Amazone
Lid geworden op: 21/08/2011 - 10:51
Offline
Berichten: 617

Hoe het verder ging

vrijdag, 22 augustus 2014

Hoe het verder ging….

Op een dag in juni kwam manlief een beetje besmuikt binnen. “Ik heb misschien een baan voor je.” Ik dacht ?!@#$%?

Hij had een karweitje opgeknapt voor het unithoofd van de oncologie. Op de een of andere manier was mijn oedeemarm ter sprake gekomen en liet manlief zich ontvallen: ”Leysje heeft weleens gezegd ik had net zo goed dood kunnen gaan, eerst krijg ik al die dure behandelingen en vervolgens word ik in een hoek gesmeten.” Aangezien zij meer wil gaan doen aan nazorg voor kankerpatiënten greep dit haar heel erg aan. Ze had het gevoel dat ze hier iets mee moest. Kortom ze vroeg manlief wat ik zoal gedaan had. Vervolgens zei ze: “laat je vrouw maar bellen ik denk dat we iets voor elkaar kunnen betekenen.”

De volgende dag hing ik, een beetje zenuwachtig, aan de telefoon. We hadden meteen al een prettig gesprek. “Maar”, zei ze, “ik vind het prettiger om elkaar face to face te spreken, heb je tijd om morgen hierheen te komen?” En natuurlijk had ik tijd, ook al zou ik geen tijd hebben gehad dan had ik ergens tijd gezocht.

De volgende dag sprong ik in de trein naar Eindhoven en werd daar opgehaald door manlief die mij vervolgens netjes op tijd in het ziekenhuis afleverde. Door een wirwar van gangen bereikten wij het mammacentrum en maakte ik kennis met de vrouw die mijn leven zou gaan veranderen.

Ze begon meteen heel enthousiast te vertellen, ik zag bij wijze van spreken de ideeën in haar ogen voorbij komen zoals je ook wel in tekenfilms ziet. Kortom,  we hadden een klik, toen ook nog bleek dat onze zonen dezelfde namen hadden voelde het helemaal alsof het door een grotere macht was ingegeven. Ondanks dat we allebei niet zweverig zijn hadden we toch het gevoel dat dit met een reden gebeurde.

In het interview dat ik met het Limburgs Dagblad had vermeldde ik dat ik een zaklampje zocht om een werkgever te vinden waarvoor ik me nuttig zou kunnen maken, misschien zei zij, ben ik jouw zaklampje. Terwijl ik dit typ krijg ik weer de tranen in mijn ogen.

Zij had het gevoel ‘kan ik iets doen, wil ik iets doen, ik ga hier iets mee doen, kortweg omdat ik in een positie zit dat ik iets kan doen.’ Zij is mijn wonder, ze heeft de terugkeer naar geloof in mezelf mogelijk gemaakt en ik kan niet in woorden beschrijven hoe dankbaar ik haar ben voor deze kans. En dat het überhaupt mogelijk is. De eerste dagen moest ik in mijn arm knijpen om te controleren of ik niet droomde.

Een paar dagen later belde ze me of ik zin had een filmpje op te nemen voor Trinny en Susannah, de metamorfose queens van TV. In oktober willen ze een soort Late Night Show organiseren voor borstkankerpatiënten en alle afvaardigingen van specialisten die hiermee te maken hebben. Daarbij leek het hen een leuke gedachte Trinny en Susannah uit te nodigen. Het filmpje mocht apart en schokkend zijn. Aangezien ik nu een pruik draag kon ik wel een schokeffect toevoegen, dus zette ik midden in het filmpje mijn pruik af om te tonen dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat je haar weer terugkomt.

Of we gekozen zijn weet ik nog niet, maar het zou natuurlijk super zijn als ze willen komen.

Vorige week ben ik begonnen als secretaresse op de polikliniek en ik heb al een pasje met mijn naam en functie erop, ik zou het bijna thuis nog opdoen, zo trots ben ik erop. Morgen ga ik mijn eerste spreekuur draaien met mijn collega als ruggensteun. Dus ik verwacht dat ik nog heel veel kan vertellen de komende tijd.

Offline
Berichten: 1108

Geweldig dat je baan je zo goed bevalt!  Succes morgen

Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 4269

ooooooooooooooooh wat een wonder! geweldig zeg! wat mooi om te lezen dat er ook goede mensen zijn!

Offline
Berichten: 1161

Oh leysje, wat leuk!

Wat fijn dat er zulke mensen zijn.

Veel succes!

Offline
Berichten: 565

Wat heerlijk Leysje! Ik zit het met kippenvel op mijn benen te lezen en ben heel blij voor je.

Offline
Berichten: 396

Wat fijn voor je Leysje. Wat een mooie  baan, ik kan me voorstellen dat je heel trots bent op je pasje.

Succes vandaag.

afbeelding van nana
Berichten: 357

Super dat je nieuwe baan je zo goed bevalt leysje! Ik hoop dat je uitgekozen wordt met trinny en susannah! Succes met je eerste spreekuur draaien :-) 

Offline
Berichten: 10

Oooo, wow, wat een heerlijk stukje om te lezen! Ik ben heel blij voor je en wens je nog heel veel werkplezier!

Offline
Berichten: 46

Super goed nieuws Leysje, heel veel succes met je nieuwe baan!

Liefs, Roos

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Geweldig Leysje, wat een mooie opbouw naar een wonderbaan. Geniet ervan!

Offline
Berichten: 3

Hi Leysje,

Wat bewonder ik je doorzettingsvermogen! Je laat je niet klein krijgen en zie er komt opeens een zaklampje op je pad! Iedereen heeft af en toe een zaklampje nodig en ben zo blij voor je dat de jouwe je heeft gevonden!

Veel succes! Maar dat gaat vast wel lukken!! smiley

Xxx

 

Offline
Berichten: 242

Wat een fijn nieuws, Leysje!

afbeelding van Netteke1968
Offline
Berichten: 13

Welk ziekenhuis? Ik ga nl ook altijd naar Eindhoven ik wordt daar volgende week ook geopereerd Diep Flap misschien zit jij ook in het Catharinaziekenhuis?

afbeelding van Netteke1968
Offline
Berichten: 13

En natuurlijk keifijn voor jou deze positieve draai, ik heb allang niet meer gelezen hier hoezo is jou haar niet teruggekomen? Of was het heel dun?

 

Onderwerp gesloten