afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

Rare garnaal

dinsdag, 18 januari 2011

Voor de aanvallen van duizeligheid die erg heftig zijn en steeds vaker kwamen ging ik half december naar de huisarts. De ergste aanvallen ben ik een dag of 3 ziek van. De eerste dag kan ik echt niet anders dan zo stil mogelijk liggen, de dag daarna gaat het al wat beter en de laatste dag nog weer beter. Op een gegeven moment kwamen de aanvallen wekelijks. Gelukkig niet zo heel erg heftig en meestal duurde ze ook nog maar een dag.
Maar het feit dat ze steeds vaker voorkwamen stelde me allerminst gerust.

Op het moment dat ik weer een echt heftige aanval had ging ik naar de huisarts. Die liet mijn bloed onderzoeken en deed wat testjes (mogelijk had ik weer een ontsteking op mijn evenwichtsorgaan want zo voelt het alleen dan veel acuter).

Het bleek geen ontsteking en dus belde de huisarts een paar dagen later met mijn internist in het AVL. Die vertrouwde het niet en regelde een afspraak met de neuroloog een paar dagen later.

Een hele reeks onderzoeken en scans volgden.

Twee weken geleden was ik door de longontsteking te ziek om de uitslagen te gaan halen dus werd onze afspraak een bel afspraak.

Gelukkig bleek uit de hersenMRI dat er geen sprake was van uitzaaiingen in de hersenen. Maar wat is het dan wel?

Vandaag weer in gesprek met de neuroloog.

Toen ze met riep stelde ze een radioloog voor “dit is die en die en hij zit bij ons gesprek”. Ik schrok me rot. De MRI had toch geen kwaadaardige afwijkingen laten zien ?(kijk ik heb niet de illusie dat ze normaal zijn hhahah) . In de 15 meter die ik vervolgens heb afgelegd gingen er heel wat scenario’s door mijn hoofd. Maar geen enkele van die scenario’s klopte. Ik weet nog steeds niet waarom hij erbij zat. En waarom het een mededeling was en geen vraag of ik het goed vond (want daar schrok ik nog het meest van). Hij stelde wel vragen en bemoeide zich af en toe ook met het gesprek maar waarom hij erbij was? Geen idee.

De neuroloog had haar hele lijstje afgewerkt van alles en nog wat uitgesloten en kwam uiteindelijk uit bij een probleem met de oorsteentjes in mijn evenwichtsorgaan.

Als een garnaal geen korreltje zand inslikt vlak nadat het geboren is kan het niet zwemmen. Omdat hij dat korreltje nodig heeft om te weten waar boven en beneden is.

Wij hebben als mensen ook korreltjes in ons evenwichtsorgaan. Die laten het evenwichtsorgaan weten waar boven en onder is.

Bij mij is er een probleem met die korreltjes. Zoals de neuroloog zei, die raken af en toe verklontert waardoor ze niet op hun plaats “vallen” het evenwichtsorgaan krijgt dan tegenstrijdige informatie en is de weg kwijt.

Er zijn twee manoeuvres waarmee de arts kan proberen ze op hun plek te krijgen. En ook oefeningen die ik thuis kan doen. Als ik Google op de naam en de naam van de beweging dan krijg ik verhalen over minuten lange duizeligheid (nergens wordt gesproken over dagen) en over het feit dat de korreltjes los zijn gekomen en elders in het evenwichtsorgaan terecht komen.
Ik ben er nog niet helemaal uit hoe het nu zit. Want het klinkt toch als twee verschillende dingen.

Maar de handeling moet ik in ieder geval gaan doen. Waarschijnlijk moet ik er van braken maar daarna voel ik me echt beter zegt de neuroloog.
De radioman zei dat het niet erg aantrekkelijk klonk.
Hij zei het, ik dacht het.

Maar we gaan het zeker proberen. Misschien valt het mee en het idee dat het gevoel weggaat is me een hoop waard.

Toen ik Mr. Goudblok belde zei hij; je zal niet iets bijzonders hebben.
en hij heeft gelijk. Pfff het kan hier nooit eens gewoon gaan.

Maar dat je een rare garnaal bent, wist ik al hoor.

En daar kon ik het mee doen…

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Nou lief garnaaltje, ik ben vooral blij dat er niks raars in je hersenen zit! En die zandkorreltjes snap ik niet helemaal, maar gelukkig liet de MRI niks raars zien. En de radioloog? Die hield vast van garnalen, daarom zat hij erbij.

afbeelding van Monica
Berichten: 34

haha een rare garnaal. Gelukkig zijn het in elk geval geen uitzaaiingen in de bovenkamer. Hoe heten die korreltjes dan, evenwichtskorreltjes? Ik heb er nog nooit van gehoord. Ik ben dan ook geen dokter cheeky

Offline
Berichten: 4281

Is een van die oefeningen: op je bed gaan zitten en je om laten vallen?

want dan heeft mijn schoonmoeder dit dus ook en bij haar hebben die oefeningen supergoed geholpen. Ze heeft ze zeer trouw gedaan en moet ze af en toe weer oppakken maar het hielp haar goed.

Dus ik hoop, garnaal (die zijn tenslotte ook roze.....) dat dat bij jou ook gaat helpen!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Klopt Ellenk, op je bed zitten omlaten vallen dan tegelijk je hoofd omdraaien is één van de oefeningen.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ik moet maar steeds denken : zo stoned als een garnaal.
Want als je stoned bent heb je toch ook evenwichtsstoornissen?

Maar wat fijn dat er GEEN SPRAKE VAN uitzaaiingen is.
Dat het GELUKKIG iets is wat met oefeningen aangepakt kan worden.
Ik hoop dat ze gauw gaan helpen.

Ben jij therapietrouw?

 

 

Offline
Berichten: 6

Ik ken dit verschijnsel maar al te goed.Alle onrust die het voortbrengt! Ik sportte toen in zón fysiogroep onder begeleiding van een therapeut en zag met de regelmaat de hele wereld voor een doedelzak aan. Niet zo maar een beetje draaiierig maar hoppppsss bijna omvallen, doodeng. Dus ja hoor dat is het dan denk je, het zit in m'n hoofd! En toen vertelde ik het de fysiotherapeut en zij stuurde me gelijk door naar haar collega. Twee behandelingen(kraken) m'n nek losmaken en weg was het probleem.Is geen pretje maar wel de moeite waard, dus voor je allerhande doktoren op je loslaat probeer het alsjeblieft.Dit probleem hebben veel mensen die spanning hebben, het schijnt dat door de spieraanspannig de hele boel in je nek vast gaat zitten en dan krijg je deze verschijnselen. Probeer het!!!!

Lieve groet van Raviola.

Offline
Berichten: 1161

Nou dat de zandkorreltjes maar weer snel op hun "normale" plaats gaan zitten.

Gelukkig geen uitzaaiingen, en ik kreeg al een knoop in mijn maag van jouw verhaal bij de mededeling van die radioloog.

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Ook ik schrok, toen ik je blog las. Het zal toch niet.....? Nee gelukkig niet en ik ben heel blij, dat je er met oefeningen van af kan komen. Heel veel succes.

Offline
Berichten: 304

Nu maar hopen dat de oefeningen helpen om de zandkorreltjes op de juiste plek te krijgen en dat ze daar voorgoed blijven zitten, Yoga wil nog wel eens helpen bij duizeligheid, tien minuten per dag ondersteboven staan zodat je hoofd voldoende bloed toegevoerd krijgt.

Offline
Berichten: 181

Nou je maakt het wel spannend hoor.......maar gelukkig maar dan ook weer, niet normaal en daar kun je dan inmiddels gewend aan raken dan nog heel vervelend en het geeft niet echt een fijne manier van famille leven. Ik
hoop echt dat ze dit kunnen verhelpen.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

@ Annie, Ja ik ben voormalig topsporter dus kan heel therapie trouw zijn.
@ Raviola, ik heb voor morgen een afspaak met een fysiotherapeut om met nek en schouders te laten losmaken, ik zal het bij hem in de groep gooien.

@sbous, Dus het lag niet aan mij? Als jij al een knoop in je maag kreeg van de mededeling dat die radioloog erbij zat. Weet je het gebeurd vrij vaak dat er een arts assistent bij zit bij de internist. Maar dan wordt er altijd gezegd, dit is die en die die is arts in opleiding , vind je het goed als hij/zij erbij zit. Maar dit was geen vraag, dit was een mededeling. En een radioloog surpriseals je de uitslagen van scans komt bespreken. pffff

Ik ben inmiddels met de oefeningen gestart en hoewel ik er mega draaierig en niet lekker van wordt heb ik er nog niet van hoeven braken (maar ik kan me goed voorstellen dat als ik dit ga doen tijdens zo'n aanval dat ik er dan niet aan ontkom)

Maar goed we zullen zien....

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Jeetje, Goudblok, naarmate ik verder las in je blog, kreeg ik meer en meer buikpijn en het onrustige gevoel van: "Het zal toch niet...?" Ik vind het allemaal super-K voor je, ik hoop dat de oefeningen afdoende werken, maar mijn god, wat ben ik blij dat het geen uitzaaiingen zijn....

Offline
Berichten: 162

Hi Goudblok

Wat een spannend relaas. Zat echt met buikpijn te lezen. Heb nog nooit van die korreltjes gehoord maar ben niet de enige hier lees ik. Hoop dat er verbetering inzit.

Offline
Berichten: 149

Oefeningen om je evenwicht weer op orde te krijgen. Zit er een hele woestijn in je oren aan elkaar gekoekt. Jouw verhaal brengt ook spanning in mijn buik. pfew, gelukkig geen nare dingen als uitzaaiingen, epilepsie of MS of zo...

Offline
Berichten: 129

Speciaal voor jou ingelogd om te kijken hoe het met onze garnaal gaat! Pff ben blij dit te lezen! Succes met de oefeningen, hopelijk merk je gauw verschil! x

Offline
Berichten: 1113

Hey Goudblok, hoe is het nu met je??

Ik lees je bijna nergens................ Ik wil me geen zorgen gaan maken sad

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers