Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Prinses op de erwt

zaterdag, 25 augustus 2012

Tusen hoop en vrees

Omdat ik weet dat ik enorm blessuregevoelig ben, wilde ik superfit aan het marathon schema beginnen. Wat voor mij inhield dat ik in juni met gemak 4 x per week moest kunnen lopen en dan zo’n 40 km per week, zodat ik de opbouw naar de marathon goed aan zou moeten kunnen.

 

Toen ik in het voorjaar nieuwe schoenen kocht ging de planning eigenlijk al de mist in. Don’t change a winning team is het gezegde, maar die schoenfabrikanten menen toch iedere keer weer net met een ander modelletje te moeten komen, ze zeggen dan er niets gewijzigd is maar ondertussen rommelen ze er rechts en links toch wel een (klein) beetje mee en is de opvolger net even wat anders. Omdat je schoenen nu eenmaal regelmatig moet vervangen kun je dit niet voorkomen en ik koop altijd netjes het opvolgende model, want daar is (bijna) niets aan veranderd en bevalt immers goed.

 

Maar mijn podotherapeute noemt me niet voor niets de prinses op de erwt, want ik merk ieder klein verschilletje in zool en schoen en krijg gelijk ergens een “pijntje” als iets niet 100% zit. Zo ging het ook met mijn nieuwe schoenen, na de Venloop eind maart kreeg ik klachten en bleek ik aan beide zijden geirriteerde hielen te hebben.  Achteraf is dat niet zo’n ramp, maar eer dat je erachter bent dat de oorzaak in de schoenen ligt ben je toch wel weer enkele weken, een bezoek aan fysio en podotherapeut verder L en vallen er dus allerlei trainingen weg. Toen ben ik dus overgestapt op een ander merk schoen en hoewel die overstap niet helemaal soepel ging, kan ik daar nu lekker mijn km’s op maken en daar heb ik ook mijn pr’s in juni op aangescherpt.

 

Maar al met al heb ik daardoor in april en mei niet de hoeveelheid km’s gelopen welke ik als voorbereiding had willen lopen. Nu we in het serieuze opbouwwerk naar de marathon bezig zijn, begin ik toch wel te merken dat zo’n opbouw (te?) veel van het lijf vraagt. Rechts en links beginnen er wat ongemakken naar boven te komen. De rechterknie en de linkerachillespees om precies te zijn. Aan die knie zijn we (fysio en ik) hard bezig met extra krachttraining en we denken dit waarschijnlijk wel onder controle te houden, maar van die achilles zijn we niet zo zeker. Dinsdag wordt er een echo gemaakt, eens zien wat voor advies daaruit rolt. Ondertussen rek en strek ik me gek. Morgen staat er een rustige 24 km op het programma, het mag van de fysio zolang ik geen pijnklachten krijg. Ik ben benieuwd........

 Voorlopig is het schema enigzins aangepast met een extra rustdag.

Maandag:            Krachttraining o.l.v. fysio

Dinsdag:             Rustig duurloopje

Woensdag:         Rustdag

Donderdag:        Interval training

Vrijdag:                Rustig duurloopje of crosstraining

Zaterdag:             Rustdag

Zondag:               Lange rustige duurloop

 

 

Offline
Berichten: 2236

Zeg mooie Prinses, kom maar eens van die erwt af dan. Geen blessures oplopen in je voorbereiding, dat kan toch niet. Ik hoop zó voor je dat je met alle hulp en strakke schema door je voorbereidingen heen rolt (rent) en er ook nog een beetje van kunt genieten.

Laat je zsm weten wat de echo laat zien?

 

 

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

De gevoeligheid voor de erwt is toch het bewijs dat ze echt een prinses is? Lieve Ikkes, ik hoop dat het nog lukt met je marathon. Het schema klinkt me loeizwaar in de oren, zeker omdat die lange duurlopen je een steeds groter deel van de zondag zullen kosten. Je ging zo goed, succes met de 24 km morgen (1,5 Damloop zeg, ik moet er niet aan denken smiley).

