Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Vertrouwen

vrijdag, 17 juni 2016

Na zenuwslopende weken zat ik gisteren dan eindelijk bij mijn oncologe.

Ze straalt rust uit. Is to the point en pakt ondertussen wel de problemen aan die ik per e-mail al had aangekaart.

Dus eerst vroeg ze hoe het medisch met me ging, behoudens de stress die was ontstaan, de afgelopen weken.

Één voor één werden mijn medische vragen en opmerkingen onderzocht en volgde - gelukkig - geruststelling. Geen actieve klieren in mijn keel, althans niet voelbaar. Mijn pijnlijke knie zou heus wel opgelicht zijn bij de CT-scan, en moet dus een andere oorzaak hebben, het vocht in rechterbeen vooral is nadrukkelijk een bijwerking van de letrozol en mijn rechterarm waar ineens oedeem optrad, was al weer een stuk minder en bij een oorzaak die verband houdt met kanker zou dat zo niet gelopen zijn.

Zó werden er in 10 minuten al veel zorgen weggenomen.

Een volgende controle dus: over drie maanden weer, maar deze keer ben ik wél met een afspraak naar buiten gegaan, en dat voelt voor mij zóveel beter! Zelfs als - zoals ze aangaf - zo'n afspraak best nog verzet kan worden indien de noodzaak daartoe zich voordoet. Bovendien wordt er de volgende keer een echo gemaakt van het borst- en okstelgebied. Zodat hopelijk bevestigd gaat worden wat de arts nu al denkt te voelen en te zien: dat de tumor in de oksel en die onder de prothese beide aanzienlijk geslonken zijn.

Nu is het wachten dus nog op de uitslag van het bloed: de tumormarkers: als die dan ook nog gedaald zijn dan ben ik nog blijer. Maar ik ben sowieso al best blij nu. Dat voor mij vertrouwde gevoel was ik even helemaal kwijt zeg.

De afspraak bij het Helen Dowlinginstituut laat ik staan want ik weet zeker dat ze me kunnen ondersteunen bij het vinden van mijn weg.

Offline
Berichten: 39

Fijn dat je een goed gevoel overhoud. Het gesprek heeft veel duidelijkheid en weer vertrouwen gegeven. Dat vindt ik heel fijn voor je. We zijn allemaal in het proces wel eens het vertrouwen kwijt. En dat mag gezien jouw lange voorgeschiedenis. Van ons een dikke hug!!!!!

Offline
Berichten: 178

Ow Ellen, naast dat je zorgen binnen 10 minuten minder zijn geworden is het helemaal fijn dat je met een nieuwe afspraak de deur bent uitgegaan.

Goed van je!!!

En weer verder....

Offline
Berichten: 32

Wat fijn dat het goed is gegaan, het gesprek met je oncologe.
Ik loop zelf ook bij het Helen Dowling instituut. Eerst dacht ik wat doe ik hier, maar het is echt fijn daar, de ondersteuning die ze bieden aan ons gezin. Ik wens je veel succes

Offline
Berichten: 228

Wat goed zeg, Ellen. In dialoog gaan, je angsten een voor een uitspreken, en daarbij je oncoloog in vertrouwen kunnen nemen. Nu even geen grote veranderingen, zoals van ziekenhuis veranderen. Even uitblazen en op adem komen. En hopelijk met een rustig hart van de zomer kunnen genieten. Ik ben blij voor je!

lieve groetjes, smim

Offline
Berichten: 0

Dikke knuffels voor beide blogs (ook van onze logeerhond)

afbeelding van patris
Offline
Berichten: 17

Wat heerlijk dat je gesprek zoveel zorgen weg heeft kunnen nemen, en super goed van je dat je met afspraak de deur uit bent gelopen! Keep on the good feeling 

 

Offline
Berichten: 189

Wat fijn Ellen! En goed dat je nu een afspraak hebt staan, dat werkt beter, geloof ik meteen. En iemand tegenover je die echt met je in gesprek gaat: ook fijn. Zo kan vertrouwen hersteld worden.