Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Ons moeder: schandelijk!

woensdag, 26 januari 2011

Ongelooflijk

 

Gaat de bel, staan broerlief en ons mam voor de deur.

'Zo snel al?', vraag ik bezorgd. Want de afspraak voor de voorbereidingen + eerste bestraling zou zeker 1,5 uur duren.

'Nouououou..... ', zeggen ons mam en broerlief tegelijkertijd.

De radiotherapeut is verontwaardigd. Hij had haar al veel eerder verwacht. Hij hoort het verhaal over de lymfeklieren die kwijt waren aan en heeft zelf ook nog bijzonder nieuws:

nu de tumor geen 7 maar 1,5 cm groot was, de snijranden schoon waren én de uitzaaiing in de oksel mooi in het kapsel gebleven was, is er geen enkele aanleiding tot bestraling. Er heeft immers volledige verwijdering van de tumoren plaats gevonden.
Hij is verontwaardigd omdat hij over de resultaten van de operatie zo laat is geïnformeerd, sowieso over het behandelplan. Blijkbaar ging hij er nog van uit dat er hormoonbehandeling was opgestart en dat er niet geopereerd was? Helemaal duidelijk is me dat niet.

Mijn moeder is voorzichtig. Ze durft het nog niet helemaal te geloven.
 Ja vind je het gek zeg!!!!!! Dit is verdorie al de zoveelste keer dat het plan is gewijzigd en het lijkt zo te zijn dat niemand weet wat de ander doet. Pissig word ik ervan, maar ik ben verdorie zo moe! Er ligt zoveel werk en in mijn branch moet dat voorgaan, uitstel kan simpelweg niet. Geen energie dus om hier weer achteraan te gaan.

Morgen gaat ze naar de oncoloog en de mammacare. Ben benieuwd wat die voor excuus hebben voor deze gang van zaken.

Tegelijkertijd is er ook de opluchting: dat met de oedeem en de pijn die ze heeft, er niet bestraald hoeft te worden. Herstel kan nu ongehinderd verder plaats vinden.

De blauwe plekken zijn inmiddels zwart over haar hele gezicht. Er zit nog steeds een enorme bult, nu ter grootte van een knikker ipv een tennisbal, boven haar linkeroog. Haar arm en schouder geven veel problemen, dat was al voor de val en nu is het nog slechter geworden. We concluderen dat eerst de oedeemtherapie maar verder moet gaan. En over een paar weken dan wellicht toch maar eens de fysiotherapeut erbij gaan halen.

Moe dus, en het voorjaar nog niet in zicht.

Zondag geven we een mooi Kleurrijk Concert in Vught, misschien dat dat de zon kan laten schijnen.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

O nee he, het loopt ook totaal niet. De ene arts weet niet wat de ander doet. Hebben ze enige vorm van multidisciplinair overleg? Knuffel voor je moeder en ook voor jou. En neem alsjeblieft af en toe tussendoor wat rust, anders val je zelf om. Ik snap dat het werk doorgaat, maar kun je niet bv wat uitgebreider ontbijten of iets langer uitslapen?

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Jeetje, Ellen.......

Ik zit me hier toch op te winden over zo'n belabberde communicatie. Een dikke NUL verdient het ziekenhuis.

Die radiotherapeut moet naar zijn eigen organisatie kijken. Zij maken er een bende van. Van de patiënt mag je niks verwachten, die is beroerd genoeg al patiënt.

Oh, de beschrijving van het uiterlijk van je moeder, daar krijg ik echt tranen van in mijn ogen. Kan het nou nooit eens normaal????

Ik stuur jullie powerstralen, extra veel voor de hele familie !!!

afbeelding van mini
Offline
Berichten: 345

Iets met een kastje en een muur...?

Zucht, heel vermoeiend allemaal....nog los van de drukte op je werk.
Powerstraaltjes jullie kant op!

 

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Nou, lekker duidelijk allemaal. Wat moet je nog geloven, eerst zeggen ze zus, dan zeggen ze zo. Ik weet niet of jullie al een second opinie hebben gehad. Maar in dit geval lijkt me dat geen overbodige luxe. (mijn mening hoor)

Knuffel

Offline
Berichten: 1148

Ellenk, wat een ongeloofelijk toch allemaal.

