Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

zondag, 10 juni 2012

Wat een rommel is mijn oude weblog, zo’n verhuizing naar een nieuwe site gooit e.e.a. wel door elkaar. Ik heb een hekel aan huishoudelijke karweitjes, dus ik ga niets afstoffen of zo, ik stel me zelf gewoon even opnieuw voor.

Ikkes ben ik, in november 2004 (enkele maanden na de lancering van de site) meldde ik me hier aan. Ik was net geopereerd (amputatie en okselkliertoilet) en had te horen gekregen dat ik bestraald moest worden, dat ik chemo zou krijgen en ook nog vijf jaar hormoontherapie...... De diagnose op zich was niet zo’n schok voor me, geen uitzaaiingen op afstand, dus dat komt wel goed heb ik altijd gedacht. Wel kon ik er met mijn verstand niet bij dat dit ons moest overkomen. Mr. Ikkes streed nl. al zo’n 1,5 jaar tegen Non-hodgkin, de chemo’s deden zo goed als niets en in het regionale ziekenhuis wisten ze het ook niet meer, ze stuurden ons door naar een Academisch ziekenhuis.  

Dan verwacht je toch niet dat je zelf ook de diagnose kanker gaat krijgen..... Twee dertigers met kanker, niemand geloofde dat dit ons overkwam, maar ja, daardoor verdwijnt het niet. In GTST zou het compleet ongeloofwaardig over zijn gekomen, maar voor ons was het de harde realiteit. Mijn diagnose kregen we op de “flowkamer” in het Radboud waar Mr. Ikkes herstelde van ondertussen “plan C” een allogene stamceltransplantatie. De behandeling van mijn borstkanker onderging ik tussen de bedrijven door en zijn (gelukkig) reuze meegevallen. Ik wist al wel dat je niet misselijk hoeft te worden van de chemo, dat bestralen mee kan vallen, ik wist ook dat je enorm assertief moet zijn en alles in de gaten moet houden, ik wist al wel dat artsen ook maar mensen zijn en dus fouten maken. Vandaar ook de aanmelding op deze site, ik zocht ervaringsdeskundigen, want heel veel vertrouwen in de medici had ik niet.

Mr. Ikkes was er veel slechter aan toe dan ik, dus mijn borstkanker is niet echt een issue geweest. Alles liep ook voorspoedig, de operatie verliep zonder problemen, de bestraling deed ik onder werktijd en daar ondervond ik geen klachten van, tijdens de chemo bleef ik meer thuis omdat bleek dat de stamceltransplantatie van Mr. Ikkes niet succesvol was geweest en Mr. Ikkes uitbehandeld was, maar echt ziek van de chemo ben ik niet geweest. Mijn laatste chemo had ik begin mei 2005 en Mr. Ikkes stierf eind juni. Ja, als ik het zo aan het schrijven ben is het toch wel onvoorstelbaar........

Het heeft me wel wat tijd gekost om alles weer redelijk op een rij te krijgen, maar dat is niet meer dan logisch.

 Toen ik een jaar later mijn baan verloor, ben ik i.p.v. op zoek te gaan naar een nieuwe baan, acht maanden op reis gegaan. Weg van alles en iedereen. In juni 2007 was ik weer terug in Nederland en werd ik helemaal enthousiast over hardlopen door de verhalen op het forum over de Dam tot Damloop. Niet dat ik hardlopen ooit leuk had gevonden, ook niet omdat ik zo enorm sportief was, maar toch raakte al dat enthousiasme een snaar bij me. De Damloop kwam voor mij veel te vroeg, maar ik trok de stoute schoen aan en begon met hardlopen. Een loopmaatje had ik al gauw gevonden, want mijn zusje die om de hoek woont wilde al jaren een marathon lopen en ach, ambitieus en competitief als we zijn , hadden we ons ook al snel een doel gesteld, natuurlijk de Damloop in 2008, maar ook de marathon van New York, want tsja we houden van een uitdaging. Van ons doel New York 2008 zijn we snel terug gekomen. Vooral omdat ik nogal blessure gevoelig bleek te zijn en het opbouwen bij mij niet zo snel ging als wij ons hadden voorgesteld. 2008 werd 2009 en 2010, toen blesseerde zusje zich tijdens het skieën en werd het op de lange baan geschoven. Eind 2010 liepen we allebei weer zonder problemen en in januari besloten we om in april 2011 de marathon van Rotterdam te lopen. Te snel van een halve marathon naar een hele uitbouwen accepteert mijn lijf niet en dat resulteerde in een frustrerende en pijnlijke marathon. Ik heb hem uitgelopen maar zoveel moeten wandelen de laatste 12 km, dat ik er nu nog chagrijnig van wordt. Zusje liep hem uit in een zeer respectabele tijd.

Eigenlijk is hardlopen niets voor mij, eigenijk vind ik hardlopen ook helemaal niet zo leuk, maar eigenwijs is ook wijs en als Ikkes iets in haar hoofd heeft, is het er niet zomaar uit. Want die evenementen vind ik dan weer wel heel erg leuk en het trainen is een noodzakelijk kwaad. Daarom zat ook New York nog steeds in ons hoofd en dit jaar gaat het er dan toch echt van komen. Op 4 november staan wij met zo’n 50.000 andere malloten aan de start van de marathon van New York, als we tenminste heel blijven, want dat is nu prioriteit 1 t/m 10.

En van onze weg naar de marathon van NY ga ik hier af en toe verslag doen.

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Hee Ikkes

Fijn dat je je verhaal even doet. Al is het helemaal geen leuk verhaal. Inderdaad een film of soap zou er ongeloofwaardig bij zijn maar real Life is allesbehalve soap of film.... 