Offline
Berichten: 4292

Ik lees je en denk meteen weer terug aan de Damloop. Voor mij was dat zoiets als een marathon zal ik maar zeggen. Dan weer hier last van, dan weer daar, ik vond het erg stressvol af en toe. Steeds weer bezorgd of ik dat éne doel wel zou halen. En nu dacht ik ook ineens, wat doen we onszelf toch af en toe aan maar ook ik blijf stug te weinig trainen en dan weer teveel, en heb dan weer reuze veel pijn aan diverse spieraanhechtingen. Een training voor een marathon, zoals jij die doet, zou ik gewoon niet kunnen omdat er onvoldoende structuur/ruimte in mijn dagelijkse leven zit, of ja, je schuift er alles voor aan de kant, zoals ik met mijn studie vaak doe, maar dan nog geldt voor mij, gaat het werk voor? Dan gaat het voor en moet ook de studie even wachten, laat staan het hardlopen. 

Maar ik snap ook zo goed dat je het zo graag wilt! Dus die echo moet gewoon goed zijn Ikkes! Omdat het moet.

Succes morgen én dinsdag!

Ellenk

Offline
Berichten: 1148

Ik hoop dat er geen klachten roet in het eten gooien mbt de marathon.

veel succes en nog vooral een zo blessurevrije voorbereiding.

Offline
Berichten: 766

Ikkes, ik hoop dat het opbouwen zal lukken. En jij het trainingsschema af kunt werken. Zonder blessures en vooral mèt veel plezier. Het is je zo gegund.

 

Je ziet, ik reageer bijna nooit. Maar ik volg je wel hoor.

afbeelding van negrita
Berichten: 91

ik duim voor je dat het je gaat lukken, een doel stellen, en de voldoening dat je eraan werkt, steeds een beetje meer.

 

Offline
Berichten: 1175

ikkes ik word al moe als ik dat schema van jou zie pfft

hardstikke knap vind ik het van je en ik hoop dat je niet tegen meer blessures aanloopt!!

Veel succes!!

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Ik ga duimen dat die pees meevalt en dat je op kan blijven bouwen zoals jij dat wilt. Niks vervelenders dan door dat soort geneuzel van je doel afgehouden worden. Die marathon moet gelopen worden podorrie! 

Offline
Berichten: 4292

Ik heb vanmorgen nog over je verteld, toen we heel rustig onze 5,5 km afwerkten. Het was best lekker rennen in de regen want de temperatuur was prima. Er loopt sinds vandaag nog een derde vrouw mee en we liepen zeer relaxed 8 min. 2 min. wandelen dus die 5,5 km duurde nogal.

Maar géén klachten, hihihi, dat niet ;)

Wij zijn alledrie eigenlijk van het presteren, met drukke banen, maar we houden elkaar tegen, niet te hard, niet de ver, vooral niet te moe maar langzaamaan gaat het steeds beter en dat is mooi.

Ik ben wel heel benieuwd hoe je 24 km is verlopen Ikkes, wilde het een beetje?

Offline
Berichten: 1113

Hey dames, bedankt voor de peptalk.

Vanmorgen eerst uitgeslapen en tegen een uur of elf vertrokken voor een duurloopje. In mijn schoenen hakverhogers gelegd zodat mijn achilles minder belast wordt en dat heeft best wel geholpen :-) In ieder geval veel minder last dan afgelopen week.

We hebben de km's ietsje aangepast, maar toch bijna 21 km gelopen vanmorgen en de pijn viel reuze mee. Dus ik ben niet ontevreden. Wel ben ik erg benieuwd wat de echo aangeeft, want er moeten nog zeven weken vol getraind worden en dit is nog niets. Maar de fysiotherapeut bij wie ik een afspraak heb is jaren de fysio van het NL dameshockeyteam (goud in 2008) geweest, dus heeft verstand van blessures en snapt wel wat sporten is :-) Dus daar heb ik wel vertrouwen in.

@ Ellen je slaat de spijker op zijn kop. Het geeft echt stress en onrust, vooral omdat je een doel hebt wat niet te verzetten valt. 4 november moet ik aan die  start staan nondeju. We hebben elkaar mis gelopen, want ik was in Gemonde en volgens mij ook Schijndel vanmorgen. En ja, alles moet wijken voor NY op dit moment, het werk meestal ook, behalve business trips die ik niet kan beïnvloeden. Verder plan ik alles om mijn trainingen heen :-) (met instemming van mijn baas)

@ Gab: thanks voor de support, jammer dat je niet een stukkie mee kan fietsen in NY straks.

@ Maisa: ikkes een prinses whaha, je kent me irl, ik ben van alles maar ik geloof niet dat prinses bij me past haha

Ik houd jullie op de hoogte.

Offline
Berichten: 171

Hee Ikkes,

Het klinkt alsof je supergoed én bewust bezig bent. Goed naar je lijf luisteren en toch je doe wel voor ogen houden. Heel erg knap vind ik dat. En tegelijkertijd: als jij één (marathon)hardloper/ster kent die niet met regelmaat één of andere blessure heeft, dan ken je er meer dan ik! Hardlopen is gewoon een hele blessure-gevoelige sport. Als je met zorg voor jezelf traint, dan is de kans dat je ondanks dat toch je doelen haalt gelukkig wel groot. 

En: niet dat ik ooit een marathon liep maar ik was wel klaar voor een halve toen ik plotseling weer het ziekenhuis in moest. Ik had (sinds ik naar Santiago de Compostella was gelopen) ook enorme last van mijn achillespezen. Ze waren gewoon te kort geworden en hoe ik ook rekte: ze werden niet langer. De kunst was inderdaad om heel afwisselende trainingen te doen, vooral op bosgrond te trainen en te rusten zodra het erger werd. Op één of andere manier werd het zo nooit erger en ik weet het zeker, ik had die halve (van Egmond) als een zonnetje gelopen!

Ik wens je superveel succes weer! Blijf naar je lijf luisteren, kus van Annazone...

Offline
Berichten: 1768

Haha, ik moet erg lachen om de titel van dit blogje :) Ikkes en haar blessures. Maar ik lach als een boer met kiespijn, want zelf blijf ik last houden van mijn knie. Ben daarom nu aan het crosstrainen (yuk) in plaats van buiten te lopen.

Je schema ziet er angstaanjagend uit :) Ik ga duimen dat je blessures binnen de perken blijven, dan gaat het je lukken want jij bent een enorme doorzetter als je je eenmaal aan iets hebt gecommitteerd.

Offline
Berichten: 1113

De fysio maakt zich geen zorgen om mijn achillespezen, het ziet er rustig uit op de echo en als ik maar goed blijf rekken en strekken moet dat wel goed komen. De oefeningen en hakverhogers lijken hun werk te doen.

Hij keek gelijk ook maar even naar die knie waar ik wel eens last van heb (en waar het in Rotterdam mee mis ging). Nou daar was hij minder over te spreken. Ik was te stijf en zijn "ff drukken" was verre van een fijn gevoel. Dat moet echt wegtrekken zei hij. Rekken, strekken en zo vaak mogelijk ijs erop, als het over twee weken niet minder is nemen we maatregelen, want anders gaat hij echt problemen geven. Tsja voor die knie deed ik dus al oefeningen en krachttraining, maar dat is blijkbaar niet genoeg.

Dus het stuivertje is gewisseld nu, de onrust blijft hetzelfde. Maar ik trek 's-morgens maar een extra half uur uit voor alle oefeningen die ik moet doen. Op die eerste traptrede zit straks echt geen verf meer :-)

Nog 68 dagen, na het eten maar even een rondje rennen.

Offline
Berichten: 31

Jeeeuj, wat een schema: wat knap. 
Zet 'm op, maar henig an ;) Veel succes!

 

zoltanban5
afbeelding van zoltanban5

In the United States Replica Watches, there were no less than 115 official local times. Fleming imagine in 1870 a globalised Replica Rolex system that share the Earth into 24 time zones, system gradually adopted by all of the Fake omega watches globe as a result of a conference held in Philadelphia in 1876. It be until 1911 that the last country, the France, will agree. In 1935 the Geneva watchmaker Louis Cottier develops a watch indicating the time in 24 time zones which date. 

Artikelen van Ikkes

Webloggers