Amazone
Lid geworden op: 15/02/2014 - 16:38
Offline
Berichten: 251

Take-off!

vrijdag, 3 oktober 2014

"Heb je 2 cupmaten groter gekozen? Ik denk altijd, als ik ooit zo'n operatie moet ondergaan, kies ik 2 maten groter". Ik antwoord dat als zij ooit zo'n operatie moet ondergaan, haar cupmaten hoogstwaarschijnlijk het minste van haar zorgen zullen zijn.

Twee weken geleden moest ik medisch gekeurd worden door een onafhankelijke arts (overheid). Binnen een paar minuten stond ik gelukkig goedgekeurd op de gang. Met het advies om steeds een bril in mijn trolley te stoppen. Ik draag lenzen en je weet maar nooit of je er eentje kwijtraakt onderweg. Het borstkankeronderwerp beperkte zich tot een kortzichtige en onwetende monoloog van de arts haar kant. Over cupmaten.

Ik heb inmiddels goed geleerd om verstandig met mijn energie om te gaan. Goedkeuring in the pocket en verder mijn schouders ophalen om het cup-incident.

Gisteren had ik mijn laatste trainingsdag en bijhorende examen. Ik ben weer helemaal 'geldig' om mijn werk uit te voeren. Aanstaande maandag maak ik een vlucht naar Rome. Die dag vlieg ik als extra bemanningslid mee. Ik krijg de luxe om weer te wennen aan alles wat bij mijn baan hoort, zonder actief mee te draaien die vlucht. Een paar dagen later maak ik dan mijn eerste echte vlucht naar Lissabon, in eigen functie, zonder ondersteuning! 

Ik ben erg blij om aan de slag te gaan, maar mijn blijheid lijkt constant 'onder voorbehoud'. Hoe meer ik van mijn oude leven 'terugkrijg', hoe banger ik word om het weer plotsklaps te verliezen...

Offline
Berichten: 242

In ieder geval gefeliciteerd met je proefvlucht en eerste vlucht, An!

 

Ik kan me je angst ook voorstellen. Maar of je die angst wel of niet hebt: dat maakt niet uit. Die gedachte heeft mij geholpen hem los te laten, en dat lukt vrijwel altijd.

Offline
Berichten: 23

Tuurlijk is een bril belangrijker dan je borstkankerverhaal. Dat is toch à piece of cake?? Grrr, krijg wurgneigingen van dat soort artsen! angryTja, die twijfel hè, denk dat dat moet slijten en misschien blijft er altijd wel een klein beetje zitten. Maar wat fijn dat je weer kunt vliegen!  Je zult zien dat met elke vlucht je zelfvertrouwen toeneemt. Heel veel succes en goede vlucht!

Offline
Berichten: 565

Die angst snap ik heel goed An. Je hebt het al eens meegemaakt en zo hard gewerkt om weer op dit niveau terug te komen. Dat wil je niet meer kwijtraken. 

En wat is dat voor een arts? Cupmaten, huh? Nou ja....

Onderwerp gesloten

Artikelen van An -77

Vallende ster.
Take-off!
Back in blue!
Terug aan het werk.

Webloggers