Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4287

Muziek

zondag, 18 maart 2007

Muziek, muziek is voor mij de rode draad in mijn leven. Veel kwam er al voorbij. Jaren AMV (algemene muzikale vorming) op de muziekschool. Een huis gevuld met opera. 3 Ooms in de Nederlandse opera dus ja, wat wil je ? Een non op school die zeker wist dat ik het ver zou schoppen in de opera-wereld. Later een misverstand over of ik wel of niet goed zong waardoor ik een koortje misliep dat heel Europa afging (het koor wilde mij wel, maar mijn ouders zagen dat niet zitten, hoorde ik veel later). Harplessen, maar die juf trok zo hard aan mijn vlechten dat ik stopte. Blokfluit, sopraan, alt, tenor en bas tot aan het conservatorium toe. Piano, een paar jaar lang dag en nacht bloedfanatiek en toen toch maar niet meer. En daarna ging ik studeren en werken en kwam het er af en toe van, maar veel te vaak niet. Sinds een paar jaar zing ik dan eindelijk. Dat wat ik altijd al graag wilde doen, moest er na een tweede keer borstkanker van komen. Ik doe het met veel plezier. Ik zing in een popkoor (met zo'n 80 vrouwen en 10 mannen) en dat is voornamelijk erg gezellig en kei-leuk om te doen. Vandaag was een bijzondere dag :-k . Ons koor bestond vandaag 7 jaar. Dat wordt altijd gevierd met een middag waarbij ook andere 'artiesten' komen. Vandaag was het thema: Nederlandstalig. :? Laat dat nou net niet mijn eerste voorkeur hebben. :shock: Het begon met L. Vis: een stevige zanger die in de stijl van Elvis Hollandse, neen, plat Bossche liederen zong. Ik moest er wel mee lachen (laagen, zeggen ze hier dan, met een zachte g, hé ), maar om nou te zeggen dat dat mijn eerste keus is, neu, dat toch niet. Daarna kwam er een koor uit de buurt: met smartlappen. Daar kan ik thuis onder de afwas best eens lekker mee meegalmen maar na een minuutje of 10 vond ik dat ook weer mooi geweest. En daarna een echt Hollandstalige zanger bij ons uit het dorp. Hij zong verdraaid goed, een mooie stem, geschikt voor het genre zal ik maar zeggen, maar ook dat hield ik toch niet helemaal het hele halluf uur vol. Ik was wel heel blij dat we zelf daarna met ons honderden een aantal popnummers mochten zingen. Kwam ik toch weer een beetje bij :D. Ach, en weet je, het kan ook niet iedere keer naar je zin zijn dus volgende keer dan gaan we gewoon lekker aan de soul of de blues, of desnoods aan de opera. Dan ben ik weer helemaal gelukkig. :lol:

Offline
Berichten: 4287

Het bloed kruipt en dus is ook puberzoon van jongs af aan met muziek bezig. Er zijn tegenwoordig periodes dat er nergens anders meer tijd voor lijkt te zijn en onze tijd en ons huis erdoor overspoeld worden.

Eerst werd het plaatselijke jeugdhonk de Bizzi verbouwd waardoor band Chump (vanaf zijn 10 jaar al bijna hetzelfde team) repeteerde. Dus deden ze dat 1,5 jaar bij ons thuis en toen de Bizzi eindelijk klaar was ontstond er uit een schoolmuziekavond een nieuwe band - twee bands kan makkelijk mama - [b]VuT[/b]. En VuT, ja natuurlijk, repeteert dan weer hier in huis. En omdat de mannen nog geen rijbewijs hebben rijden wij, veel, vaak. En weet je, zo volg je wel wat je kinderen zoal meemaken, wat ze uithalen, in welke omgeving ze verblijven.

Afgelopen donderdag zaten we in de Rambler in Eindhoven waar ze echt lekker speelden. En dan krult mijn moederhart van trots: van een redelijke gitarist is puberT zomaar tot een echt goede doorgegroeid en bovendien zingt hij tegenwoordig erbij. Echt mooi. Ook de muziek die ze maken vind ik erg leuk.

[url=http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a=73&id=154530096&key=VPVY3BI8]:...

Dus ja, eigenlijk wil ik overal bij zijn en alles meemaken. Maar ik word er wel moe van....

[url=http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a=73&id=154534134&key=UZFTNVBN]:... en deze :lol: [url=http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a=73&id=154534211&key=OZNKTIOF]:...

Daarom maakte mijn liefste zwager pas nog een prachtige vuurkorf en stookt mijn lief het vuur voor mij op zodat ik heerlijk een van de laatste avonden bij kon komen van al die vermoeienissen :wink:

[url=http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a=73&id=154532203&key=ASGE6ECA]:...