Ik hoop dat die vermoeidheid snel wegtrekt en dat de zon weer gaat schijnen.

Ik zie er heel erg naar uit om je zaterdag te zien.

Dikke kuskiss

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Maar toch, wat een gekluns. Ook al is het fijn voor je moeder dat er veel dingen nu toch meevallen, dit gekluns is wel schande vind ik. Ben toch wel benieuwd wat ze daar dan nu zelf van zullen zeggen.

En nog zulke naweeën van de val.
Die liegen er ook niet om.
Dat het maar gauw weer als vanouds mag zijn.

Ellen, zorg goed voor jezelf.
Effe een tandje lager, door prioriteiten te stellen.
Zaterdag valt er een hoop te bespreken!

 

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Hé, Ellenk toch. Wat een onnodige extra zorgen en ergernis hebben jullie gekregen. Het is zoals je boven het blog schrijft, schandalig!!! Neem zelf af en toe een pauze, om alles eens rustig te laten bezinken. Een knuf voor jou en je arme mams, hopelijk word het gauw lente. De zon kunnen we allemaal goed gebruiken.

Offline
Berichten: 364

Ach, ach, wat wordt er toch gesold met je moeder. Heeft ze nog wel vertrouwen in dit 'team'?

Ik hoop dat ze snel hersteld van van alles wat haar de laatste maanden is overkomen. Ellenk, jij ook heel veel sterkte en pas op jezelf, niemand heeft er wat aan als jij omvalt. Werk is heel belangrijk, maar jij bent veel belangrijker.

Offline
Berichten: 304

In het ziekenhuis van je Mams weet de een duidelijk niet wat de ander doet, communicatie is daar geen werkwoord, het schandalig dat er zo gesold wordt met je moeder. Ik hoop dat ze redelijk snel opknapt van de val, pas goed op jezelf, is het geen idee om iemand tijdelijk in dienst te nemen zodat je wat lucht krijgt?

Offline
Berichten: 281

Wat een gekluns! Heel heel heel vervelend allemaal, maar het gekluns is wel de goeie kant opgerold: je moeder hoeft GEEN RADIOTHERAPIE, hieperdepiep! Dus ben ik toch wel blij voor haar, dat scheelt een hoop gedoe en wie weet wat bestraling zou doen met haar oedeemkant?

Ellenk, let je goed op jezelf? Diep ademhalen, aan je vakantie denken (die zakt natuurlijk in een sneltreinvaart weg op deze manier), lekker zingen! Liefs!

Offline
Berichten: 565

Tjongejonge, wat een sukkels daar. Je zou er toch eens flink naar willen uithalen. Snappen ze dan niet dat dit is om gek van te worden? Eikels...

Cat
Offline
Berichten: 665

Wat een communicatie zeg, dat is idd schandalig zoals je zegt. Fijn voor je moeder dat ze geen bestralingen krijgt, maar wat moeilijk om zo nog vertrouwen te houden.

Dikke knuffel voor jullie allemaal

afbeelding van Kaat1970
Offline
Berichten: 64

Pfft, Ellenk, wat een ellende. Daar kan ik ook zo boos over worden, zo'n slechte communicatie in het ziekenhuis.

Hoe was het gesprek met de oncoloog en mammacare?

Ik snap dat je moe bent. Het zonnetje schijnt, hopelijk geeft dat wat extra energie. Ook vanuit hier heel veel powerstralen jullie kant op. 

Offline
Berichten: 586

Hee lieve El',

Wat een GEKLUNS (inderdaad, het beste woord)!! Communicatie is ook een vak, een module die zij in ieder geval niet bijgewoond hebben... Tjongejonge... En ik ben het met Maisa eens: pas je goed op jezelf? Teveel is écht niet goed...

XXXX

afbeelding van Irene
Berichten: 140

Het is toch niet te filmen, wat een vreselijk soepzooi is het daar ,slordig hoor,ik moet nog even wat verder terug lezen.Meiske wat een gedoe is het toch met ons moeder. Probeer wat tijd voor je zelf te nemen, ik weet het wel hoor een ondernemer kan nooit ziek of moe zijn.

Offline
Berichten: 171

Pfffft, lieve EllenK, dikke hug voor jou en je 'smam. Ongelofelijk...

Liefs van Annazone!!!

Onderwerp gesloten