Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Overstappen - het eerste jaar is rond

dinsdag, 15 november 2016

De afgelopen periode heb ik gebruikt om me  te bezinnen.

Hoe wil ik verder qua medische zorg en begeleiding, wat vind ik belangrijk, wat kan ik alleen en waar heb ik hulp bij nodig?

Gesprekken die begonnen bij de psycholoog van het Helen Dowlinginstituut heb ik langzaam uitgebreid naar een kleine kring dicht om mij heen, van vooral mijn allernaasten.

Ik kan héél moeilijk hulp vragen. Als iemand niet meteen ja zegt dan ervaar ik dat direct als een enorme afwijzing om vervolgens het alleen op te lossen. Dat is dus een stuk waarmee ik zelf nadrukkelijk nog wat wil gaan doen.

Het hulp vragen - ja dat heb ik gedaan - ging niet vanzelf. De mensen om me heen zijn het immers niet gewend. Dus het is niet alleen voor mij wennen. Het heeft geleid tot grote en kleine besluiten.

Het grootste besluit is dat ik van ziekenhuis ga wisselen. Ik ga voortaan naar het meest dichtbije ziekenhuis. Ik hoop dat de fysieke nabijheid ervoor zorgt dat de zorg voor mij ook geestelijk dichterbij voelt want daar heb ik behoefte aan. Daarnaast heb ik besloten dat ik niet meer alleen naar een specialist ga. Wel naar de huisarts hoor maar zo gauw het echt kanker gerelateerd is, vind ik het fijner als er iemand mee gaat. De combinatie van beide besluiten is ook praktisch: als ik dichterbij op controle kan, dan gaat er ook veel gemakkelijker iemand even met me mee, hoop ik....

Recente controle leverde geen bijzonderheden op. Alles lijkt stabiel al vind ik dat moeilijk daarop te vertrouwen. Ik ben toch meer en beta dan een alpha geloof ik en een gedegen pet-CT-scan zou me meer zekerheid geven ook al is die zekerheid maar tot aan de deur. We gaan dus ook eens kijken hoe de nieuwe arts hier in staat. Ik heb al veel goede dingen over haar gehoord. Als die allemaal kloppen dat zit het wel goed.  Ik hoop dat ze iemand is die mij als onderdeel van het team ziet dat zich met mijn behandelingen bezig houdt. Later zal ik verhalen of dat ook zo is.

Verder heb ik zojuist weer een Mastervak afgerond en loopt het werk prima. Ik wandel nog steeds heel veel en ben fit. Geen klachten. Een jaar voorbij en nog steeds geen klachten :). Dat is natuurlijk geweldig goed nieuws ook al hebben we het niet gevierd ;).

Bovenal genieten we samen van onze zoon wiens muzikale carrière steeds beter loopt. Hij staat als singer songwriter in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Samen met vijf anderen staat hij op 18 december in Paradiso in Amsterdam. Mocht je willen komen, pb me dan, dan fluister ik je in op wie je moet stemmen daar. Stemmen kan overigens ook online. Per persoonlijk berichtje zend ik je het linkje even toe. Het is een fluitje van een cent als je even inlogt via Facebook of LinkedIn. En mocht je de moeite willen nemen om hem een publieksstem te bezorgen dan ben je ik daar nu al dankbaar voor.

Offline
Berichten: 0

Lieve Ellen, Fijn dat de alpha-achtige controles goed waren (de beta controles zijn soms ook nog meer aplha dan we willen...)  en dat je het inricht zoals het voor jou fijn is, ook al vraag je nog te weinig. We denken hier vaak aan je en hebben zojuist op Vic gestemd!  

Offline
Berichten: 39

Hoi Ellen, fijn deze goede berichten. Goed dat je een aantal besluiten hebt genomen. Wij hopen dat je nog langstabiel mag blijven. Hug van ons.XX

Offline
Berichten: 87

Een jaar voorbij alweer sinds de dreun! Ik begrijp goed dat je zoekende bent. Een nieuwe balans vinden na de klap.

Goed van je dat je anderen hebt ingeschakeld. Dat was een hele stap maak ik op uit jouw verhaal. Ik hoop dat het je iets brengt. De nabijheid van andere mensen, hoop ik voor je! 

Offline
Berichten: 178

Wat een goede berichten... Hulp vragen is zoooo moeilijk maar je doet er jezelf en ook echt, de ander, een groot plezier mee. Het geeft anderen de kans iets concreets voor je te doen.

Stuur maar op die link :-)