Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4287

Oud

zondag, 17 juli 2011

Nu pas is puberT echt vrolijk. Hij is ingeloot in Utrecht en dat is echt wel heel goed nieuws. Een goede vriendin die geneeskunde wilde gaan doen heeft het niet gered en wat nu? Je kunt niet ff iets anders gaan studeren want met het nieuwe regime van studiebeurzen kun je je dat niet meer permitteren. Wat nu? een jaar werken? je voorbereiden op decentrale selectie van volgend jaar? in België gaan proberen volgend jaar? of zoals ik in de Volkskrant las: een advertentie van de Roosevelt acadamy: ze bieden 10 uitgelote studenten de kans om via een omweg toch een medische opleiding te gaan doen. Ze gaat er eens goed naar kijken.

Ingeloot zijn betekent ook: op zoek naar kamers en dat lijkt een zéér kansarme toestand, zeker via offciële wegen. Als je op de website van studententhuisvesting kijkt is de toewijzing soms pas als je jaren en jaren ingeschreven bent, dan ben je dus al bijna weer weg, zeker met het nieuwe studiebeleid. Wat een rare situatie toch. Dus als iemand een leuke kamer in Utrecht weet? Laat het ons vooral weten :)

18 jaar en de deur uit betekent ook dat ik al 16 jaar na de 1e keer borstkanker ben. Ik keek vanmorgen in de spiegel en ook al word ik nog bijna niet grijs, de rimpels komen aardig opzetten. Vind ik dat mooi? Neen, echt niet, de kanker heeft mijn ijdelheid niet weggenomen maar zó ijdel dat ik daar ook iets aan zou laten doen? Dat dan weer niet. Net zo goed als dat ik steeds 'geen tijd' heb om mijn redelijk matig uitgevoerde reconstructie opnieuw te laten doen. Liever lekker leven en wat minder in de spiegel kijken ;)

"Oud zijn" betekent ook steeds vaker dat er mensen in onze eigen kring met kanker worden geconfronteerd. 16 Jaar geleden was ik de uitzondering, zó jong en dan al kanker. Nu worden we regelmatig overvallen door slecht nieuws. Soms loopt het goed af maar we hebben ook al een paar keer afscheid moeten nemen van iemand van onze eigen leeftijd. En meteen na het bericht dat iemand ziek is, schiet ik in de "ik moet helpen"stand, wat natuurlijk helemaal niet kan want mijn werkweken zitten bomvol, mijn studie vraagt ook aandacht en voortdurend overal bezoekjes brengen is helemaal niet haalbaar.  Dus ga ik op zoek naar een nieuwe modus. Natuurlijk ben ik er voor mijn directe familie. En waar ik kan bezoek ik vrienden maar dat lukt maar sporadisch. De mail blijft voor mij de grote kans om met mijn vrienden en kennissen mee te leven en ik probeer daar nu rust in te vinden.

Komende week staat er dus wél een zíekenhuisbezoek met mijn moeder op de agenda en ga ik ook een goede vriend, man van een overleden Amazone, bezoeken die in een kliniek is beland t.g.v. een psychose. Andere mensen blijven wel in mijn hoofd zitten en in mijn mailbox, en daar zitten ze goed, hoop ik.

Ik kan me wel voornemen dat ik minder (werk/studie) ga doen maar werken moet ik voor onze kostwinning en als het druk is, is het druk, daar is echt niks in te veranderen. De studie doe ik echt voor mezelf: het geeft me voldoening en biedt ook in de toekomst kansen. Ik kan op dit moment lang niet zoveel studeren als ik wil, maar meestal zijn de zondagen echt voor mij en duik ik lekker in mijn boeken. Iedere avond toch nog mijn boeken pakken lukt me nu even niet: dat geeft tijd voor ontspanning maar ik merk dat ik er ook chagrijnig van word: ik had gehoopt voor onze vakantie mijn eerste examen te doen (een dubbel vak dus veel studieuren en ook veel punten) maar ik ga dat niet redden. Het wordt denk ik pas eind augustus.

Mijn hersens worden er in ieder geval weer jong van ook al is het in mijn hoofd soms oorlog over wanneer ik van mezelf 'niks' moet doen en wanneer ik ga studeren. Het is natuurlijk ook een kwestie van wennen. Balans vinden tussen werk, studie en 'vrij' zijn. Maar het is me altijd gelukt dus ik vertrouw er maar op dat ik ook hier weer een weg in vind.

Offline
Berichten: 586

Ja hoor, die 'andere mensen' zitten goed in je hoofd en in je mailbox ;) Echt waar. Vind jij maar je balans. In alle hectiek en drukte. En in de hectiek die er (soms?) nog in je hoofd is... Ik hou m'n ogen en oren open voor PuberT en een kamer in Utrecht. Wat geweldig dat ie ingeloot is overigens!! :) Gefeliciteerd voor hem, maar ook voor jullie. Blijf je goed op jezelf passen? Dikke zoen XXXXX

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Mooi blogje
van een,
Mooie, ouder wordende vrouw,
Mooi actieve vrouw,
Mooie, wijze vrouw
Mooie, meelevende vrouw
Een vrouw die daarnaast niet vergeet
haar eigen ding weet te doen.

Offline
Berichten: 46

Super voor puberT!! van harte. Hij heeft er zoals ik gelezen heb ook hard voor gewerkt!

Het is goed om aan jezelf te denken en grenzen te stellen. Hoe bijzonder je als mens ook bent. Je bent en blijft toch maar een mens!!

Het enige wat je hebt ben jezelf ben daar zuinig op. Niemand zal het je kwalijk nemen als wat gas terug neemt.  Even prioriteiten stellen.  Het is je gegunt!

 

liefs

Offline
Berichten: 1108

Oh dat valt niet mee Ellenk een kamer in Utrecht. Via via werkt vaak nog het beste. Heeft puberT vrienden die al in utrecht wonen? Heel veel succes hiermee.

Mooie blog smiley een dag heeft maar 24 uur en daarvan wil je er vast ook een paar slapen. Je kunt niet alles, voel je hier niet schuldig om, denk aan jezelf.

Groetjes vanuit een heel regenachtig brabant

Liefs Kaatje

afbeelding van negrita
Berichten: 91

Proficiat, zo leuk voor hem, en ook veel geluk want het lukt heel vaak niet om ingeloot te worden. Het leven gaat door met alle drukte en hectiek, en dan ook aan jezelf denken is altijd ws al een moeilijk punt geweest.

(lees ik bij veel amazones en ook bij mezelf)

Maar het is  belangrijk om verbondenheid met anderen te ervaren zonder onszelf kwijt te raken. Dat het volgen van je eigen authenticiteit zo belangrijk is.

 Lees ik momenteel in  De Innerlijk Heelmeester een boek van Thom Koot (pittig)

Veel succes Ellenk

Offline
Berichten: 1113

tsssssssssss, jij hebt echt geen "pauze knop". Toch een studie begonnen!! Sterkte met je bezoekjes, dat is wel erg heftig.


Groetjes,

Ikkes

afbeelding van anita-u2
Berichten: 212

wat goed dat je zoon is ingeloot TOPPIE!

leuk samen aan de studie...daar ga je je vast heeeeel jong bij voelen meid...en je weet ut  je bent zo jong alsje je voelt :-P

Veel sterkte met de onderzoeken voorje mama en de vast heavy bezoeken die je nog gaat maken..mooi mens ben je..echt!!

Knufff Anita

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Allereerst hartelijk gefeliciteerd met PuberT zijn inloting. Eerste hindernis genomen.

Voel je alsjeblieft niet schuldig, je kan niet de hele wereld op je schouders nemen. Mensen, die jou kennen, weten dat je intenties goed zijn en hoofd en mailbox zijn prima plaatsen voor de mensen, die je niet wilt vergeten. Heel veel succes met je studie, straks een dubbele bul uitreiking? Ik gun het jullie van harte.

Dikke kus, Marimke

Onderwerp gesloten