afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

Loslaten

maandag, 27 augustus 2012

Het moeilijkste aan ouder zijn is loslaten.
Mijn zoon is altijd snel geweest en ik heb zijn hele leven hem al sneller moeten loslaten dan mij lief was. Ik was er telkens nog net niet klaar voor maar ik denk dat dit ook moeder eigen is wink

Dit is zijn laatste jaar op de basisschool. Mijn laatste jaar van mijn opleiding ook (en toevallig loopt mr. Goudblok zijn opleiding ook juni 2013 af) dus het word een dolle boel bij ons thuis.

Maar groep 8 betekent ook alleen van en naar schoo l en alleen thuis blijven.
Hij vindt het allemaal heel gewoon en ik inmiddels gelukkig ook.

Het loslaten ging gelukkig met stapjes dit keer . In het begin was dat moeilijk en keek ik liever niet bang om toch in te willen grijpen als ik om een hoekje zou meekijken. Maar langzaam aan lukte het me steeds beter om het los te laten.Nu is het tijd om echt los te laten. Mijn kind kan heel goed op zijn eigen benen staan. Steeds minder word ik betrokken bij zijn groei en ik wist al lang dat hij het allemaal zelf kan maar nu voelt het ook goed en dat is nog wel een verschil.

Loslaten van het forum en de Amazones was net zo’n proces.

8 jaar geleden las ik de pagina’s die Swissy en Maisa hadden geschreven voor “het nieuwe forum”.
Het voelde goed. We waren op het Viva forum een steeds hechtere groep meiden geworden die schreven over borstkanker,de behandelingen en de gevolgen.
Die zaterdag kwamen we bij elkaar aan de keukentafel van Swissy en Atlas en is de Amazones echt geboren.
In het begin nog vooral een forum maar in de loop van de tijd werd er steeds meer informatie van het forum samengevat en op de site geplaatst.  Het forum groeide en als moderator voelde het als mijn kindje. Jaren lang wist ik precies waar al topics over waren en waar die dan stonden (vooral ook door de grote verhuizing die ik had uitgevoerd toen we met de vraag maar raak afdelingen begonnen).

De site is nu volwassen geworden en het forum is ook zo gegroeid dat ik het steeds meer moest loslaten. In het begin was dat moeilijk en keek ik liever niet bang om toch in te willen grijpen als ik om een hoekje zou meekijken. Maar langzaam aan lukte het me steeds beter om het los te laten.
Nu is het bijna zover. Mijn kind kan heel goed op haar eigen benen staan. Steeds minder voelde ik me betrokken bij haar en bijna is de tijd gekomen om haar echt los te laten...

Offline
Berichten: 1768

Ja, loslaten is moeilijk. Jij hebt heel veel moeten loslaten de afgelopen acht jaar maar ik betwijfel dat dat het makkelijker maakt, misschien juist moeilijker. Ik ben trots op alles wat je hebt bereikt, op alle fronten.Op naar weer een nieuwe fase. Jij wordt een kei in je nieuw gekozen beroep, dat kan niet anders. En wow, "kleintje Goudblok" alweer naar groep 8...

Offline
Berichten: 1161

Oh dat loslaten dat blijft moeilijk.

nu naar groep 8, volgend jaar naar de middelbare school en voor je het weet gaat ie studeren en op kamers.

 

Maar volgens mij doe je het goed. 

Stap voor stap.

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Heb ik gewoon nog niet gereageerd terwijl ik je toch uitnodigde je verhalen te schrijven. maar ja, was ook twee weken in het ziekenhuis. Dus je vergeeft het me wel he.

Wat al een grote zoon, en hij leert je ook nog eens eerder loslaten dan jijzelf eigenlijk zou doen.je zoon helpt dus ook jou groeien! Ja, vroeger heette hij 'kleintje goudblok '. Je noemt hem nu 'MIJN ZOON'. Dat klinkt echt heel anders. Ik zie dus ook een heel ander beeld van hem nu voor me dan toen.

Loslaten, het duurt een leven lang.
En ook hier geldt : jong geleerd is oud gedaan.
Dat jij oud mag worden.

niet ingelogde annie

Offline
Berichten: 31

loslaten is moeilijk. Je bent veel aan het afronden, afsluiten. Druk bezig andere dingen op te zetten, nieuwe fase in je leven in te gaan en het vorm te geven. Ik heb bewondering voor de manier waarop je dat aanpakt. Zet'm op, maar het gaat je lukken. Super!!

 

Offline
Berichten: 250

Tja ik weet nog dat ik een patroon van je kreeg voor de verkleeddag op school... die van mij gaan al naar klas 2 en klas 3 van het voortgezet. Ongelofelijk he, en ongelofelijk mooi dat jij, en ik, dat nu kunnen schrijven.

Je laat dingen los en pakt andere dingen weer aan, vooral nu je studie er bijna opzit. Petje af hoor

liefs Mara

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers