Amazone
Lid geworden op: 25/11/2012 - 08:23
Offline
Berichten: 8

Welkom in mijn "Scary Movie"

zondag, 27 januari 2013

 

Vrijdagavond 18 november 2012, voordat ik ga douchen voel ik het ineens: een knobbeltje. Pff, wat een groot hard ding is dat nou in mijn borst? Na het douchen laat ik manlief ook eens voelen. Tja, vreemd… na het weekend maar eens de dokter bellen.

Dat weekend waren de laatste dagen dat ik er niet aan hoefde en kon denken, want ik wist het nog niet. Ik wist nog niet dat dat gekke knobbeltje een triple negatieve tumor, gradatie 3 bleek te zijn, 1,9 centimeter groot. Ik wist toen nog niet dat ik een een Scary Movie terecht zou komen. Want dat is mijn leven nu: een enge film, waarin ik de hoofdrol speel…

Van het ene onderzoek in het andere rolden we, van de ene uitslag naar de volgende: mammografie, echografie, punctie, MRI….. Afspraken bij de mamma-chirug, de mamma verpleegkundige, de plastisch chirurg, de bestralingsarts enzovoorts.

 

Ondertussen ben ik geopereerd. Ik heb een borstbesparende operatie gehad, waarbij mijn andere borst meteen een gratis lift kreeg (niet verkeerd hoor!). Recent op controle geweest bij de plastisch chirurg en ja, ook de chirurg was trots op het resultaat.

 

Ik ben ook begonnen met chemotherapie. Zes TAC-kuren waren mij voorgeschreven. Dat verliep echter niet helemaal volgens plan. Al bij de eerste druppels die inliepen kreeg ik een flinke allergische reactie op de Taxotere: verkramping van mijn maag, oplopend door mijn slokdarm, waarna mijn keel dichtsloeg... Dat was behoorlijk eng!

De verpleegster zette het infuus meteen stop en spoot medicijnen in, waarna de reactie wegtrok. Ik dacht: even pauze, dan proberen we het opnieuw en laten we het wat rustiger indruppelen. Maar dat gebeurde niet. De artsen besloten om mij de Taxotere niet meer te geven, wel de AC en de dag erna zouden ze mij dan nog de F van de FEC kuur gaan geven i.p.v. de Taxotere (ik moest toch blijven logeren omdat ze mij in de gaten moesten houden dat ik naderhand niet nog eens een reactie zou krijgen).

Het chemo schema zal voor mij dus niet de TAC kuur worden maar de FEC kuur.

Dat allemaal was een zeer heftige ervaring, maar passend in mijn Scary Movie… Ik werd opgenomen op de oncologieafdeling. Als ik me nog niet echt ziek voelde, ging dat hier wel gebeuren! Wat een confrontatie.

 

Ik was in de veronderstelling dat ik in plaats van TAC nu FEC ging krijgen, en had me daarbij neergelegd toen ik een telefoontje kreeg van mijn behandelend oncoloog. “Mevrouw, na overleg willen we u graag voorstellen om toch nog een keer de TAC kuur te ondergaan, maar dan krijgt u extra medicatie om een allergische reactie te voorkomen” Tja, wat zeg je dan? Heb ik een keuze? Is er een keuze? Nee, voor mij niet, ik ben niet de deskundige. Als ze vinden dat TAC een betere keuze is als nabehandeling voor mij, dan moet dat maar.

 

Ondertussen begonnen vorig weekend de eerste haren uit te vallen. Dus ging ik gewapend met mijn pruik naar mijn kapper. Een superkort koppie met stipjes (lees kale plekjes) was het resultaat. Mijn pruik is in een leuk model geknipt, maar ik ben er nog niet helemaal uit of ik hem ga dragen… ik vind dat ik best een mooi bolletje heb! Om te wennen aan Roxy (zo heet mijn pruik) zet ik haar wel op als ik naar buiten ga (het is nog lekker warm ook). Binnen ben ik toch maar gewoon Bianca… buiten vooralsnog Roxy!

 

Spannend allemaal dus. De volgende chemo is maandag 28 januari. Toch weer de TAC, waar ik dus allergisch voor ben, maar die ze gaan proberen te geven met een flinke bups extra medicatie… Ik ben benieuwd!

