Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4289

Sportief ?

zondag, 22 april 2007

[size=25][b]Reuzetrots[/b][/size]
 
Het is een druk weekend. Vrijdagavond tot kwart over 1 in een jongerencentrum ! gehangen want puberT gaat in vliegende vaart met zijn band en deed mee aan een wedstrijd. Ze verloren maar net van een bandje (maar die jongens waren gemiddeld dan ook 10 jaar ouder) uit Tilburg. Halvegarevanellen en ik waren reuzetrots. Gisteren langere tijd bij de ouders van halvegarevanellen doorgebracht en vanmorgen stonden we om half 9 al weer bij de sporthal. Sinds een paar jaar doet puberT nog wel fanatiek aan judo maar alleen de trainingen. Deze keer ging ie dan toch weer mee. Met zijn ouwe 'maten' naar een teamtournooi in Rooi. En het ging waanzinnig goed. Hij won alle partijen met ippon, ze namen de 1e prijs mee naar huis. Dus je begrijpt het : halvegarevanellen en ik waren alweer reuze trots. Terug thuis kon ik natuurlijk niet achter blijven: deze week heb ik nameljk het sporten eindelijk weer opgepakt. Vandaag 5 x : 3 minuten (8,5 kmg/u) rennen + 2 minuten wandelen. Het ging echt lekker. Ja ik heb er weer zin in en ook al stelt het nog niet zo veel voor, ik ben toch maar vast een beetje trots op mezelf :lol:

Offline
Berichten: 4289

Vandaag moest ik van mr. Myaki i.p.v. intervaltraining 15 minuten achter elkaar doorrennen.
Dat ging eigenlijk verrassend gemakkelijk. Ik heb wel minder hard gelopen dan anders : 8 ipv 8.5 km per uur en daardoor lukte het waarschijnlijk ook gemakkelijker. Ik heb namelijk van mr. Myaki te horen gekregen dat het tempo nu nog niet belangrijk is en Maisa zei het ook al dus dan moet het wel kloppen :wink:
Zondag ga ik dan 25 minuten achter elkaar en daarna mag ik dan ineens weer 4 dagen niet rennen. Die mr. Myaki is maar een rare kwast......
Dus heb ik besloten dat ik dan maar ga fietsen, die andere dagen, en dat mag dan weer wel.
Vanavond heb ik dan ook nog de hele avond gezongen en gedanst bij een hold tight, it's seventies night in het theater. Met vriendin uit die tijd (en nu nog) natuurlijk. Dat was echt keileuk. Later hebben we herinneringen aan die tijd opgehaald. :lol: :lol: :lol: Het waren er teveel voor één avond. "We worden oud" zei ze. "Gelukkig wel" zei ik.

Offline
Berichten: 4289

Vandaag weer 5 km om te kijken hoe blessure bestendig ik ben.
Deze keer de 1e 35 minuten in één keer en daarna 2 minuten gerust nog een eind sprintje en uiteindelijk was ik 1 minuut sneller dan gisteren.

Deze week wil ik een soort van 5 km schema aanhouden en eens kijken hoe mijn lijf zich daarbij voelt. Ik ben benieuwd. Maar het eten van een heerlijk ijsje geeft beslist veel minder schuldgevoel als je er net 5 km op hebt zitten. Dat is dus mooi meegenomen. :wink:

Offline
Berichten: 4289

[b]Marikenloop[/b]

De deadline was gisterennacht twaalf uur. Tot dat tijdstip kon je je nog opgeven voor de Marikenloop in Nijmegen.
Meestal ben ik niet zo'n twijfelaar, maar déze keer.....
Is het wel leuk ? Wat doe ik mezelf aan? Kan ik het wel ? Ben ik niet teveel van huis ?

Waarom wil je het doen ? vroeg mijn lief.

Tja, de uitdaging - vroeger dacht ik altijd dat ik dit soort dingen niet kon - als ik terugkijk heb ik te vaak gedacht : laat maar zitten, in plaats van het gewoon te doen - positieve actie van/voor de Amazones.

Afijn na al dit gemier heb ik me opgegeven tegen de deadline tijd aan :lol: en nu ben ik dus poepiezenuwachtig. Waar een mens zich al druk om kan maken zeg.

Het begint al met de gedachte: hoe reis ik (ik ben een notoire verdwaler), en als ik dan de trein neem, hoe kom ik dan op de plaats van bestemming ? (gewoon de website goed lezen), zal ik wel op tijd mijn chip op kunnen halen ? vind ik de andere Amazones wel ? hoe vroeg zal ik vertrekken ?

Maar zoals altijd: alles komt goed ! Ennuh, ja, het lijkt me gewoon ook hartstikke leuk om mee te doen. :lol:

Dus hier ga ik me vandaag naast alle andere klusjes mee bezig houden.

Offline
Berichten: 4289

[b]Marikenloop, de dag zelf[/b]

Ha, gisterenavond was ik best zenuwachtig. En vanmorgen al om 5 uur even wakker, en om 7 uur en om half 8 en om 8 uur............ Om kwart voor 9 lekker opgestaan.

Een stevig ontbijt en hup naar Den Bosch, op de trein. Dat verliep goed, hoewel: al in Den Bosch kwam ik erachter dat het waterflesje dat ik bij me had gelekt had : mijn loopsokken en loopshirt waren nat. In de trein en later op een bankje in de zon te drogen gelegd: alles kwam weer goed.

De andere meiden snel gevonden, mijn chip en startnummer opgehaald. Het was leuk iedereen te zien. Babo in haar rose fluwelen jogging broek en Amazone shirt en een prachtige nep paardenstaart: ze gaat hem op de foto zetten voor ons. Want wat ziet dat er leuk uit. Een echte aanrader voor Amazones wiens haar weer begint te groeien. En ook vrouwen van de bvn, jvc ontmoet. Leuk om daar eens gezichten bij te krijgen.

Amazone-petjes, shirtjes en vrolijke gezichten ! Iedereen had er zin in. Lekker gebept, trouwe fans aanwezig: Karin, Elly en Marieta :lol: Zo lief dat ze er waren.

Met nummers van Marieke de Jager Life en een heuse gymleraar die de warming up date kregen we het al warm. Ja daaaag niet te hard meedoen hoor want anders kunnen we direct niet meer rennen........ De route was mooi, door de bossen. Ik loop normaal op een loopband. De harde weg vond ik niet prettig, de bospaden wel. We startten als allerallerlaatsten maar we zijn niet als laatsten geeindigd. Ik heb zelfs mensen ingehaald. Dat is prettig dus ik wil voortaan altijd achterin starten. :D Onze fans vergaten alleen wel ons bij de finish op te wachten. Hihihihi, die waren veel te druk aan het kletsen samen.

Iedereen haalde het ! En Babo zelfs ongetraind binnen de 40 minuten. Beetje deprimerend voor de rest natuurlijk. Babo dat kun je eigenlijk niet maken vind ik :wink:. Zoenen, felicitaties, kicken ! Daarna wachten op de finish van de 10 km. Gail liep die in 51,46 geloof ik. :shock: Wat een tempo en ook een persoonlijk record ! En Ambulo, Mika en Swissy liepen hem alle drie goed uit ! Pfff voordat wij, 5 km lopers, zo ver zijn, dat gaat nog wel ff duren vrees ik.

Het was leuk. Om elkaar weer te zien. Het samen zijn. Wat nieuwe en wat vertrouwde gezichten. Een run voor alleen vrouwen. In de kleedkamer allerlei 'mutaties' van borsten te zien dus ja, we waren niet de enige ex-borstkanker lotgenoten. De sfeer, het was echt top.

Ik heb genoten.

O ja, mijn tijd: 37.07. Bijna 3 minuten sneller dan mijn pr. :lol:

Offline
Berichten: 4289

Als het stilletjes wordt in mijn log gaat het meestal niet zo goed.
De forse griep van 2 weken geleden laat zijn sporen nog na. Benauwd heb ik het nog steeds en het hoesten is ook nog niet helemaal weg. Het wordt wel beter hoor maar het duurt me allemaal veel te lang.

Tegelijkertijd heb ik een irritatie aan de uitsteeksels van mijn ruggewervels opgelopen: geen smeer tussen de botten t.g.v. de tamoxifen. De fysio doet zijn best maar het lopen brengt veel pijn met zich mee. De hond uitlaten is op dit moment al een bezoeking :cry:.

En zo regeert die ^*()^*()& kanker, en de gevolgen daarvan, nog steeds mijn leven. Poeh poeh, wat ben ik dat beu.

Zo dat moest er even uit. Nu maar weer gewoon door. Dat helpt altijd het beste :wink: . Straks ga ik dan maar op de spinfiets, zodat mijn conditie toch goed blijft.

Offline
Berichten: 4289

Sinds een paar weken heb ik het lopen weer opgepakt na de gedwongen pauze van de operatie eind november.

Dat gaat niet slecht. Ik loop 2 keer per week wat voor mijn gewrichten toch het beste is. Zo herstel ik steeds voldoende om weer door te kunnen.

Ik zit nu op 30 minuten aaneengesloten 8 km per uur, maar doe ook veel interval training om het tempo op te hogen. Ik probeer richting 10/uur te gaan en mijn gevoel zegt me dat het me gaat lukken. Ik heb in ieder geval al weer een keer of vier 5 km in de benen zitten.

En ik heb me opgegeven voor de Marikenloop op 18 mei in Nijmegen: de 10 km doe ik dan. Dus ik heb al weer een doel, niet te ver weg, niet te dichtbij :lol: .

