afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

Winterdip ?

maandag, 7 maart 2011

Winterdip

Ik loop al weken met 3 blogs in mijn hoofd die er maar niet op een leesbare manier uit willen komen. Ik ben er nu toch maar voor gaan zitten om er één van aan het papier toe te vertrouwen. Ook om de mensen die zich zorgen maken omdat ik zo weinig op het www ben gerust te stellen.

Ik heb in mijn leven al aardig wat tikken gekregen. Toch hebben  ik (mag ik van mezelf wel zeggen) toch altijd de positieve kant van alles kunnen inzien. In het donker zie je lichtpuntjes zei mijn vriendin Karin dan. En zo is het ook.
Als ik nu lees dat de tiener dochter van Winner dezelfde strijd voert die wij hebben gestreden, en dat ze geniet van het knuffelen van een puppy dan herken ik dat zo. Even alle ellende vergeten en de lichtpuntjes in het leven extra waarderen.

Dit is dus ook iets dat bij mij past. Genieten van het leven.

Mijn onderschrift is niet voor niets al een paar jaar “ heb het leven lief en leef het met liefde”.

Ik meen het ook. Het plotselingen overlijden van vriendin en Amazone Asmas heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat het zo maar over kan zijn. En dat het zonde is om de tijd die je hebt te verdoen aan sippen of bang zijn voor de dingen die komen gaan. Leef het leven en dat doe ik dus ook.

De afgelopen maanden echter heb ik erg het gevoel dat ik het leven niet heb geleefd maar het leven mij. Te veel hooi op mijn vork, te veel ellende te verwerken en tussen alles door een lijf dat niet mee wilde werken aan het “niet denken aan”.

 

Mijn studie is geweldig en de opdrachten (zeg maar stage opdrachten) die ik er voor moest doen waren super. Het uitwerken en het schrijven van de verslagen daarover helaas wat minder.
Ik doe veel vanuit mijn gevoel. En dan is het lastig om bij alles wat je doet (of juist nalaat te doen)  stil te staan. De uren die de opdrachten van het laatste half jaar opslokten lopen zeker tegen de 100 aan. En tussendoor had ik nog een sterfbed met overlijden van oma,  heel veel drukte bij kleintje op school en zorgen over gezondheid van zo’n beetje alle gezinsleden.

Achteraf gezien ben ik mezelf behoorlijk voorbij gelopen. Echt veel en veel te veel van mezelf gevraagd. Met als gevolg dat ik de hele kerstvakantie en ook de weken daarna ziek ben geweest.

Toen ik opknapte bleek echter dat ik het tempo wat ik mezelf had opgelegd niet meer kon opbrengen.

Tot overmaat van ramp kreeg ik te horen dat ik mijn opdrachten over moet doen. Te weinig zelfreflectie. De kans is groot dat de hoofddocent hier meeleest dus ik zal een beetje op mijn woorden letten maar ik was op zijn zachts gezegd boos. Het ene verslag had alle punten in zich waar mijn teamgenoten genoeg punten voor hadden gekregen om 8 en en 9-ens te halen. Maar was niet de insteek die de docent graag gezien had.

Het andere verslag staat vol met lof over mijn handelen. Echter de zelfreflectie kon die docente echt niet met een voldoende becijferen en dus geen cijfer. De boel moet op nieuw.

Ik had mijn opdrachten door teamgenoten laten doorlezen en die waren erg positief over beiden opdrachten. Ik had dus echt niet verwacht dat ik overnieuw kon beginnen. En nee ik mocht niet alleen de reflecties aanpassen. Alles moet overnieuw.

Ik zag het daarna echt niet meer zitten. Ik riep al tegen mr. Goudblok dat ik nog nooit in mijn leven depressief ben geweest maar dat het op dat moment er toch echt tegen aan zat.

Ik was alleen maar boos en verdrietig en wilde het liefst een winterslaap houden.

Alles kostte veel meer moeite dan normaal en ik had zelfs geen zin om op internet te gaan.

 

En ondertussen bleef al het werk alleen maar liggen wat natuurlijk steeds meer op mijn schouders ging drukken.

Tot ik een week of twee geleden de kenmerken van een winterdip las.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/28978-uit-je-winterdip-komen.html

 

En toen begreep ik het ineens. Alles wat er voor de “blue Monday” en de daarbij behorende gevoelens  horen duurde bij mij al iets langer dan die blauwe maandag. http://weblogs.nrc.nl/commentaar/2010/01/18/blauwe-maandag/

Quote:
Veel goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn al geschonden, de rekeningen stromen weer binnen, de korte dagen werken op het gemoed en het vermogen om er desondanks de moed in te houden is overvraagd.

