Amazone
Lid geworden op: 19/02/2009 - 20:42
Offline
Berichten: 85

lymph*e*de*ma [lim-fi-dee-muh]

maandag, 4 augustus 2014

lymph*e*de*ma [lim-fi-dee-muh]:

a medical condition that many medical professionals cannot diagnose, do not understand and are incapable of advising patients about, leaving the patients to seek guidance from strangers on the internet.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Meid toch, dit berichtje betekent niet veel goeds. Na de eerste hoopvolle tijd begrijp ik van de niet gezegde woorden dat het met jouw oedeem problematiek weer niet goed gaat. Dat niemand meer weet wat te doen.

En daar zit jij dan!
Daar lijd jij dan.
Daar is onmacht alom.

Sterkte hoor!

Offline
Berichten: 281

Je bericht verontrust ook mij, Marieke.

Eigenlijk is er geen 'oplossing' voor oedeem, toch? Het is meer een kwestie van pappen en nathouden en zwachtelen en zuchten en, last but not least, accepteren. Maar dat is gemakkelijk gezegd. Persoonlijk vind ik de 'status quo' accepteren al een hele klus, maar als de conditie achteruit gaat, dat voel als onacceptabel. Maar wat is de andere optie?

Zie dit maar als een ongevraagde opmerking van een stranger;).

Liefs van Bogie

Offline
Berichten: 85

@Annie; ik zag deze uitspraak op Twitter en vond m in 1 zin zo goed omschrijven wat lymfe-oedeem nu eigenlijk teweeg brengt. 

Met mij gaat het gelukkig juist erg goed. Ik heb een goede balans gevonden, nu 1,5 jaar na mijn operatie in Nij Smellinghe in Drachten. Okee, ik weet dat dit waarschijnlijk liever niet gepropageerd moet worden, maar ik kan zonder problemen enkele uren zonder kous. En dat geeft adem. Deze balans weet ik nu te houden en het maakt het leven een stuk aangenamer ! 

 

Onderwerp gesloten