Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4282

PET – CT - Scan

donderdag, 19 november 2015

Elders logeren of toch vanuit thuis vertrekken? Dat soort simpele vragen bespreek ik nu thuis. Normaal regel ik alles zelf. Nu twijfel ik meer. Waar doe ik goed aan? Wetende dat ik thuis kans maak op een paar uurtjes slaap en op een ander nauwelijks kies ik er voor om vroeg naar bed te gaan en vroeg weer op te staan.

De dag voor de scan mag ik niet sporten, wandelen of fietsen. Dus blijft mijn lief een uurtje langer thuis om met onze hond te wandelen en komt mijn broer om twaalf uur langs om ook een uur met ons hondje uit te gaan. Zo komt ze niks tekort. Het zijn de kleine dingen die nu tellen.

Tasje klaar met ID, verzekeringsbewijs, instructie e.d.
Garmin geprogrammeerd.
CD mee voor het uur dat de radioactieve stof inwerkt.
Cdtjes mee voor in de auto.
Ontbijt voor na de scan.
Veldfles vol water.

Om kwart voor zes opgestaan, voor zes uur vertrokken. Dan kan ik alle files doorstaan en nog ruim op tijd komen. En ook: dan hoef ik pas als ik daar ben veel water te gaan drinken want anders moet ik bij ieder benzinestation onderweg stoppen ;). Wat is het druk op de weg ’s morgens om zes uur! Zonder files arriveer ik ruim op tijd.

Ik kies ervoor alleen te gaan. Dit zijn de dingen die ik gemakkelijk zelf kan. Er volgen geen ingewikkelde gesprekken vandaag. Wel moet ik opletten in de wachtkamer: ik word bijna overgeslagen. Een meneer die ruim na mij binnenkomt wordt opgehaald. Ik heb geleerd er wat van te zeggen en inderdaad: de onverwacht opgeroepen maar heel vriendelijke verpleegkundige (dat heet anders als je op de nucleaire afdeling werkt vermoed ik) heeft zich vergist. Ik mag eerst.

Ze maakt het goed met vijf dekens en vier kruiken want ik heb het steenkoud. Terwijl het radioactieve stofje gedurende een uur inwerkt val ik in slaap. Ik ben rustig en moe. De spanning blijkt alleen uit het feit dat ik het zo koud heb (en dan mislukt de scan dus dat mag niet) en uit ervaring weet ik dat ik op zo’n moment ook een lage hartslag en een lage bloeddruk heb. De scan gaat goed. Daarna mag ik wachten op de foto’s. Het magische denken is ook weer begonnen. Als ze me bij vertrek 'héél erg veel sterkte' wenst, begrijp ik daaruit dat het er bar slecht voor staat. Koffiedik... De gebrande cd-rom kan ik dan zelf afgeven bij het Monro: zo ontstaat is er geen vertraging. Maar eerst ga ik koffie drinken om de hoek bij Amazone Sanne. De koffie is sterk, het gesprek warm en goed.

Dan door naar Bilthoven (cd-rom gedropt) en weer naar huis. Dat ik op deze dag in het ziekenhuis, als ik wacht de op foto’s, mijn beoordeling voor mijn bachelor eindopdracht binnenkrijg met een score van twee negens en een acht doet in eerste instantie alleen maar pijn. Zo zit ik te huilen in de wachtkamer. Niemand kijkt er van op. Verdrietige mensen zijn in deze wachtkamer vrij normaal.
 

Ik koos er vorig jaar voor een nieuwe start te maken: mijn tijd was nu en ik was er zo gelukkig mee. Toch maakt juist deze keuze het verlies nu des te groter. Verloren dromen, dat is wat er steeds opnieuw door mijn hoofd gaat.

Ik nam me voor ’s middags thuis wat leuks te gaan doen maar zoek toch weer de rust op. Vandaag ging goed maar ik had toch liever me met heel andere dingen bezig gehouden. De uitslag komt pas volgende week en ik weet nog niet zeker of dat maandag of toch pas later in de week zal zijn.

Offline
Berichten: 1

Hoi Ellen,

wat knap dat je alleen bent gegaan. Zoveel spanning in  zo'n dag en de dagen die gaan komen. En inderdaad de opmerking van de verpleegkunidg; heel veel sterkte, moet je buikpijn geven. Niet fijn.

Wat ik niet goed begrijp is waarom je zolang moet wachten, ze hebben vaak op de dag zelf al de uitslag, vooral omdat het allemaal al zo spannend voor je is. Hopelijk vind je de komende dagen genoeg afleiding om even je zinnen te verzetten.

