, die jonge man is altijd maar bezig, met leuke dingen, dat dan weer wel. Van wie zou hij het toch hebben :wink: :?: :!: :?:
Het wordt wellicht tijd dat ik een wat rustiger voorbeeld ga geven :) Of zou het daarvoor te laat zijn?

Morgen gaat hij naar Delft, open dag op de TU, maar nog steeds heeft hij geen enkel idee wat hij wil gaan worden, later als hij écht groot is.

Hij en wij hebben geloof ik niet in de gaten hoe snel dat later er al is. Tijd om ook hierin meer tijd te investeren. Binnenkort wordt hij getest, uitgebreid en grondig. Eens kijken of daar uit wil komen wat bij hem past, voor als dat later er ineens is.

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]De Borstkankerbus[/b][/size]

 

Al weer een poosje staat er bij de sporthal [b][color=violet]'de borstkankerbus'[/color][/b]. Daar waar je onderzoek laat doen als je de 50 bent gepasseerd. En iedere keer als ik daar langs rijd dan denk ik 'volgend jaar krijg ik een oproep', en dan weet ik dat ik dat heel pijnlijk zal vinden. Of eigenlijk vind ik dat nu al pijnlijk. Om 16 jaar na dato een oproep te krijgen om de borstkanker vroegtijdig te ontdekken. Tja, dat is dan toch 16 jaar te laat zal ik maar zeggen. Geen borsten om onder de plaat te leggen. Ook dat niet. Zou je je vooraf al kunnen afmelden?

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]Vergeten[/b][/size]

 

Vandaag zag ik op de kalender dat a.s. maandag mijn oncoloog belt met de bloeduitslagen. Dat gaat beslist niet meevallen want ik ben vergeten bloed te laten prikken. Geen tijd, druk druk druk op mijn werk en ook heet dus als het even wat minder is probeer ik ook minder te doen. En dus vergeten. Eerlijk gezegd vind ik dat wel genant. Bijna alsof ik achteloos met mijn gezondheid om ga. 7 Jaar geleden was het 8 jaar geleden dat ik voor de 1e keer borstkanker had en was het behoorlijk ver weggezakt. En ook al had ik controles (waar ik niet veel aan bleek te hebben) toch was borstkanker beslist niet meer iets waar ik dagelijks mee bezig was. En pats boem stond borstkanker ineens weer bovenaan mijn lijstje...... Nu lijkt dat zo langzamerhand ook weer terug te komen. Heb ik moeite met het onthouden van controles, met het slikken van de laatste medicatie (botversterkers) en doe ik dat soms weken niet. Eigenlijk ben ik er wel klaar meer. Maar dat is niet verstandig. Dus geef ik mezelf een schop onder mijn derriere, en zal braaf maandagmorgen vroeg bellen met de mededeling dat ik het vergeten ben en een nieuwe afspraak maken. Of we spreken af dat ik weer aan de bel trek als ik klachten krijg. Dat is op zich ook niet raar want laten we eerlijk zijn, als het nu weer mis is, is het goed mis en dan helpt daar geen controle meer aan. Afijn, mijn kanker op de achtergrond, die van beste vriend beslist niet. De afgelopen 3 dagen heeft hij 3 hele grote operaties in de U.S.A. gehad. Als alles goed verloopt, morgen gaan ze proberen de beademing eraf te halen en hem wat wakkerder maken, dan volgt binnen een maand of 3 nog een zeer intensieve protonenbestraling in een andere staat van de U.S.A. en dan kan hij er hopelijk weer een poos tegen. Hoe lang? Dat weet niemand. En hoe het nu zal zijn? Het lijkt goed te zijn gegaan maar spannend was en is het wel. :?