 

Voor zover de pilot van mijn film… deel twee volgt!

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Ik hoop op een happy end, Bianca73 smiley. En ik ga je film volgen!

Offline
Berichten: 8

Hey Maisa,

Ik ben ook echt fan van "feel good happy endings" films, dus daar ga ik dan ook voor wink

Offline
Berichten: 4289

Een nieuwe 'schrijver' in the house.

Ik ga je script volgen Bianca.

En wens je een heel goede volgende chemo toe morgen. Ik hoop dat de extra medicatie je goed gaat helpen!

 

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Op naar de happy ending van je kuur vandaag. Je wordt goed in de gaten gehouden en met de extra medicatie hebben ze ook ervaring. Nu vast geen opname maar lekker snel weer na het infuus naar huis. Sterkte !

Offline
Berichten: 2277

Bianca, ik ga je `Scary Movie`volgen. Ik houd helemaal niet van enge films maar wel van `Happy Endings` dus daar gaan we voor!

Succes vandaag!

Offline
Berichten: 135

Heel veel succes vandaag met je kuur, ik hoop echt voor je dat het nu beter gaat want dit lijkt me verschrikkelijk....tjonge, alsof de "gewone" chemo al niet erg genoeg is...pfff....

Ik duim en hoop dat je je snel weer beter voelt !!!

 

knuf, Peaches

 

Offline
Berichten: 0

succes, zet em op. want uiteindelijk komt alles goed :)

 

Offline
Berichten: 14

hoop dat je kuur nu wel normaal z'n werk doet! sterkte

Cat
Offline
Berichten: 666

Dat is zeker een scary movie Bianca. En het kan goed gan hoor, ook ik had een allergische reactie op de Taxotaire, maar na een ander inloopschema en extra medicatie zijn bij mij de andere kuren zonder problemen verlopen.

Jij hebt ondertussen keer nr 2 al erin zitten, hoe is het gegaan?

afbeelding van agnes
Offline
Berichten: 8

Hoi Bianca ,

Ook ik kreeg bij mijn eerste TAC een ernstige allergische reactie. Hetzelfde ongeveer als bij jou. Ook meteen antimiddelen gekregen, maar daarna wel meteen de Taxatere weer gegeven, maar dan in een superlangzaam tempo.

Heb vanochtend mijn 6e en tevens laatste TAC gehad. Krijg na het doorspoelen eerst een zak met antihistamine tegen de allergische reactie en dan de T op laag tempo. Ik voel het nog steeds als het mijn lijf binnenkomt, maar kan gewoon blijven ademhalen. Dus ondanks dat je er behoorlijk allergisch voor bent, is het wel mogelijk om de TAC te blijven krijgen, als ze er maar met beleid mee omgaan.

Ik wilde niet overstappen of FEC. als ze in eerste instantie vinden dat de (zwaardere) TAC beter is, dan wil ik die ook hebben, allergisch of niet.

En het is me gelukt !!! alle 6 chemo-behandelingen zijn achter de rug !! Nu nog even paar weken herstellen weer en dan op naar de bestralingen.

ik wens je heel veel succes bij jouw traject !!

liefs Agnes

Offline
Berichten: 181

Heftig he allemaal! Heel veel sterkte en succes gewenst Bianca......we gaan voor; 'en ze leefde nog lang en gelukkig'! Groetjes CarpeDiem

Offline
Berichten: 8

Hey allemaal,

Wat een hoop leuke en lieve reacties! Dank jullie wel allemaal smiley

Mijn film loopt in hard tempo door, zoals dat voor jullie allemaal geld! En ik ga nog steeds voor die happy ending, voor minder doen we het niet toch! 

Liefs Bianca

 

 

Offline
Berichten: 922

Hoi Bianca,

Ik heb je weblog net pas ontdekt. Ik zit in dezelfde scary movy, zelfs met dezelfde soort tumor: tripple negatief gradatie 3, maar dan iets groter: 2,4 cm. Ik krijg ook 6x TAC en vind het erg eng! Ik ga zo de rest van je berichten lezen.

Groetjes

Margaret

Onderwerp gesloten

Webloggers