Sterkte de komende dagen!! Ik duim voor je

Groetjes Nicole

Offline
Berichten: 873

Oh wat spannend voor je zeg... Ik schrik ook altijd als ik het idee heb dat het personeel extra empathisch is, en dus wel erge dingen gezien kan hebben.... Meteen slecht nieuws denk je dan. Maar soms is het ook gewoon zo dat ze de hele situatie al heel heftig voor je vinden, en je daarom veel sterkte wensen. :)

Ik duim voor de best mogelijk uitslag, Ellen! 
Heel veel sterkte!

Offline
Berichten: 8

Duimen duimen duimen voor de best mogelijke uitslag, dat ga ik doen. Ik had direct de dag na de petscan de uitslag. dat dat zo lang moet duren snap ik niet zo goed, Maar ja daar heb jij niks aan, daar help ik je niet mee. Ik hoop dat je dagen een beetje goed doorkomt. Veel sterkte toegewenst!

lieve groet, Fiep

Offline
Berichten: 89

Ik wens je sterkte deze dagen met al die spanning. Ik hoop dat je voldoende afleiding kunt vinden, zodat de uren niet al te traag gaan. Ik duim voor je voor een uitslag die goed behandelbaar is!

Offline
Berichten: 396

Wat een spanning toch opeens Ellen, ik vind het heel erg voor je dat het weer terug is.

Toen ik in maart de ct scan had zei die vrouw ook tegen mij heel veel sterkte bij het aankleden. Ik was er van slag van en dacht dat het foute boel was.

Maar er was niets op de scan te zien en toen ik het aan de oncoloog vertelde zei hij dat de laboranten die de scan maken niets kunnen zien.

Heel veel sterkte met alles Ellen.

Offline
Berichten: 4282

Over het wachten. Mijn situatie is vrij complex. Er spelen meerdere zaken. Ik heb liever dat de radioloog goed alles bekijkt voor hij met de oncoloog en de chirurg alles bespreekt. Een net iets andere casus kan voor een heel ander behandelplan zorgen. Ik vind het geen ramp als het maandag wordt. Nóg later zou ik wel vervelend vinden.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Lieve Ellen, powergirl, dappere dodo. Alleen deze dag doen, zo vroeg wakker, zo koud hebben, het is niet niks. Maar je was altijd al zelfstandig en dat verandert natuurlijk niet ineens. Gelukkig maar! Daar zal je nog wel vaker baat bij hebben.

Die per-scan, die heb ik tijdens mijn deelname aan de zephirstudie zat gehad ook. Ik vond dat uur stilliggen na die nuceaire injectie met het vele water drinken een heel gedoe. En met een slappe blaasspier een ramp! Fijn dat jij kon slapen, schiet de tijd op!

Nu is het dus wachten op de uitslag. Ik hoop met je mee dat het uiterlijk maandag is. Want wachten is slopend. Dat jij je moe voelde na thuiskomst , hoe kan het ook anders. Gelukkig stel je je voorgenomen programma bij aan wat dan goed voelt voor je. Dat zal nog vaak zo gaan!

Ondanks de pracht cijfers voor je tentamens ( van harte gefeliciteerd )  is het wel heel bitter dat je studie nu zo bout geparkeerd moet worden. Dat dat heel heel verdrietig voelt is heel goed te begrijpen. Maar wie weet, later pak je het misschien toch weer op. gewoon voor je qualiteit van leven. Want hoe dan ook, het blijft gewoon een pracht studie.

Ik verbaas me er altijd over dat ik, ondanks al die kuren die ik al gehad heb, het uitzichtloze perspectief , nog steeds zo betrokken blijf bij wat er zich maatschappelijk voordoet in het leven. Ik ben er dankbaar voor dat ik die maatschappelijke betrokkenheid tot nu toe niet verloren ben. Ik zie het jou, over een tijd, ook zo doen!

Lieve Ellen, in gedachten bij je, bij jullie.
Dikke kus!

 
 

Offline
Berichten: 36

Hoi Ellen, ja, zo doe je nieuwe ervaringen op in het verkeer om 06.00 uur in de ochtend. Top cijfers, alleen nu zo jammer dat dit op een zijspoor moet komen te staan. Vervelend dat je lang moet wachten op de uitslag, maar zoals je zelf aangeeft: liever eerst alles goed afstemmen. Ik wens jou een paar dagen toe die snel voorbijgaan zodat je weet waar je staat. Je bent een topper!! Hug van mij en CAJO.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ellenk sterkte met het wachten. Ik hoop dat de behandelaars het eens worden over een dijk van een behandelplan.

Offline
Berichten: 617

Heel veel sterkt, ik denk aan je. Veel liefs, Leysje

Offline
Berichten: 306

Dat de tijd voorbij mag vliegen deze dagen.. Ik wens je de allergunstigste uitslag toe. x

Offline
Berichten: 1108

Heel veel sterkte met wachten Ellen. Ik denk aan je en duim voor een zo goed mogelijke uitslag.

Liefs Kaatje