Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

War

zaterdag, 12 december 2015

Begonnen aan een nieuw leven ligt er een plan om zoveel mogelijk daar van te genieten. Dat plan lag er altijd al en de uitvoering betrof een soort van doorlopend project zonder haast. De tijd om al die leuke dingen te doen leek eindeloos ook al is dat natuurlijk voor niemand zo.

Nu het perspectief aanmerkelijk is veranderd en de eindeloosheid korter lijkt dan voorheen, ontstaat er haast in mijn hoofd. Wanneer is dat einde dan? Hoeveel tijd is er eigenlijk om alle leuke dingen toch nog te realiseren?

We kunnen toch moeilijk alles wat we ooit misschien eens wilden doen in één half jaar proppen. Dan is dat ‘alles’ helemaal niet leuk meer. Bovendien hebben we dan geen tijd om ook gewoon ‘te zijn’,  met lieve vrienden af te spreken en bovenal te niksen. Roept mijn lief dat ons favoriete vakantiehuisje door een annulering vrij is gekomen, lig ik ’s nachts in bed te huilen. Ik zou er dolgraag heen gaan maar ik weet nog niet of ik geen bijwerkingen krijg van medicijnen, ik moet naar de bedrijfsarts, een optreden van onze zoon dat heel bijzonder gaat worden (13 december Metaal Kathedraal, Utrecht, ga zeker kijken als je kunt, het is een afstudeerperformance HKU, muziek 3.0 van een vriend van hem), een traditioneel kerstdiner met Et, ik wil ook mijn bachelor nog afronden  en eigenlijk wil ik ook naar St. Lucia, mijn favoriete vakantieland.

Allemaal keuzes waar ik me vroeger niet druk over maakte omdat ik tijd zat had, dus ik kon de dingen een voor een doen, maar die nu soms, meestal als ik een dag rustig aan gedaan heb en er ruimte komt voor verdriet, ineens overweldigend over me heen spoelen.

Offline
Berichten: 1

Soms weet ik gewoon niet wat te zeggen. Maar het gevoel dat er zoveel door je hoofd heen gaat kan mij voorstellen.

Gewoon even een dikke knuffel!!

Offline
Berichten: 251

Ik vind het zo erg voor je, Ellen. En natuurlijk kan je niet alles in een half jaar proppen. Ik kan alleen maar duimen dat de plank met behandelingen nog hartstikke gevuld is en blijft, zodat jullie minder druk voelen om al die mooie dingen te moeten doen. Een dikke knuffel 

Offline
Berichten: 189

Zo schrijnend Ellen. Tis gewoon niet leuk. Ik hoop dat je die haast toch op een bepaald moment van je af kunt schudden.

Lieve groet, Anne

 

afbeelding van bolmieke
Offline
Berichten: 50

Veel keuzes en het onderste uit de kan willen halen ik begrijp je dilemma helemaal. En als je optimaal van alles wil genieten dan ontglipt het je ook zoals je al schreef want waar blijft dan het gewone 'niksen' en afspreken met vrienden.

Wat is St.Lucia prachtig, wat een paradijselijk eiland. Ik had er nog nooit van gehoord. Kun je daar niet een week heen gaan om over de 'keuzes' na te denken? Lijkt mij een heel geschikt oord daarvoor. Heeft je arts ook gesproken over de ernst van de mogelijke bijwerkingen van de behandeling en zijn daar eventueel medicijnen voor die dat kunnen onderdrukken?

Het is heel naar om zo verdrietig te zijn maar vaak komt er na zo veel verdrietige gevoelens een soort van licht en luchtig gevoel waarbij gewone dingen als intens ervaren worden. Ik hoop dat je je weer beter gaat voelen en dat het gevoel van haast plaats gaat maken voor een meer tevreden gevoel.

Offline
Berichten: 5

Hallo Ellenk 

 

Ik weet niet zo goed wat te zeggen want ik ervaar alles als nieuw! Bedankt voor je lieve berichtje op mijn site en ik wil jou ook een hart onder de riem steken door te zeggen dat ik aan je denk en alle positiviteit stuur. Ik moet morgen voor gesprek in het AVL en zal horen hoe of wat en of uitzaaiengen. Ik zal dat verwerken in mijn status. Heel veel sterkte, hou je taai , maar dat ben je al 

Hartelijks 

Shiefje 

 

 

 

Offline
Berichten: 39

Hoi, eerst even een hug van mij.!! Die geef ik je vitueel graag. We willen allemaal veel dingen in korte tijd realiseren / stoppen. Helaas lukt dat niet altijd en blijft het druk in je hoofd. Hopelijk vindt je die rust ellenK. Want die verdien je met alles wat je tot nu toe hebt doorgemaakt.

Offline
Berichten: 565

Vergis je niet hoor Ellenk, het is qua gevoel heel heftig waar je nu doorheen gaat. En met je verstand weet je het wel op een rijtje te zetten en kun je nog plannen en bedenken wat je graag wil. Je gevoel echter zit nog bij het moment dat je definitief hoort dat het foute boel is. Toen stond de tijd stil en werd alles anders.

