Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4284

IJsland

zaterdag, 21 juli 2007

[b]IJsland[/b] Zoek waar de stoom is. Daar is het leuk. ~ Op een boot, op zoek naar walvissen, en ineens, ja daar in de verte, spuit het omhoog. Een walvis, een hele grote !, die spuit, eindeloos met zijn staart op het water slaat en zelfs een keer helemaal uit het water omhoog komt. Wauw. ~ In vulkanische gebied, niets dan massa's gestolde en gebroken lavasteen. Honderden en honderden kilometers lang groeit er helemaal niets. Nou ja. Af en toe een prachtig paars klein bloemetje. Soms beweegt er wat: het sist, pruttelt, spuit en het stinkt :? ! ~ Een eerste heet meer, zomaar onverwacht, niet in de boekjes, de damp komt er vanaf, de jonge eendjes zwemmen erin rond. Nog net niet te heet 8) . ~ Een eerste geisertje. Disccussie: is ie echt of nep. We komen er niet uit. ~ Mist. ~ Een vulkanische krater omringt door wolken. ~ Eindeloze kilometers. Zitten we hoog, dan rijden we door de wolken/mist. ~ De gletsjer op in een jeep, een natte koude tocht want weer dwars door het wolkendek heen, en dan ineens: de zon. Bruiner dan op een zonnevakantie :lol: . ~ Een gletsjermeer in de mist en later in de zon. Witte ijsblokken op een zwart strand. ~ Blue lagoon, need I say more ? ~ IJsland is iedere keer anders, iedere keer prachtig. Wat een mooi land. Het was geweldig.

Offline
Berichten: 4284

[b]Watervallen[/b]

Maar het aller- allermooiste waren de watervallen.

Honderden hebben we er gezien.

Godafoss. De IJslandse bevolking kreeg rond 1.000 na Christus ruzie. Het ene deel wilde de oude goden behouden, het andere deel wilde naar het christendom overgaan.
Er werd een wijze man aangesteld en die mocht beslissen wat de nieuwe godsdienst van IJsland zou gaan worden. Beide partijen beloofden zich daaraan te houden.
Na één nacht was de wijze man eruit :lol: .
Buitenshuis zou men voortaan Christen zijn en binnenshuis mocht men de oude goden blijven vereren.
Hahahaha, lekker duidelijk.
Zelf koos hij voor 100% voor het Christendom en stortte diezelfde dag zijn afgodsbeelden in de waterval die sindsdien Godafoss heet. Dat was onze eerste waterval.

Later zagen we Dettifoss de grootste waterval van Europa. Onze reisgids schreef "als je 10 minuutjes doorloopt dan kom je niet bij de grootste maar die is wel veel mooier !"
Dat deden we dan ook, zoiets hoef je mij maar één keer te zeggen. Over rotsen en zo geklommen. En daar lag de Selfoss...............

Over wel 100 meter breedte stortte vele watervallen naar beneden, geen mens te zien, de zon scheen, zó mooi. Daar ben ik lang blijven zitten. Eigenlijk wilde ik er helemaal niet meer weg. Ik krijg weer kippevel als ik er aan terugdenk.

Maar ja, puberT had het wel weer gezien dus uiteindelijk zijn we verder gegaan.

Ondanks alle mooie landschappen, vulkanen en leegtes die we gezien hebben was dit het mooiste uur van de vakantie. Soms zie je iets dat zo mooi is dat je er tranen van in je ogen krijgt. Zo was het daar.

Ik zou zó weer terug willen......

Offline
Berichten: 4284

Maar omdat dat niet gaat, terug naar IJsland, gaan we deze week een weekje naar Friesland. Eerst puberT ophalen van zijn surfkamp en dan met een heel stel vrienden een weekje zeilen. Nou ja, zeilen, we zijn meer ballast dan zeilers maar gezellig wordt het wel.
Het zonnetje schijnt, tis warmer dan 2 jaar geleden (toen was het 13 graden rond deze periode :shock: ) dus wie doet ons wat.

Heerlijk uitwaaien en wéér een hele week vooral buiten zijn. Omdat iedereen altijd zo druk is zien we elkaar door het jaar heen bijna niet en dat halen we één keer in de twee jaar in in Friesland.

De versnipperde vakantie, week IJsland, 2 weken werken, week Friesland werkt toch niet helemaal lekker geloof ik. Volgend jaar wil ik toch proberen eens 2 weken achter elkaar weg te gaan (hoewel puberT dit vast niet leuk vindt, zo lang van huis :? ) Of in ieder geval een aaneengesloten periode vrij.

Ik heb maar heel weinig vakantiedagen per jaar dus ik probeer wel altijd zo efficient mogelijk te plannen maar voor het uitrusten is dat misschien niet zo goed. Efficiency is ook eigenlijk meer voor de rest van het jaar.
Vakantie is om te lellebellen, dus dat ga ik in Friesland dan ook maar doen :wink: .

En hardlopen.
En wandelen.
En zeilen.
En naar het skutsjesielen (hoe schrijf je dat in godsnaam) kijken.
En naar een museum in Oranjewoud dat vorig jaar de BNA-architectuur prijs won.
En Harry Potter het laatste deel uitlezen.
En eindelijk Lucifer uitlezen van Connie Palmen, dat ligt ook al maanden naast mijn bed.
Noem dat maar niks doen.....

Maar vooruit:
En:
niet computeren,
niet bellen,
niet werken,
niet amazoneren,
niet vroeg opstaan,
niet vroeg naar bed,
heerlijk....

:lol: Ja, 't komt helemaal goed daar :lol: .

Onderwerp gesloten