Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Tweede thuis

vrijdag, 4 december 2015

(weer) Thuis

Toen ik hier kort na de oprichting kwam aanwaaien - ik werd depressief van arimidex - belandde ik in een warm bad. Eerst was ik nog wat argwanend. "Zo leuk kan het op een kankersite niet zijn," dacht ik. Maar dat was het wel, bovendien werd ik er geholpen met goede raad en steun. Ik kwam en ben hier eigenlijk nooit meer echt weggegaan. Ik voelde me thuis.

Ook nu nog volg ik enkele Amazones die ik in die tijd heb leren kennen. Ook al las ik lang niet meer alles, toch logde ik een paar keer per week even in. Na de diagnose uitzaaiingen is de frequentie van het inloggen weer snel opgelopen.

Op borstkanker.nl is een schat aan informatie te vinden. De veranderingen bij de Borstkanker Vereniging Nederland spreken me zo aan dat ik me nu daar ook thuis voel. Oncoline.nl is puur medisch ingestoken en voor mij even goed interessant. Ik heb beide sites bezocht en zal dat ook blijven doen.

Lotgenoten

Bij de Amazones vind ik echter lotgenoten. Sommige van hen ken ik al zo lang! Met Annie heb ik gisteren nog een heerlijke lunch gehad die wel drie uur duurde. Toen waren we nog steeds niet uitgepraat maar wel moe ;). Anderen leer ik nu al lezende in snel tempo kennen.

Mensen vragen mij of ik niet word afgeschrikt door alle verhalen. Het tegenovergestelde is het geval.

Ten eerste is – juist doordat ik al veel verhalen kende - de schok bij het bericht dat ook ik uitzaaiingen heb minder groot geweest. Voor mij geldt namelijk 'onbekend maakt onbemind'. Het is natuurlijk niet zo dat ik mijn uitzaaiingen bemin. Maar ik leer mede door jullie snel van mijn leven met uitzaaiingen te houden: het is nog steeds de moeite waard. Lotgenotencontact zorgt ervoor dat ik juist minder bang ben voor wat me te wachten staat. De toekomst is geen groot zwart gat voor me omdat ik zoveel verschillende scenario's ken. Eén van die scenario's zal het mijne worden. Snel of langzaam, pijnlijk of niet, ik weet het niet, maar ik weet dat alles mogelijk is en dat er dan mogelijkheden zijn om met dat traject om te gaan. Dat leren deze verhalen mij.

Ten tweede geeft het kennismaken met lotgenoten, die er hetzelfde voor staan als ik, me het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Dat zal beslist niet voor iedereen zo werken maar voor mij is het echt een aanvulling op de steun die ik in het dagelijkse leven ondervind.

Vraagje

Bij het zoeken naar lotgenoten met uitzaaiingen merk ik dat veel Amazones die lang na de eerste diagnose uitzaaiingen kregen hun profiel niet aangepast hebben. Als ik bovenaan de balk bij Wie is Wie aanklik en selecteer op ‘uitzaaiingen op afstand’ dan komt een aantal hier actieve Amazones met uitzaaiingen niet naar voren. Dus wie dit leest? Als je wilt, zou je dan af en toe je profiel bij willen werken? Dan ben je voor een lotgenote die hulp of informatie zoekt gemakkelijker te vinden!

Offline
Berichten: 189

Lange tijd vond ik de verhalen van (onbekende) mensen met kanker te confronterend met mijn latente doodsangst om ze in me op te kunnen nemen. Nadat mijn vader de eerste keer kanker kreeg, en ook een hele goede vriendin borstkanker in 2004, veranderde dat. Het verandert voorgoed als je zelf de Kees bent. Maar ergens dus ten goede ook. Dat weet je weer ontzettend treffend, ingetogen en toch emotioneel te verwoorden.

Ik ervaar ontzettend veel steun en kracht door hier te lezen, op deze site, en door gelezen te worden. 

Dank voor je verhaal.

Offline
Berichten: 251

Wat heb je dat weer ontzettend mooi neergezet. En mooi dat je je op die verschillende plekken thuisvoelt, die herkenning is zo belangrijk. Ik gun je nog oneindig lang kwali-tijd, Ellen.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Wat was de lunch met jou lekker en gezellig Ellen. En we raakten maar niet uitgepraat. We kennen elkaar ook al zo lang!

