Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4282

Moe

zaterdag, 27 februari 2016

Afgelopen donderdag had ik 's avonds een tentamen. Ik studeer rechten.

Ik had het in een dolle bui 2,5 week geleden gepland in de hoop dat ik zo zou kunnen focussen dat ik dit lastige vak in één keer erin zou kunnen knallen.

Daarna vielen er klappen in onze omgeving, harde klappen. Om niet steeds te hoeven nadenken over de dood verstopte ik me dag en nacht in mijn boeken, als ik niet werkte of met vrienden en nabestaanden verdriet deelde.

Donderdagmiddag was in de buitenlucht het emotionele afscheid van het zusje van een van mijn oudste vriendinnen. Ik kende haar vanaf haar 4 en ze werd plots weggerukt, 45 jaar oud. Er was een mensenmassa, sneeuw en hagel vooraf en achteraf en bittere koude.

Maar tijdens de viering stond de volle zon op de kist, er waren ontelbaar veel bloemen, muziek, en prachtige woorden en het was zó indrukwekkend.

Daarna ging ik door naar de universiteit om dat tentamen te doen.

Ik heb het gehaald en daarmee mijn bachelor.

In de auto naar huis kwamen natuurlijk de tranen, om het liefste zusje, om haar verdrietige familie, om het feit dat mijn bachelor ineens toch zoveel minder belangrijk is geworden dan voorheen leek.

We dronken champagne mijn lief en ik want het was toch een mijlpaal, maar eigenlijk ben ik nu vooral uitgeput.

Tijd voor rust. Tijd om me voor te bereiden op de eerste echte ziekenhuiscontrole, de komende weken.

Tijd om klusjes te doen die zijn blijven liggen. Tijd om leuke plannen te maken. Tijd om ons te verheugen op een mooie vakantie.

Tijd om heel voorzichtig te voelen wat er te voelen valt, maar niet teveel ineens:

verdriet. angst. trots. liefde. veel liefde. spanning. warmte. vermoeidheid. lente. slaap. zorgen. geluk. pijn. hoop.

 

Offline
Berichten: 306

Wat een afschuwelijk onverwacht verlies. Ik hoop dat het je lukt om komende tijd gas terug te nemen en van je rust te genieten.

afbeelding van BrittV
Berichten: 38

Gefeliciteerd met het behalen van je tentamen en daarmee je bachelor; een hele prestatie!

afbeelding van zeilertje
Berichten: 42

Klinkt alsof je wel weet wat je moet doen. Maar gaat het je ook lukken? Je klinkt altijd zo bezig. Op zich goed, maar na zulke situaties en het blokken voor je tentamen en daarmee het blokken van je gevoel, lijkt het mij goed om even op adem te komen. Net wat je schrijft, om te voelen wat er te voelen valt. En bedenk, zoals Rene Gude (voormalige denker des vaderlands) zei: emoties zijn goed. Ze komen op, maar ze ebben ook weer weg. Het belangrijkste is dat je gedachten zich er niet in vastbijten en eraan willen blijven hangen.

Adem in, adem uit. Lentezon op je gezicht.

Offline
Berichten: 4282

Naar buiten, samen wandelen bracht een boel lucht.

de rekening -toen we thuis kwamen van de wandeling- van het eigen risico van 2015 én van 2016 in één keer dan weer niet: binnenkort wordt er 731 euro van onze rekening afgeschreven. 'Sjonge,' zei mijn lief nog, 'wil je de volgende keer pas in januari ziek worden?'

Offline
Berichten: 526

Wat verdrietig, EllenK, en best confronterend ook, lijkt me, een begrafenis..Maar jeetje, je bachelor behaald, petje af, echt diep respect! Ik herken je " er moet nog zoveel"...Vervelen, wat is dat? Maar ff chillen is ook echt wel n keer goed hoor! Je stukje heet niet voor niks moe...Even bijtanken doet soms wonderen!

Knuffel en hoop op n mooi weekend voor je, ondanks de kou!

Xx, Zangeres

Offline
Berichten: 187

Gefeliciteerd met je bachelor Ellenk. Goed dat je rust neemt.

Ook wel echt doen he :)

Groet, Anne

 

Offline
Berichten: 89

Tja. Zo is het volle leven wel. Allerlei gebeurtenissen en emoties spelen door elkaar. Wel knap dat je ook je eigen koers hebt vastgehouden en hebt geprobeerd een belangrijke stap te zetten met je studie ( gefeliciteerd!). Maar je realiseert je wel, lees ik gelukkig, dat het nu tijd is om achterover te leunen, uit de overlevingsstand te komen. Ik ben het eens met de amazones die voor mij schreven. En ik ben het eens met jezelf: '.....voelen wat er te voelen valt'. Sterkte gewenst.

Teuntje
afbeelding van Teuntje

Gefeliciteerd met je behaalde succes.

En dan nu pas op de plaats ,

even tijd voor jezelf om alles weer een plekje te geven .

Lieve groet Teuntje

 

Offline
Berichten: 8

Gefeliciteerd met je bachelor! En ik sluit me bij voorgaande berichtjes aan; achterover leunen, gas terug, voelen......vooral de heerlijke zon. Warmte op je gezicht.

rust, sterkte, moed, kracht toegewenst. Hoewel ik er niet aan twijfel dat je di alles niet hebt. Integendeel. Maar een beetje extra kan geen kwaad.

liefs Fiep

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

Ellen, toch weer indrukwekkend te lezen en petje af! Ik denk ook dat hoe moeiijk het ook is je toch een bepaalde focus nodig hebt. In jouw geval je studie. Goed gedaan. Ja en dan de omstandigheden, het is zoals de realiteit is, je kunt het niet sturen. Maar ook fijn dat jullie niet vergeten de successen te vieren. Zet 'm op!!!

Hartelijke goeten van; 

Lisd