Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4287

Ons moeder: wachten is het moeilijkste dat er is

zaterdag, 27 november 2010

Twee dagen NLP cursus hebben me wat dichterbij mezelf gebracht. En dat is heel fijn want deze dagen vind ik het moeilijk om grenzen te stellen. Waar begint mijn verantwoordelijkheid, en waar eindigt die?

"Wat wil ik doen?"
En is dat hetzelfde als
"Wat kan ik doen?"

Wanneer doe ik het goed?
En wat is dat eigenlijk? Goed doen?
En voor wie is het dan goed?

Allemaal vragen die je jezelf af en toe zou kunnen stellen.
Allemaal vragen die ik mezelf af en toe wil stellenwink.

Ik kan hier een onbegrijpelijk verhaal ophangen over een aap op je schouder en over het oprapen en vertroetelen van andermans apen en dat ga ik dus maar niet doen maar het zijn nuttige dagen voor me geweest. Nu eens kijken wat de praktijk gaat brengen.

Verrassend en verblijdend is overigens dat ik met 'oudste broer' hierover een heel goed en indringend gesprek heb gevoerd, waarin veel wederzijds respect naar boven kwam. Dat alleen al, is al winst.

Vandaag waren we toevallig tegelijkertijd bij "ons moeder". Aan de koffie en de negerzoenen, ze waren heerlijksmiley.

Mama vertelde dat haar telefonische afspraak over de uitslag van de MRI die ik op haar verzoek had gemaakt niet goed was verlopen. Ze weet nu nog steeds niet of de mri nog nieuwe dingen aan het licht heeft gebracht. Maar a.s. maandag gaat ze de chirurg die haar gaat opereren nog bezoeken (ook op haar verzoek). Ze wil graag dat die haar borst niet alleen maar 1 minuut voor de operatie ziet, maar gewoon wat langer van tevoren en aan hem kan ze dan vragen of de MRI bevestigd heeft dat haar rechterborst 'schoon' is. Want daaraan twijfelt ze zelf nog steeds.

Mijn schoonzus, of 'oudste broer' gaan dan even met haar mee.

Tegelijkertijd twijfelt ze aan het nut van dat bezoek, aan of ze het telefoongesprek wel goed heeft gevoerd, eigenlijk twijfelt ze aan alles. En de onzekerheid van het wachten doet haar geen goed.
Onder Amazones is dat heel bekend: wachten op een operatie, wachten op uitslagen, dat is gewoon echt heel erg naar. Kon je de klok maar vooruit kijken. Mama geeft ook aan dat ze het meest opziet tegen de dagen dat ze in het ziekenhuis moet blijven. We troosten haar: tegenwoordig word je het ziekenhuis uitgemikt zodra je een veer van je lippen kunt blazen dus het zal wel niet zo lang duren, zéker als een patiënt aangeeft het allerliefste thuis te zijn.

De vriezer van ons moeder ligt vol met vlees, en vis, en andere etenswaren. Mocht ze geen boodschappen kunnen doen dan zal ze van de honger niet omkomenwink. Dat wij ook best een boodschapje kunnen doen, dat weet ze best maar ze houdt ervan zich goed voor te bereiden en hoe minder ze ons om hulp hoeft te vragen, hoe liever ze het heeft.

Afijn, de dagen tot woensdag zullen nog lang voor haar zijn maar uiteindelijk wordt het vanzelf woensdag, hoe dan ook.

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Tja, Ellenk, dat ellendige wachten, dat is voor iedereen het ergste van alles. Fijn, dat je met oudste broer zo'n goed gesprek kon hebben. Praten is toch wel een heel handig communicatiemiddel wink. We wachten met jullie mee en mijn duimen draaien voor je mams, dat ze de best mogelijke uitslag mag krijgen. Heel veel sterkte voor jullie allemaal..

Offline
Berichten: 281

Onbegrijpelijk? Apen? Die springen? Bij mij blijven ze meestal heel lang zitten..... ik ben heel populair in Apenland!

Maar zonder gekheid op een stokje..... wachten is vervelend, héél vervelend. Heel goed van je moeder dat ze nog langs de chirurg gaat die haar gaat opereren. Twijfel, onzekerheid, bah, ik hoop dat het snel woensdag wordt en ze weer een stap verder komt.

Geef 'ons moeder' maar veel knuffels, ik duim met Marimke mee!

Offline
Berichten: 364

Een moedertje om trots op te zijn Ellenk. Om in deze emotionele periode toch zelf de touwtjes o.a. in huis in handen willen nemen/houden. Klasse en petje af. En dat wachten op uitslagen, behandelingen en operaties... inderdaad we weten er alles van af. Het went nooit, zo afhankelijk te zijn, het niet te kunnen sturen. Moedertje van Ellenk, u staat daar niet alleen in, echt niet. Gedeelde smart is voor u hoop ik ook halve smart wink.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Wachten is het ergste van het hele traject. Veel sterkte voor ons moeder (jullie mam moet ik geloof ik in het Brabants zeggen) en ook voor jou. Neem niet teveel apen mee op je schouders wink

Offline
Berichten: 616

Jeetje Ellen, het blijft moeilijk dat wachten op uitslagen, operaties, afspraken... Ik hoop dat het allemaal een beetje goed zal gaan. Heel vaal sterkte toegewenst aan jullie allemaal... En dat zelf voor alles zorgen en regelen, dat ken ik.. Controle freakje... (ik ten minste wel)

Offline
Berichten: 1768

Fijn dat je wat aan de NLP-cursus hebt gehad. Op dit moment kun je elk steuntje in de rug gebruiken, denk ik zo.

Het moet verschrikkelijk moeilijk zijn om je moeder dit proces te zien meemaken. Ik heb het meegemaakt met mijn vader maar dat was nog voordat ik zelf kanker kreeg, dus helemaal invoelen kun je dan toch niet. Met terugwerkende kracht heb ik later zijn ziekteproces nog bijna volledig overgedaan, zo werkt dat kennelijk toch.

Sterkte met wachten, ook en vooral voor je moeder (die hier meeleest als ik het goed begrepen heb).

Offline
Berichten: 1161

Dat wachten ja, dat is verschrikkelijk.

En jouw moeder heeft dan ook nog de bagage van dochter en man.

Wens jouw moeder veel sterkte.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ja, wachten tot woensdag is voor je moeder en voor jullie lang. En ja, in die wachttijd komen er zoveel gedachten op: had ik wel....had ik niet.... wil ik wel...... hoef ik niet......enz. Ook daarom is het al zo fijn als het maar gauw woensdag is. In ieder geval wens ik 'jullie moeder' heel veel kracht om alles goed te doorstaan en te verwerken. En jullie allemaal ook natuurlijk.

En doe jij een cursus NLP? Boeiend en goed om te doen he.
Dat jij er veel steun en inzicht uit haalt is wel heel helpend nu.

En negerzoenen eten, ik herinner ze me van jaaaaaren terug, eet ze nu nooit meer, maar lekker zijn die he. gek dat ze bij mij helemaal uit beeld verdwenen zijn. Nou ja, zo gek niet als je altijd, maar dan ook altijd na het krijgen van je kinderen, aan de lijn moet doen.

Ik volg je hier hoor

Lieve groet

Annie

 

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Je zou zeggen dat de klok altijd met dezelfde snelheid vooruit gaat, maar wonderbaarlijk genoeg is dat niet zo. Tijd kan heel snel maar ook heel langzaam gaan. Sterkte met wachten...

Pfff..... Gelukkig ligt de vriezer vol. Dat klinkt als een vrouw die op elke situatie is voorbereid (goh...... heeft zij toevallig ook zo'n dochter?).....

Onderwerp gesloten