Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4289

Leuke dingen

zondag, 5 maart 2017

Na de dreun van de diagnose en de opvolgende klap van de chemo droogde ik op dag 7 ongelooflijk snel op. Over dag 1 t/m 6 zullen we het maar niet hebben. Die slaan we over ;).

Maar op dag 7 ging ik onverwacht toch naar een erg leuk concert in Muziekgebouw Eindhoven.

Op dag 8 bedacht ik dat gourmetten echt mijn ding is en 's avonds zaten we gezellig aan tafel met zoonlief en een al heel oude supergoede vriendin van hem. Ik droom er nog steeds van (al vanaf dat ze 15 waren) dat zij ooit iets samen zullen krijgen ;).

Op dag 9 volgde een heerlijke boswandeling.

Juist door te bewegen verdwijnt iedere morgen het akelige gevoel in mijn lijf, dus ik volg keurig de adviezen van het ziekenhuis door tenminste 30 minuten per dag stevig te bewegen. (dag 1 en 2 hoeft dat niet, daarna waagde ik wel pogingen maar die bleven erg beperkt door misselijkheid en slecht weer!). Maar nu gaat dat dus weer goed. Ook mijn eetlust is goed, ik kan weer vrolijk zijn en droom alweer van 'wat als de chemo zijn werk goed doet en ik daarna nog wel tijd zou krijgen op tamoxifen of faslodex met palbociclib'.

Na eerste gedachten van 'zo hoeft het van mij niet meer',  wint nu de zin in het leven het dik.

Ik sluit mijn ogen niet voor de realiteit, maar mijn motto was altijd geloof, hoop en liefde, dus hoort hoop ook bij mij.

Daarom draai ik dagelijks het liedje van zoonlief "We hebben nog even, dus kijk je ogen uit".

Daarom ook staan er komende week weer enkele hele leuke dingen op onze agenda, waaronder een concert van Spinvis en een etentje met bijzonder geliefde vrienden.

Groetjes van een opgeluchte en ook wel blije ellenk

Offline
Berichten: 526

Diepe buiging voor jou, EllenK, echt!! Wat een ongelooflijk fijn bericht, dit! En wat doe je het goed...Mooi om te lezen hoe je je leven weer zo kunt herpakken na het verpletterende nieuws van vorige week. En muziek, jaaaaaa, altijd goed!!

Lieve groetjes van een net zo blije en opgeluchte Zangeres.

afbeelding van Babsje
Offline
Berichten: 10

Wat fijn om te lezen Ellenk heb zeker bewondering voor jou! En hoop moet je je zeker aan blijven vast houden !! Geniet van de mooie dingen waar je blij van word ! Groetjes babsje 

afbeelding van Babsje
Offline
Berichten: 10

Wat fijn om te lezen Ellenk heb zeker bewondering voor jou! En hoop moet je je zeker aan blijven vast houden !! Geniet van de mooie dingen waar je blij van word ! Groetjes babsje 

Offline
Berichten: 73

Ohh wat fijn dat je weer kunt genieten van het leven.
Ik maak een diepe buiging voor je!!!!!
Chapeau!
Liefs,
Pascal

afbeelding van BrittV
Berichten: 38

Mooi he, dat de menselijke geest zo veerkrachtig is... Van "zo hoeft het voor mij niet meer" naar... "ik heb er weer zin in".. Dat laatste is misschien wel het beste medicijn. yes

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

In het "Gronings" is een prachtig lied van Ede Staal met de titel: "it het nog nooit zo donker west of het wordt wel weer licht" Daar moest ik aan denken toen ik je bericht las. Wat een veerkracht en een voorbeeld voor ons allemaal.

Sterkte en blijf genieten zolag het kan!

 

Knuffel van

Lisdodde

Offline
Berichten: 122

Als je in een situatie zit van, laat ik dat maar niet doen, of nee ik ga dat concert niet boeken, want..... Ik heb de knop behoorlijk omgedraaid, ik wilde namelijk niet degene zijn, die roet in het eten gooit, als ik me niet goed voel en spelbreker ben....Nu denk ik, tja het is nu eenmaal zo, de kinderen zijn gelukkig veel ouder, weten en zijn gewend (raar woord) aan dat ik niet meer beter kan worden. Ik hoef me nu niet in te houden of mijzelf beter voordoen. Wat geniet ik weer van de dingen, donderdag naar DI-RECT in Oosterpoort, Groningen geweest! Wouw wouw lekkere muziek. Ik durf nu ook te vragen om hulp, "rolstoelplek" in de bios, achterin en in het midden. En dit is geen enkel probleem, wat een service en ik heb weer plezier !

 

zo lees ik het ook wat bij jou! Blijf de dingen doen, waar jij weer vrolijk van wordt! Heb je daarna vreselijke dagen, nou en.... Het was het genieten waard.

xx

Teuntje
afbeelding van Teuntje

 

Hoi Ellenk,

Wat een veerkracht en GENIET kiss 

liefs Teuntje

Offline
Berichten: 189

Hoi Ellenk, veerkracht inderdaad! Een echte kracht. Levensenergie. Wat fijn dat je zo goed terugveert. Nu hopen we met z'n allen dat de chemo zijn werk goed doet. Toi toi toi!

Offline
Berichten: 4289

heartheartheart

Wat is het toch heerlijk om jullie lieve woorden te lezen. Dankjulliewel allemaal!

Veel plezier bij Di-rect Geertsen en wat een mooie tekst Lisdodde: "it het nog nooit zo donker west of het wordt wel weer licht", ik ga hem onthouden.

heartheartheart

Offline
Berichten: 127

Superfijn om je bericht te lezen. Ik hoop zoooo dat de AC kuren doen wat ze moeten doen! Vergeet niet te vragen om andere medicatie voor die nare eerste week. Wellicht kan een kleine wissel wel veel verschil maken.

Geniet maar lekker van de plannen die je maakt en natuurlijk van de uitvoering ervan! 

Offline
Berichten: 89

Je bent een levenskunstenaar! Trots op jou!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Teuntje

Muziek is inderdaad zo belangrijk in het leven, tenminste ook in het mijne. Ellenk wat ben je toch een sterke vrouw en wat kom je weer goed en positief terug. Ik hoop dat de eerste week van de volgende kuur minder heftig is.

Succes en geniet!

D.