Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Rust

maandag, 5 december 2016

Een kort berichtje maar even goed een goed bericht.

De PET-CT-scan en de mri gaven allebei een mooi beeld. De uitzaaiingen zien er allemaal aanmerkelijk minder onrustig uit dan een jaar geleden. Veel minder tumoractiviteit. Niet niks, maar wel veel beter.

De overstap heeft dus rust gebracht.

Een ziekenhuis dichtbij doet echt wel wat met mijn gevoel: als er wat is dan ben ik er zo en ze hebben alles in eigen huis. En toch ook: De rust van het weten hoe het er nu voor staat. Die scans zijn dan misschien niet absoluut noodzakelijk maar ze brengen mij wel wat. En aangezien het mijn lijf, mijn kanker, mijn leven is vind ik het fijn dat er nu ruimte voor mij is.

Ik voelde me steeds benauwder worden, letterlijk en figuurlijk. Nu is dat weer wat beter. En heus, nu is niet ineens alles goed wat eerst niet goed was. Het was goed, maar het was alleen minder goed voor mij. In het nieuwe ziekenhuis zullen even goed wel weer dingen zijn die ik liever anders had gezien, maar het idee dat ik hier kan blijven, ook als het ooit veel slechter gaat voelt toch echt wel oké.

Voorlopig gaat het niet veel slechter. Het gaat zelfs goed :)

Ik ga mezelf qua pepernoten maar eens tot de orde roepen en weer heel goed op lijf en leden passen zodat dat lijf even bij kan komen van de spanningen die er waren in de twijfel over wel of niet overstappen.

werken, studeren, kerst vieren, oud en nieuw, vakantieplannen maken, en voorzichtig durven hopen dat deze feestdagen niet mijn laatste zullen zijn.

Ik zwaai heel vaak naar Goudblok en Maisa deze dagen. Ooit kom ik bij jullie op die roze wolk zitten, ik mis jullie verschrikkelijk, maar nu nog niet. Nu blijf ik nog eventjes hier.

Offline
Berichten: 189

Fijn Ellen. Mooi blog.

Offline
Berichten: 87

Fin dat de keuze goed aanvoelt. En je kunt weer een tijd voort.

En niet één Kerst Ellen, maar meer, veel meer........

Offline
Berichten: 178Klinkt goed Ellen... Rust.. al is het dan door "onnodige" scans... maar het heeft dus zijn nut al bewezen. JIJ gaat rustig de kerst in...

Fijne tijd Ellen!

 

Offline
Berichten: 438

Fijn dat je rust hebt gevonden Ellen. Ik snap dat heel goed. Ook ik krijg niet "zomaar" een scan en ook tegen mij wordt steeds gezegd dat het goed gaat. Ik zeg dan altijd gekscherend dat mijn internist met haar "röntenogen" naar mij kijkt en dan bevestigd dat alles goed is. wink Omdat ik graag wil switchen van medicijn staat er in februari een scan gepland om te kijken wat de huidige hormoontherapie doet. Wel spannend maar aan de andere kant ook weer een adempauze als het wel stabiel is!