Morgen ga ik naar mijn nieuwe koor luisteren: ze treden op in Rosmalen maar ik ben er nog tekort bij om mee te kunnen doen (bovendien zat ik tijdens de generale repetitie in Eindhoven naar Chi Coltrane te luisteren :lol: ) en komende woensdag ga ik bij een 2e optreden in Rosmalen misschien al wel mee doen. Thema die avond: Afrika, is erg leuk om te doen :lol:

Dus ja, muziek blijft me bezig houden en we delen onze hobby gelukkig. Dat is echt wel fijn en maar goed ook want donderdag moet VuT alweer in Den Bosch zijn voor een akoestisch optreden op de markt 's avonds om 7 uur, en zondag treedt Chump dan weer de hele dag in verschillende kroegen hier in het dorp op dus tja........

Offline
Berichten: 4287

http://www.myspace.com/valouruptwice
Rechtsboven, bij Music vind je 3 nummers van puberT's band Valour up Twice, die vanmiddag opgenomen zijn. Zegt/zendt het voort, want ze willen doorbreken :)))))

Offline
Berichten: 4287

Vorig weekend 3 optredens van VuT, Chump en weer VuT.

Vanavond was het weer VuT en waar ze vorige week bijna voor zichzelf aan het spelen waren (met geintjes en weinig oog voor publiek, met een psychedelische jamsessie erbij) waren ze vanavond weer bij de les :lol:

Een heerlijk optreden was het, met veel publiek en oog voor het publiek.
Alleen zijn maten konden die jamsessie niet laten en weet je dat is keileuk voor jezelf, maar voor anderen is dat toch wat minder...... :wink:

Toch hebben we genoten, en dat op 2e kerstdag :wink: 's avonds.

Halvegare vroeg zich vertwijfeld af wie er toch op 2e kerstdag in de kroeg gaat zitten. "Nou, ik vroeger wel", zei ik want na 2 dagen thuis wilden wij altijd wel weer de hort op, mijn broers en ik.

Alleen was broerlief (met wie ik werk) er vanavond niet bij. Die ligt sinds vanmiddag helaas in het ziekenhuis met 3 gebroken ribben, gevallen, door gladheid, bij het hardlopen. Ik zag één van zijn maten, die er vroeger ook altijd bij was, met ik weet niet hoeveel klachten en medicijnen vanavond roken en drinken dus troostte ik mezelf met de gedachte dat broerlief dan toch probeert om fit te blijven :wink: .

En neen er is dus niks veranderd, ook nu was er volk genoeg (ook een aantal van onze leeftijd, die zijn volgens mij nooit die kroeg uitgeweest :wink: ).

Alleen die tweede band hebben we gezellig voorbij laten gaan. En nu zitten we samen thuis op de bank naar Herman Finkers te kijken. Ook leuk :lol: 8) :lol:

Offline
Berichten: 4287

In september ben ik bij een (voor mij nieuw) koor begonnen: "All Women".

Ook al had ik dit gepland voor na de komende zomer, maar er was meteen een plaatsje voor mij toen ik mailde dat ik dáár wel graag bij wilde. En dus kon ik het niet voorbij laten gaan :wink: .

Afgelopen weekend hadden we 'weekend'. Ik hoorde van alles, van 'heel leuk' tot 'erg druk' dus ik had geen benul van wat me te wachten stond.

Zaterdagmorgen stond ik om kwart over 8 bij de bakker voor verse broodje en op naar Kessel gingen we.
Koffie, lekkers en hup aan de slag :lol: .

Onze dirigente is een bijzondere dame. Ze laat ons hard werken en zorgt ervoor dat er opgelet wordt, weinig geleuterd wordt en tóch is ze uitermate relaxed, valt nooit iemand af of aan, geeft met een simpele aanwijzing zo'n draai eraan, dat een lied waarvan je denkt "tja", ineens een lied wordt waarvan je denkt "wauw". Als we klaar zijn is het ineens tien keer zo mooi als eerst. Heel bijzonder.
Éen van onze leden is o.a. clown en haar werk behelst drama. Zij wisselde het zangprogramma af met allerlei oefeningen die met expressie te maken hebben. We hebben vreselijk gelachen, maar ook andere emoties kwamen aan de orde. Wat kan een houding veel doen. Hoe kun je van veel doen, een stukje doen, komen tot iets met kracht uitstralen door juist heel weinig te doen.

Verder: op zondagochtend gym :shock: , heerlijk, werkelijk heerlijk gegeten (en dus veel te veel), wijntjes in voldoende mate :wink: en lekker gekletst en nog meer gekletst.

Het hele weekend was goed. Zelden heb ik me in een groep mensen die ik nog niet zo lang ken zó op mijn gemak gevoeld. Zo goed zoals ik ben. Zo veilig. Zo veel geven en nemen in balans.

