afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

Weg

dinsdag, 8 januari 2013

De WEG

Ooit schreef ik hier in mijn blog mijn lievelingsgedichtje neer.
Het komt uit de Tao van poeh en gaat over de weg.

In de Tao is de weg het grootste goed.
Zoals Boeddha zegt dat de reis de bestemming is is in de Tao de weg het proces.
En eigenlijk klopt dat ook wel. Want is niet ieder proces een weg die je af legt?

Een aantal jaren terug kreeg ik een mail van een toenmalige vriend over vriendschap. Ik heb hem gezocht om mijn blog mee af te sluiten maar kon hem helaas niet achterhalen (die vriend had hem zelf ook niet meer). Het kwam er op neer dat vrienden mensen zijn die een stukje met je mee lopen.
Sommige vrienden lopen al heel lang met je mee. Andere slechts een tijdje. Die vriendschappen maken je tot wie je bent. En zijn daarom stuk voor stuk waardevol.
Maar soms merk je dat je na een tijdje uit elkaar groeit. De vriend(in) neemt een ander pad dan het jouwe en na een tijdje verlies je elkaar uit het oog. Dat is helemaal niet erg soms merk je dat de paden elkaar weer kruizen en soms ook niet. Dan heb je een tijdje samen opgelopen en dat heeft je weg leuker, dragelijker, fijner en misschien zelfs wel makkelijker gemaakt. Je bent er verder door gekomen en dat zou op zich goed genoeg moeten zijn. Dit is een natuurlijke weg.

De Amazones kwamen op mijn pad nog voor ze bestonden. Veel Amazones hebben een aantal jaar met mij mee gelopen. Voor sommige hield hun pad helaas te vroeg op. Waardoor ze nu alleen in mijn gedachten nog met me mee lopen. Er zijn ook Amazones met wie ik een stuk heb gelopen die nu af en toe mijn pad nog kruisen. Sommige zijn er weg. Hun weg is uit mijn zicht verdwenen. Gelukkig zijn er ook een aantal met wie ik voorlopig nog gezellig verder loop.

Toch merk ik dat mijn pad de afgelopen periode verder van de Amazones als site af is gaan lopen. Zoals we jaren zij aan zij ons pad bepaalde was het al niet meer maar nu voelt het ook gewoon goed dat mijn pad een andere weg gaat. Dit is een natuurlijk proces waarbij er weer nieuwe Amazones komen die het pad van de site kiezen. Die bepalen hoe de weg loopt en met elkaar de weg lopen.

Mijn weg loopt nu nog verder van de Amazones weg. Ik weet zeker dat onze paden nog wel zullen kruizen. Daarvoor is de Amazones te belangrijk onderdeel van mijn weg geweest. Daarvoor zijn alle Amazones die met mij mee zijn gelopen in de afgelopen 8,5 jaar te belangrijk voor me (geweest).

Maar ik volg mijn eigen weg
 met de vrienden die samen met mij op willen lopen
 omdat de reis de bestemming is.

Voor ik op weg ga nog een stukje van het gedicht, goede reis allemaal!

Voor het kennen van de Weg,
Moeten we gewoon op Weg.
Je dingen doen,
Liefst met plezier,
(dat hoeft niet daar,
je kan het ook Hier)
Heel simpel op de Poeh-manier.
Maar ga niet zoeken naar de Weg,
want je zal zien, dan is hij weg!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Ik ben ik en jij bent jij
dat weten we allebei
Maar als je nu de dingen doet
de dingen die jij kan
Dan vind je heus de weg van zelf
of de weg komt achter je an

Alle Amazones en in het bijzonder (oud)bestuur en moderators
bedankt!

Offline
Berichten: 1108

Wat een mooi stukje Goudblok! Bedankt voor al je inzet voor de amazones. Heb je 2 jaar geleden bij de saunadag live gezien en wie weet kruisen onze wegen elkaar nog eens.

Goeie reis

Liefs Kaatje

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Lieve Goudblok, ook onze wegen gaan al heel lang zigzag en ik vind het fijn om te zien hoe ver je bent gekomen. Zoon, verhuizing, eigen opleiding: je bent al heel ver gekomen.

Veel succes op je verdere weg en tot ziens!

Offline
Berichten: 2277

Lieve Goudblok, nogmaals bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor de Amazones.

Voor mij persoonlijk ben jij ook belangrijk geweest `op mijn weg`. Zo was jij de eerste vrouw die ik in mijn leven zag zonder borsten...en wat vond ik je stoer, mooi en puur tijdens die saunameeting. Hierin ben je altijd een voorbeeld geweest voor mij want zo wilde ik het ook, jij snapt wel wat ik bedoel.  Wij waren dus de `streepjes` bij latere saunameetings wink

 

Goudblok, jij komt er wel met je Amazone-powerrrrrrr !!!

 

Offline
Berichten: 4282

Lieve Goudblok,

Je bent van onschatbare waarde geweest voor het ontstaan en de groei van de Amazones. Met nooit aflatende inzet op zoveel vlakken werkte je bijna altijd achter de schermen aan verbetering van de opzet en de inhoud van de site.

Daarvoor kunnen anderen en ik je nooit genoeg bedanken.

Het ga je goed en ik hoop je op facebook voorbij te blijven zien wandelen!

X

Ellenk

Offline
Berichten: 250

Na zoveel jaren inzet voor de amazones ga je weg om je eigen weg te volgen. Wat heerlijk ook, want het heeft ook iets positiefs natuurlijk. Ik kom je misschien nog wel eens tegen,wie weet. En wat een poos alweer he, 8.5 jaar, toen waren onze kleintjes nog echt klein smiley

Heel veel plezier en gezondheid voor jou en je gezin!

liefs mara

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Dag lieve Goudblok, succes met je verdere levenswandel!

