Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4287

Opruimen

dinsdag, 9 augustus 2011

Nu puberT geen puberT meer is maar studenT heb ik best wel last van het feit dat ik alles wil controleren. Is alles ok? Waarom weet hij nog niet waar en wanneer hij zich volgende week moet melden voor de Intro in Utrecht? Zoekt hij wel hard genoeg naar een kamer? (wij netwerken ons de blubber ;) ), en ga zo maar door.

Dat vanmorgen zijn studentenkaart binnenkwam deed me dan ook veel goed. Dat ziet er zo officieel uit :)

Deze week zijn we vrij en thuis. We zijn gisteren naar een voorstelling op de Boulevard in Den Bosch geweest en morgen gaan we een dagje naar Gent: nog nooit geweest en dat schijnt een gemis te zijn.

Vandaag en gisteren ook lekker gestudeerd en dat geeft rust in mijn hoofd want het gaat me natuurlijk niet snel genoeg: er is naast alle andere zaken gewoon best weinig tijd en deze week kan ik op een relaxte manier wat meer doen.

En verder kan er hier wat aangerommeld worden. Ik maak in de zomer altijd een schooljaarkalender, en deze keer heb ik ook een huishoudboekje voor onszelf gemaakt: zodat we de studie van studenT financieel zoveel mogelijk kunnen ondersteunen, in de hoop dat hij straks zonder studieschuld kan afstuderen. Het huishoudboekje voor hemzelf moet hij zelf maken: hij heeft vandaag wel een boekje hierover van Nibud gekregen (van mij ja ;) ).

Meestal ruim ik in zo'n week flink wat papierwerk op. Opruimen irl geeft ook een opgeruimd hoofd. Maandag heb ik na 8 jaar zakelijke dingen weggedaan over hoe het moet met het bedrijf waar ik mede-eigenaar van ben, en met het pand waar we dat bedrijf in uitoefenen. Gewoon in de oudpapierbak. De instructie wat mijn man waar kan vinden als ik onverhoopt overlijd heb ik nog laten zitten. Je moet de goden niet verzoeken....

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Je bent net een 'echte moeder'. Lekker openlijk of bij 'bemoei je er niet mee'  stiekem over de schouder van studenT kijken. Komamelgoe zeggen we toch hier in brabant!

Gent is zo heerrijk volks, heel anders dan Brugge.
Ik vond het er wel erg naar vis stinken.
Flaneren op de boulervard doe ik niet meer, maar een voorstelling zit er misschien nog wel in. We zullen zien. Dan kom ik je graag tegen hoor.

De goden verzoeken moet je nooit of te nimmer doen, en al helemaal niet met overlijdensbescheiden. Want als je aan dat verzoeken overlijdt kan je nooit meer zeggen: je moet niet de goden verzoeken!
goden verzoekn.

Nou, zo kan ie wel weer!
 

Offline
Berichten: 586

Lieve El',

Ik lees je altijd zo graag. Is in Amersfoort een kamer vinden niet iets voor PuberT? Is maar kwartiertje met de trein? Denk dat de kans groter is dan in Utrecht. En vanavond was er een heel item op tv over gratis kamers in A'foort (o.a.) voor anderhalf jaar, als je 8 uur lang vrijwilligerswerk deed in de week... Nieuw initiatief... Maar zonder dat ook, wellicht een optie? Ik hou in ieder geval m'n ogen open :)

Liefs xxxxx

Offline
Berichten: 846

Ik ben (positief hoor) jaloers op je! Jij hebt een puber die nog bereikbaar is voor advies. Heerlijk lijkt me dat! 10 jaar geleden had ik je om tips gevraagdcheeky daar is het nu rijkelijk te laat voor in ons gevalwink

Komt allemaal wel goed hoor!!! Maar jouw verhaal illustreert exact wat ik voor ogen had....crying

Ik gun het je echt hoor! Geniet ervan.

Heb je vandaag naar het journaal gekeken? Er was een onderwerp voor gratis kamers. Weet niet meer welke steden meededen. In ruil voor de kamer moest de student vrijwilligerswerk doen die gerelateerd was aan zijn studie.

Offline
Berichten: 846

ha ha tegelijk gepost..... ik typ blijkbaar langzaam....

Offline
Berichten: 4287

Ik heb het berichtje meteen doorgestuurd naar studenT

Maar hij zit nu met 'Janneke' bij een toneelstuk op de boulevard.

En nee, het is gewoon nog steeds vriendschap.

Wij hadden dat vroeger toch minder geloof ik: jongensvrienden.

Ik werd er altijd verliefd op en dan was het weer over met de vriendschap dus misschien is studenT zo dom nog niet ;)

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Hoi Ellen, wat regel je toch veel voor die meerderjarige student. Als hij wel uit huis wil en niet op Hoog Catharijne wil slapen, dan moet hij er wat voor doen he. Heeft hij nog niet opgetreden in Utrecht? De mooiste kamers zijn toch voor de singer of the band.

Mijn broertje had trouwens altijd de theorie dat meisjes je niet als 'vriendje' moeten gaan zien. Dan wordt het geen verkering meer smiley

Offline
Berichten: 304

Dat regelen voor zoonlief herken ik wel, met de meisjes was dit veel minder, die regelden hun eigen zaken, behalve dan de financieen, daar kwamen ze wel weer bij Mams aankloppenwink

Jammer dat hij nog geen kamer gevonden heeft, hij is natuurlijk al lid van kamer bemiddeling etc. Dat wil nog wel eens helpen, blijven mailen en reageren.

 

afbeelding van negrita
Berichten: 91

Hoi Ellenk gezellig dat ze loslaten zo moeilijk is. !

ik ga mijn dochter maar al inschrijven in Utrecht,> voor volgend jaar.

groetjes

 

Anoniem
afbeelding van Anoniem

heeft de studenT nog geen kamer???
ik zal eens op mijn werk vragen of er iemand iets weet, we hebben nogal wat mensen uit utrecht en omgeving
heerlijk om je te lezen ik kijk altijd of je iets neergezet hebt, ik zie het helemaal voor me
en die studie.................................knap hoor .......................ben een maandje ouder dan jij maar ik moet er niet aan denken

zegt Jolly, die nog niet ingelogd is

Offline
Berichten: 4287

Jolly, vraag maar rond hoor, alle lijntjes kunnen leiden tot die éne kamer die wel vrij is.

Maisa, studenT is gelukkig zelf ook flink aan het lobbyen en ja hij weet het ook: als je in de "friend-zone" zit, dan wordt het niks.....

Negrita, vroeg inschrijven is slim maar: je inschrijving bij sshv (of zoiets) loopt pas vanaf je 18e verjaardag. Maar je kunt meer doen: kamernet bijvoorbeeld schijnt gemakkelijker te gaan en via via is met stip de beste weg.

Offline
Berichten: 149

Bijgelezen op je weblog. aangetrokken door opruimen een minder goed uit de verf gekomen talent van mij. Ik bewaar nog mijn eerste loonstrookjes van toen ik in Utrecht uitzendwerk deed als student. Ik heb daar helaas geen contacten meer om StudenT aan een kamer te helpen. En ik ben zo benieuwd naar je studie. Heb je al resultaten terug, dus of je iets goed oppakt ? Ik zit te urmen om ook via de OU wat te gaan doen, maar eerst maar herstel en balans oppakken en afmaken.

big red

Onderwerp gesloten