Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4269

Lente = hoop

dinsdag, 14 maart 2017

Terwijl mijn hoofd als een herfstige boom steeds meer haar loslaat hebben wij een lenteachtige bestemming voor dat haar bedacht.

Ik drop bosjes en plukjes haar door de hele tuin. De vogels kunnen dit haar heel goed gebruiken voor het bouwen van hun nestjes. Dat deden ze immers ook altijd met het haar van onze vorige hond.

Ik word echt vrolijk bij die gedachte. Zo heeft mijn verloren haar ineens een mooi doel en biedt het een zacht kussen voor nieuw leven in onze tuin. Zo is er ineens niet alleen verlies maar ook rijkdom.

Vandaag op deze prachtige lentedag werd ik verder in het ziekenhuis verwacht voor de controle vóór kuur 2.
Doel 1: bepalen of mijn bloed voldoende hersteld is van kuur 1. Bepaalde waardes mogen  niet te laag zijn. Als dat wel zo is, wordt de kuur namelijk gevaarlijker dan de kanker en wordt de kuur uitgesteld. De waardes waren prima! Kuur 2 gaat door, a.s. vrijdag.
Doel 2: het bepalen van de tumormarker. De oncoloog had de vorige keer uitgelegd dat ze graag het hoogste punt van deze marker wilde weten. De laatste keer dat geprikt was, was immers 3 weken voor kuur 1 en de verwachting was dat de waardes zeker zouden zijn gestegen. Pas na kuur 2 mochten we enig resultaat van de chemo verwachten.
Maar wat bleek? De tumormarkers waren exact even hoog als 3 weken voor kuur 1. Dit betekent, aldus de oncoloog, dat de kuur zéker aanslaat. Zo snel hadden we nog geen goed nieuws verwacht!

Ineens gaan we deze lente heel anders in. Als de kuren aanslaan kunnen we al gauw een periode tegemoet zien tot en met de werking van kuur 6. Dat wil zeggen dat we in beginsel hoop mogen hebben op een mooie zomer. Wat een onverwacht cadeau.

Mijn hoofd is moe maar de lente dartelt er toch heel licht doorheen. Ook al zijn de kuren zwaar, er staan gelukkig goede weken tegenover, met ruimte voor familie, vrienden en muziek. We blijven dus de dagen nog plukken en daarvoor zijn we heel dankbaar.

Offline
Berichten: 186

Oh Ellenk...ik krijg een brok in mijn keel. Het beeld van de vogels met jouw haar in allerlei nestjes.....Wat een mooi idee. Dat ook pijn doet. 

En wat fijn dat de kuren aanslaan dus!!! Op naar de volgende.

Lieve groet, Anne

 

 

afbeelding van Babsje
Offline
Berichten: 10

Ellenk wat fijn om te lezen dat de kuur aanslaat! Vind heel knap hoe je ermee omgaat ...maar zeker de hoop vast houden! Mooi idee om je haar aan de natuur te geven ! Heel veel sterkte de komende tijd en hou vast aan die mooie mooie gedachten / momenten en fijne muziek die het zo draaglijk maken groetjes Babs 

Online
Berichten: 306

Goed nieuws, ben ontzettend blij voor jou dat de kuren aanslaan. En wat een bofkontjes, die vogeltjes met wel heel speciaal bouwmateriaal...

Offline
Berichten: 526

Dank voor het delen van je prachtige blog...Diepe buiging!!

xx

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Geweldige gedachte, die vogelnestjes met jouw haar. Nieuw leven ontstaat in jouw hoofdbedekking. Lente is het volop deze week. Heerlijk genieten maar!

Succes met de volgende gift, ik hoop dat de tumormarker daalt. Voor nu in ieder geval positief nieuws.

Knuffel,

D.

Offline
Berichten: 36

Lieve ellenK, wat een goed bericht. Wordt er warm van. Prachtig weer geschreven. Heerlijk dat de kuur aanslaat en wat een mooi bestemming krijgt je haar. Hug van mij!!

Teuntje
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Lieve Ellenk , wat heerlijk dat je kuur aanslaat ......smiley

En de Lente staat voor hoop en nieuw leven ,zo ook voor jou ,geniet met volle teugen !!!!

liefs Teuntje 

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

EllenK nog "maar" 5 te gaan, maar nu al resultaat, dat geeft de burger moed om met opgeheven hoofd  verder te gaan. Trakteer jezelf na iedere kuur met iets wat je graag wilt. Je hebt er echt op en iedereen zal het je gunnen.

Inderdaad: Carpe Diem!

 

Offline
Berichten: 127

De zon gaat al schijnen als ik je blog lees lieve Ellen. Wat een positiviteit en levenslust straal je weer uit! En wat een geniaal idee om je haren te schenken aan de vogeltjes in je tuin. Dat er maar veel kleine vogeltjes uit hun eitjes mogen kruipen en verwarmt worden door jouw haar :-)

Artikelen van ellenk

Utrecht
Aanraking ja of nee
Aanraking
Corona en IC
Corona en chemo
druk druk druk
Jaloers

Pagina's

Webloggers