Volgens mij ging iedereen ondanks een héél korte nacht, met behoorlijk veel energie naar huis.

Met andere woorden: het was geweldig.

En filmtip: Young at Heart.
Die moet je gewoon gezien hebben. Kijk maar eens op youtube.

Offline
Berichten: 4287

Keuzes.

PuberT zit inmiddels in 5 gymnasium en doorloopt de school met veel gemak en prachtige cijfers.
De Engelse leraar vindt het jammer dat hij geen Engels gaat studeren. Filosofie ziet kansen voor hem in die richting, de Natuurkunde leraar geeft hem alleen hele hoge punten, de Wiskunde leraar vindt dat ie gemakkelijk een technische studie kan doen maar of hij het wil? en de Nederlandse leraar noemt hem een talent.

Alleen jammer dat PuberT tot op heden geen enkele studie ook maar enigszins interessant vindt. Steeds als hij ergens wat meer over leest of ziet dan valt het direct af.

Inmiddels is het hoge woord eruit. "Eigenlijk vind ik alleen muziek leuk mama." Daar gaan onze illusies over een briljante wetenschappelijke carriere :wink: . En maken we ons zorgen over de eenzijdigheid van een muziekopleiding. Maar goed, er is nog een jaar te gaan en we zien hoe gelukkig hij is als hij muziek maakt. Dat een muziekopleiding veel meer behelst dan alleen maar muziek maken, dat gaat hij het komend jaar zien, als we open dagen gaan bezoeken en muziektheorielessen voor hem gaan uitzoeken.

Het gekke is dat ik zelf, toen ik in de zesde van het gymnasium zat, ook iedere zaterdag naar het Tilburgse conservatorium afreisde. Dat ik dat dééd naast mijn eindexamenjaar :shock: , ik snap het nu zelf niet meer zo goed. Zéker niet als je bedenkt dat ik daarvoor de bus van kwart over zeven moest hebben op zaterdagmorgen: ik was toen ook al een nachtmens en stappen moest ik, ook op vrijdagavond :wink.
Afijn, voor mij was het de eye-opener dat alléén maar muziek toch niet mijn toekomst zou zijn, en ik koos, ook al werd ik toegelaten voor het eerste jaar van het conservatorium, opnieuw voor een studie geneeskunde (waarvoor ik nooit ben ingeloot, bij diverse pogingen).

Nu staat PuberT op hetzelfde punt als ik lang geleden. We zijn benieuwd waar zijn pad toe zal leiden. En dan nog, zal hij wel aangenomen worden als hij zich opgeeft?. Want ook al vinden leken hem talent, de concurrentie is moordend.

Gisterenavond genoten we van zijn zang en gitaarspel bij de schooltoneelavond waar hij een mooie muzikale rol vervulde. En toen de regisseur later tegen hem zei dat hij iets met zijn muziek moet gaan doen, glunderde hij van oor tot oor.

De liefde voor muziek zit diep. Dat is duidelijk :lol: .

Offline
Berichten: 4287

Vanavond een concert in het kader van het Tromp Concours in Eindhoven.
De juryleden traden zelf op. We hadden min of meer blind besteld en wat bleek: het was een marimba en vibrafoon avond.

Bijzonder verrassend, prachtige muziek gehoord. Ook nog wat fantastische percussie.

Erg gelachen om grappige dingen en eindigend met een ritmisch gezongen stuk.

Heel bijzondere avond.

Morgen dan ook weer een heel bijzondere dag: naar de open dag van de rock academie want ook al denkt puberT serieus na over een studie psychologie, de muziek laat hem niet los. Als hij muziek maakt is hij op zijn allergelukkigst. We zijn benieuwd..... wordt het een hobby (want te weinig blijvende uitdaging, denken wij) of wordt het toch zijn vak?

Offline
Berichten: 4287

PuberT vond het geweldig.

Dit is geloof ik toch echt de enige studie waar ik hem ooit met hart en al enthousiast over heb zien doen. Maar hij houdt zich gepast in omdat hij weet dat zijn vader het echt niks vindt. Zo zonde van dat briljante brein en dat is natuurlijk ook zo.

Muziek maken kun je tóch wel, ook zonder opleiding. Maar een universitaire studie doe je er later niet zomaar meer bij.....

Wordt vervolgd, want deze week zijn er eerst maar eens examens te maken. Time out tot volgende week zondag, alles laten bezinken en dan eens rustig doorpraten. Want aangezien ze 450 aanmeldingen hebben jaarlijks, en er maar 65 leerlingen waaronder maximaal 10 gitaristen worden aangenomen is de kans dat je erop komt niet zo heel groot....

Wordt vervolgd.

Onderwerp gesloten