 

Ik was niet alleen overvraagd ik heb voor het eerst van mijn leven last van een winterdip. Nee geen depressie zo erg zou ik het echt niet willen noemen. Maar een dip (zonder je) echt wel.

En dus ben ik gestopt met lijnen, eet wat meer chocola, probeer wat beter voor mezelf te zorgen en heb een hoop dingen tot nader orde uitgesteld.

We zijn zelfs met het gezin een weekje naar de Ardennen geweest terwijl ik daardoor een dag op de opleiding mistte. Dat zou ik een jaar geleden echt niet gedaan hebben (ik kwam er pas na het boeken achter dat ik naar de uithof moest maar heb het niet geannuleerd) .

Even een weekje bijtanken met mijn mannen.

Ik had mijn studieboeken mee maar er is er niet één open geweest. De studie moest maar even wachten. Vandaag heb ik die weer opgepakt. Want ik mocht ondanks het niet krijgen van mijn cijfer wel over en moet nu dus 3 modules tegelijk doen.

Deze week ga ik een afspraak maken met de docente. Een nieuw therapiekind is gevonden en de afspraken met de ouders maak ik ook zo snel mogelijk. IK heb zelfs wel zin om weer lekker met een kind aan de slag te gaan. (Het schrijven van de verslagen kijk ik nou weer niet naar uit maar goed een kniesoor die daar op let).

Ik ben door dit hele gebeuren wel weer met mijn pootjes op aarde gedonderd. Er was weinig zweverigs meer aan goudblok. Maar ook dat komt langzaam goed. De yogithee is in de reclame en ik heb gisteren in het museum van oudheden gelezen dat deze eeuwoude traditie niet helemaal onzin is. Dus we gaan er weer voor.

Het zonnetje hebben we meegenomen uit België en vanmorgen zag ik tot mijn grote tevredenheid dat ik niet meer in het donker van huis ga.

Zou het al nog te vroeg zijn om de paasspullen in huis te halen? Nah nee toch?

Zonnige kleurtjes en chocola is heel goed tegen een winterdip schijnt.wink

 

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Gelukkig, Goudblok is weer boven water smiley

Dat rare gedoe met die opdrachten, daar hebben we het al over gehad. Omdat je uit een andere sector komt, reflecteer je niet zoals de docenten vinden dat je moet reflecteren...

Ik hoop dat de langere dagen, de zon en binnenkort ook de hogere temperaturen je weer op weg helpen naar een lente-boost!

Offline
Berichten: 4281

Welkom back Goudblok, de lente nadert en oh wat kijken we daar met zijn allen naar uit. Ik zoek de zon iedere dag maar vind hem echt niet altijd. Soms is het gewoon teveel, te zwaar en ook al accepteren we dat maar zeer moeilijk van onszelf, het gebeurt toch.

Mijn hoofd wil vooruit, mijn benen voelen als pap, en ook al huil ik (bijna)nooit, toch voel ik het wel zitten, het verdriet om veel. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten en langzaamaan zal het wel weer komen toch? Dat goede gevoel.

en ondertussen doen we dan leuke dingen, alleen voorlopig word ik daar iedere keer nog zo vreselijk moe van ;), jij ook?

Lieve Goudblok ik wens je een prachtig voorjaar toe en een mooie zomer!

X

Offline
Berichten: 4236

Goudblok, ik zou je zo van hier wat extra zon willen sturen.... Al is mijn ervaring dat chocola misschien nog wel beter werkt.

Met bewondering voor je drive,,
Bergamot

Offline
Berichten: 1161

Blij dat je de train weer op de rails hebt Goudblok.

Kan ie weer gaan denderen. Zorg je wel ie niet te hard gaat, zodat ie niet de bocht uitvliegt?

Ja en ook ik snap niet dat men over zoiets je een hele opdracht opnieuw laat doen, maar ja ook ik kom uit een andere sector.

Offline
Berichten: 586

Powerwoman :) Daar is ze weer... Fijn! Ik hoop dat het gaat met de 3 modules, de verslagen en dat de zon véél en vaak gaat schijnen, dat helpt (inderdaad). Take care Blokje, grote cyberhug van mij XXX

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Goudblok te weinig gedaan aan zelfreflexie????????? Dat kan er bij mij echt niet in. Maar goed, ik ben niet je docente, dus wat van die ander opnieuw moet, jammer, jammer, moet toch opnieuw. SUCCES met de herkansing.