Het is de kunst om het allebei toe te laten, gevoel en verstand. Plannen en stilstaan. Ik stuur je veel liefde toe.

afbeelding van zeilertje
Berichten: 42

Ellenk, je hoeft het ook niet in een half jaar te proppen. Er liggen echt nog genoeg behandelmogelijkheden op de plank. Deze tijd van het jaar is toch al zo druk en jij moet er nog het nodige bij verwerken. Geef dat even de tijd, die heb je heus wel. En het klopt, je kunt niet in de zesde versnelling alles wat 'leuk' is afwerken. Zo werkt het ook niet. Je zult gaandeweg ontdekken wat je belangrijk vindt en daar dan naar handelen. Maar zoals 1 stuk chocoladetaart best lekker is en 10 stukken achter elkaar niet, zo is het ook met de leuke dingen. Ik geloof ook niet in het afwerken van een bucket list. Het is toch ook fijn om de gewone dingenvan het leven te doen, zoals vrienden opzoeken, goede gesprekken, een mooie wandeling, het optreden van je zoon. Want die gewone dingen zijn dus eigenlijk best bijzonder. Probeer maar te voelen waar je behoeftes liggen, in plaats van het alleen maar rationeel te benaderen.

liefs, zeilertje

Offline
Berichten: 8

Oh ik huil zo met je mee, ik vind het zo naar voor je. Weet ook niet zo goed wat te zeggen. Het is ook zo logisch dat je daar zo verdrietig van wordt en het is inderdaad zo'n overweldigend iets. Heel veel liefs, licht en kracht toegewenst! xxx

Fiep 

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Die haast voelen, je weer moeten onthaasten om niet dol te draaien, die opkomende plannen, de hoeveelheid ervan, het gevecht in je hoofd, wat eerst, wat dan, wat kan wachten en moet het allemaal wel?  Je weet nog zo kort dat je uitzaaingen hebt. Dat verwerken vraagt ook tijd. 

Ik snap zo goed dat het je allemaal bezig houdt. Maar je weet toch, lijstjes maken, afstrepen, prioriteren, het helpt om weer rustiger te worden in je hoofd. En tijd te nemen voor beiden, verwerken en toekomst maken. 

En ook ik geloof: jij hebt , krijgt nog heel wat tijd om die dingen die je kiest te realiseren. Geen haast dus, stop het rondtollen. Jij kan immers denken en plannen als geen ander.dat bewees je al met je succesvolle studie. 

Wat fijn dat je gaat genieten van het optreden van je zoon. Hij schreef toch een lied nav jouw confrontatie met uigezaaide BK. Wat het met hem en jullie doet. Gaat het ook gezongen worden? Dan zal je vast heel erg ontroert zijn. 

Lieve Ellen, mooie kersttijd samen. Zwaai het jaar weer uit met alle mooie en nare dingen. Omarm het nieuwe jaar met alle weer mooie en nare dingen. Dat de mooie nog lang de overhand mogen hebben.

liefs van Annie

 

 

Offline
Berichten: 873

Lastig he Ellen. Zoveel willen doen, maar ook toch normaal willen leven... Hopelijk heb je wel meer dan een half jaar, daar gaan we wel vanuit!
Ik leef nu 4 jaar met uitgezaaide borstkanker en heb tot nu toe niets hoeven inleveren qua kwaliteit van leven. Nou ja, het begint nu net een beetje, met de Xeloda. ;-)
Vier jaar klinkt voor mij lang, aan de andere kant, op zich had ik gehoopt wel 80 te worden dus ging mijn toekomstperspectief sowieso drastisch achteruit. Alles is weer relatief....
Hopelijk weet je een fijne balans te vinden en ga je nog vele jaren mee!
Sterkte!

 

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

Lieve Ellen;

zoas je inmiddels hebt gezien wordt er door veel amazones meegeleefd. Misschien kan je ook dat een beetje tot steun zijn. Misschien ook heb je mijn verhaal gelezen waarin ik heb verteld dat al na drie chemo's de uitzaaiingen inactief waren en nog zijn en dat uit het weggenomen weefsel bleek dat de kanker verdwenen is. Ja, ik heb ook uitzaaiingen maar door deze uitslag voelt het bij mij wel of ik opnieuw een kans krijg mijn leven aanmerkelijk te verlengen.

Misschien moet je toch naar de plek waarvan je schreef dat die door annulering is vrijgekomen. Je weet nooit wanneer je weer de kans krijgt. Ik weet weet ook dat het vanaf de "zijlijn" makkelijk is dit soort goede raad te geven. Uiteindelijk bepaal je het gelukkig helemaal zelf. Bij mij is op dit moment het niet zo van belang waar ik ben, maar meer met wie ik ben.

( hoewel ik nu wel heer erg verlang naar een paar dagen de warme zon te voelen)

Heel veel sterkte.

Lisdodde