Amazone
Lid geworden op: 25/11/2012 - 08:23
Offline
Berichten: 8

Oppeppen en doorgaan

dinsdag, 23 april 2013

 

Dat was het thema van vorige week. Even genieten van de zon, vergeten wat er allemaal speelt en ondertussen de geestelijke voorbereiding op de laatste chemo! Jeetje, wat was dat een horde om te nemen. Ik voelde me heel goed, en ik wilde me zo blijven voelen. Niet weer terug geslagen worden om dan vervolgens weer op te moeten krabbelen…

 

Maar het was niet anders, ik moest er doorheen, en ik wist ook dat ik het wel kon!

Stiekem was ik al haartjes aan het tellen op mijn hoofd, wetende dat dat wat er weer voorzichtig begint te groeien nog een keer afgebroken zou gaan worden… Maar ach, ze proberen er toch doorheen te breken dus een beetje aandacht mag ik die haartjes dan toch geven ;-)

 

Mijn dip van afgelopen periode was weer naar de achtergrond, gelukkig… maar wetende dat die toch ergens op de loer ligt moest ik me ook daarop voorbereiden: sterk maken, en sterk blijven, af en toe breken, maar dat niet te lang (want daar word ik zo moe van…)

 

Opgepept als ik was, besloot ik om alle negatieve energie om te zetten in iets positiefs. Ik nam me voor om meer dan ooit al mijn kracht in te gaan zetten op herstel. Dat het chemisch goedje dat mijn lijf weer zal binnen stromen hard in de aanval gaat tegen alle slechte cellen die eventueel nog verstopt zitten in mijn lichaam, en dat alle gezonde cellen hard gaan werken voor herstel. Dat zal ik visualiseren wanneer ik voor de laatste keer de zakjes zie hangen, wanneer ik voor de laatste keer de chemo mijn lijf voel binnenstromen en wanneer ik in de dagen erna me ziek, zwak en misselijk zal voelen.

Ik kan dit aan, ik kan dit hebben en ik zal herstellen. Mijn maag wordt weer gezond, mijn spieren zullen zich gaan versterken, mijn conditie gaat weer verbeteren, mijn hormoonhuishouding wordt ook vast weer normaal, mijn speekselklieren zullen het weer gaan doen en jaaaaa, ook mijn haar gaat straks weer groeien!

 

Met de opkomende lente, de zonnestraaltjes die schijnen, zal ook ik gaan opbloeien, let maar eens op!

 

Dus daar ging ik dan, volledig opgepept voor mijn laatste kuur. Laat maar komen!

Echter, mijn oncologe dacht er anders over. Mijn witte bloedlichaampjes waren erg laag. Te laag om mij deze laatste kuur te geven. Pffffff, ik snapte er even helemaal niks van. Ik voelde me toch goed? Ik ben niet ziek, heb geen koorts, dus geef me nu maar gewoon die laatste kuur, dan heb ik het gehad! Maar niks hoor, deze laatste kuur werd uitgesteld.

Dat is natuurlijk niet voor niks, maar wel even zuur.

Vrijdag mag ik het weer proberen. Dus de komende dagen staan in het teken van mijn witte bloedlichaampjes, die een steuntje verdienen!

 

Offline
Berichten: 922

Wat een domper. Sta je daar klaar om het gevecht aan te gaan, word je terug naar de bank gestuurd...

Ik weet niet precies wat je moet doen om je witte bloedlichaampjes op peil te krijgen, maar ik stuur vanuit hier wat extra aandacht voor je, wie weet helpt het een beetje :).

Sterkte vrijdag!

Offline
Berichten: 56

Wat vervelend, zo net voor de finish toch nog een paar dagen uitstel. Maar bekijk het positief, die extra daagjes zijn misschien net wat je lichaam nodig heeft om de strijd weer aan te kunnen.

Niettemin zou ik ook wel even in de put zitten, ik was ook heel erg aan het aftellen naar de laatste chemo, en dan wil je niet dat het allemaal nog langer duurt. Nog even moed houden, je bent er bijna!

Offline
Berichten: 565

Lieve Bianca, eerst maar visualiseren dan dat je bloedlichaampjes op orde zijn en dan alsnog voor de laatste ronde gaan. Ik vind het heel knap van je hoe je jezelf weet op te peppen hoor !

Offline
Berichten: 2277

Hé gadsie, dat is niet de bedoeling. Ik heb veel respect voor de manier waarop jij jezelf oppept voor de laatste kuur, petje af hoor.

Hierbij steun ik jou witte bloedlichaampjes en stuur ik je, dwars door het scherm heen, een extra oppepper. Op naar vrijdag lieve Bianca, de allerlaatste...

Kusssskiss

Offline
Berichten: 4289

Oh wat een teleurstelling.

Alvast heel veel succes vanaf vrijdag a.s. want dan gaat het vast en zeker wel door: de allerlaatste!

afbeelding van agnes
Offline
Berichten: 8

vervelend van het uitstel, maar geweldig dat je uit je dip bent weten te komen !! laatste keer, en daarna alleen maar fitter worden en je steeds beter voelen ! 

heel veel lieve groetjes en een dikke knuffel

Agnes

Offline
Berichten: 542

O jee, Bianca, dat moet toch wel een domper zijn geweest, nadat je je zo had opgepept. Maar vrijdag is al snel. ik hoop dat je dat gevoel vast kunt houden, en dan hop, kom maar op met die chemo!

En tot die tijd je witte bloedlichaampjes kietelen en bemoedigend toespreken! smiley

Offline
Berichten: 8

En vrijdag is gekomen..... mijn witte bloedlichaampjes waren behoorlijk onder druk gezet door iedereen hier (en thuis) hoor, ze waren gestegen tot maar liefst 4!!! (maandag was het 1...)

De chemo zit er dus in..... Voor de laatste keer wordt ik hier nu ziek van...... Ik kan het aan, kom maar op!

 

Liefs Bianca

Onderwerp gesloten

Webloggers