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]drukdrukdrukdruk  [/b][/size]

 

Nou met dat hardlopen lukt het niet zo heel erg deze dagen. Vandaag sloot ik een wel heel erg drukke zesdaagse werkweek af, zonder vrije woensdagmiddag en met een paar avonden lang doortrekken. De weken daarvoor waren ook meer dan vol en ook de komende week ziet er niet veel anders uit dus hoop ik morgen laat in de middag toch nog even 5 km te kunnen maken.... Door een andere economische situatie vergt ons eigen bedrijf veel meer uren dan jaren terug. We mogen niet mopperen, en dat doen we ook niet want nog steeds draaien we door zonder kleerscheuren en ook in 2010 denken we ons jaar weer goed genoeg te kunnen afsluiten. Voor veel concurrenten verloopt dat heel anders. Maar het vraagt heel veel. Veel uren, veel inzet, veel creatieve ideeën en veel denkwerk. Het is een nieuwe uitdaging om ook in deze tijd er toch echt te blijven zijn, voor ons klanten, voor onszelf. Het één niet zonder het ander, dat was nooit zo en mag nu ook niet zo worden. Ik vind het tot mijn verrassing ook weer leuk om in deze moeilijke tijd kanten van mezelf op te zoeken die ik eerder niet nodig had. Eerlijk gezegd heb ik ook geweldig veel hier geleerd, op het forum en in het bestuur. Onverwachte kanten, ontwikkelingen. ik ben breder geworden en ik vermoed soms zelfs ook wat liever :wink: . Ik heb nog meer oog voor processen gekregen, ben wat milder geworden voor mezelf maar ook wat milder voor anderen. Ik blijf erbij: perfectionisme is een onderschatte eigenschap want daarmee bereik je veel, en er wordt vaak te negatief over gesproken. Maar tegelijkertijd zit iedereen anders in elkaar en is het goed dat er zoveel verschillende mensen bouwen en werken aan projecten, bedrijven, fora :wink: Bovendien heb ik, mijn grenzen verkennend, ontdekt, dat als ik voor een 8 ga, dat dat voor iedereen nog ruim voldoende is en dat soms een 6 ook nog ok is (hoewel ik daar veel moeite mee zal blijven houden). En dat je soms ook kunt toegeven: dit lukt me (nu) niet, en dan neemt een ander het van je over en wordt het opgelost: het leven gaat gewoon door. Dus ja, ik heb hier veel geleerd, en dat weer gebruikt in mijn werk, heel veel geleerd in mijn werk wat ik hier kon toepassen, en neen, ik stop nog niet met leren. Ik ben de laatste tijd aan het bedenken welke studie er voor mij in het verschiet ligt. Volgend jaar word ik 50 en dus ga ik nog tenminste 17 jaar arbeidzaam door het leven. Dat ik stil zou blijven staan is voor mij een no go area. Ik ben eigenlijk een soort van in blijde verwachting van wat het leven nog voor mij in petto heeft. 15 Jaar na mijn eerste keer borstkanker en 7 jaar na de 2e keer ben ik alert gebleven maar toch ook écht niet bang. En blijf ik mijn motto koesteren en ik hoop het nog aan veel mensen te kunnen doorgeven: [size=10][color=violet][b]"heb het leven lief en wees niet bang"[/b][/color][/size]

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]Beterweter.....[/b][/size]

 

Jajajajaja, ik geef het eerlijk toe. Ik weet het beter. Vaak en veel. En dat is knap lastig. Ik moet vaak en veel adviezen geven en helaas worden die niet altijd opgevolgd. En eerlijk is eerlijk, daar word ik af en toe stapelmesjokke van. Soms zie ik iets echt op de afgrond afstevenen en krijg ik niet georganiseerd dat het anders moet. Erger nog : mensen met enig inzicht geven me allemaal gelijk maar helaas "de regels zijn anders", "er liggen nog oude besluiten waarvan het tenminste een half jaar vergt om ze veranderd te krijgen". En consequentie is dan dat we met minder dan het beste genoegen moeten nemen. En echt waar: soms is minder dan het beste niet voldoende. :evil: Grrrrrrr, waarom luisteren ze toch niet beter, grrrrrrrrrrrrr :evil: Hahaha, moet het af en toe eens kwijt en ga daarna dan maar verder op de minder ideale manier. Veel extra uren, veel minder kans op een goed resultaat. En dat mag niet. Maar misschien moet het eerst fout gaan voor het goed kan gaan. Helaas.... En ik hou niet zo van fout (laten) gaan. Dus het is knap lastig, voor mezelf en ook voor die anderen, die het dan weer beter weten dan ik :wink:

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]Nieuwe kasten[/b][/size]

 

Al heel lang waren onze billies te klein voor al onze boeken. Dus toen uiteindelijk een goede timmerman onze oude tafel kwam halen om het blad weer mooi gaaf te schuren en lakken hebben we hem ook in de hal laten kijken. Ipv 4 helemaal scheefgezakte oude boekenkasten, wilden we er één nieuwe laten maken, veel hoger en veel breder. En dat is inmiddels gelukt. Ik ben al 1,5 week kotsmisselijk van de verflucht, want hij moest eerst op zijn plek worden opgebouwd en daarna pas afgelakt maar vandaag, 2e Paasdag was het zover. Hij kon worden ingeruimd. Ook in de kamer komen nog 2 hangkasten die wel deurtjes hebben en waar alle ordners straks in kunnen en de spelletjes die steeds minder worden gepakt. Zo kwam vandaag alles weer eens door onze handen. En hebben we lekker opgeruimd: Wat weg kon: uitgeprinte e-mail-correspondentie met vriendinnen die ik ook digitaal heb; bewaard toen ik dacht dat ik het niet ging redden om op mijn laatste ziekbed weer door te lezen maar nu denk ik: ik heb het al weer 5 jaar gered dus genoeg tijd om nieuwe brieven te maken, mocht ik ooit weer ziek worden. alle bijsluiters van alle chemo en andere troep die ik heb geslikt; heerlijk :lol: ; weg ermee ! oude bvn-tijdschriften; lees ik toch niet meer. paar jaargangen 'onze taal'; taal verandert steeds; er blijft nog genoeg over om te herlezen. al te erge oude boekjes met flauwe versjes en zo. Wat blijft en nu heerlijk geordend: Nederlandse literatuur op alfabet van de schrijversnaam gesorteerd geweldig, dat wilden we altijd al, maar het kwam er nooit van hetzelfde met de buitenlandse literatuur. een enorme hoeveelheid architectuurboeken (halvegare) japanboeken (halvegare) whiskyboeken (halvegare) echte mooie stripboeken grote voorraad prachtige kinderboeken kookboeken die ik nooit inkijk maar wel leuk vind om te bewaren bijbels in diverse spellingen, af en toe grijp ik er weer naar poëzie alles over taal, schrijven, en een hele stoot woordenboeken reisboeken, brochures van nog uit te voeren droomreizen, verslagen van waar we al waren amazone-dingen; tijdschriften waar Amazones in geinterviewd werden kankerboeken maar wel bovenin, want die heb ik niet echt meer nodig :) Veel opgeruimd, nog veel bewaard. De kanker is niet meer hoofzaak, maar loopt nog wel mee. In onze boekenkast is dat duidelijk herkenbaar :lol: . Bijna 5 jaar. 't Is mooi zo.

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]Blij met een griepje[/b][/size]

 

Moe was ik, en het werd niet beter, het werd almaar erger. Het laatste weekend sleepte ik me vooruit. Maandagnacht werd ik flink ziek. Overgeven tot en met. En daarna heb ik geslapen tot vanmorgen toe. Nu voel ik me of ik door een vrachtwagen ben overreden maar toch was ik blij vanmorgen :lol: . Hé, hé, gewoon een buikgriepje, dát zat me natuurlijk dwars, en een holte-onsteking, waarvoor ik zo maar eens flink ga spoelen, kijken of ik het zelf weg kan krijgen want ik wil geen antibiotica. En de opluchting dat ik het nu heb en niet volgende week nét voor de operatie. Vandaag gaat het dus alweer een stuk beter en vrijdag de gewone controle bij de oncoloog en dan kan ik er wel weer tegen voorlopig.................................. Nooit meer onbezorgd, ook niet 4 jaar na dato dus. Dat is toch wel jammer vind ik.

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]Basgitaarmeeting[/b][/size]

 

Als jullie het nog niet wisten : in ons gezin staat veel in het teken van muziek. Halvegare heeft al enige tijd aansluiting gevonden op een ander forum waar voornamelijk over basgitaren wordt gesproken, en daarnaast is er net als hier plaats voor andere onderwerpen zoals moppen, rode dingen en andere zaken...... Vandaag was er een meeting. Hier in het dorp want halvegare had 'm georganiseerd. Wij hebben een fantastisch modern centrum: 't Spectrum' waar behalve bibliotheek en muziekschool, een aantal verenigingen zijn gehuisvest, een splinternieuw gebouw en daar was het te doen. Dat de beheerder zelf ook basgitaar speelt was natuurlijk leuk meegenomen. PuberT en ik zijn vanmiddag even langs geweest. Vanmorgen hebben we dan weer samen 120 broodjes en 60 krentenbollen gesmeerd en belegd en zo hebben we onze bijdrage geleverd :wink: . Tenslotte staat Halvegare ook áltijd voor ons klaar dus dat was een kleine moeite. Het was een prachtig gezicht: al die basgitaren ! Echt mooie instrumenten gezien en gehoord. Er waren leveranciers van versterkers en 'kasten'. Journalisten van o.a. het blad "de basgitarist". Een heuse première was er. Liesbeth had een stuk geschreven voor 4 basgitaristen en het was echt errug mooi. Er was een basgitariste die voor heerlijke taarten had gezorgd, zelf gebakken, en een koffiefanaat.... Je snapt het een Amazone-meeting was er niks bij :wink: . Daarna zijn puberT en ik 'm genokt en heeft Halvegare nog een erg leuke middag gehad. Mooi volk die basgitaristen. :lol: Op naar het volgende maar weer. Chump is inmiddels uitgenodigd om in Rotterdam op te treden in het voorjaar (uitnodiging voor de Rotterdamse Amazones volgt tegen die tijd wel), maar vóór die tijd staat er nog van alles hier in de buurt :lol: . Tis alleen, we hebben eigenlijk niet genoeg tijd om nog te werken :D . Nou ja tijd wel...... maar uh.....

Offline
Berichten: 4289

[b][size=25]  Het gewone leven  [/size][/b]

 

Het gewone leven is soms keistom. Vanmorgen al slecht begonnen zoals je bij na de operatie kon lezen. en het is niet beter geworden.... Vanavond lappie aan en [size=11]hé ![/size] Ben waanzinnig veel correspondentie kwijt die in outlook stond. Alles van de in map (sinds 25-10). Alle correspondentie met vrienden en vriendinnen van de afgelopen 5 jaar dus ook van toen ik ziek was...... En nog veel meer. Van het popkoor, van de zangles, alles alles alles. Ik moest gewoon huilen. Via de prullenbak op herstellen geduwd en nu staat het daar niet meer maar ook niet terug in de outlook map. Ik hoop dat de pc-man het weer kan vinden, ik hoop het ik hoop het. Van de andere kant: dat je door dit soort geneuzel weer gewoon van slag kunt zijn is eigenlijk wel een goed teken..... maar dat vrolijkt me vandaag niet op ben ik bang.

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]homeopatische arts[/b][/size]

 

Vanmorgen 7.40 uur  zat ik al bij mijn homeopatische arts, een topper want uit de hele benelux komen ze hierheen gereden. Hij heeft naast een gewone medicijnen- en huisartsenstudie, officieel homeopatie gedaan, maar daarnaast nog oneindig veel meer studies, allerlei oosterse zaken, accupunctuur. De man is een soort van multiculti arts. Hoe het was, vroeg-ie. Nou, ik mopperen, 2 keer de griep gehad!!! in korte tijd. :lol: Hij werd helemaal blij :lol:. Dat was wel erg goed ! Griep is prima, zeker als je er koorts bij krijgt want dat betekent dat het lichaam het goed aanpakt (jaren en jaren kreeg ik nooit koorts). Dus neen, ik had mezelf helemaal niet overbelast en dit was een buitengewoon goed teken. Gezond voor het lichaam ook, zo'n griep. Dan werd de hele boel weer eens goed opgeruimd. Hahahahahahaa, dikke neus dus naar alle familie die zich zorgen makend zegt dat ik niet goed bezig ben: ik doe het gewoon hartstikke goed. Dat ik last heb van mijn gewrichten, tja, toch maar weer zo snel mogelijk het sporten oppakken want ook dat is zeer gezond. Hè, wat is het toch een fijne man. Zet me weer even op de basis: het gaat goed, ik doe het goed, mijn lijf doet het ook goed. Gewoon rustig doorgaan en ja, volgens hem zit het ook goed met de kanker. Hij ziet steeds meer balans in mijn lichaam. Dat had ik nou net ff nodig zeg. Ben blij en voel me meteen weer beter.

Onderwerp gesloten