En nu morgen lekker genieten van nóg een dagje lente.
En het laatste winterdip-restje erdoor laten verjagen.
 

Offline
Berichten: 719

winterdip....brrrrrrrrrrrrr................vreselijk, jaren en jaren had ik last van een winterdip, en dan geen dipje, maar een grote dikke vette DIP

als de blaadjes vielen, viel bij mij ook het licht uit

het gekke is........................na de chemo heb ik geen winterdip meer gehad, maar ik ga dat toch maar niet adviseren aan andere om te proberen

maar ben blij dat je weer boven komt, de wolken weer uit je hoofd gaan, en ik weet hoe hard je gewerkt hebt aan je opdrachten..............................

komt vast straks allemaal goed, de ardennen waren vast erg mooi, veel buiten geweest, vitamientjes D opgehaald, en dan kom je vanzelf weer boven water

weet je lief Blokje, we worden ook een dagje ouder, wat we een paar jaar geleden met gemak deden, kost nu gewoon een stuk meer moeite.................

de zon komt weer tevoorschijn, de blaadjes straks weer aan de bomen............en dan schijnt het zonnetje ook weer voor jou

kisskiss

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Back on track, Goudblokkie..... Goed gedaan....

Het leven kan ook niet altijd één dikke rechte lijn zijn.... Winterdip, emotionele flexibiliteit of een midlife crisis, wat maakt het uit...

Het belangrijkste is dat je het dal weer gehad hebt en dan is er nog maar één weg en dat is omhoog !!!

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Fijn, Goudblok, dat je weer even hebt kunnen oplade. De lente komt er echt aan, ik zie overal al groene blaadjes Nog even geduld en dan worden de dagen weer langer en hopelijk zonniger. We gaan de goede kant op en ik hoop, dat het een heerlijk jaar voor je word.

afbeelding van sjakkie
Berichten: 872

Nou ben ik nogal een blues liefhebber, maar deze blues kan maar beter heel snel weer afgezet worden. Blij dat jij de uitknop weer gevonden hebt yes

Offline
Berichten: 555

Hoi Goudblokje,

Probeer maar veel het zonnetje op te zoeken, het geeft je leven echt meer kleur.

Toen ik vanmiddag een ritje op mn trouwe viervoeter deed genoot ik gewoon.

Echt ik hoop dat je weer gauw jezelf weer terug kan vinden.

Groetjes.enlightened

Offline
Berichten: 2277

Zo hey...wat ben jij toe aan een heerlijke relax AmaSauna dag...om dit voorjaar mee te beginnen dan hè? Alleen is de sauna en choco niet zo`n goeie combi hahaha.

Tot gauw!

Offline
Berichten: 1113

Hey Goudblok,

 

Goed wat van je te lezen!!! Wat een rollercoaster heb jij dan weer in gezeten, gadverdamme. Gelukkig komt de lente eraan enneh paaseitjes mogen al hoor. Voorjaar en sjokolaa samen :-)

 

Dikke zoen

Ikkes

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

pff heeft het zonnetje de afgelpen dagen zo zijn best gedaan voor me krijg ik nu weer voor alle stageplekken die ik in gedachten had 0 op het request.

Ik had mijn zinnen eerst gezet op het LUMC maar daar hebben ze de hele afdeling wegbezuinigd.

Begeleiding van de kinderen hier in de buurt wordt alleen nog door orthopedagogoen gedaan (wat ik niet helemaal snap want dat wordt niet door de verzekeraars vergoed en ik wel).

Ik wilde dan graag in het Vu stage gaan lopen. Daar is de afdeling nog wel aanwezig en hebben ze zelf collega's in dienst. Helemaal ideeaal voor mijn (onbetaalde) stageplek. Ik na veel twijfelen de stoute schoenen aan getrokken. Maar hoewel het VU MC toch echt een opleidingsziekenhuis is hebben ze geen stage plaatsen op de afdeling medische psychologie :(

Ik heb maar geen verwachtingen van de staatsloterij vandaag. HEt zit gewoon echt niet mee.

Offline
Berichten: 4281

Balen zeg. kunnen ze geen nieuwe stageplek creëren dan. Als ze jou kunnen krijgen!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Dat zou mooi zijn.

Ik heb geen idee waarom ze juist op die afdeling geen stage plaatsen hebben.

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers