Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Roze bril

zondag, 29 november 2015

Of het de Letrozol is weet ik niet maar sinds ik die slik heb ik momenten dat ik mijn roze bril even kwijt ben. En ik zweer bij mijn roze bril.

Mijn roze bril zorgt ervoor dat al het leed van de wereld niet in één keer keihard maar gedoseerd en draaglijk binnen komt. Zo ook nu. Alleen gaat het nu niet om al het leed van de wereld maar om ons eigen leed. En dat komt op die momenten ineens direct en heftig binnen.

Dat ik onze zoon inspireer tot droevige songs (hij is singer/songwriter) en ik wil niet dat hij verdrietig is, ik wil dat hij gelukkig is maar daar heb ik niks over te zeggen.

Dat mijn vergeetachtige moeder in staat van een soort van onrustige paniek verkeert en ik wil haar geruststellen maar ik kan haar niet beloven dat ik bij haar blijf tot aan haar eind.

Dat mijn lief heel graag samen met mij leuke dingen doet maar dat ik zie hoe hij worstelt: hoe het nu te koesteren en de angst voor wat ooit komt nog ver weg te houden?

Dat het niet eerlijk is en dat we dit niet verdiend hebben en dat ik nog lang niet dood wil, maar daar heb ik niks over te zeggen.

Zo komt en gaat het verdriet. Met stilzitten vind ik mijn roze bril niet terug. Hij mag ook af en toe wel even af. Het is goed is om te voelen wat er gevoeld moet worden maar ik wil daar niet in blijven hangen. Deze week ga nog een aantal dingen regelen. Daarna ga ik voorzichtig proberen mijn gewone leven weer op te pakken. Eens kijken of werk en studie me nog evenveel plezier willen brengen als voorheen.

Offline
Berichten: 617

Lieve Ellen,

 

Ondanks alles klinkt er kracht door in je verhaal. Ik vind je een kanjer en ben trots op je (ook al ken ik je niet persoonlijk). Knap dat je toch probeert om die roze bril te vinden.

Ik herken het helemaal dat alles liefst gefaseerd binnen moet komen, maar idd daar heb je niet altijd de regie in.

Heel veel liefs en een dikke knuffel. XXX

Offline
Berichten: 189

Roze bril is tijdelijk zoek. Je vindt hem vast weer. Dat doet het leven voor je.

Mooi stukje.

 

afbeelding van negrita
Berichten: 91

Ellenk, ik reageer niet altijd maar nu kon ik het niet laten, ik voel de droefheid over wat nu weer verloren is, je gezondheid. Ook ik ben een overlever 16 jaar met kanker, het doet iets met je. Vorig jaar er hersentumoren bijgekregen terwijl alles onder controle was. Het vergt veel van mijn man en zoon en dochter.

Nu ik weer een eind opgekrabbelt ben, hebben zij last  van de stress ervan hyperventilatie klachten en mijn zoon een tijd geleden paniekaanvallen.  Ik denk niet dat het te voorkomen is, maar wij halen wel alles uit de kast om steun te krijgen, Reiki voetzoolreflex therapie en psycholoog. Bovendien neem ik wietdr om de roze bril te ervaren en de klachten te remmen.

Het wordt straks weer rustiger , veel liefs en zorg goed voor elkaar

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ik begrijp je behoefte aan het kijken door de roze bril. Ik heb geen ervaring met horoontherapie, maar bij de docetaxel keek ik altijd door een soort gordijn, afgescheiden van de wereld. Ik hoop dat bij het wennen aan de medicatie de rose bril weer vaker op je neus staat.

Maar er is zoveel leed:  in jou, in je eigen gezin, familie en de wereld om je heen. Juist in het begin van het proces is alles zo heftig. Daar kan je niet omheen, daar mag je ook niet omheen. Het verdriet , de angst, het gebroken perspectief, het hoort er bij. Maar jij weet dat zelf ook wel, ik hoef het je eigenlijk niet te zeggen. 

En ik hoor toch niet allen ' dood ' in je, ik hoor ook weer ' leven ' in je schrijven. Het werk lonkt weer, de studie. Waarom ook zou dat lam gelegd moeten worden. Nee, jij blijft Ellen, met je interessen, je ergens bij willen horen waar je je kwaliteiten kunt neerzetten. Ik hoop dat het oppakken van waar je mee bezig was goed zal gaan. Eigenlijk verwacht ik niet anders. Na regen komt immers altijd weer zonneschijn.

je krijgt een pb

afbeelding van zeilertje
Berichten: 42

Lieve Ellen,

Natuurlijk is die roze bril soms ver te zoeken. Maar je zult over een tijdje merken dat hij er toch af en toe weer is. En dat je zoon droevige songs maakt vind ik alleen maar mooi. Daar kan hij zijn ei in kwijt, zijn gevoel, zijn angsten. Maar hij kan het ten,inste ergens in kwijt en wie weet levert het ook wel een mooi nummer op. En wat je man betreft, heel herkenbaar. Ik hoop dat zowel jij als hij de stap durven te maken om het leven te leiden zoals jullie dat eigenlijk bedacht hadden. Er is eigenlijk ook geen andere optie, volgens mij. Dat vergt moed, en kracht, maar ik zie dat je voorzichtig aan al je blikveld durft open te stellen voor die 'gewone' dingen ( die gewone dingen die nu ineens best bijzonder zijn). Ga zo door, je doet het goed. En tijdens het volhouden mag je best af en toe even uitrusten.

hou je taai!

liefs, zeilertje

Offline
Berichten: 39

De rose bril is even kwijt en dat mag ook even. Liever niet natuurlijk, De boodschap komt natuurlijk wel even binnen en dan nu met de medicijnen nu een terugslag. Jij bent een sterke vrouw en een bikkel!! HUG!!

Offline
Berichten: 1148

Ellen, zo begrijpelijk dat die rose bril af en toe kwijt is.

Laat het verdriet af en toe toe zodat je daarnaast die rose bril zo vaak mogelijk op kunt zetten.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Het feit dat je erop rekent dat je de roze bril weer hervindt is op zich al een heel positief gegeven. Maar laat je verdriet en frustratie ook toe, dat is echt nodig. En die roze bril, heus die komt wel weer, misschien zit je er bovenop?!?

Lieve knuffel, D.