Amazone
Lid geworden op: 29/03/2016 - 15:24
Offline
Berichten: 0

Krijgt iedereen dat een keertje, dat wat jij had?

woensdag, 8 februari 2017

Op een vroege woensdagochtend, om 06.30 uur om precies te zijn, liggen Doris en ik in bed te kletsen en knuffelen. Ik moet voor mijn werk 2 nachten naar Groningen en daar gaat ons gesprek over. “Mam, ik vind het niet leuk dat ik je pas vrijdag weer zie. Waarom mag ik niet met je mee?” Ik leg uit dat ze toch echt naar school moet en dat ik niet veel tijd zal hebben om iets leuks te doen in Groningen, maar voornamelijk moet werken.

Vorig jaar zagen we de voorstelling De Gelaarsde Poes van het Ro Theater. Erg grappig! Zo ook de slotscène waar alle acteurs en actrices met elkaar gaan tongen. Doris heeft dat moment nog niet losgelaten en stelt een jaar later nog regelmatig voor om tijdens het knuffelen en kletsen te grote-mensen-zoenen. Tuurlijk, joh! #oefeningbaartkunst

We babbelen verder over de spulletjes die ik mee neem in m’n koffer en de knuffel die ik van haar mee krijg. Ik heb geluk, want ik mag een glitteroogje uitzoeken (ik zal niet verder in gaan op deze pluche ellende). De wekker gaat en ik duik de douche in. Na 5 minuten komt Doris de badkamer binnenstormen; “Ik heb een supergoed idee, mam! Je zegt gewoon tegen je werk dat je ziek bent!” Het is inderdaad een geniaal plan. “Nou, lieverd, ik vind eigenlijk dat ik wel genoeg ziek ben geweest, dus ik vrees dat ik toch gewoon naar Groningen ga.” Ze geeft me een verontwaardigde blik en gaat verder met aankleden.

Eenmaal aan het ontbijt gaat het gesprek verder; “Krijgt iedereen dat een keertje, dat wat jij had? Die ziekte? Het is natuurlijk echt niet leuk met al die spuiten enzo, maar je mag dan wel lekker veel televisie kijken.”
“Gelukkig worden er een heleboel mensen niet ziek. Je hebt het helaas niet zelf in de hand. Mama had gewoon een beetje pech”; leg ik voorzichtig uit.
“Ja, en ik heb pech dat ik niet zelf mag bepalen wanneer ik televisie kijk”; is haar reactie. Amen!

Mocht je meer willen lezen, kijk dan op mijn blog;

https://today-we-live-as-a-lion.com

 

Offline
Berichten: 4268

Wat een pech heeft ze toch :)

mooi blog!