Mooi :lol: . Nu nog waarmaken.....

Offline
Berichten: 4289

En maar weer opnieuw. Loop steeds tegen dezelfde rugblessure aan. Ik heb onder in mijn rug een wervel die aan 2 kanten zo'n groot uitsteeksel heeft dat ie tegen een heup/bekken bod aan schuurt.
En ik vind het zo lekker om te lopen dat het balen is dat dit steeds opnieuw terugkomt.
Ik mag van mezelf nu de begin stand op 30 minuten zetten en daar voorlopig niet overheen gaan. En dan iedere keer wat anders, dan weer duur, dan weer tempo, dan weer allebei. Eens kijken of ik het zo de baas kan blijven. Ik hoop het zo =D>, want het nieuwe Damloopshirt is supermooi en daar wil ik toch graag mee opscheppen :wink:

Offline
Berichten: 4289

Tja ..... ook omdat ik me opgegeven heb voor de loop op de Maliebaan op 18 oktober, samen met BVN en Pink Ribbon, ben ik natuurlijk wel aan het trainen. I.v.m. blessuregevoeligheid loop ik bijna altijd op een loopband maar vanmiddag was het zo'n lekker weer dat ik toch naar buiten ging.
Ik liep 4,5 km in 33 minuten of zoiets. Zonder te stoppen, dat was de eerste keer zonder pauze, in lange tijd.
Over 3 weken moeten het 6 km worden maar dat gaat vast wel lukken nu dit zo soepel ging. Ik zal nooit een hardloper worden maar ik voel me simpelweg beter én veel gelukkiger (dankzij die prachtige chemische stofjes) als ik twee keer per week train, dus ijs en weder dienende ga ik die 6 kilometer in een keer lopen en ben ik nu toch minstens weer een loper :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4289

Ps, ik ben nog geen 50 plus hoor, maar het komt wel langzaamaan dichterbij :wink:

Offline
Berichten: 4289

Een naar virus achtervolgt me inmiddels al vijf weken. Het begon met niet lekker, toen echt griep en daarna hangen en wurgen. Momenteel, na vijf weken is het één dag fit, twee a drie dagen beroerd, twee dagen fit. Iedere keer als ik denk: nu ben ik er, sta ik op als een dweil en sleep me de dag door. En tja, de Venloop komt steeds dichterbij dus ik begon me zo langzamerhand zorgen te maken :wink: Donderdag was een absolute dweildag en 's avonds lopen werd helemaal niks, ik haalde de vijf kilometer niet eens dus man wat was ik sjagrijnig. Vrijdag was ik nog beroerder en ook gisteren was het helemaal niet ok. Vanmorgen toen ik opstond wist ik het meteen: vandaag is een goede dag en dus trok ik ipv kleding met sportspullen aan. De wind bekijkend, een rondje buiten zou tegenwind op de terugweg betekenen, ben ik naar kantoor gereden waar de loopband trouw op me wacht. Met een cd, keihard, van Beth Hart, een heel stoer wijf, ging het goed. En na een uur en een kwartier stond de 10 km op de teller. Mijn broer die tussen de 12 en 14 km per uur loopt krijgt dan altijd de slappe lach maar ik niet. Ha, ik heb het maar mooi gehaald en dus gaat dat over 2 weken ook lukken. [size=9]Heel af en toe gloort de Damloop in de verte. Zou ik dan toch nog een keertje?[/size] Op 24 april in Horst wil ik de vijf doen maar dan wel sneller :wink: en op 16 mei ga ik weer de Marikenloop doen, wel 10 kilometer en misschien lukt het dan wel in een uur en tien minuten. Ooit zal ik de 10 km per toch wel halen? Want gisteren stond in de krant een paginagroot artikel over dat 50+vrouwen veel vaker stuk lopen. Ergens halverwege de 40 denken ze, nu ben ik aan de beurt en ze gaan dan álles doen wat ze willen en kunnen. Hahahahahah, zó herkenbaar. Ik ben na de tweede keer kanker full-time blijven werken, in het Amazonebestuur gegaan, gaan hardlopen en gaan zingen. Een verdriedubbeling van wat ik eerst deed dus tja, vind je het gek dat ik af en toe best wel moe ben. Máár, stond er ook in het artikel, wat je ook doet, je moet in íeder geval gaan bewegen. Kijk, dus als ik dat nou overeind hou, dan kijk ik rustig eens hoe ik kan zorgen dat ik geen burn-out krijg. Persoonlijk denk ik niet dat ik dat kan, een burn-out krijgen, omdat dat simpelweg niet in mijn systeem zit, maar goed: een gewaarschuwd vrouw telt voor twee dus beloof ik goed op mezelf te passen.

