Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Vriendjes

donderdag, 26 november 2015

Om 12.00 uur haal ik de letrozol bij de apotheek op.

Om 13.30 uur lees ik de bijsluiters. Niets van wat ik lees is nieuw voor mij. Je kunt er gewoon gemeen veel last van krijgen. Of niet.

Deze woensdag voel ik me ongewoon goed. De eerste klap is uitgedeeld. Ook om ons heen heeft het er  flink in gehakt maar deze woensdag voel ik me uitgerust en goed. Ik heb nergens last van. Ik ben zelfs 'goeie zin'.

De pillen liggen de rest van de dag op tafel. Me toe te grijnzen. Ik werd ooit behoorlijk depressief van arimidex. Dit is weer een ander middel maar de mogelijke bijwerkingen lijken overeen te komen. Hoe ga ik dit aanpakken? Hoe ga ik vriendjes worden met deze kleine oranjegele pilletjes? Hoe ga ik ze overtuigen dat we het hier over een meerjarenplan hebben waarbij ze wel de kanker moeten terugdringen maar niet mij in dat gedrang omver moeten duwen. Ik kom er niet uit.

Toen ik 20 jaar en 12,5 jaar geleden CMF kuren kreeg verbeeldden we ons de cyclofosfamide als piepkleine fietsjes die door mijn lijf op zoek gingen naar de kankercellen om ze - zodra gevonden - de nek om te draaien. Voor de letrozol hebben we zo gauw geen nieuw beeld. De volgende morgen bedenk ik dat letrozol wel lijkt op Jethro Tull, zijn elpee Too Old to Rock ‘n’ Roll: Too Young to Die! lijkt me wel een mooi thema. Eens kijken hoe ik dat kan visualiseren.

Die avond ga ik extra laat naar bed. Tamoxifen nam ik voor het slapen gaan, dat bezorgde me het minste last. Deze tactiek ga ik nu ook weer proberen.

Hap slok weg. Ik kan mega goed pillen slikken, een fijn talent als je zo'n geweldig talent voor het ontwikkelen van kanker hebt. De slaap komt snel maar voor ik in slaap val smeek en bid ik nog wel of alsjeblieft de pillen hun werk mogen doen.

Om 02.13 uur word ik wakker. En ik ben misselijk. Brrrrr. Ik hou alles binnen maar de rest van de nacht wisselen slaap en misselijkheid elkaar af. 's Morgens word ik brak wakker. Verd&*(@#%@%$) ! Gisteren was ik nog happy en fit en had ik nergens last van. Nu voel ik mijn botten en ben ik misselijk. Dat hadden we zo niet afgesproken. De afspraak was dat ik nog een poos klachtenvrij door het leven zou gaan en extra zou genieten van al het mooie in ons leven. Een soort verlammende passiviteit slaat toe. Ik weet de remedie hiervoor wel. Toch opstaan, aankleden en de deur uit gaan. Na een uur krijg ik mezelf zover en gelukkig: het werkt. Het begin is gemaakt.

Offline
Berichten: 189

Sterkte Ellen.  Je wordt vast vriendjes.

Offline
Berichten: 251

Wat kan je toch goed en beeldend schrijven. Ik hoop dat de bijwerkingen milder worden.

Offline
Berichten: 39

Hoop dat het snel beter gaat. HUG!!

Offline
Berichten: 4292

Inmiddels is ook het besluit genomen dat ik onder behandeling blijf bij het Alexander Monro ziekenhuis. Ik heb uiteindelijk ervoor gekozen om bij de arts te blijven die goed is, die alleen maar beter kan worden op het gebied van borstkanker omdat ze alleen borstkanker behandelt en waarmee het heel goed communiceren is. Het is zonder file een uur rijden voor ons en dat valt best mee. Ze is ook goed telefonisch bereikbaar en bovenal: ik heb er vertrouwen in dat ik bij haar in de beste handen ben. De sfeer in het ziekenhuis is daarnaast ook goed, maar dat geeft bij mij niet de doorslag. Ik vond het in mijn vorige ziekenhuis qua sfeer ook wel 'goed'.

 

Offline
Berichten: 475

Hang in there EllenK, het is ook weer wennen voor je lijf!

afbeelding van zeilertje
Berichten: 42

Hoi Ellen,

Ik voelde vooral mijn gewrichten tijdens de Letrozol, maar gaandeweg nam dat gevoel af. Dat wens ik jou ook toe. Termijnen met letrozol weet ik niet, ach wat missen we Maisa die had het zo uit haar mouw geschud, maar zelf heb ik het er 16 maanden op gedaan. Niet onverdienstelijk. Al blijft het altijd te kort natuurlijk. Hou vol!

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Lieve Ellen, 

Dit had ik je zo graag bespaard, die misselijkheid. En ja, brak word je van te vaak  slecht slapen. Ook al geeft het soms creatieve gedachten . Nacht schrijfsels zijn echt anders is mijn ervaring.  Toch hoop ik dat je vannacht beter geslapen hebt. 

Gelukkig dat jij al ervaren bent in het slikken van die therapeutische tabletjes. Dus meteen de koe bij de horens gepakt gisteren : Opstaan, niet kniezen, erop uit, dat heeft geholpen begrijp ik. Jij bent niet voor 1 gat te vangen!  Je doet het vast vandaag weer mocht het nodig zijn.  

En zo is het maar net : to old for Rock and roll, to young to die. ' Hou daar maar aan vast . 

Liefs voor jou.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Hopelijk alleen start-problemen met dit middel. En gaat het elke dag een stukje beter. Goed van je dat je toch bent opgestaan en de deur uit.

Laat Jethro Tull maar door de aderen scheuren!

 

Offline
Berichten: 4292

Gisterenavond nam ik eerst een klein bakje griekse yoghurt en daarna mijn pilletje. en ik heb geslapen tot vanmorgen kwart voor 10!

Daarna al weer ruim 1,5 uur gewandeld. Mijn Maas en ik zijn dikke maatjes. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik niet in mijn lijf woon maar ik voel me echt al veel beter.

We beginnen maar meteen met plukken: vanavond gaan we samen een hapje eten smiley.

Offline
Berichten: 617

Lieve Ellen,

 

Mooi en toch ook humoristisch geschreven. Ik vind het wel heel vervelend dat je door de misselijkheid zo slecht hebt geslapen.

Heel stoer dat je jezelf toch oppakt en aan de dag begint.

Respect voor jou. heel veel liefs XXX

Offline
Berichten: 8

Wat schrijf je mooi en wat vind ik je stoer en dapper! 

Lieve groet, fiep

Offline
Berichten: 55

Wat ben je sterk Ellen. Ik vind je ongelooflijk. Ja ik weet het, je moet wel. Maar toch...heel bijzonder hoe je ermee omgaat. Je sluit een verbond met je pillen. Een wrang verbond, uit nood geboren, maar je doet het ermee. Chapeau!