Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Van dag tot dag

vrijdag, 25 maart 2011

Heen en weer

in alle consternatie kwam de 10 van dr. X niet eens goed door. Hij fronste wel toen hij hoorde dat ook mijn moeder nu borstkanker had.

Dat cremepjes met oestrogeen bestaan voor zekere problemen daar fronste hij nog veel harder over. Dr. X is altijd heel stellig: "daar ga ik dwars voor liggen! Nu ben je genezen, ga je toch niet het risico lopen alsnog ziek te worden! Denk 'r om hoor!"
Vaak buigt hij wel mee maar deze keer? Echnie.

Ik had een vragenlijstje mee en dat werkten we af. Met een plan maar dat plan is al weer weggezakt. Geen tijd ;) voor nog meer doktersbezoeken. En vooral, helemáál geen zin. Het komt wel. Of niet, is ook goed.

Met ons mam gaat het steeds beter, denken we dan toch. Ze heeft weer zin in het leven, de zon schijnt en ze wandelt wat af. Haar veerkracht is ongekend. De beperking in haar schouder is er, maar ze wordt er steeds handiger in. Jammer is wel dat ze erg veel jeuk heeft sinds ze tamoxifen is gaan gebruiken. Anti-allergeen medicatie helpt wel maar om de één of andere manier wil ze die niet blijven slikken. "Misschien zakt het vanzelf weg", zegt ze.

Haar verjaardag heeft ze deze week vol overtuiging gevierd en ze heeft ervan genoten. Dus na de schrik van de jeuk vindt ze toch wel weer wegen om plezier te maken. Het wás ook hartstikke gezellig. Haar zussen en broers. Ze kennen elkaar al zo lang, ze kunnen het goed met elkaar vinden. Mooi om te zien.

Vandaag was ze ineens niet lekker. En bij iedere nieuwe tegenslag voel je de dreun: wat is er aan de hand? Is het een kleinigheidje, of iets ernstigs? Meteen even checken, bezorgd zijn en zien "het lijkt gelukkig mee te vallen". Zelf is ze ook zoveel bezorgder geworden. Het vertrouwen in haar eigen lijf is ze kwijt. En dat is, als je dan hier rond leest, wel weer heel herkenbaar.

Zelf leef ik ook van dag tot dag. De voorbereidingen voor ons grote concert op 16 april zijn in volle gang. Ik ga misschien nog wel een stukje solo doen, kei-eng. Afgelopen weekend zaten we in Berg en Dal en we hebben gezongen, dag en nacht, en gelachen, héél hard, en dat was lang geleden!, en genoten. Daar ben ik echt heel erg van opgeknapt.

Eigenlijk ren ik nu nog harder dan anders, want met het zingen is er deze dagen toch wel een dagtaak bijgekomen, hahaha, ik leer het ook echt helemaal nooit. Stil zitten? Ik zat gisteren mijn linked in pagina aan te vullen en ik dacht, ik zet het er maar gewoon bij: stil zitten, dat is niks voor mij.

De zorgen zijn soms groot, maar ik ben ook goed in het vergeten van mijn zorgen. Ik doe naast de nare dingen en naast de gewone dingen ook bijzonder leuke dingen. Én, ik bijna eindelijk weer gaan hardlopen deze week. Mijn conditie liet zwaar te wensen over, maar het begin is gemaakt en zondagmorgen mag ik weer ;) En ik weet dat dat me ook heel erg goed zal doen.

Mijn probleem? Ik kom tijd te kort. Dus leef ik van dag tot dag en tegenwoordig gaat er wel eens wat mis. Laatst zijn we een concert vergeten! en vandaag had ik een middag en avondcursus, althans dat dacht ik maar dat bleek mis: ik had er vanmorgen al moeten zijn en nu heb ik dus zomaar een vrije avond. Heerlijk zitten zingen en nu nog ff op de bank tv kijken.

Van dag tot dag bekijken, niet te veel vooruit, niet te veel terug. En soms van uur tot uur, nu is het leuk, hier geniet ik van.

Zojuist heb ik bij het forum (amazonia, even lachen) bijvoorbeeld een heel leuk filmpje geplaatst, waar ik net met mijn lief naar heb zitten kijken. Om zomaar een andere Amazone een paar heel erg leuke minuutjes te geven.

Offline
Berichten: 304

En dat Ellenk heb je gedaan, ik was wat somber maar na het kijken van het filmpje fleurde ik helemaal weer op. Spannend hoor een solo, heb je dat al eens eerder gedaan?  Ik ben blij dat het me je moeder redelijk goed gaat, buiten de jeuk om, die hopelijk na een tijd vanzelf overgaat als het lichaam gewend is aan de Tamoxifen, zelf heb ik een tijd last gehad van jeukende oogleden en voorhoofd, dat is nu over. Gefeliciteerd met de 10 van dr.X.

Offline
Berichten: 365

Lieve Ellenk, ik heb genoten van het filmpje en kom je hier gewoon even een huggie geven.

Zomaar.

Offline
Berichten: 1148

Ja bedankt voor dat filmpjesmiley

En dat de dagen te kort zijn, hoe herkenbaar.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Zing jij je eigen liedje maar, van dag tot dag, van zorg naar zorg, van plezier naar plezier, van vergeten naar vergeten, van lach naar lach. En ik doe gewoon met je mee. Door van je te lezen, door wellicht de 13de naar je te komen luisteren. Maar ik beloof nog niks. Hier op ' onze boerderij' ( ons eigenste gemeenschapshuis) hangt jullie affiche. Daar yoga ik, ik zie hem dus elke donderdagavond.

En hou de 10 erin.
En groet aan je moeder, de kanjer!

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Bedankt Ellenk voor het filmpje. Zoooo lief, daar kan de mensenwereld nog een voorbeeld aan nemen. Fijn, dat je een 10 hebt gekregen. het allerhoogste cijfer en dat is reden tot een felicitatie. Fijn, dat het wat beter gaat met je mams. Jammer, dat ze jeuk krijgt va de tamoxifen. Is dat een bijwerking, die bekend is? Ik kan het me namelijk niet herinneren gelezen te hebben. Anders misschien toch maar even naar informeren. Fijn (zang) weekend.

Offline
Berichten: 281

Dag in, dag uit, lekker druk, lekker leven! Fijn dat je een 10 kreeg (jij bent geen 6-type, volgens mij) maar jammer nou weer dat je arts de zekere problemen niet mee wil verhelpen.

Moeders ook weer vooruit in de vaart der volken! Met ups en downs wellicht, maar dat lijkt mij erg logisch.

En dat filmpje: prachtig! Daar kunnen wij als mensen nog een voorbeeld aan nemen! Kun je het niet doorsturen naar Wilders?

Offline
Berichten: 4292

Dat is een idee Bogie, ik kreeg net ook dit nummer doorgestuurd, ook 

http://www.youtube.com/watch?v=DZWBf3tpHsQ

 al voor Wilders, het heet meneer W

Onderwerp gesloten