Fijn dat je hier weer je ' lotgenoten- thuis ' hebt gevonden om je ervaringen met uitzaaiingen te delen. Info te krijgen en gesteund te worden. Jij was er ook altijd , maar dan ook altijd, voor mij. Nu ben ik er, zolang het me nog gegeven is, ook weer voor jou. 

Goed weekend. Ellen. En ik heb veel respect voor je hoe je dit allemaal weer aangaat. En daarbij niet jezelf verliest. Toi toi toi! 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Prachtig weergegeven Ellenk. Wat fijn dat Annie en jij uitgebreid hebben geluncht.

Mijn situatie is dan wel heel anders (geen uitzaaiingen maar minder valide door neurologische chemo-schade - 100% afgekeurd), maar ik voel me hier ook nog steeds erg thuis.

Ik vind dat je de mensen hier ECHT leert kennen. Door te lezen over elkaars denk- en gevoelswereld.

Liefs, D.

 

Offline
Berichten: 8

Prachtig!  Liefdevol en zo mooi geschreven heart

Offline
Berichten: 3

Ellenk, wat treffend verwoord.

Zelf heb ik (nog) geen uitzaaingen en hoop die ook niet te krijgen, maar al jullie verhalen geven me toch de steun die ik nodig heb. Ik ben een open persoon en praten, lezen over ervaringen geeft me moed. Ik wil leven en heb altijd gedacht dat de diagnose (borst) kanker een doodsoordeel zou zijn. Dat is het niet.

Mooi ook om te lezen dat uit een forum ook vriendschap irl kan voortkomen. Ik benijd jullie daarom Annie en Ellenk. Ik wens jullie nog vele vriendschaps lunches toe!

Offline
Berichten: 45

Ellenk, fijn om te lezen hoe goed je het lotgenotencontact hier ervaart. Ook ik ben (weer) blij dat ik bij De Amazones terecht kan. Ook al is dat met een nare reden. Bedankt voor je verhaal en je support. X

Offline
Berichten: 873

Hoi Ellen, als het goed is ben ik wel te vinden als je zoekt? Zo niet, laat het dan even weten!
Fijn dat je zoveel hebt aan het contact hier, al jarenlang! Er staat zoveel informatie en er wordt zoveel gedeeld, erg mooi.

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

EllenK

alleen al door de leeftijd voel ik me verbonden en ook ik heb uitzaaingen,  Ik wil van geen opgeven weten of doomdenken. Zolang de artsen me nog en hormoonkuur voorschrijven en er nog bestralingen moeten volgen spreek ik mezelf moed in dat het nog jaren gaat duren. Iets anders wil er bij mij gewoonweg niet in. Misschien niet realistisch maar ik voel me er goed bij. Ik ga je ook volgen net als andere lotgenoten.

Sterkte

Offline
Berichten: 4292

oh ja, en dan nog iets: ik kreeg een ontzettend lieve kaart van een Amazone (met stenen op de voorkant), maar er stond geen afzender onder. Wie o wie?

Offline
Berichten: 55

Lieve Ellen,

Ik heb net al jouw blogs sinds medio november gelezen. Bij de eerste sloeg de schrik me om het hart. Bij de vierde zat ik nog steeds te trillen. Nu begint het langzaam tot me door te dringen dat ook jou niets bespaard is gebleven. Terwijl je al twee keer eerder zo ontzettend dapper hebt moeten zijn! Het is gewoon niet eerlijk. Ik wens je ontzettend veel moed. Een dikke knuffel!

Isis

Offline
Berichten: 475

Lieve EllenK wat ontzettend fijn te horen dat je zoveel aan de Amazones hebt, en hebt gehad. Jij komt hier al zoveel jaar! Ik, het broekie, in februari as pas twee jaar. Ook nu je zoveel schrijft hoop ik dat het je wat helpt. Ik lees hier graag, en gezien alle reacties, anderen ook. Zo fijn dat iedereen hier in hun waarde gelaten wordt en gerespecteerd in keuzes. Jij bent nu " bezig" om keuzes te maken, wat wil ik eigenlijk nog allemaal. Blijf schrijven, ik hoop dat wij iets voor jou kunnen betekenen zoals jij zoveel voor ons hebt betekend! Liefs, Zangeres