Offline
Berichten: 4289

[size=25][b]Steeds opnieuw[/b][/size] 

 

Hoe vaak ben ik nu al opnieuw begonnen met hardlopen??? Geen idee. Steeds weer heb ik het zó druk dat ik gewoon geen minuut over heb. Zat ik een paar maanden geleden al weer aan de 5 km aaneengesloten. Daarna viel het weer helemaal stil. Afgelopen donderdag liep schoonzus de 5 in 23 minuten en broerlief de 10 in 43 minuten, dus kan ik niet achterblijven en trok ik vandaag maar weer de stoute schoenen aan. Vandaag weer rustig aan begonnen en 20 minuutjes lopen ging goed. Dat geeft de burger moed. Ook nog wat tempotraining erachteraan gedaan. En wat ook echt wel bijzonder blijft: 5 jaar geleden kon ik het echt geen minuut volhouden. En voor ik 20 minuten aaneengesloten kon rennen...... en hoe moe ik dan was.... Nu doe ik dat zonder voorbereiding en kom ik daarna alleen maar weer fitter thuis. Sporten is echt ongelooflijk goed, daarvan ben ik inmiddels wel voor 200% overtuigd. Het zou eigenlijk voor iedereen die uit welke ziekte dan ook komt verplicht gesteld moeten worden: je vindt de kracht weer in je eigen lichaam en dat is zowel lichamelijk als geestelijk echt zó belangrijk (en dan wil ik niet al diegenen kwetsen die simpelweg niet meer kunnen door bijwerkingen, gevolgen van hun ziekte of andere problemen: voor hun is het eigenlijk dubbel zo erg). Dus is mijn goede voornemen maar weer: minimaal 2 x per week moet toch kunnen (ik spreek mezelf bemoedigend toe :wink: , jullie snappen me best).

Offline
Berichten: 4289

Vandaag de eerste keer weer 6 km in de benen. Het blijft zwoegen hoor bij het opbouwen maar tegenwoordig heb ik wel een hoger tempo. Vorig jaar begon ik rond de 7,5 km per uur en was blij dat ik 8 haalde. Nu ga zit ik op 9 per uur maar moet af en toe nog wel 2 minuutjes wandelen tussendoor. De 10 binnen het uur in mei zal wel niet gaan lukken [size=9](en daar baal ik natuurlijk vreselijk van)[/size] vermoed ik maar ik doe mijn best :wink: . Het fijnste van het hardlopen is dat ik er behalve moe ook blij van word.

Offline
Berichten: 4289

5 km, en bijna de hele tijd gerend. pfffff, wie had dat gedacht. Het pikt toch weer snel op moet ik zeggen. Het meest ben ik nog bezorgd om blessures die altijd op de loer liggen als ik anderen mag geloven. Nu heb ik mezelf beloofd dat als ik deze week goed doorkom met een keer of 3 flink aanpakken dat ik dan eens een leuk shirtje en broekje ga uitzoeken en dat ik zo'n schoenentest ga doen in Den Bosch. Het oog wil tenslotte ook wat :) Ik zal die pc eens versteld doen staan in augustus, niet alleen een mooie boezem maar ook een afgetraind lijf, hihihihi. [size=9]Ja aan overmoed heeft het mij nooit ontbroken.....[/size] Maar serieus, ik vind het zalig om af en toe mezelf een uurtje af te beulen :wink: Ik knap er steeds opnieuw echt van op. Komende week wordt het heel druk op de zaak, net als afgelopen week, en dat vind ik ook wel lekker. Flink doorpakken. Donderdag dan een lekker dagje vrij, dan kan ik weer een langere afstand proberen. Op naar het uur !

Offline
Berichten: 4289

Vanmorgen voor het eerst buiten gerend terwijl mijn mannen nog op één oor lagen. Vroeger kon ik dat niet want dan kreeg ik het altijd direct heel benauwd. Nu had ik eigenlijk nergens last van. 25 Minuten gerend door het Brabantse coulissenlandschap: 't was heerlijk. Wel in een sukkelgang maar ik was bang dat ik het anders niet zou halen, precies 3,5 km gelopen. Nu gauw douchen want met ons popkoor gaan we vandaag zingen voor radio Omroep Brabant. Vanavond is er in het dorp ook nog een zing-evenement maar of ik daar nog aan mee doe weet ik nog niet. [size=9](Het lijkt me wel heel leuk maar dat is nou net het probleem, ik vind wel heel veel heel leuk :wink: )[/size] Van mr. Myaki heb ik nu rust tot zaterdag. Ik ga denk ik tussendoor toch maar wat kleine loopjes doen. En morgen heb ik dan een dagje helemaal niks, want de nieuwsbrief is weer naar onze computerman, trimmen en optredens vandaag. Wat zal ik toch 's gaan doen morgen, hihihihi :lol:

Onderwerp gesloten