Amazone
Lid geworden op: 25/11/2012 - 08:23
Offline
Berichten: 8

Op De helft

vrijdag, 22 februari 2013

 

Op de helft

 

De tweede chemokuur is nu vier weken geleden. Deze verliep helaas weer niet goed. Ik kreeg weer een allergische reactie, nog heftiger dan de eerste keer. De allergie heeft zich dusdanig opgebouwd dat er geen anti-allergiemiddel tegen bestand is. Het is niet anders, mijn lichaam kan blijkbaar echt niet tegen Taxotere. De FEC-kuur is in dat geval de tweede keuze, dus die krijg ik nu.

De chemo hakt er wel in, ik voel het aan iedere cel in mijn lichaam dat er van alles gaande is. De eerste week na de tweede kuur was ik futloos, moe en af en toe misselijk. In de tweede week merkte ik dat ik al wel heel wat meer energie had, maar de naweeën waren meer aanwezig dan na de eerste kuur. Ondertussen genoot ik vooral van de dagen dat ik wakker werd en redelijk mijn bed uit kwam.

 

Afgelopen maandag heb ik de derde chemokuur gehad, dus ik ben nu op de helft. Het was mijn eerste FEC-kuur en die verliep heel goed. FEC loopt sowieso al minder lang in, dus dat is fijn. Tot nu toe gaat het ook nog best goed met me, zolang ik me maar rustig houd…. moeheid, misselijkheidvlagen met wat kokhalzen, af en toe spugen, maar dat is het dan ook. Mij hoor je niet klagen!

 

In de afgelopen periode was het ook carnaval. Ik kreeg de kolder in de kop! Stof gehaald op de markt en drie dagen zitten naaien op een pakje…..Carnaval is inmiddels achter de rug en ik heb het goed kunnen vieren, met een roze pruik op wink.

 

Ondertussen is er nog steeds een strijd gaande tussen Roxy (de pruik) en mijzelf… Het lijkt erop dat Roxy toch het onderspit moet delven. Ze is heel leuk hoor, mijn kapper heeft haar supergoed gemaakt. Ze lijkt heel veel op mijzelf. Maar dat is het …ze lijkt vooral op mijzelf, maar ze is niet mij. Ik voel mezelf toch beter met doekjes, buffs en beanies. Ik ben eigenlijk gewoon best trots op mijn kale klets! Het grappige is dat mijn man heeft ook zo’n kale klets heeft, en onze kinderen vinden het maar wat grappig als we onze kale kopjes tegen mekaar houden! Roxy staat ondertussen gewoon in de wacht, want soms vind ik het wel fijn om haren te hebben.

 

En nu op naar de volgende helft. Het is fijn om te weten dat ik al halverwege ben, maar het betekent ook dat er nog eens zo’n hele periode aankomt…

Gelukkig staan de verjaardagen van mijn mannen op de kalender, want mijn echtgenoot en zoon zijn volgende week jarig! Daar gaan we toch een klein feestje van maken!

Komt goed, zeg ik dan altijd tegen mezelf.

 

Tot snel weer allemaal smiley

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Het is ook koud genoeg voor beanies smiley. Ik was ook in de winter kaal en met een muts of sjaal vond ik dat veel minder erg omdat iedereen het dan heeft. Ik had trouwens wel een haarband met nephaar eronder, dan lijkt het alsof je iegen haar er wat onderuit piekt.

Succes met je FEC-kuren. Jammer dat je echt allergisch blijkt voor taxotere, hopelijk gaat het met FEC beter.

Hanne1961
afbeelding van Hanne1961

Jammer dat je ook zo allergisch gereageerd hebt op de taxotere. Ik herken het. Bij mij ook gebeurt, maar dan niet bij het inlopen van het infuus, maar enkele dagen later. Vandaag precies 2 jaar geleden.

Gelukkig heb je geen blijvende schade. Ik word er nog dagelijks mee geconfronteerd.

Pak je bolletje lekker warm in as je naar buiten gaat. Voor mij was het de koudste winter ooit zo zonder mn haar. Sliep zelfs met een dikke muts op.

Veel succes met  de rest van je kuren.

 

Offline
Berichten: 1108

Lijkt me heel heftig zo'n allergische reaktie. Ik vond chemo zonder allergische reaktie al heftig. Ik wens je heel veel sterkte met de tweede helft.

Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 2277

Bianca, die allergische reactie maakt het extra zwaarder voor je. Ik hoop dat de 2e helft beter gaat!

Wat fijn dat je toch carnaval hebt kunnen meemaken, gezellig.

Ik wens je alvast fijne verjaardagfeestjes van je mannen!

Offline
Berichten: 8

@Maisa, ik ga het inderdaad ook doen, die doek met haren eronder, mijn kapper zei het al toen ik voor de pruik kwam, van als ik dan doekjes wilde dragen, hij mij wel een mooi doekje zou maken met haren eronder! 

@Hanne, wat erg om te lezen dat jij blijvende schade van de Taxotere hebt, wat is het toch ook rotzooi allemaal!! Heel veel sterkte ermee.

Knuffel Bianca

 

Offline
Berichten: 135

O wat herkenbaar van die pruik en die kale koppie's ! Hier precies hezelfde  verhaal !!! En dat had ik nooit verwacht !!

Ook ik ben op de helft, nu 3x FEC gehad en straks nog 3x Taxotere.

Ben er zo klaar mee, elke keer weer net als je je wat beter voelt, pfffff....

Gelukkig zijn wij Amazones dus wij komen er wel Bianca !!

Knuf, Peaches

afbeelding van agnes
Offline
Berichten: 8

Je bent al op de helft !! FEC ipv TAC is niet echt een ramp, toch ? ik hoop dat je je op de verjaardagen niet al te moe en ziek voelt. Laat de visite anders lekker zelf alles pakken. Anders ben je de dagen erna doodmoe !! 

Veel plezier met de feestjes en heel veel succes met de 2e helft !! 

Ik ben net klaar met mijn TAC kuren. Gelukkig maar, veel meer had ik echt niet kunnen verdragen.

Nu nog 23 dagen bestralen en dan is het achter de rug (hoop ik !!)

Succes !!

liefs Agnes

Onderwerp gesloten

Webloggers