Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4288

Het zit erop

zaterdag, 10 juni 2017

Afgelopen vrijdag kreeg ik mijn laatste AC-kuur, nummer 6.

Na een dag coma en toch nog braken gisteren, vandaag nog nauwelijks mijn bed uit maar al wel redelijk gegeten.

Hé hé, het zit erop. De buitenwereld weet het nauwelijks, hoe afgebrand je kunt zijn, en wat voor klachten je erbij krijgt: pijnlijke slokdarm, blaasontsteking, schrale extreem droge huid, nagels die blauw worden en los laten (alleen voeten), kaal, moe, emotioneel. Hier hoef ik dat niet uit te leggen. We doen het ermee en het komt zoals het komt.

Gelukkig was er tussen iedere kuur een periode om bij te komen en te genieten van alle mooie dingen. De afgelopen 18 weken zijn we veel uit eten geweest. We hadden een lang weekend op Texel met zoonlief en een vriendin en last but not least gingen we vorige week naar het eiland Islay in Schotland. We waren vorige week vrijdag 25 jaar getrouwd maar konden geen feest plannen. Dus zijn we net als 25 jaar geleden er tussenuit gepiept: toen trouwden we in Gretna Green, Schotland, dus ons tripje was vol herinneringen. Ik was fit genoeg en met ons tweeën hebben we geweldig genoten. We konden de zwaarte even loslaten en hebben gewoon lekker gegeten en gedronken, gewandeld, herten, zeehonden, Schotse hooglanders en wilde geiten gezien. Het was echt heel erg fijn.

Bij terugkomst heb ik dan toch moeite om die lichtheid vast te houden. Meteen weer het bloedprikken en de tumormarker bepaling. CA 15-3 was helaas deze keer maar gedaald van 78 naar 73. Dat in combinatie met een zichtbare klier boven mijn jukbeen geeft toch weer onrust. Misschien zat die klier er al lang en valt hij nu meer op omdat alles minder wordt? de knobbel in mijn oksel krimpt in ieder geval gestaag ook al voel ik hem nog wel.

Eind juni volgen CT-scan en uitslag. Spannend wordt dat zeker, evenals de tijd erna: zal de overstap naar tamoxifen de kanker weer een tijdje koest doen houden? We hopen het zo! Ik durf nu nog geen vakantie te boeken terwijl we grote plannen hadden maar het brengt meer stress dan pret geloof ik dus doen we last minute wel iets leuks :).

Bovenal hopen we op een relatief zorgenvrije zomer met veel mooi weer, vrienden, uitstapjes/vakanties. Nog even niet allemaal shit maar 'gewoon' genieten.

 

Offline
Berichten: 452

Hoi Ellen,

Fijn dat je dit achter de rug hebt. Soo hee, ik vind het wat hoor. Hoop dat je je beter zult gaan voelen.

Goed te lezen dat je tussendoor ook nog zulke mooie dingen hebt beleefd. Kan me voorstellen dat bij thuiskomst alles wel weer erg op je af komt. Hoewel, voorstellen... ik vind het best moeilijk om echt te begrijpen met welke realiteit je leeft. Het is zo onwerkelijk allemaal. Ik hoop met jou op een goede zomer en een goed effect van de tamoxifen.

Dikke kus van Jolien

Offline
Berichten: 306

Jeetje Ellen, wat een  chemo-ellende heb je weer doorstaan. En wat ongelooflijk fijn dat je tussendoor mooie dingen hebt kunnen doen, mooi beschreven jullie reis naar Schotland. Ik duim voor een gunstige uitslag van de CT-scan.

Offline
Berichten: 189

Poeh Ellen. Poeh. Wat ben jij een levensgenieter. Wat goed. Ik hoop met jou mee op die relatief zorgenvrije zomer.

Lieve groet.

Offline
Berichten: 30

Bij het lezen van je tekst, valt me je positiviteit en kracht op Ellen. Goed dat het je lukt tussenin toch te genieten met de mensen om je heen. Die momenten zijn broodnodig om vol te houden.

Ook ik duim voor een mooie zomer en uiteraard een goede scan aan het einde van de maand. Hopelijk lossen een aantal kwalen zichzelf op nu de chemo voorbij is.

Groetjes

Offline
Berichten: 526

Wat een enorme prestatie! Je hebt het maar mooi 'geflikt'. En wat mooi, zo lang al getrouwd❤️... Nog van harte gefeliciteerd! Nou draaien mijn duimen overuren als jij eind juni de uitslag van de scan zult krijgen. Wat zou dat mooi zijn als je eens goed nieuws kreeg. Ondertussen kun jij dus nog echt van dingen genieten, en ook al heb ik het al vaker tegen je gezegd, maar ik zeg het gewoon wéér! Ik bewonder je enorm, een voorbeeld voor velen hier!

Liefs!

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

Ik vind het zo knap dat je toch deze dingen allemaal doet met je partner. Dat moet ook een soort van boost geven. Maar natuurlijk de ellende is er ook, hoop dat er toch wat meer perspectief mag komen.

Sterkte, ik denk aan je.

 

Lisdodde

Offline
Berichten: 73

Hallo Ellen,

Ik heb bewondering voor je. Wat een pad moet jij bewandelen. Ik hoop dat je een hele fijne zomer krijgt en dat je geniet.

Liefs,

 

pascal

Offline
Berichten: 0

Na heel erg lang kom ik weer eens een kijkje nemen.

Lieve EllenK wat schrik ik van het nieuws en van wat je is overkomen. Wat ontzettend wrang en zuur.

Fijn dat de AC kuur er weer op zit en ik hoop echt dat het zijn werk gedaan heeft.

Mijn duimen draaien voor je! xxxx