Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Ons moeder: vervolg

donderdag, 24 februari 2011

Moe maar gerustgesteld

Na mijn laatste uitbarsting hier wink gingen de ziekenhuisbezoeken natuurlijk gewoon door en is er al weer van alles gepasseerd.

De chirurg die touwtjes in handen heeft genomen heeft dat met ferme hand gedaan.

Bij de fyiotherapeut was gebleken dat de schouder van mijn moeder op 3 punten problemen gaf gepaard gaand met veel pijn en ernstige bewegingsbeperkingen. Een slijmbeursontsteking was er één van.

Uit de echo die de volgende dag werd gedaan bleek dat de pees aan de bovenkant van de schouders ernstig beschadigd is, door de val. Tegelijkertijd is er in de schouder een forse arthrose gaande en het is heel goed mogelijk dat door de operatie de schouder behoorlijk geforceerd is, omdat je dan een gewricht waar arthrose in zit toch teveel beweegt/forceert.

Dit alles hoorden we later in die week. Ook hoorden we toen dat de beschadigde pees niet meer hersteld kan worden, wat toch wel een hele schok was en is. Het beperkt haar in haar mogelijkheden want het is de schouder van haar linkerkant, die ze het meest gebruikt(e) omdat ze linkshandig is. De orthopeed is er ter plekke bijgehaald en heeft haar een injectie gegeven die de hevige pijn in het gewricht zelf heeft doen afnemen.

Bij de chirurg hebben we een week later de uitslag gekregen van het teamoverleg wat opnieuw gevoerd moest worden omdat de chirurg en de radiotherapeut het niet eens waren. Dat was een goed gesprek waarin ook opnieuw antwoord gegeven is op onze vragen over de lymfeklieren, heel verhelderend, en ook andere antwoorden dan voorheen..., maar toch, nu begrijpen we wat er mis is gegaan en kunnen we er vrede mee hebben. Als duidelijk is wat, hoe en waarom, kun je beter begrijpen dat het nu toch wel in orde is. En die rust had mijn moeder heel hard nodig. Bovendien werd er geluisterd, toegegeven, en zoals ik al antwoord gegeven. Deze chirurg is behalve arts, ook communicatief goed. Dat helpt. Heel erg.

Daarnaast heeft deze chirurg opnieuw laboratoriumonderzoek uitgezet omdat hij nog steeds twijfels had, gebaseerd op zijn visuele waarnemingen vóór de operatie. Vandaag hebben we daar de uitslagen van gehad. In dit nader onderzochte weefsel, direct onder de huid in de buurt van de tepel zijn geen kankercellen gevonden en dat was erg geruststellend.

Voor alle zekerheid overlegt de arts nog met een arts van het AVL en mocht daar nog iets bijzonders uitkomen dan laat hij dat weten, maar hij kan zich nu beter vinden in het besluit om niet meer te bestralen. En als hij dat kan, dan kunnen wij dat ook.

Tijd voor rust in de tent. Als het zonnetje schijnt veert mijn moeder op. Ze gaat, meestal met vriendinnen, veel naar buiten en dus hoop ik, vooral voor haar. dat het voorjaar nu snel doorzet. Tijd voor betere tijden :)

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

Fijn te horen dat jullie weer vertrouwen hebben gekregen en op veel punten gerustgesteld zijn. De schouder van je moeder blijft natuurlijk een probleem, maar als de pijn minder is, hoop ik dat de schouder haar toch minder last bezorgt.

 

En nu... tijd voor Ellen! Lijkt me leuk als we elkaar weer zien. Anders kunnen we ook nog halverwege afspreken, in B.

Offline
Berichten: 137

Gelukkig Ellen, gelukkig dat jullie een goed gesprek hebben kunnen hebben met de arts die je moeder behandelt. Zo moet het ook. Anders kan je toch nooit meer vertrouwen op zijn oordeel!

Tijd voor rust in de tent, én een mooi voorjaar.

Offline
Berichten: 1148

Ellenk, rust in de tent is fijn.

Nu idd het zonnetje zodat je moeder daarvan kan genieten en jij je niet meer zo'n zorgen hoeft te maken.

Offline
Berichten: 281

Natuurlijk zwaar kmp dat je moeder aan de operatie of de val of een combi zulke ernstige bewegingsbeperkingen heeft overgehouden. Maar fijn dat jullie een goed gesprek hebben gehad waarin duidelijk is uitgelegd hoe of wat in het verleden en hoe nu verder in de toekomst. Alleen word ik wel nieuwgierig..... wat was er nou toch met die lymfeknopen van je moeder aan de hand (ik hoef geen antwoord hoor).

De paden op, de lanen in, vooruit met frisse moed!

Offline
Berichten: 149

Maf hoe na alle geharrewar en getouwtrek voor de zoveelste keer blijkt dat onzekerheid en niet weten hoe iets nu heeft kunnen gebeuren voor enorme onrust zorgt en dat als die rust dan weerkeert  de "gemankeerde" schouders er onder gezet gaan worden.

Ik ken helaas van mijn moeder ( die geen borstkanker had, maar wel fikse artrose ) ook de beschadiging  van een pees waardoor ze één van de spierbuiken van haar triceps miste (die daardoor biceps werden ) . Ook na nalatigheid van artsen overigens.  En dus ook bewegingsbeperking, hetgeen artrose weer in de hand werkt.

Lees trouw mee met al je logs Ellenk en vind het een hele prestatie dat je weer zo genuanceerd en to the point kunt schrijven.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Weer wat meer rust in de tenten. GELUKKIG. Tja, artrose op de leeftijd van je moeder, het is verdomd pijnlijk en lastig, maar hoort er toch ook zo bij. Ik kan er van meepraten. Maar toch jammer, ze heeft al zoveel te verwerken en verstouwen met die BK-ervaringen. Hoop dat de lente gauw aanbreekt,  zodat ze er lekker op uit kan met vriendinnen.Maar  niet alleen voor haar, ook ik snak ernaar. En jij vast ook en velen met ons.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

O, Ellen..... wat kan ik schrijven?

Ik wens jou en je moeder snel en veel zon.....

Op betere tijden....

Offline
Berichten: 565

Je klinkt er een stuk geruster op Ellenk. Al is het met de schouder van je moeder natuurlijk een schok. Maar wel fijn dat er voor jullie allemaal nu duidelijkheid is.

afbeelding van mini
Offline
Berichten: 345

hehe, dat klikt heel wat gerustellender. En zo lees je ook: geruster.
En wat die lente betreft kan ik je ook alleen maar gelijk geven.

Offline
Berichten: 586

Tijd voor betere tijden... Tijd voor meer en vooral veel zon. Ja. Op allebei. Rust en duidelijkheid. Wat fijn om te lezen. Die schouder, ja, dat is pittig. To say the least. Ik ken het, m'n moeder heeft ook een zeer problematische schouder op dat vlak. Maisa heeft gelijk: tijd voor jou, ook héél belangrijk. Pas je goed op jezelf? Ik hoor je al zo lang over 'moe zijn'. Dikke zoen XXX

Offline
Berichten: 181

Fijn zo fijn te lezen dat er eindelijk iets gebeurd en proost op de goede uitslagen wat ontzettend fijn.

Offline
Berichten: 1175

ik hoop dat er veel rust in de tent komt Ellen

Dikke knuffelT voor jou

Onderwerp gesloten