Wat een stoer doel de marathon van NY! Ik lees graag je verslag af en toe hier. Maak je er een sponsorloop van of is het vooral je eigen uitdaging? Succes!

liefs choc

Offline
Berichten: 1768

Ik schrok eventjes toen ik zag dat je je weblog uit de mottenballen had getrokken! Maar gelukkig positieve berichten. Echt stoer de marathon van New York, dat is ook een van mijn droomwensen (wel eentje die ik niet heel snel werkelijkheid zie worden ;)). Veel succes, ik ben benieuwd naar je vorderingen.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

Ikkes, een vriendin van mij heeft de marathon van NY gelopen, volgens mij heb ik je dat wel eens verteld. Zij was vooral onder de indruk van alle aanmoedigingen die ze kreeg, langs het hele traject. Train vooral voorzichtig en ook heuveltjes, want je moet een paar flinke bruggen over. NY is geweldig en ook op een bepaalde manier vreemd, want ik had steeds het idee dat ik in een tv-serie rondliep. Alles was zo bekend smiley

Offline
Berichten: 1148

Ikkes,  ik vind het zo stoer dat je de marathon van NY gaat lopen en zal hier graag je vorderingen lezen.

 

 

Offline
Berichten: 163

Wat GAAF!!!!!!!!!!!!!!! ik wil ook nog steeds maar nu eerst de Utregse meidenloop op 30 juni 10 km!!! Ik ga je volgen !!! TOP joh, knap ook en wat in het hart zit en met passie gedaan gaat worden, ook al was het in eerste instantie niks gaat toch goed komen !!

Offline
Berichten: 304

Als ik  je lees herken ik veel, het lijkt soms alsof ik in een slechte soap belandt ben, dat gevoel zul je wel herkennen. 

Ik zal je graag volgen bij je voorbereidingen op de marathon in NY, ik wens je alle succes van de wereld toe.

Liefs Ollie

Offline
Berichten: 1089

Wow Ikkes de marathon van NY wat goed. Lijkt me een enorme belevenis. Heel veel succes met alle voorbereidingen.

Offline
Berichten: 4292

Ikkes, ik vind het helemaal top en moet iedere keer weer erg lachen als je zegt dat je hardlopen helemaal niks vindt ;)

Voor iemand die het niks vindt ben je heel aardig bezig, hahahahah.

Ik ga je volgen hoor!

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Wat gaaf dat het er toch echt van gaat komen! Ik vind je nu al een bikkel en helemaal omdat je het helemaal niet zo leuk vind om te rennen ;-) Je gaat het toch maar mooi doen!

Offline
Berichten: 0

Wow wat gaaf dat je aan het trainen bent! Ik denk dat je vast ook de Alpe D'Huzes gevolgd hebt, ik zat met tranen in mijn ogen en herkende dat gevoel.

Ik ben echt geen fietser, maar zoals het daar gaat en het gevoel erbij maakt me aan het denken dat ik dat best zou willen.

Stoere vrouw, heel veel succes!

afbeelding van nana
Berichten: 357

Even grote schrik toen ik een update van je zag met deze titel.... maar gelukkig positieve berichten, heel fijn! De amazones zouden goede scenario/soapschrijfsters zijn....

Wat stoer dat je de marathon van NY wilt gaan lopen, wens je heel veel succes met de voorbereidingen! Verder is NY een erg geweldige stad!!! 

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Heftig verhaal! Maar ik ga je zeker volgen, lekker meerennen in mijn hoofd, mijn tijd komt vast ook nog wel. lieve groeten van mij, Annelies

Offline
Berichten: 1446

Ikkes, je joeg mij niet de stuipen op het lijf met je titel, ik dacht alleen maar: nieuwe liefde? Nee, de marathon van New York, hoe lastig en moeilijk ook, misschien wel makkelijker dan een nieuwe liefde.....

Misschien tot de 30ste (heb een blessure dus weet niet of ik het ga redden).

 

 

Offline
Berichten: 467

Go go go, Ikkes! smiley

Offline
Berichten: 141

Super Ikkes, dat we je stap voor stap gaan volgen! Ik vind het super dat je hierover ene blog gaat bijhouden voor ons en zal het helemaal volgen!

Alex

Offline
Berichten: 797

Goooo girl stoer man!!!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Wat gaaf Ikkes!

Ik zit die dag achter mijn laptop want er loopt nog iemand mee die ik in mijn hart heb zitten (de man van een ex Amazone loopt voor Kika).

Ik ga tegen die tijd jouw chip ook in de gaten houden.

Heel veel suc6 met trainen en hou je heel ;-)

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Gaaf!! Go for it!

Dikke kus Shittert

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Gaaf!! Go for it!

Dikke kus Shittert

Offline
Berichten: 1113

bedankt voor de reacties, ik heb niemand willen laten schrikken......

Ik ben behalve met mijn werk alleen maar bezig met NY en de marathon. De stad stond al jaren op mijn lijstje en nu ga ik er gewoon naar toen en ook nog een eind rennen haha.

Pas hadden we de eerste info avond: leuke kerel op het podium die inderdaad vertelde dat het publiek waanzinnig is die dag: Als je dodelijk vermoeid een stukje wandelt in de Bronx (na zo'n km of 30) roepen ze: "hey men, you DO NOT walk here". Geweldig, da's humor, ik hoop dat ik er tegen die tijd ook nog om kan lachen!!

zoltanban5
afbeelding van Anoniem

The design of the Replica Watches opaline dial, overflown by two needles (journals and more contemporary) luminescent Fake Rolex material and a second hand is clear despite the many information. The aesthetic challenge Tag heuer replica watches was to include the meridians unless they alter the reading of the time. Hemmed by a ring bevel indicating the world's cities and the disk 24 hours day/night dial displays the date in a window at 2 o'clock.

Artikelen van Ikkes

Webloggers