Lieve groeten, Nelies

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Goudblok, ik ken je al zolang. En nu ga je weer een stapje verder van ons hier vandaag.

Mooi hoe je de Tao aanhaalt om je weg verder te gaan. Tjeu en ik hebben ons ook verdiept in de Tao- visie en wijsheden. Ken je het boek van medelotgenote Patricia de Martelaere, belgisch filosofe. Het heet: TAOISME, de weg om niet te volgen. Heel, heel boeiend en inspirerend. Patricia is inmiddels aan de borstkanker overleden, waarmee een bijzonder inspirerende vrouw voor mij heen is gegaan.

Ik wens jou nog veel inspiratie op je levensweg.
Het was goed een stukje met je op te lopen.
Of onze wegen zich nog ooit zullen kruisen?
Je weet het maar nooit!

Het ga je goed.

Offline
Berichten: 122

Wat mooi geschreven....dank je wel voor het fijne gedicht

xx Liefs Gea

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Uit het oog wil niet zeggen uit het hart of uit de gedachten hè ? wink

@Annie,Nee ik ken het boek niet. Ik zal het eens in de bibliotheek opzoeken. Ben benieuwd.

 

Offline
Berichten: 0

Lieve Goudblok, ook onze wegen hebben elkaar een aantal keren gekruist, soms ook om afscheid te nemen van Amazones die in gedachten ook nog met mij meelopen. Je laatste blogpost verwoordt het allemaal heel mooi.

Heel veel succes met je verdere weg.

Liefs,

Buskruit

Offline
Berichten: 4282

Lieve Goudblok,

Wat een verschrikkelijk nieuws heb je gehad. Ik kan niet zeggen hoe schokkend het is.

Ik denk aan jou en je gezin en je familie en vrienden en hoop dat je hier toch weer zult schrijven.

XXX

Ellenk

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Lieve goudblok,

Mijn hart huilt.
Mijn hart huilt zo
Om jou.
Om jou en je geliefde gezinnetje.
Om jou en je familie.
Om jou en je amadinnen vriendinnen.
Om jou en allen die je lief zijn.
Hou elkaar vast.

En je weet he, onze wegen kruisen zich weer en we kunnen de weg weer samen verder lopen.

Offline
Berichten: 163

Goed nieuws reist snel, echter slecht nieuws ook. Meid, ik steek je een kaars voor je op, en wandel in mij gedachten met je mee. Om je kracht te geven dit gevecht weer aan te gaan! 

Sterkte voor jou, je gezin -  xx 

gail

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Lieve Goudblok,

Onze wegen hebben elkaar nog niet eerder gekruisd. Pas vandaag ben ik gaan lezen in je oude blogs. Als moeder van een klein kind was ik vooral geraakt door je 'stukje voor het kinderdagverblijf'.

Hoe cru dat je juist nu, zo lang na je eerste diagnose en zo kort na het afsluiten van je weblog, zo'n vreselijk bericht krijgt te verstouwen. Ik hoop dat je weer gaat schrijven, zodat we je tot steun kunnen zijn en andersom. We lopen tenslotte op dezelfde weg.

Kate

Offline
Berichten: 743

Lieve Goudblok,

wat doet het me een verdriet dat je zulk slecht nieuws hebt gekregen! Sommige dingen in het leven blijven onbegrijpelijk.

Onze paden hebben elkaar ooit in de beginfase van het forum intensiever gekruist dan de laatste jaren het geval was. Maar als we elkaar weer tegenkwamen, was het weer als voorheen, voelde vertrouwd en goed. Ik heb veel van je geleerd...

Zoals ik je ken, een doorzetter, zo vastberaden ondanks welke tegenslag dan ook, zo zal ik je blijven volgen, waar ik maar kan...

Mijn gedachten zijn bij je!

Stevige knuf,

 

Loesje

 

 

Offline
Berichten: 3

Hallo Goudblok

In je bericht las ik het niet, maar uit de reacties maak ik op dat je slecht nieuws hebt gekregen. Je lijkt daar vrij rustig onder, maar ik kan me voorstellen dat je het er soms toch moeilijk mee hebt.

Mij heeft een 'boeddhististische houding' wel geholpen in de tijd dat Mop vor de tweede keer ziek werd en uitzaaiingen bleek te hebben.

Ik keek niet teveel achterom of vooruit, maar probeerde er vooral in het hier en nu te zijn: niet te veel piekeren, zorgen maken of je afvragen waarom of wat je anders had kunnen doen. 

Dat deed ik eigenlijk onbewust, uit zelfbescherming. Het heeft me misschien wel behoed voor een hoop problemen, en zo kon ik er zijn voor mop en onze kinderen. Ik probeer die houding te koesteren. 

Ik denk dat de Tao jou ook een soort houvast biedt, en kan me voorstellen dat je daar veel steun aan hebt. Dat is goed, lijkt me.

Ik wens jou en de jouwen alle goeds, rust, kracht en geluk toe, de komende tijd.

En hoop nog van je te lezen en leren.

Offline
Berichten: 1446

Goudblok, ik heb helemaal gemist dat je slecht nieuws hebt gekregen, wat naar! Ik denk aan je en wens je alle kracht en sterkte!

Offline
Berichten: 227

Lieve Goudblok, ik lees hier uit de reacties dat je slecht nieusws hebt gekregen en het schokt me, ook ik liep een stukje mee op jou weg...

Ik wens je alle kracht om deze dreun te dragen, denk aan je, Liefs Juliette

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers